Üdvözlet! Ezért is akartam kihúzni magam az egészből, hogy ne legyen megint az, hogy ezek a fránya vidinyósok, ezt csináljak, ja meg azt is. Nem jegyzem magam be sehova hibátlanként, de erre majd még kitérek a végén.
Ez az egész tradelős dolog, meg befektetünk dolgokba, ez már évekkel ezelőtt fogott meg, még egy Facebookos játékba, franc tudja a nevét. Rá egy pár évre, elkezdtem CS-zni. Egy olyan 400-500 óra után a játékba, rájöttem, hogy én nem is a játék miatt játszom. A pénzügyek érdekeltek jobban, skinek, stickerek. Sokszor befektettem ott is stickerekbe, reménykedve, hogy pár hónap után lesz rajtuk egy kis profitom (bár valóban az a profit egy cash-out után már semmis, de na, maga az érzés volt az élmény). Van/volt egy Youtube csatorna is, amit rengeteget néztem, onnan is lehetett tanulni. Tanitott trade-upokra, tradekre, investmentekre (
TDM_Heyzeus a neve). Ez az egész volt a mindenség közepén, és nem csak engem érdekelnek az ilyen dolgok, mint látjátok mást is foglalkoztat.
A szerón én is másnál figyeltem el ezt a rendszámos dolgot, de ez most az utolsó fejezete volt az egésznek. Ezelőtt modolatlan kocsikkal foglalkoztam, viszont megtudtam, hogy amikor behozták az új Mercit a Glendale-re, kitörölték az összes Glendale-t. Ekkor voltam úgy, hogy kiszállok abból a /businessből/. Azt is ugyanúgy hosszútávúnak nevezem (nem tudom nektek 10 hónap az micsoda, de nekem hosszútáv). Visszatérve a rendszámokra, mástól lestem el, már egy jó ideje, határ után van az a hangár a teleppel mellette, ott álltak mindig. Vak kell legyél, hogy ne vedd észre, hogy azokat ott valaki gyűjtögette. Érdekelt a dolog, de a srác sose engedett magához nagyon 'közel', nem tudtam meg tőle, hogy mi is ez az egész. Azt gondoltam akkor is, hogy valamivel különlegesebbek.
Nóhát, én is elkezdtem gyűjtögetni ezeket. A legnagyobb hibám ott lehetett, hogy streamekbe elmondtam azt, hogy az-az adott kocsi A-s rendszámú (ami amúgy egyértelmű, de hozzátettem fsr). Jöttek folyamatosan a kérdések, hogy ez mi, meg miért jó nekem. Én meg válaszoltam ezekre a kérdésekre. Pontos válaszokat nem tudok adni, hogy miket mondtam, de annyira emlékszem, hogy mindig próbáltam terelni a témát. Beszereztem úgy kb. 8 darab kocsit, 7-t normál áron, egyikért fizettem csak túl sokat. Itt jön most a szarabb rész, nagyon elterjedt az egész a szerón. Fórum hirdetésekbe elkezdték kifűzni a rendszámokat, elszaporodtak a gyűjtögetők. Már akkor ki akartam szállni ebből is, de lusta voltam kirakni a kocsikat fórumra. Rengeteg egyedi rendszám lekerült a kocsikról, rengeteg A-s rendszámú kocsi jelent meg. Köztudat, hogy ami szaporodik, az nem lehet ritka, tehát a kocsik szaporodtak az embereknél, de valamiért az áruk továbbra is ment felfele (kereslet, erről már nem mi tehetünk). Elértem a napokba arra a szintre, hogy inkább véget vetek a dolgoknak, én kiszállok. Kiraktam a kocsikat fórum, elpasszoltam őket.
Az, hogy adunk-veszünk kocsikat, tökre igaz. Viszont ne tessék elfelejteni, hogy vannak olyanok is a szerveren akik naponta törik föl a bankot, és ez a szórakoztató a népnek (Kecskeméten is naponta törik a Raiffeisent, nemde?). Te, mint tartalomgyártó, felelős vagy a tartalmadért. Vállalom azt, hogy nem a legjobb szerver szempontjából, amit én kirakok Youtube-ra, viszont az, hogy mi vagyunk hibásak minden miatt az túlzás. Olyan tartalmat próbálunk gyártani, amit meg is néz valaki. Nem tudom magam olyan emberek közé sorolni, akik vesznek egy kocsit, s hirdetik is már, hogy eladó, mert ez teljesen más. Sokáig tartom azt a kocsit, fizetem rá az adót, költségeim vannak (benzin, szereltetés), tehát pontos profit nincs is azokon a kocsikon, mert embertelen lenne utánaszámolni (gajdor megtenné, de nagyon más nem).
Remélem sikerülni fog az egészet elolvasni, ha már ilyen tréfás nektek a helyzet. Amúgy, azt is látom, hogy figyeltétek az egész jelenséget, irhattatok volna privátba is, de hát jobb egy fórum topicot irni az egészről. Cheers!