Seemta-ra számitógép építés.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Cubi

Újonc
2021. 04. 04.
6
35
V4 karakter
Mirkovic Dragoslav
szevasztok szóval 150e forintig szeretnék építeni kifejezetten See mta-ra egy gépet. A 150ezer forintos értékbe nincs benne a videókártya, egyenlőre alaplapi videókártyával szeretnék játszani és amint lesz elég keretem hozzá akkor beszeretnék szerezni egy közép kategoriásat.

Intel Core i3-12100 LGA1700 BOX cpu
ASUS PRIME H610M-K D4 Alaplap
Kingston HyperX Predator 16GB 2x8GB DDR4 3200MHz
Zalman Z11 Plus számítógépház, ATX Mid Tower, Tápegység nélkül, Fekete
Seasonic Core GC 500W Gold (SSR-500LC)
Western Digital Caviar Blue 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (WD10EZEX)
És a saját ssd-met szeretném majd belerakni

egyenlőre ez a felállásom de akinek van ötlete vagy valami jó elképzelése , törlöm a konfigot és amit te összeállitottál azt fogom megvenni.

• Tetszik
Reactions: Trevon és Tommy666

hooks.

Barangoló
2021. 12. 13.
101
553
V4 karakter
audell fletchers
V2 karakter
rakkan hodge
Amúgy facebook marketplacen 150-200 körül vannak jó gépek amik össze vannak rakva, videókártya is van bennük amik megállják a helyüket mai játékoknál is. Azt ajánlom, hogy ott nézz körbe, persze ez a te döntésed.
Példának okáért:
2579c638bc5ea92b7603e50f2f54822c.png

Jó választák van fent, érdemes ott keresgélni, jobban is kijössz anyagilag szerintem.

• Tetszik
Reactions: henrock

henrock

Barangoló
2019. 03. 09.
139
314
Gödöllő
V4 karakter
Sakib Susic
LV karakter
Ernie Fergus
Cső. Egész értelmes setupot raktál össze. Ha nagyon bele akarnék kötni, alaplapot cserélném le illetve a gépházat.
Prociból jót választottál (single thread eredményeiből kiindulva), tehát ne engedj abból.
SilentiumPC Signum SG1 TG - Gépház
MSI MAG B460M MORTAR - Alaplap

Ezen aránylag jó a VRM, ez még értelmesnek tűnik és nem sokkal drágább.
SPC gépház meg jól szellőzik és szállítással együtt 16.500ft. (zalman is jó, csak ez egy olcsóbb verzió)

• Tetszik
Reactions: Cubi és hooks.

LeslieG

Zöldfülű
2019. 01. 10.
162
246
Sopron
V4 karakter
Syrio H Ghar
LV karakter
Michael D McKagan
V2 karakter
Erick D Shane
MSI MAG B460M MORTAR <--- ez az alaplap 1200 as foglalatú intel processzort fogad (tehát akkor az általa nézett 12.genes procik kilőve).

Edit:
Az Asus prime teljesen jó minőségű friss fejlesztésű alaplap az 1700 as foglalattal ami hosszútávra is egy jó választás.
Amit összeállítottál nagyon jó.

• Tetszik
Reactions: henrock

Cubi

Újonc
2021. 04. 04.
6
35
V4 karakter
Mirkovic Dragoslav
Cső. Egész értelmes setupot raktál össze. Ha nagyon bele akarnék kötni, alaplapot cserélném le illetve a gépházat.
Prociból jót választottál (single thread eredményeiből kiindulva), tehát ne engedj abból.
SilentiumPC Signum SG1 TG - Gépház
MSI MAG B460M MORTAR - Alaplap

Ezen aránylag jó a VRM, ez még értelmesnek tűnik és nem sokkal drágább.
SPC gépház meg jól szellőzik és szállítással együtt 16.500ft. (zalman is jó, csak ez egy olcsóbb verzió)
Rendben, és milyen processzora gondoltál mert ugye amit én választottam processzort az 1700-as foglalatú.
MSI MAG B460M MORTAR <--- ez az alaplap 1200 as foglalatú intel processzort fogad (tehát akkor az általa nézett 12.genes procik kilőve).

Edit:
Az Asus prime teljesen jó minőségű friss fejlesztésű alaplap az 1700 as foglalattal ami hosszútávra is egy jó választás.
Rendben, köszönöm a válaszod.
Amúgy facebook marketplacen 150-200 körül vannak jó gépek amik össze vannak rakva, videókártya is van bennük amik megállják a helyüket mai játékoknál is. Azt ajánlom, hogy ott nézz körbe, persze ez a te döntésed.
Példának okáért:
2579c638bc5ea92b7603e50f2f54822c.png

Jó választák van fent, érdemes ott keresgélni, jobban is kijössz anyagilag szerintem.
Sajnos. az én közelemben nincs igényesen összerakva számitógépek. Ezért nem vettem még marketplaceről.

henrock

Barangoló
2019. 03. 09.
139
314
Gödöllő
V4 karakter
Sakib Susic
LV karakter
Ernie Fergus

Edit:
Igen, valóban. Valamiért 1200-as socket volt az eszemben, igazad van.

Rendben, és milyen processzora gondoltál mert ugye amit én választottam processzort az 1700-as foglalatú.

Rendben, köszönöm a válaszod.

Sajnos. az én közelemben nincs igényesen összerakva számitógépek. Ezért nem vettem még marketplaceről.
Erre a processzorra gondoltam, hirtelen 1200 socket volt az eszemben, jó hogy kijavított a felettem lévő.
Viszont H-s lapok a kínálat alját képezik, ezért is javasoltam volna B-set. Még ha a processzor is csak egy I3. De ettől függetlenül tökéletesen fog futni a setup.

• Tetszik
Reactions: Cubi és LeslieG

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
396
1 035
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
Ha kifejezetten MTA-ra szeretnél építeni akkor csalódni fogsz, sajnos 150 ezerért sem várhatod el hogy fix 60 fps lesz.
Én ilyen i5 2500 és i7 3770 es bóvli 20 ezres procikkal is ugyanannyi fps-el játszottam mint most az i5-9600k-val. (kb 40-45)
Én is lefutottam ugyanezt a kört és a végén rengeteg idő és pénz beáldozásával sem jutottam előrébb

Azt nem részletezted hogy új vagy használtban gondolkodsz, azért ez árban nagyon nem mindegy.

Cubi

Újonc
2021. 04. 04.
6
35
V4 karakter
Mirkovic Dragoslav
Ha kifejezetten MTA-ra szeretnél építeni akkor csalódni fogsz, sajnos 150 ezerért sem várhatod el hogy fix 60 fps lesz.
Én ilyen i5 2500 és i7 3770 es bóvli 20 ezres procikkal is ugyanannyi fps-el játszottam mint most az i5-9600k-val. (kb 40-45)
Én is lefutottam ugyanezt a kört és a végén rengeteg idő és pénz beáldozásával sem jutottam előrébb

Azt nem részletezted hogy új vagy használtban gondolkodsz, azért ez árban nagyon nem mindegy.
A jovore is gondoltam egy kicsit azert szeretnek 12.generacioval foglalkozni. Igazábol nem 60fps a celom ha nem atlagban egy 40-45 csucs idoben, szerintem a legujabb generacioval ez talan megoldhato.
csak a ramot szeretnem hasznaltan venni egy ismerosomtol 20e forint ertekebe

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
396
1 035
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
Ha másra is tervezed használni akkor nem szóltam egy szót sem. Azt hittem csak az mta miatt akarsz ennyit befektetni mert annak nem lenne túl sok értelme.

Tényleg elég jövőbe mutató setup. Ha magad rakod majd össze akkor ne sajnáld a pénzt jobb minőségű hűtőpasztára sem és akkor jó ideig nem lesznek gondjaid processzor ügyileg

• Tetszik
Reactions: Cubi

Cubi

Újonc
2021. 04. 04.
6
35
V4 karakter
Mirkovic Dragoslav
Ha másra is tervezed használni akkor nem szóltam egy szót sem. Azt hittem csak az mta miatt akarsz ennyit befektetni mert annak nem lenne túl sok értelme.

Tényleg elég jövőbe mutató setup. Ha magad rakod majd össze akkor ne sajnáld a pénzt jobb minőségű hűtőpasztára sem és akkor jó ideig nem lesznek gondjaid processzor ügyileg
Nem fogom ilyesmire sajnalni a penzt, sem pasztara sem pedig hutokre.

• Tetszik
Reactions: Benz
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.