Vállalható configgal FPS hiány

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

balazspali

Újonc
2019. 03. 24.
9
5
V4 karakter
Donatello Cicciarelli
Sziasztok!
Nos a problémám a következő, egy relatív egészen jó konfiggal kevés FPS.
Külvárosban/kevés playerrel akárhol:20-30
Belvárosban/sok playerrel külvárosban:15-25
Belvárosban sok playerrel:10-20
Sok mindennel próbálkoztam, leírások között az fps boost c. topicban leírt az segített néhány fps-t de nem igazán hagyja a lelkem, hogy belenyugodjak ebbe az FPS számba.
Szóval akármilyen ötletet meghallgatok.

A konfigom:
CPU: AMD Athlon x4 845 3.8ghz
GPU:AMD radeon R7 370
RAM: egy 4GB-os 2800mhz-en működő DDR3-as kingston meg egy 8GB 2800mhz-en működő DDR3-as ugyanúgy kingston.
Alaplap: MSI A68HM-P33 V2
Táp: Pontos márkát nem tudom, 450W-os
Háttértároló: egy 1TB-os HDD, sajnos nem fiatal, viszont ezek előtt akármi más komolyabb igényekkel rendelkező játéknál nem volt rá panaszom.
Ami még fontos lehet, hogy dupla monitorral használom ezt a konfigot!
A BIOS-ban az AMD processzorok cool 'n quiet energia takarékos beállítását kikapcsoltam már.

Válaszokat előre is köszönöm, bízom benne lesz olyan hsz ami megoldja a problémám!

Morthy

see you in reality
2019. 01. 10.
1 426
1 264
22
V4 karakter
Aksel Olofson
LV karakter
Pedro R Moore
Szia röviden tömören próbáld rendszergazda ként futatni.
A próbáld ki mit segít az 1 monitor használat.
Aztán nézd meg nem fut e sok minden a háttérben.
Így elsőre talán ennyi.

balazspali

Újonc
2019. 03. 24.
9
5
V4 karakter
Donatello Cicciarelli
Elfelejtettem beleírni csak és kizárólag rendszergazdaként futtatom, az 1monitort amint hazaérek kipróbálom, hatterben alap alkalmazások futnak(vírusirtó,amd videokártya driver, discord, windows defender)

Morthy

see you in reality
2019. 01. 10.
1 426
1 264
22
V4 karakter
Aksel Olofson
LV karakter
Pedro R Moore
Mióta áll fent ez a probléma?
Esetleg drivereket megnézheted, hogy nincs e új vagy mostanában amikor keletkezett a hiba nem jött e ki új.

balazspali

Újonc
2019. 03. 24.
9
5
V4 karakter
Donatello Cicciarelli
Amióta újra jelen vagyok a szerveren, mert mikor meg regen jatszottam egy 2magos 2.8ghz-es amd procit nyuztam. A monitorral egyutt megnezem a drivereket is.
Edit: (dupla hsz elkerülése végett)
Megpróbáltam 1monitorral, friss driverekkel, nem segitett semmit talan baratibbak a droppok

Utoljára szerkesztve:

terrell

Újonc
2019. 01. 10.
46
103
V4 karakter
stig kahr
LV karakter
tarkan zeybek
Szia,

Ha van rendes, működő vírusírtód, akkor semmi helye a háttérben a Windows Defender-nek, amit ki is kapcsolhatsz, persze ez opcionális.
A Windows Defender történetesen elég erőforrásigényes.
Véglegesen így tudod kikapcsolni (mivel magától visszakapcsolná magát):
  1. Megnyomod a [Windows] + [R] billentyűkombinációt, amellyel megnyílik egy "Futtatás" ablak.
  2. Ezután beírod a "gpedit.msc" parancsot, idézőjelek nélkül.
  3. A számítógép konfigurációja fülön elnavigálsz a "Felügyeleti sablonok", majd a "Windows összetevők" fülre.
  4. Itt legörgetsz majdnem az aljáig, megkeresed a "Windows Defender víruskereső" fület, amelyre csupán egyszer kattintasz.
  5. Jobb oldalt megjelenik a "Windows Defender víruskereső kikapcsolása", amelyre kétszer kattintasz.
  6. Kipipálod az "Engedélyezés"-t, és voilá! (A folyamat visszavonható ugyanezekkel a lépésekkel.)

A következő amit tudsz csinálni, hogy a Gépháznak az "Adatvédelem" részén levő beállításokat kikapcsolod, ez alól kivéve a "Mikrofon" részleget.
A másik, hogy az energiagazdálkodási lehetőséget átállítod "Teljesítménycentrikus" módra.
Mindig figyeld a lemez, processzor és memóriahasználatot a Feladatkezelőben, és próbáld meg kioffolni a nemkívánatos, igényesebb programokat.

Remélem tudtam segíteni!

balazspali

Újonc
2019. 03. 24.
9
5
V4 karakter
Donatello Cicciarelli
Sajnos ezzel sem sikerült jobbra bírni, viszont a napokban újra teszem a gépet, ugyan nem rég volt újra rakva de elfelejtettem a frissítéseket letiltani, ha az sem segít megpróbálok beletörődni.

Calvinboy

Barangoló
2019. 04. 16.
75
47
V4 karakter
Calvin Cash
Csácsá!

GT 740, 4.genes i5, 8 gm ram.
Más játék fix 60, itt sajnos 20-30 ritkán 35-40, sok playernél, városban 15-20, sokszor 5-10re csökken, vezetni ennyi fps-nél nagyon rossz, teljesen széttöri a játékélményt, pedig egy nagyszerű szerverről beszélünk!

Randhun

Újonc
2019. 03. 15.
9
0
Mór
V4 karakter
Jamir Diaz
Nekem is fps problémám van..
Szóval ha valaki tud segíteni hogy miért akkor azt megköszönném.

Cpu: AMD FX 8350 4Ghz
Ram: Kingston HyperX Fury 8GB 1866Mhz CL10
VGA: Asus Radeon R9 380 Strix Gaming 4GB 256bit

7. Robba

Újonc
2019. 01. 10.
47
77
Miskolc
V4 karakter
DeShawn Maynard
LV karakter
Jamarion Greene
V2 karakter
-.-
Csáó! próbáljátok meg a Prioritást magasra állítani, illetve az affinitás fülnél, az összes processzort aktiválni.

Maczko

less drama, more techno
2019. 01. 09.
37
8
29
Veszprém?
V4 karakter
Cole Kearney
LV karakter
✝️
Annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy az MTA egy magot használ, és az athlon processzorokban nincs L3-as gyorsítótár, és hiába a magas órajel, az L3 cache hiánya miatt nem képes akkora teljesítményre pláne nem 1 maggal, mint a phenom/fx/ryzen széria. Szerintem egy hasonló órajelű phenom II x4-gyel jobb FPS-ed lenne, foglalatban ugyanaz a kettő és pár ezer forintos tétel egy ilyen processzor manapság.

A cool and quiet kikapcsolásának meg nincs sok értelme, mert csak akkor veszi le az órajelet, amikor egyáltalán semmi terhelés alatt nincs a gép.

• Tetszik
Reactions: Danesz

balazspali

Újonc
2019. 03. 24.
9
5
V4 karakter
Donatello Cicciarelli
A cool and quiet kikapcsolásának meg nincs sok értelme, mert csak akkor veszi le az órajelet, amikor egyáltalán semmi terhelés alatt nincs a gép.

Nekem és tesómnak volt rossz tapasztalata a cool 'n quiet-tel sokszor, mert kisebb órajelen pörgeti a magot mind addig amíg nincs szükség nagyobb teljesítményre (esetemben 3.5ghz-en futott cool 'n quiet-tel mindenféle terhelés nélkül) és nem igazán tudott annyira gyorsan reagálni egy játékban pl. ami hirtelen igényelt nagyobb teljesítményt, így rendszeres FPS droppokkal járt, így indokolt volt annak kikapcsolása.
Jelenleg, nincsen arra,hogy vegyek egy másik processzort, majd idővel talán, viszont akkor már ezt is figyelembe fogom venni.

Köszönöm a segítséget mindenkitől!
A napokban jött quick update-tel az átlag FPS számom növekedett nagyjából 5-el ami már kifejezetten elfogadható.

További kellemes Húsvéti ünnepeket!

• Tetszik
Reactions: Maczko

7. Robba

Újonc
2019. 01. 10.
47
77
Miskolc
V4 karakter
DeShawn Maynard
LV karakter
Jamarion Greene
V2 karakter
-.-
Nekem és tesómnak volt rossz tapasztalata a cool 'n quiet-tel sokszor, mert kisebb órajelen pörgeti a magot mind addig amíg nincs szükség nagyobb teljesítményre (esetemben 3.5ghz-en futott cool 'n quiet-tel mindenféle terhelés nélkül) és nem igazán tudott annyira gyorsan reagálni egy játékban pl. ami hirtelen igényelt nagyobb teljesítményt, így rendszeres FPS droppokkal járt, így indokolt volt annak kikapcsolása.
Jelenleg, nincsen arra,hogy vegyek egy másik processzort, majd idővel talán, viszont akkor már ezt is figyelembe fogom venni.

Köszönöm a segítséget mindenkitől!
A napokban jött quick update-tel az átlag FPS számom növekedett nagyjából 5-el ami már kifejezetten elfogadható.

További kellemes Húsvéti ünnepeket!
Semmiség, későbbiekben ha lesz rá keret mindenképp szerezz be egy jobb processzort. Neked is kellemes húsvéti ünnepeket!

• Tetszik
Reactions: balazspali
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.