2019: A SeeMTA közösségéről

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Bernát

🎩🎸
2019. 01. 10.
1 075
4 994
20
LV karakter
Patrick Osbourne
Sajnos ez így igaz. Ez mindössze azért van, mert az SGS szerverein a fiatalabb, 10-13 éves korosztály van többségben, és nekik nincs meg a kellő komolyságuk a szerepjátékhoz, nincs meg bennük az a fejlőési vágy, ami a jobb irányba terelné őket. Átlagban nekik a legfontosabb a vagyon. Emellett, ha egy adott szituációban, legyen az adminügy, vagy mondjuk kirabolták őket, nem tudják elfogadni, hogy vesztettek, sokszor ez generálja a legnagyobb feszültséget, "közösségrombolást". (Tisztelet a kivételnek)

MUNKAS

been through alot
2019. 01. 09.
1 273
6 569
www.youtube.com
V4 karakter
trenton graves
LV karakter
clyde burks
Az a baj,hogy a játékosok nagy része youtube-ról talál fel a szerverre, pl goodlike és egyéb videósok, és ahogy elnéztem, yt-n nagyon kevés videó található RP-ről, ha található az akkor is 1 vagy 2 éves és azalatt a 2 év alatt megnézték 3-4 ezren, a kereskedő videókat pedig 1 vagy 2 nap alatt nézik meg ennyien, és mivel ezt látják, ugyan ezt fogják csinálni, regisztrálnak a játékba, elkezdenek futni és legelső hely amivel találkoznak az AKK. Elkezd dolgozni, kihoz annyi pénzt, hogy tudjon venni egy autót, és elkezd vele kereskedni, innentől pedig már veszett a dolog szerintem.

Misu

Újonc
2019. 01. 20.
27
7
21
Budapest
V4 karakter
Cornelio Reyes
LV karakter
Charlie D Gedeon
Hát nem tudsz vele mit csinálni kikéne selejtezni a 10-12 éveseket bezárni az akkt és a probléma megvan oldva

Zane

General Cortez ™
Fő Globális Moderátor
v4
2019. 01. 10.
1 148
6 288
Budapest
V4 karakter
Zane Cortez
Ha az akkori időkből kellene valamit kiemelnem akkor az az összetartás lenne. Én kezdő NAV-osként minden üldözésre kimentem, ha lövöldözés volt mentem segíteni a társzerveknek, ha bármilyen esemény volt ott voltunk, és soha senki nem szólt azért, hogy mit keresünk ott.
Ha most ugyan ezt tenném már jönnének az anyázások, hogy mit keresek ott, merem állítani admin börtönözne szereptévesztésért..

Régen fele ennyi fejlesztés sem volt, akkoriban is ment a kereskedés, akkor is sok volt a kezdő - hozzá nem értő játékos, viszont volt egy mag, akikre lehetett támaszkodni, egyik oldalon a bandások + maffia, másik oldalon a rendvédelem. Crips, Bloods, Ballas, Surenos, MS13, BP Locos + LCN, Yakuza, Ortega, Cartel, Hells Angels VS PD, NNI, NAV, később Army.

Ma a probléma ott kezdődik, hogy a régi játékosok otthagyták a szervert, sokan felnőttek, helyettük jött egy fiatal új generáció. Behoztak egy új stílust az illegál rp-be, de sokan ráuntak, inaktívak lettek, perpillanat is kevesen vannak, plussz erre rátesz még egy lapattál az is, hogy a rendvédelmi túlerő miatt kicsit el lehetetlenültek.

Oké 2019-et írunk, de nekem most is hiányoznak a bandaháborúk, a 10v10 boxok a bandák között, az üzletelések Idlewood sarkain, a drótok akik mindig súgtak, ha a rendőrség jött, és az élettel teli Ganton, Jefferson.
Lehet azzal jönni, hogy azok az idők lejártak, de szerintem ezeknek helyük van a szerveren. Helyük van azért is, mert ez egy plussz lehetőség minden bandásnak, nem unalmas beszélgetések, hanem konkrét cselekvések, és kit érdekel, hogy a való életben ilyen nincs? Ez nem Amerika, ez a See, ez nem Magyarország, ez a SeeMTA.

Nem vagyok szerver tulajdonos, nem vagyok fejlesztő, és nem vagyok vezetőségi tag sem, de az én meglátásom az, hogy itt egyszer a fejekben kellene rendet rakni, tudatosítani, hogy egy leader döntése miatt nincs- és ezért hal ki a banda rp akkor ott kell kezdetben változtatni.
Ha ez megvan, akkor lehet ötletelni, hogy milyen fejlesztések kellenének.

V4-re mindenképp kellene szerintem egy olyan update az illegálnak ami kicsit felpezsdíti a drog- és fegyver kereskedelmet, ha hozzájuthatnának, megint elkezdenék teríteni akkor a rendvédelemnek is több feladata lenne.

Utoljára szerkesztve:

Misu

Újonc
2019. 01. 20.
27
7
21
Budapest
V4 karakter
Cornelio Reyes
LV karakter
Charlie D Gedeon
Ha az akkori időkből kellene valamit kiemelnem akkor az az összetartás lenne. Én kezdő NAV-osként minden üldözésre kimentem, ha lövöldözés volt mentem segíteni a társzerveknek, ha bármilyen esemény volt ott voltunk, és soha senki nem szólt azért, hogy mit keresünk ott.
Ha most ugyan ezt tenném már jönnének az anyázások, hogy mit keresek ott, merem állítani admin börtönözne szereptévesztésért..

Régen fele ennyi fejlesztés sem volt, akkoriban is ment a kereskedés, akkor is sok volt a kezdő - hozzá nem értő játékos, viszont volt egy mag, akikre lehetett támaszkodni, egyik oldalon a bandások + maffia, másik oldalon a rendvédelem. Crips, Bloods, Ballas, Surenos, MS13, BP Locos + LCN, Yakuza, Ortega, Cartel, Hells Angels VS PD, NNI, NAV, később Army.

Ma a probléma ott kezdődik, hogy a régi játékosok otthagyták a szervert, sokan felnőttek, helyettük jött egy fiatal új generáció. Behoztak egy új stílust az illegál rp-be, de sokan ráuntak, inaktívak lettek, perpillanat is kevesen vannak, plussz erre rátesz még egy lapattál az is, hogy a rendvédelmi túlerő miatt kicsit el lehetetlenültek.

Oké 2019-et írunk, de nekem most is hiányoznak a bandaháborúk, a 10v10 boxok a bandák között, az üzletelések Idlewood sarkain, a drótok akik mindig súgtak, ha a rendőrség jött, és az élettel teli Ganton, Jefferson.
Lehet azzal jönni, hogy azok az idők lejártak, de szerintem ezeknek helyük van a szerveren. Helyük van azért is, mert ez egy plussz lehetőség minden bandásnak, nem unalmas beszélgetések, hanem konkrét cselekvések, és kit érdekel, hogy a való életben ilyen nincs? Ez nem Amerika, ez a See, ez nem Magyarország, ez a SeeMTA.

Nem vagyok szerver tulajdonos, nem vagyok fejlesztő, és nem vagyok vezetőségi tag sem, de az én meglátásom az, hogy itt egyszer a fejekben kellene rendet rakni, tudatosítani, hogy egy leader döntése miatt nincs- és ezért hal ki a banda rp akkor ott kell kezdetben változtatni.
Ha ez megvan, akkor lehet ötletelni, hogy milyen fejlesztések kellenének.

V4-re mindenképp kellene szerintem egy olyan update az illegálnak ami kicsit felpezsdíti a drog- és fegyver kereskedelmet, ha hozzájuthatnának, megint elkezdenék teríteni akkor a rendvédelemnek is több feladata lenne.
És mennyire igaza van

• Vicces
Reactions: rizsi

xXPossEmoxX

Újonc
2019. 06. 17.
36
40
23
V4 karakter
John Poirier
LV karakter
John Poirier
V2 karakter
Nincs.
Szevasztok! Most kifejteném a véleményem hogy mit gondolok erről az egész SeeMTA közösségről. Szerintem az lenne a legfontosabb, hogy a játékosok gondolkodását/felfogását megváltoztatni, ezalatt azt értem hogy megtanítani őket az RP-re, és hogy ne kereskedni járjanak fel a szerverre mivel ez nem egy kereskedő szerver hanem egy RP szerver, csak ezt sokan nem tudják hogy egy reális karaktert kellene RP-zni. Mert sajnos azt tapasztalom hogy a játékosoknak körülbelül a 90%-a, kereskedni jár fel a szerverre. Egyszerűen fogalmuk nincs az RP-ről, azt sem tudják mi az hogy RP. Az alapvető szabályzattal sincsenek tisztában, pedig szinte minden ott van az orruk előtt csak ki kellene használni. A bejelentkezési kérdőívet pedig módosítani kellene, például: új kérdések,oktató videó/videók, időlimit a kérdésekhez,RP szituációk/RP szabályok ismertetése, nem csak az alapok hanem az alig ismert, nem említett RP szituációk és szabályok is. A kezdőket nem elmarni magunk mellől hanem megtanítani őket RP-zni, és segíteni őket. Elsősorban szerintem ezeken kéne változtatni, mivel ahogy sokan írták a kezdők kapják a legtöbb szankciót a szerveren. Tudom hogy ez mind időigényes, de szerintem nem lehetetlen ezeket megvalósítani. De ugye az évek alatt megváltozott az egész közösség, a régi játékosok már nem játszanak a szerveren és ahogy @Zane is írta jött helyettük az új fiatal generáció, ami nem feltétlen gond csak ezzel az a bajom hogy nem az RP-t helyezik előtérbe, hanem a kereskedést és a vagyonszerzést. Egyszerűen így elveszik a játékélményem hogy nem tudok RP szituációkat kialakítani mert nem tudok kivel RP-zni. Akinek nem inge ne vegye magára, minden tiszteletem azoknak akik RP-zni járnak fel a szerverre.

Utoljára szerkesztve:

original.oliver

day in the life
2019. 01. 12.
274
1 658
V4 karakter
Ramon Lacasa
LV karakter
Ramon Lacasa
A bejelentkezési kérdőívet pedig módosítani kellene, például: új kérdések,oktató videó/videók, időlimit a kérdésekhez,RP szituációk/RP szabályok ismertetése, nem csak az alapok hanem az alig ismert, nem említett RP szituációk és szabályok is.
A közelmúltban ez irányban már tettem a próbát, de igazából ment a levesbe a dolog.
https://forum.see-game.com/threads/uj-bejelentkezesi-kerdoiv.2894/
https://forum.see-game.com/threads/uj-bejelentkezesi-kerdoiv.2895/

Warlord22

Pötyögtető
Támogató
2019. 01. 10.
532
1 916
28
V4 karakter
Fabio Luchese
LV karakter
Brandon Artmenson
V2 karakter
Táplis Béla
Sok mindent kellene változtatni a szerveren, hogy megnőjön a roleplay-el foglalkozó személyek száma. Szabályzat módosítások, napi szinten többször előforduló íratlan szabályok, amikért amúgy komoly szankció jár szabályzatba vétele. Például a szereptévesztés fogalma. Ez egy olyan dolog amiért ha kiderül komoly szankció jár, mégsincs lefektetve a szabályzatba pontosan hogy mégis mit jelent vagy hogy milyen szempontok alapján ítéljük meg magát a szereptévesztést. Nem azt mondom hogy bővítsük ki 50 szabálypontal a szerver szabályzatot, mert értelemszerűen annak sincs értelme hogy 3 oldalas olvasnivaló legyen az egész, de rengeteg olyan szabály van amit szerintem fontos lenne szabályzatba foglalni. Igaz néha bekerül 1-1 módosítás, de fontos azért néha átolvasni és a jelenlegi viszonyokhoz igazítani.

A játékosok hozzá állása pedig néha elkeserítő. Sajnos saját példa az a frakció, aminek jelenleg is vezetője vagyok. 2-3 hónappal ezelőtt nagyon megugrott a jó, megbízható játékosok száma, egy elég komoly brigád jött össze. Foglalkoztunk velük, kiképeztük őket. Azonban hiába az egész, a csapat majdnem 80%-a átment más rendvédelmekbe. Kicsit ez nekem szarul esett, mert úgy éreztem csak ugródeszkának használják a frakciót. NNI-be például kell az 1 hónap rendvédelmi múlt, és sokan csak azért jelentkeztek hozzánk hogy ez meglegyen. Amint megvolt az 1 hónapos tagság valakinél rögtön írta az átjelentkezést. Természetesen ezt orvosoltam azzal hogy magas rendfokozathoz kötöttem, vagy teljesen megtiltottam a tőlünk való átjelentkezést, amiért meg is kaptam hogy mekkora szemét vagyok. De érthető is valamilyen szinten, mert nem azért foglalkozok a frakcióval és az emberekkel hogy utánna lelépjenek. Sokan a frakcióról is azt gondolják hogy azért van a szerveren hogy a TEK mellett egy újabb "kommandóként" akciókra járkáljon. Aki ezt így gondolja kicsit olvasson utánna mi a szerepe egy állam hadseregének. Igaz nincs háború, de így is van rengeteg olyan tevékenység amit el kell látnunk, és a rendvédelem munkájából is bőven kivesszük a részünket. Azt is megkapjuk hogy egész nap afkolunk a bázison. Aki ilyeneket terjeszt az vagy nem volt soha nálunk tag, vagy a korábban említett TEK típusú frakciót képzeli el. A katonai bázison minden adott ahhoz hogy többen egy rendes katonai roleplayt tudjanak folytatni, motivációkkal, problémákkal, karakterfejlődéssel. Ehhez még a megfelelő "objektumok" is rendelkezésre állnak. (kantin, edzőterem, kiképzőpályák, körlet) Sose várja el senki hogy a hátsója alá legyen rakva az RP, értelemszerűen elvárt hogy az emberek maguktól is tudjanak RP szituációkat generálni egymás között. Legyen az egy ismerkedő beszélgetés a körletben, együtt őrködés a kapuban ami egy nagy szívás például a 30+ fokos nyári melegben, vagy esetleg a lánc szivatást alkalmazó kiképzőtisztek kibeszélése, gúnynevek aggatása.

Természetesen sok dolgot tudnék még írni, de akkor napestig itt lennék a gép előtt. Annyi a lényeg hogy mindenki keressen olyan társaságot magának a szerveren akivel jól érzi magát, és keressen olyan partnert az RP-hez akivel képes kialakítani azokat a szituációkat amiben élvezi az RP-t. A kereskedőket meg sose fogjuk tudni a normális RP-re áttéríteni, amit RP-zni fognak azaz ütközés meg a különböző szituációk amit kb. csak azért RP-znek le hogy ne kapjanak jailt érte.

Amit még hozzátennék a szabályzathoz, hogy tilos legyen youtube videókban a regisztrációs kérdőívet mutatni. Sokan azért tudnak feljönni a szerverre 0 roleplay tudással mert megnézik egy videóban a válaszokat amikkel az adott youtuber regisztrál.

Peti

Aktív fórumozó
2019. 01. 10.
294
197
Kazincbarcika
ferkel.hu
V4 karakter
Marc Peris
Olyan kérdőív kellene, amit ha csak átlapozgat (mármint a szabályzatot) és kitölti, fingja se legyen, elolvasás után pedig menne neki. És ezek után behozni azt a szabálypontot.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.