2019: A SeeMTA közösségéről

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

smug audience

Újonc
2019. 01. 12.
18
90
V4 karakter
Curtis Vinyard
Sziasztok!

Mielőtt kifejteném a topikom lényegét szeretnék leszögezni 3 dolgot ezzel kapcsolatban.

Nem áll szándékomban feszültséget generálni, egyszerűen csak megakarom vitatni ezt Veletek, fórum felhasználókkal, a közösség tagjaival.
Amit leírok az nem szentírás, a saját véleményemet fogalmazom meg. Elfogadom azt is, ha valaki rácáfol, ha megfelelően megtudja indokolni azt.
Mindenkinek megadom a tiszteletet és nem áll módomban másokat kifigurázni, lenézni, esetleg ócsárolni.

I. Életutam a szerveren

A szerveren mondhatni nyitás óta jelen vagyok kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Ha jól emlékszem, a SeeMTA 2013 márciusa óta üzemel, így már több, mint 6 éve foglalkozom szerepjátékkal, mivel itt kezdtem úgymond a pályafutásomat. Mondhatni ez egy korszak, mivel 6 év nem kevés idő. Voltam kezdő, avagy "nokedli", de most sem gondolom magamat mindenhatónak, mivel úgy vélem sokat fejlődhetek még. Számos illegális frakciót végigjártam, bandákat, maffiákat és kartellben is voltam. Így nyugodtan állíthatom, hogy van rálátásom a dolgokra.

II. A szerver közösségének romlása

Amikor a SeeMTA elindult a V1-es verzióval, akkor a magyar szerepjáték bőven még a gyerekcipőben járt. Számos bandánál a "Sureno baseballcsapat tagfelvételt tart" volt a tagfelvételi eljárás, a maffiáknál pedig a keménykalap és a 60'-as évek maffiája volt a követendő példa. (Kivétel ezalól a Glen és Bléz vezette Piru és Andy O'Bryan ? vezette Crip volt.) Ugyanakkor mindenki próbálkozott fejleszteni a tudásán és a játékosok segítették egymást. Amikor Herby videót csinált a szerverről, akkor az átlag 100-120 fős játékosszám hirtelen a háromszorosára ugrott és számos olyan új játékos jött a szerverre, akiknek fogalmuk sem volt, hogy mi is az a szerepjáték. Belőlük sokan lemorzsolódtak, ki lettek tiltva a szerverről, azonban voltak akiket beszippantott a stílus és idővel a közösség kiemelkedő játékosaivá váltak. Mindezt annak köszönhetően, hogy a közösség segítette egymást és hiába nem a mai modern szinten játszottak, de legalább próbálkoztak. Amit az elmúlt pár évben megfigyeltem, hogy ha jön kezdő a szerverre, akkor a tapasztaltak inkább kiröhögik a baráti társaságukkal, ellökik maguktól, mintha ebolát terjesztenének. A facebookos noki csoportot rendszeresen követem, amiben a posztok 85%-a arról szól, hogy kezdőt fikáznak olyanok, akik szintén nem értenek a játékhoz, de mivel nagy vagyonuk ezért azt hiszik, hogy többek a másiknál. És itt szeretném leszögezni, hogy nincs bajom azzal, akinek mondjuk több millió van a számláján, ha mellette ért is a szerepjátékhoz, de ilyet ritkán láttam.

Ugyanakkor szerintem az adminisztrátor csapat is jelentősen megváltozott a kezdetekhez képest. Régen megvolt a kölcsönös tisztelet a játékos és egy admin között, ami 2019-re átesett arra a szintre, hogy egy teamtag szava szent és megkérdőjelezhetetlen. Illetve én úgy tapasztaltam, hogy régen a játékosokból azért lett teamtag, hogy segítse a játékosokat. Mára ez átalakult egy státuszszimbólummá, hatalomért és a jogokért vállalnak manapság a szerveren a közösség tagjai adminisztrátori pozicíót. Erre példa, hogy sok exadmin ki volt akadva facebookos csoportban is, hogy az SVIP jogai csökkentve lettek a Teamspeak 3 szerveren. De énis jártam úgy még novemberben, hogy felakartam nézni a szerverre, de elfelejtettem a felhasználónevemet és a jelszavamat is (tudom, az én hibám is, hogy nem mentettem le sehova sem), és 3 napomba telt, hogy az egyik admin Teasmpeak szerveren segítsen benne. Volt aki vissza se írt, volt aki 3 óra után simán csak bezárta a beszélgetést, volt aki írta, hogy most nem ér rá.
Megértem, hogy 700 játékosnál le vagytok terhelve, de attól még nem kellene bezárni azt a beszélgetést. Ilyen 2013-2016 között elő sem fordulhatott volna. Ha az adott adminnak tényleg dolga volt akkor is válaszolt, hogy most nem tud, írjak rá másra.

Szerintetek még van esély arra, hogy újra a szerepjáték irányába tolódjon a szerver közössége vagy az IG vagyonnak akkor a csábereje, hogy erre már nincsen nagyon esély?
Szerintetek min kellene változtatni a közösségnek?

real beno

Kivételes tehetség
2019. 01. 10.
2 029
11 695
23
V4 karakter
Malbor Vllasi
LV karakter
Lewis Dur
Nem, mivel a szerverkozosseg 90%-a a kereskedest preferalja, es nem a roleplayt.

Nem tudnak elszakadni attol, hogy itt egy realis karaktert kene alakitani, mintsem azt hogy az irl vagyainkat adjuk ki magunkbol, gondolok itt arra hogy gyilkosok, meg marhajo menekulo soforok legyunk.

Nem lehet egyszeruen egy komolyabb rpt csinalni, anelkul hogy fiktiv dolgokat belevegyunk, mert nem lehet kivel megcsinalni amit szeretnenk, es itt nem kell messzire menni, pl egy egyszeru droguzletet is marha nehezen lehet kialakitani, mert senki nem vevo ra.

Az updatek nem adnak semmit az rphez, aranyraktar, atm rob nem rp.

Ezt lehetne meg tovabb sorolni, de amig nincs komolyan veve a szerver, hogy peldaul egy alap karakter devet kell csinalni a regisztracional, addig nem lesz semmi itt.
Van egy reteg aki meg foglalkozik az rpvel, de idovel ok is ra fognak jonni hogy nincs semmi ertelme, vagy kioregednek ebbol es elik inkabb az rl eletuket.

russzo

The Real Yugoboss
2019. 01. 10.
577
3 040
Budapest
V4 karakter
Dominick Massino
Én úgy gondolom, hogy az utóbbi években 2016-xxxx minden ember a vagyon szerzés mellett mindenki úgy állítja be a karakterét, hogy szín ötös az iskolába, neki volt a legtöbb csaja, ő volt a suli focicsapatának a hibája, belemosoly egy 9 milis csőbe, ha ráfogják stb stb stb. Nem törödnek az emberek a harmóniára csak hogy legjobb legnagyobb leggyorsabb legdrágább. Ezt a négy szót bőséggel használják a szerepjáték gyönyörségét viszont használatlanul hagyják.

Régen sem volt jobb szerintem. Voltak a szerveren remek kis projectek, de a készítőik kiábrándultak, megunták, feladták, kibannolták őket. A generációk változnak folyamatosan és az, hogy az új generáció mibe látja a jövőt az a szivűk dolga.

Ui: Régen mindig is kiakartam próbálni a gengszter szerepjátékot, de ma már a való életbe csinálom így nincs szükség gyakorolni egy számitógép mögött.??

pierce

Aktív fórumozó
Támogató
2019. 01. 10.
232
214
V4 karakter
treshawn.pierce
LV karakter
treshawn.pierce
V2 karakter
-
hidd el, azokat a kezdőket akik MEG AKARNAK TANULNI RP-zni, nem löki el senki magától
amit te leírtál, abból is valamilyen szinten lejön az, hogy régen az embereket érdekelte az RP és meg akartak tanulni RP-zni, sőt, az RP volt az első helyen utána a többi, hogy autó, ház, stb most pedig fordítva van a lista.

• Vicces
Reactions: Cadey és kusma

Beniii

Barangoló
2019. 01. 11.
115
148
LV karakter
William Boren
Én most jöttem ide vissza egy masik szerórol (ami amugy régen a seemta verseny társa volt, de ma már 100 an se játszanak rajta egy fejlesztő miatt) és hatalmas meglepetés volt hogy itt mennyivel jobb a közöség.

pierce

Aktív fórumozó
Támogató
2019. 01. 10.
232
214
V4 karakter
treshawn.pierce
LV karakter
treshawn.pierce
V2 karakter
-
ez a topik nem erről szól :LOL::LOL:

SsaP

Újonc
2019. 06. 18.
28
24
V4 karakter
Kyree Olson
Míg minden frissítés a 'kereskedők' és csak a pénzzel foglalkozók alá adja a lovat, addig semmi esély. Már túl sokszor lett átrágva a dolog, hogy történjen valami 180 -as fordulat.

real beno

Kivételes tehetség
2019. 01. 10.
2 029
11 695
23
V4 karakter
Malbor Vllasi
LV karakter
Lewis Dur
Nezz szet, nem kell semmit se linkelgetni.
De ott van lvn pl 3 topic is.

pierce

Aktív fórumozó
Támogató
2019. 01. 10.
232
214
V4 karakter
treshawn.pierce
LV karakter
treshawn.pierce
V2 karakter
-
senki nem kérte hogy beszólj, 1 mert nem vagyok rád kíváncsi 2 linkeld őket, ha jó lenne akkor biztos bent lenne már... :)
minek kell egymást hergelni egy közösségről szóló topic alatt, nemtudom

Utoljára szerkesztve:
  • Tetszik
Reactions: Lukász és mate.

Jesse

Aktív fórumozó
Very Important Person
2019. 01. 06.
245
2 118
Budapest
Míg minden frissítés a 'kereskedők' és csak a pénzzel foglalkozók alá adja a lovat
Azért ekkora faszságokat ne állítsunk kérlek. Sok dolog kerül be ötletekből a placedo-tól kezdve az ame és egyéb apró dolgok...

Törekszünk arra, hogy mindenki találjon valamit ami tetszik neki egy egy packban.
Ha te ezt nem látod azt sajnálom.

Lukász

Aktív fórumozó
Támogató
2019. 01. 10.
262
216
V4 karakter
Tyler Bush
LV karakter
Matthew Sanders
V2 karakter
Fernando Marshall
Én is 2013 óta játszom a szerveren én június/ júliusba kezdtem játszani de akkor ugye már voltak 200an naponta a szerveren ha jól emlékszem és full igazad van minden megváltozott az admin team főleg de az egész közösség.

asmoky

fallen angel
2019. 01. 10.
3 408
7 937
21
V4 karakter
Patrick Steele
LV karakter
Patrick Mendoza
Hát igen, van aki rögtön ooc ügyet csinál egy RP szituból mert szerinte MG minden amit nem ő csinál. Mert ugye egyszerűbb admin mögé bújni mint RP-zni egy RP szerveren. De ezt már megszoktuk ettől a közösségtől. Mindenki a pénzre meg egyebekre megy csak, de mindegyis ezmár.

Predi

pártatlan békebíró és diplomata
Fő Globális Moderátor
LV
2019. 01. 10.
2 738
5 446
Würzburg / Budapest
www.twitch.tv
V4 karakter
Roxy Trevisano
LV karakter
Bruno Fleming
V2 karakter
Blasius Kensington
@Jesse -nek teljesen igaza van.
Lehetne sorolni még olyan dolgokat/fejlesztéseket, amiket a mi ötleteinkböl nyerték és gondolták tovább. Nem azzal van a gond hogy most "fuuuu ezek a fejlesztök csak a kereskedök alá adják a lovat", hanem a mai emberi mentalitással. Manapság az MTA RP játékosainak 60%a annyit tart RPnek hogy vesz egy kocsit és eladja és ezt a végtelenségig. Viszont az ha az a játékos egy olyan RP szituációba keveredik, teszem azt kirabolják vagy túszul ejtik egyböl keresi a kiskapukat (admin, net kirántása a falból stb..), hogy mentse a karaktere éppségét vagy vagyonát. (az utóbbit inkább). Ezért vannak a szabályok hogy egy bizonyos összegig lehet csak rabolni, ami igazából nem olyan eget rengetö. Én híve vagyok a hosszú soros RPnek, csak sajnos nehéz olyan RP szitut találni ahol valakinek kedve lenne ehhez.
AKK-t meg nagy ívben kerülöm mert Jön a Kolompár femili és "/s Testvér, esetleg eladó a kocsid?"

A placedo parancsot elég kevesen használják és sokszor szabálytalanul. Pedig egy nagyon hasznos fejlesztés lett.
Sajálom hogy nem értékelik sokszor azt a munkát, amit a srácok azért csinálnak hogy megkönnyítsék vagy élvezetesebbé tegyék az RPt.
Inkább még több kocsi kell a népnek mert kereskedni fontos. Nincs bajom ezzel csak ehhez szinte semmi köze az IGAZI RP-hez.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.