7(01) - Terrorizmus kivétele

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

llorinc

Újonc
2023. 07. 18.
55
259
www.youtube.com
V4 karakter
gabriel_cassara
LV karakter
besi_cana
Szevasztok! Csupán annyi lenne az ötlet, hogy a 7(01)-et 1/1 töröljék, mivel véleményem szerint irreális jelenesetben a szerveren. Vagy ATM vagy bankon szokták adogatni ha sikerül valakit animba lőni, azonban erre vannak külön pontok a Penal Codeban: 7(04 a), 7(04 b), mégis a 420 percet rakják ránk.
Ha már itt tartunk, meghallgatom szívesen az ellenérveket is, kíváncsi vagyok hogy ki miért akarja, hogy bent maradjon.

Edit: bankrablás és ATM-en még 7(04a) / 7(04b) mellé adnak 1(01) PO vagy 1(02) PO-t, szóval mindenesetben ülünk 240-300 percet (-35% nélkül ofc). Kibaszásnak tartom, hogy ránk rakhatnak ilyet, nem véletlen olyan emberek csinálják/csinálták, akiknek problémájuk van az illegállal.

Mással nincs problémám egyébként, szimplán ezt a terrorizmust nem értem, hogy mi értelme.
 
Utoljára szerkesztve:

trinton

minipekka
SzerverAdmin
LV
2020. 07. 21.
836
2 853
LV karakter
killian siggers
Amikor /divat/ lett osztogatni a 7(01)et, én sem nagyon értettem ennek a miértjét, hiszen azonkívül, hogy a másikkal kicsessz, nem sok értelme van.

Az, hogy a 7(01) mellé mit adnak az teljesen mindegy, hiszen nem összeadható és a legnagyobbat kapja mindenki.

A legegyszerűbb ezzel a -35%os dologgal, ha normálisan felkeresed az adott frakció vezetőit és egyeztetsz vele.
Megkéred, hogy kérdezze meg az adott játékostól, hogy miért nem vagy jogosult a börtönidő csökkentésére, satöbbi.

Mi meg lettünk kérve (SD), hogyha nem az időhúzás megy és nem a kötekedés OOC, akkor nekünk kötelező (!) figyelembe venni és úgy eljárni.
 

llorinc

Újonc
2023. 07. 18.
55
259
www.youtube.com
V4 karakter
gabriel_cassara
LV karakter
besi_cana
hiszen azonkívül, hogy a másikkal kicsessz, nem sok értelme van.
Ugyanez a véleményem.
Az, hogy a 7(01) mellé mit adnak az teljesen mindegy, hiszen nem összeadható és a legnagyobbat kapja mindenki.
Tisztában vagyok vele, nyilván azért adják ránk, hogy minél többet üljünk. (Tisztelet a kivételnek!!!)


Mi meg lettünk kérve (SD), hogyha nem az időhúzás megy és nem a kötekedés OOC, akkor nekünk kötelező (!) figyelembe venni és úgy eljárni.
Nemrég egy gyárt követően animba lőttek (ATM kazetták miatt voltunk ott), MICA egység miközben ellátott, egyik SEB-es kollega (nem szeretnék személyeskedni ezért nevet nem mondok), írta OOC chaten hogy mikre rakjon be a Deputy Sheriff. Köztük szerepelt a lőfegyver birtoklás stb stb, 1(02) PO, meg 7(01). Megkérdeztem hogy 7(01) mire fel, egyből mondta hogy “Jajj, elnéztem, kiveszem”. Nem tudom ezt hogy lehet elnézni, hogy Penal Code Calculatorba véletlen benyomod a 7(01)-et, de mindenesetre érdekes. Nem mindegy hogy 420, vagy 240 perc. Emellett miután bevittek, írták OOC hogy megkapom a -35%-ot, így 156-ot kellett volna kapjak, ehelyett berakott 220-ra, ignorált OOC chaten, majd elfutott. Főadmin jailezett újra, és rakott vissza 156-ra egy reportot követően. Sok emberen veszem észre, hogy direkt arra megy, hogy barkóbázzunk a 4 fal között, ahol annyi hely nincs hogy az AFK feliratot eltűntessük.

Egyébként ez a -35% ráfért erre az egészre, szerintem ez így korrekt. Pl. 240 perc helyett 156 perc, ami szerintem teljes mértékben elfogadható. Nekem tényleg nincs semmi mással bajom, de ez a terrorizmus vicc véleményem szerint.
 

asmoky

fallen angel
2019. 01. 10.
3 404
7 909
21
V4 karakter
Patrick Steele
LV karakter
Patrick Mendoza
@Jhnny -val már beszéltem/tünk erről. Minden esetben megadja az officer az enyhítést, ha IC és OOC is normálisan viselkedsz vele. Továbbá nem értem, hogy miért van bent, amikor nem lehet terroristát RP-zni mivel szabályellenes. Erről nem csak nekünk ez a véleményünk, hanem a rendvédelem számos tagjának, vezetőjének is.
 
2021. 10. 30.
170
809
V4 karakter
Clinton Cromwell
LV karakter
Robert Bowman
Függetlenül attól, hogy én normálisan kommunikálok velük IC és OOC is, nálam eddig szinte mindig sikerült olyan pökhendi módon viselkedni, hogy már-már belebeszélte magát az ürge, hogy én ő vele flegmázok, holott ez fordítva történt. Nem kaptam még 7(01)-et, nem is ezért írok, hanem azon okból kifolyólag, hogy ha a rendvédelmisek (és bízom benne szívem legmélyéről is, hogy ez változott) nem elnyomott cigarettacsikkek lennének a játékosok hátán, és nem minden második SD-s vagy PD-s már Trainee-ként és Deputy-ként egy kiöregedett, bajszos veteránt RP-zne, aki gyűlöli a feketéket és mindenkinek megmondja a magáét, emellett ezáltal az intelligensebb fajtából több lenne a tryhardokkal ellentétben, ilyen problémák megoldására sem kellene sort keríteni, mint ez a topic.

Bocsánat, ha letértem túlságosan az eredeti beszédtémáról.
 
Utoljára szerkesztve:

llorinc

Újonc
2023. 07. 18.
55
259
www.youtube.com
V4 karakter
gabriel_cassara
LV karakter
besi_cana
@Jhnny -val már beszéltem/tünk erről. Minden esetben megadja az officer az enyhítést, ha IC és OOC is normálisan viselkedsz vele.
PD-ben tudom hogy mindenesetben megkapod ha úgy viselkedsz, és fix a -35%-ot (se többet, se kevesebbet), azonban saját tapasztalat alapján nem tudom hogy SD-ben mennyire vannak tisztában ezzel az emberek, mert nekem pl. 20 percet vontak csak le a 240 percből (mondták hogy megkapom az enyhítést), Jhnny jailezett újra 156-ra. Illetve egységesen kéne, hogy PD és SD egyaránt ne adhasson (vagy vegyék ki) a terrorizmust véleményem szerint, de mint mondtam, kíváncsi vagyok az ellenérvre azoktól az emberektől, akik osztogatják, és szerintük reális. Mivel Officerek nem adhatnak terrorizmust semmiféleképpen tudtommal (leaderek kérték meg őket), ezért nagyrészt ez az SD fele szól. Néhány SD-s előszeretettel adta régen is, és szerintem most is, mivel rám is rámakarták rakni, ha csak nem szólok nekik OOC hogy miért is akarják rámrakni a 7(01)-et egy ATM rablást követően. Nyilván “véletlen” nézte el. :D
 

TuTu

Nem fütyül a rigó.
FőAdmin
LV
2019. 01. 10.
1 130
1 863
LV karakter
Bianca Corsetti
Mivel az ötletgazda gyakorlatilag publikusan kérdezi fel a SASD frakciót, ezét úgy gondolom most már itt az ideje a frakció vezetői álláspont véleményét nyilvánítani.

Első sorban, hogy mióta van bent a terrorizmus mint fogalom, valamint erre annak idején mi szükség is volt erre a típusú szankcióra, azt sajnos személyesen nem tudom illetve nem nagyon találtam olyan illetőt aki erre a kérdésemre választ tudott volna adni.

Ugyan akkor vizsgáljuk meg kicsit a Terrorizmust mint fogalom mint a szerveren lévő jelenség.
Mint fogalom iskolában is történelem órákon tanultuk, "Olyan stratégia, amely erőszak alkalmazásával vagy az erőszakkal való fenyegetéssel félelmet és zavart kelt, hogy megzavarja valamely állam működését vagy megváltoztassa a fennálló hatalmi viszonyokat."

A Penal Code készítői pedig a következőképp fogalmazták meg mire is lehetne az ominózus pontot adni:
a) Ha egy csoport tagjai folyamatosan vagy szándékosan rettegésben tartják a város közösségét akkor bűncselekményt követnek el.
b) Ha egy személy vagy csoport támadással fenyeget vagy támadást hajt végre egy köz vagy államiépülettel szemben akkor bűncselekményt követ el.

Mint láthatjuk azért nem áll messze egymástól az akadémiai megfogalmazás, illetve a Penal Code szavai. Így végülis kijelenthetjük nem végeztek rossz munkát.

Nézzük meg az okokat mikor van realitása a 7(01) kiosztásának:

Amikor egy adott frakció olyan helyen követ el fegyveres bűncselekményt ami a publikum szeme láttára történik, és- vagy közvetlen veszélyben is lehetnek.
Első példa:
Amikor JesseCar Service vagy a Las Venturas Medical Center, illetve egyéb olyan frekventált helyen történik az ATM-ek kifosztása ahol a játékosok száma kiemelkedően magas, és akár közvetlen veszélyben is lehetnek.

Amikor az illegális frakciók már az egész térképre kiterjedően követnek el súlyos bűncselekményt.
Második példa:
Ide sorolható azon esetek amikor a már annyi ATM lett megfúrva, hogy a játékosok nem tudnak pénz levenni, vagy egy olyan lövöldözési sorozat megy végbe ahol többször is eltérő viszonyok mellet tűzharc alakul ki.

Úgy vélekedem erről a pontról, hogy amíg bent van addig osztható, nyilván ha megvan rá az indoklás. Az hogy a LVMPD vezetősége úgy döntött hogy ők ezt a szankció típust nem használják, az ő döntésük. Mi amennyiben erre racionális indok van, ki fogjuk osztani, amíg benne lesz a Penal Codeban.

Problémaként merült fel az hogy "kiszúrásból" adják szankcionáláskor. Nos nem leszek állszent, benne van a pakliban, hogy erre is használja valaki. Továbbiakban olyan is előfordulhat hogy a kis beosztású tag nem tudja eldönteni hogyan kéne szankcionálni, és rosszul dönt, vagy olyan embert kérdez meg aki szintén rosszul dönt vagy "kiszúrásra" megy.
A hiba benne van, de ez az összes pontra igaz. Úgy vélekedem amikor a fentiekhez hasonló eset történik, frakció vezető szerepben lévőket fel kell keresni valamilyen módon, és beszélni a történtekről. Ugyan akkor megkérdeztem senkihez az elmúlt időszakban ilyennel nem fordultak.

Az is felmerül és ezt tapasztalatból mondom, hogy az illegál félnek eredően nem tetszik a legnagyobb kiosztható szankció, legyen ez akármi. Ha a bankrablás lenne a "legsúlyosabb büntetés" akkor egy idő után az is meg lenne támadva, hiszen mindig is volt rá tendencia, és ez a jövőben sem fog megváltozni.

A Penal Code jelenleg is átdolgozás alatt van hiszen a LVMPD és a SASD vezetősége sem elégedett a jelenlegi Penal Code kiosztásával. Ezekbe a változtatásokba pedig Illegális frakciók vezetőinek véleménye javaslata is meghallgatásra került vagy fog kerülni.

Továbbiakban nem nagyon láttam érvekkel és tényekkel alátámasztott megszólalásokat(illetve az ilyen "nem lehet terroristát RP-zni akkor miért van bent" típusú megszólalásokban én az építő jelleget nem látom) amellett hogy a pontot miért is lenne jó kivenni, így a jövőben is fogunk találkozni az indoklással, remélhetőleg csak akkor amikor jogos.

Utolsó sorban a 35% enyhítésről egy mondatot. Ezt a dolgot Jhnny kollega intézte, miszerint az illegális frakciók tagjai 35 százalékkal kevesebb szankciót kapnak amennyiben IC valamint OOC is normális, illetve együttműködők a legális frakció tagjaival. Ez a 35 százalék teljesen szubjektív alapon kerül kiosztásra, ezért ha valaki ezt nem adja meg nem kérhető számon.

Remélem minden felmerülő kérdésre kielégítő választ sikerült adjak a témaindítónak.
 
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.