A játékkal kapcsolatos leggyakoribb hibák és feltételezett megoldásaik. [Frissítve: 2024/08/13]

Reina.

Once a blue, always a blue 💙
2023. 07. 18.
329
478
22
V4 karakter
Aiden Reina
LV karakter
~
V2 karakter
~
Sziasztok!
Én és @DriftV2 kollégám kitaláltuk ,hogy érdemes lenne egy fórum leírást nyitni a Gondok/bugok/hibák alfórumban található topicok ,illetve a Kérdések-ben fellelhető topicok alapján. Ebben a leírásban az ott jelentett hibáitokra ,illetve kérdéseitekre próbálunk esetleges megoldásokkal szolgálni a játékosoknak bevált módszerek ,illetve a saját tapasztalataink alapján. Ezeket a megoldásokat ebben a topicban fogjuk összegyűjteni a saját utánajárásunk ,illetőleg a közösség segítségének erejével. Előjáróban arra kérünk mindenkit ,hogy a hibáitokat / bugjaitokat / kérdéseiteket továbbra is az erre fenntartott alfórumokban osszátok meg ,mivel a jövőben is ott tudunk majd nektek segíteni ,illetve onnan szemezgetünk majd. Szeretnénk ,hogyha a topic komment szekciója nem lenne tele floodolva. A topicban külön-külön lesznek szedve ,témánként a különböző megoldások ,illetve az átláthatóság érdekében ,spoiler buttonokat fogunk használni. Amennyiben esetleges hibát találtok a topicon belül ,kérlek jelezzétek felém vagy @DriftV2 felé privátban.

Disclaimer: Nem biztos ,hogy mindenkinek működni fognak ezek a megoldások. Lehet ,hogy valakinek befognak válni ,valakinek pedig nem ,de akinek tudunk annak megpróbálunk segíteni.

1. Kliensel , játékkal és játék betöltéssel kapcsolatos problémák:

1.1 Ékezet a GTA-sa mappájában.

Leírás: A képen látható hiba ,abban az esetben szokott előfordulni ,amikor a GTA-sa mappájának neve ékezetes betűket ,illetve speciális karaktereket tartalmaz.

Megoldás: Szimplán olyan nevet adjatok ,meg a GTA-sa mappájának amiben nincs ékezetes betű vagy speciális karakter (pl. $-jel). Tehát ,ha a mappa neve alapjáraton pl. Jóskaúr ,csak szimplán nevezzétek át Joskaur-ra ,és már működni is fog a történet.

1.2 Nem tölt be a HUD a játékon belül.

Leírás: A képen látható a hiba teljes mivoltában. Nem tölt be a hud újraindítás ,illetve újratelepítés után sem.

Megoldás:

Lekell tölteni a linken keresztül a Driver DDU nevezetű programot:

Link: https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download/

A letöltés után a következő videóban kaphatok gyorstalpalót a program használatáról:

Alternatív Intel megoldás: "Az oldotta meg most nálam, hogy a driver törlése után nem frissítettem a gépet, hanem rögtön felraktam a legújabb intel drivert." @Browniee

1.3 0xC0000005 Crash

Leírás:
Játékindításkor előforduló hibáról beszélünk.

Megoldás: Több féle megoldás is lehetséges ezzel a dologgal kapcsolatosan:

- Teljes SEEMTA ,illetve GTA újratelepítése (GTA-t érdemes másik forrásból beszerezni)
- Alapértelmezett MTA beállítások visszaállítása (Megoldásként bizonyult)

1.4 3-as hiba

Leírás: -

Megoldás:
Megkell próbálni másik forrásból beszerezni a GTA-sat.

1.5 Home gomb megnyitásakor crashel a játék

Leírás: "Mikor megnyitom a home gombot, hogy térképet, vagy az autókat megnézzem, majd miután bezárom, egyből crashel a játék"

Megoldás: "Ha nvidia videókártyátok van akkor a control panelen belül, 3d beállítások, képbeállítások megadása előnézettel. Ezen belül azt pipáljátok be, hogy " A 3d alkalmazás határozza meg"

1.6 Kliens indításkor nem történik semmi

Leírás: Kliens indításakor nem történik semmi ,többszöri próbálkozás esetén sem.

Megoldás: Próbáld rendszergazdai újraindítással, vagy GTA SA újratelepítéssel. A Játékos aki evvel a problémával keresett meg DC-én számára a gép újratelepítése segített.

1.7 Modolt GTA_SA

Leírás: Szerverre történő csatlakozáskor nem enged fel ,arra hivatkozva ,hogy modolt a GTA_SA

Esetleges megoldás:

1.8 Direct X Hiba

Megoldás: A videón keresztül megoldást kaphattok a problémátokra.

2. Játékon belül előforduló gyakori problémák:

2.1 Szokásostól eltérően lassú járművek futózáskor.

Leírás: A szokásostól jóval lassabb egy autó a felszereltségéhez képest futózás közben vagy után.

Megoldás: Valószínűleg a bányász update eljövetelével ,gyakori problémává vált. A legegyszerűbb mód ,ha felkeresel egy Admint aki lereseteli neked az autót.

2.2 Folyamatosan töltő zöld karika bányába való belépéskor

Leírás: Gyakran előforduló problémáról beszélnük. Általában akkor szokott előjönni ,amikor rövid időn belül többször lépünk ki-be egy bányába.

Megoldás: Ebben ismét egy Admin tud nektek segíteni. Felkerestek egyet és megkéritek ,hogy öljön meg ,majd élesszen fel.

2.3 Farmból/bányából történő kifagyás

Leírás: Bányába/Farmba belépéskor a játék crashel. Legtöbbször farmmal szokott ez előfordulni.

Megoldás:

-A képen látható összes beállítás kikapcsolása.

- MTA alaphelyzetbe állítása , másik farm kibérlése.
- Látótávolság levétele.

2.4 Motor összetörik Garázsba/Bányába történő belépéskor

Leírás: Bányába / Garázsba történő belépéskor a motor összetörik és ismét lehet menni a szerelőhöz.

Megoldás: Belépés előtt mindenképp kézifékezzétek le a motort ,ezzel megkell oldódjon a probléma.

2.6. Tuningból kijövetel hiba

Tuningból való kijövetelkor nem akar menni az autó

Megoldás: Nyissátok meg a hudot ,majd lépjetek ki belőle

2.7 Kifagy a kliens bánya előtérbe lépéskor

Leírás: "Ha be akarok lépni a bányák előterébe, ahonnan a különálló bányák nyílnak, a "Bánya betöltése" felirat megjelenik, de teljesen lefagy a kliens, a töltő kerék a képernyőn megáll, a bányahangokat lehet hallani."

Megoldás: Nvidia vezérlőpultban a globális beállításokat állítsátok vissza alapértelmezettre.

2.8 Felbontás átállítás után nem tudsz a beállításokra kattintani

Leírás: Felbontás átállítása után nem tudsz a beállításokra kattintani.

Megoldás:

2.9 Lassú visszatöltés/crash letabolás után

Leírás: Lassú visszatöltés/crashelés letabozás (letálcázás után)

Megoldás:
1. Fullscreenből tegyétek át keret nélküli ablakos módra a játékot.
2. Amit lehetséges, tehát GTA_SA.exe és SEE-MTA launcher, tiltsátok le a teljes képernyős optimalizálásokat

3. Tippek az FPS boostolására:

3.1 Alaptippek

@iambarnee ötlete: "sok dolog van amivel lehet próbálkozni, nem kell nagy csodát várni, de érezhető lehet a változás. ha sokat keringsz a pályán vezetésnél jobb lehet a magasabb látótáv, vagy egy ilyen 50-50es beállítás(pl 3000m), hogy ne töltsön egyfolytában a game. amit kitudsz szedni beállításoknál(gumi füst stb stb) azt kikapcsolhatod, és ha úgy van feladatkezelőben dobhatsz a játékra prioritást, lehet az is segít. az sokat számít, hogy ne legyen chrome pl megnyitva a game mellett, és hasonló dolgok"

A jelenlegi lista az elkövetkezendőkben bővülni fog. Ha szeretnétek valamit hozzáfűzni keressetek engem vagy @DriftV2 privát üzenetben és pótolni fogjuk! Reméljük minél több játékosnak tudunk ezzel segítséget nyújtani. A lehetséges helyesírási hibákért előre is elnézést kérek! Köszönjük szépen azoknak ,akik hasznos hozzászólásokkal támogatták a topic haladását!

Utoljára szerkesztve:

DriftV4

Modern Verne
Támogató
2022. 01. 07.
1 271
603
21
Nagyegyháza
www.youtube.com
V4 karakter
Ivan Styles
LV karakter
Marco Posey
V2 karakter
Marco Posey
Üdvözlök mindenkit én is!

Elsősorban szeretném megköszönni @SimiD15 kollégának a segítséget. Úgy vettük észre hogy gyakoriak az ilyen jellegű problémák, ezért úgy döntöttünk hogy közösen összeírjuk a játékosok és a mi tapasztalataink általi megoldásokat.

Ahogy a kolléga említette a lista nem teljes, így ha bármi egyéb eszetekbe jutna bátran keressetek minket.

Fontos!

@SimiD15 a topic írója így azt ő tudja szerkeszteni de én is elérhető vagyok 7/24 szóval lehet keresni.

Dc-én mbencelevente néven, itt DriftV2 néven találtok meg.

Pacsi!

Drift

Reina.

2023. 07. 18.
329
478
22
V4 karakter
Aiden Reina
LV karakter
~
V2 karakter
~
Nem kellett volna új gépet vennem a hud betöltés hiba miatt ha ezt előbb tudom xddd de isten vagy amúgy!
Napokban egy kipattant ötlet után találtam rá megoldást. Aztán bejött a srácoknak.

• Fire
Reactions: aHakan

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
398
1 039
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
A 2.1-es pont létezik? Azt hittem csak én képzeltem be. Ha hamarabb tudom nem költök el 100+ milliót vonóhorgos kocsikra, köszii!

Reina.

2023. 07. 18.
329
478
22
V4 karakter
Aiden Reina
LV karakter
~
V2 karakter
~
A 2.1-es pont létezik? Azt hittem csak én képzeltem be. Ha hamarabb tudom nem költök el 100+ milliót vonóhorgos kocsikra, köszii!
Létező dolog. ECU beállításnál vettük észre. Marha lassan ment a dynoban felszereltséghez képest. Panaszkodott rá a tulaj is ,hogy ez eddig nem ilyen volt. Szóltunk Adminnak ledobta újra és már ment is.

DriftV4

Modern Verne
Támogató
2022. 01. 07.
1 271
603
21
Nagyegyháza
www.youtube.com
V4 karakter
Ivan Styles
LV karakter
Marco Posey
V2 karakter
Marco Posey
Szép napot!

UPDATE:

A kliens indításkor nem történik semmi.

Az alap probléma:

Lehetséges Megoldás: Próbáld rendszergazdai újraindítással, vagy GTA SA újratelepítéssel. A Játékos aki evvel a problémával keresett meg DC-én számára a gép újratelepítése segített.

Frissíthető a lista! @SimiD15

• Imádom
Reactions: Reina.

Reina.

2023. 07. 18.
329
478
22
V4 karakter
Aiden Reina
LV karakter
~
V2 karakter
~
Szép napot!

UPDATE:

A kliens indításkor nem történik semmi.

Az alap probléma:

Lehetséges Megoldás: Próbáld rendszergazdai újraindítással, vagy GTA SA újratelepítéssel. A Játékos aki evvel a problémával keresett meg DC-én számára a gép újratelepítése segített.

Frissíthető a lista! @SimiD15
Frissítve ,beletettem a listába!

• Imádom
Reactions: DriftV4

Browniee

,,A lényegre testvérem”
SzerverAdmin
v4
2019. 09. 18.
687
1 089
V4 karakter
Chloe Blanc
V2 karakter
Camilla Roberts
Napokban egy kipattant ötlet után találtam rá megoldást. Aztán bejött a srácoknak.
Erre más megoldás nem lehetséges ? Nekem sajnos nem oldotta meg többszöri próbálkozásra sem. Valszeg típushiba lehet egyébként ennél a laptopnál, mert Hakannak is tudtommal hasonlója volt.

Reina.

2023. 07. 18.
329
478
22
V4 karakter
Aiden Reina
LV karakter
~
V2 karakter
~
Erre más megoldás nem lehetséges ? Nekem sajnos nem oldotta meg többszöri próbálkozásra sem. Valszeg típushiba lehet egyébként ennél a laptopnál, mert Hakannak is tudtommal hasonlója volt.
Hát a szokásos újratelepítés stb-stb. Ennél okosabbat jelenleg nem tudunk sajnos.

Browniee

,,A lényegre testvérem”
SzerverAdmin
v4
2019. 09. 18.
687
1 089
V4 karakter
Chloe Blanc
V2 karakter
Camilla Roberts
Végül az oldotta meg most nálam, hogy a driver törlése után nem frissítettem a gépet, hanem rögtön felraktam a legújabb intel drivert, ha esetleg másnak ez segít

Reina.

2023. 07. 18.
329
478
22
V4 karakter
Aiden Reina
LV karakter
~
V2 karakter
~
Végül az oldotta meg most nálam, hogy a driver törlése után nem frissítettem a gépet, hanem rögtön felraktam a legújabb intel drivert, ha esetleg másnak ez segít
Délután beleírom a listába ,köszi a vissszajelzést!

Teknős

bort isznak, de vizet prédikálnak
Globális Moderátor
v4
2019. 01. 10.
1 461
2 994
V4 karakter
🇱🇹jevgenij miervaldis
@SimiD15 2.3-as pontra reagálva, valakinek bejött az is, ha csak a látótávolságot vette le.

• Imádom
Reactions: Reina.

Reina.

2023. 07. 18.
329
478
22
V4 karakter
Aiden Reina
LV karakter
~
V2 karakter
~
Hali! Ez a topic arra szolgál ,hogy segítsünk azokon a játékosokon akiknek ,valamilyen indoknál fogva problémája van a játékkal. Sajnos a fórum, illetve az IG sérelmeidre nem talált még a közösség megoldást ,de gőzerővel dolgozunk rajta. Addig is ha megkérhetlek ne itt írd ki a dühödet. Köszi!

Utoljára szerkesztve: