Választási rendszer

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Puzsér

Aktív fórumozó
2021. 03. 19.
252
1 784
Országház
forum.see-game.com
LV karakter
Ezekiel_Moore
Szívbugyraimból jövő tiszteletem!

Nagy húsba harapok ezzel az ötlettel, nem tartom valószínűnek a megvalósítását, de bízok benne, hogy akár egy V4 kontent is születhet belőle!
Téma adott. Választás. Eredetileg poénból született a Polgi-kormány Vorty által, és senki sem vette komolyan, kikerülték a playerek, talán nevettek rajta egyet, de különösen nem foglalkoztak vele. Tavaly, indítottam egy NS-t, a Polgi-diktatúra ellenzékeként, a Centristákat, akik népbutító kampánnyal, és mindenféle nevetséges ötletekkel állnak elő a Polgi megbuktatásához. A kezdetekben nem számítottam nagy népszerűségre, és az egészet magamnak csináltam, de amikor a szerveren a 20. playerrel vitázom 1 órán belül, és minden 3. player "Tiszteletem pártelnök Úr!"-ral köszön, az már nagyon meglep, és hatalmas örömöt hoz az én kicsike szívembe. A playerek imádják, a kifigurázást, a vitát, a mocskolódást, persze mindezt RP keretein belül. Ezzel már így is egy hatalmas RP közösséget tudtunk kialakítani, és ezt jóval tudjuk fokozni az alábbi ötlettel:

-Választási rendszer. Hogyan?

Két féle utat tudok elképzelni, az egyik egyszerűbb a másik bonyolultabb megvalósítást igényel.

1.: A Polgi leválthatatlan kormány, de egy (vagy akár több) ellenzéki párt folyamatos politikai akciókat szervez (tüntet, aláírást gyűjt, plakáton kampányol, felvonulást szervez) és próbálja a maga módon lejáratni a Polgit, és saját magát felmagasztalni.

2.: A Polgi egy leváltható kormány választás útján, az új választás-rendszerrel. A választás egy konkrét event lenne a szerver életében évente az áprilisi időszakban. 2 vagy maximum 3 párt közül választhat BÁRMELYIK player, és a többség nyilván győz. Az újonnan megválasztott kormány alakítja a GOV-ot (ezzel is felpezsdülhet a GOV RPje). A választás menetét a VH-n tudom elképzelni, plakátok közepette, tele playerekkel, egy külön NPC-nél ahol 1x tud mindenki szavazni.

Mi kéne ehhez?
1. Egy (vagy akár 2) "Ellenzék" frakció
2. Néhány plakát frakciónként
3. Egy kisebb mappolás (aláírás-gyűjtő standok elhelyezése a városban, logóval, és szlogennel ellátva)
4. Névjegykártya
5. A városházán pártszékház(ak) kiépítése
6. Opcionális: maga a választás eventje

Mit kapunk ettől?
1. Rengeteg RP szituációt
2. Playerek összekovácsolódását
3. Humor teremtése a szerverlégtérben
4. A rendvédelmi frakciók rengeteg lehetőségben részesülnek (Tömegoszlató RP, akár nagyobb felvonulások levezénylése stb. nagyon finom nyalánkságok)
5. Új event a szerveren
6. Egyedi kontent

-Mivel lenne másabb mint a mostani NS-em?

Nagyobb volumenű RP szituációkat generálna, illetve a rendvédelmi frakciókkal szorosabb kapcsolatot lehetne építeni, illetve több RP szituációt lehetne generálni mint az eddigiekben. És természetesen sokkal de sokkal több playert vonzana magával, és keltené fel az érdeklődést.

A napokban még bővítem a topicot. Beefeket elfogadok értelmesen megfogalmazott formátumban.

Utoljára szerkesztve:

Galvez

Pletykafészek
Támogató
2019. 04. 05.
857
1 294
V4 karakter
Lydia Hailstorm
LV karakter
Lydia Hailstorm
V2 karakter
Sarah Blake👩‍🌾
Egyszerű, nagyszerű. IG helyt állna?

• Tetszik
Reactions: Puzsér

aMarc

éhgyomorra mentos
2019. 09. 17.
357
2 028
22
Győr
LV karakter
Collin_Tanner
Szia.

Elképzelés szerint teljesen okés lehetne a dolog, még script ügyileg is.
Sajnos a játékosbázis, sem pedig a szerver felépítése nem alkalmas arra hogy itt bármilyen komolyabb politikai RP-t kilehessen bontakoztatni.

Mit kapunk ettől?
1. Rengeteg RP szituációt
3. Humor teremtése a szerverlégtérben
4. A rendvédelmi frakciók rengeteg lehetőségben részesülnek (Tömegoszlató RP, akár nagyobb felvonulások levezénylése stb. nagyon finom nyalánkságok)
5. Új event a szerveren
6. Egyedi kontent

1. Okés, ha értő kezekben van, és akik csinálják nagyjából legalább tudják hogyan működik a politika, megvalósulhat.
2. Nem kovácsolna véleményem szerint össze senkit az hogy xy. ellenzéki párt tüntetésén bevitte a PD rendbontásért.​
3. Korántsem lenne humoros ha a fiatalabb, vagy alacsonyabb iq-val rendelkező egyének az RL-ben futó pártok, és politikusokkal dobáloznának IC és OOC egyaránt. Azt pedig kizártnak tartom hogy Oliver Wyattal viccelődnének, mert egy ellenzéki párt jelöltje a szerveren. ( Ezt csak úgy mellékesen megjegyzem, ha a politikán nevetni kell, akkor ott már régen baj van. )​
4. Benne van hogy megtörténhet, viszont ha ekkora teret akarunk adni a politikának, akkor a rendvédelem egésze is a politikai vezetők alá lenne besorolva. Ez pedig, mint v3-on kiderült, soha nem sült el jól. Ha a rendvédelemnek meg csak annyi RP jutna ebből az új GOV rendszerből, hogy kivihetik a tankot vízágyúzni az meg valahol értelmetlen.​
5. Új eventekkel járhatna, tény és való.

6. Mitől lenne egyedi? Régen is volt ilyen, több kevesebb sikerrel. Csak ott nem a választásokon volt a hangsúly.​

• Tetszik
Reactions: Ernő és Puzsér

Puzsér

Aktív fórumozó
2021. 03. 19.
252
1 784
Országház
forum.see-game.com
LV karakter
Ezekiel_Moore
Szia.

Elképzelés szerint teljesen okés lehetne a dolog, még script ügyileg is.
Sajnos a játékosbázis, sem pedig a szerver felépítése nem alkalmas arra hogy itt bármilyen komolyabb politikai RP-t kilehessen bontakoztatni.

1. Okés, ha értő kezekben van, és akik csinálják nagyjából legalább tudják hogyan működik a politika, megvalósulhat.
2. Nem kovácsolna véleményem szerint össze senkit az hogy xy. ellenzéki párt tüntetésén bevitte a PD rendbontásért.​
3. Korántsem lenne humoros ha a fiatalabb, vagy alacsonyabb iq-val rendelkező egyének az RL-ben futó pártok, és politikusokkal dobáloznának IC és OOC egyaránt. Azt pedig kizártnak tartom hogy Oliver Wyattal viccelődnének, mert egy ellenzéki párt jelöltje a szerveren. ( Ezt csak úgy mellékesen megjegyzem, ha a politikán nevetni kell, akkor ott már régen baj van. )​
4. Benne van hogy megtörténhet, viszont ha ekkora teret akarunk adni a politikának, akkor a rendvédelem egésze is a politikai vezetők alá lenne besorolva. Ez pedig, mint v3-on kiderült, soha nem sült el jól. Ha a rendvédelemnek meg csak annyi RP jutna ebből az új GOV rendszerből, hogy kivihetik a tankot vízágyúzni az meg valahol értelmetlen.​
5. Új eventekkel járhatna, tény és való.

6. Mitől lenne egyedi? Régen is volt ilyen, több kevesebb sikerrel. Csak ott nem a választásokon volt a hangsúly.​

Szevasz! Elsősorban köszi az értelmes hozzászólást.

1.: Biztos vagyok benne, hogy a vezetőség nem fog bárkinek odaadni egy ilyen lehetőséget, és csak és kizárólag olyan embernek adná oda a frakciót, aki érti a dolgát, és maximálisan benne van a politikában, így a frakció jól lesz vezetve, ez kérdés nélküli.

2.: Nyilván nagy probléma itt az RP huszárkatonák tevékenysége. Az ilyeneket szerintem nem a PD fog bevinni, hanem AJ-ben meggondolják 15x hogy fognak e még huszárkodni. Szerintem ha egy player meglátja, hogy ezért jail jár, akkor abba fogja hagyni. (Nyilván itt olyan szituációkra gondolok, hogy verekedések, fölösleges IRL jellegű beordibálások, meg közösségromboló tevékenységek.)
A többi player fixen jól fogja magát érezni, ezt NSként is tapasztaltam. (Többen írtak privát üzenetben megköszönve az RPt)

3.: Igazság szerint ez egy nagyon random szempont volt. Itt a lejárató kampányra gondoltam, a plakátokon lévő nevetséges poszterekre, a politikusok olykor badarságos hülye gondolataikra.

4.: A GOV-ról beszélhetünk csak, az természetesen nem befolyásolja a PD működését semmilyen szempontból. A rendvédelmi szervezetek nem csak a tömegoszlatással fognak “gazdagodni”. A terepet kell biztosítaniuk egy felvonuláshoz, roadblockkok lehelyezése, terep rendezése, terep biztosítása. Nyilván nem lesz itt Balatonösződi beszéd. Ettől függetlenül, ha ez “veszélyesnek” néz ki, hogy egy pár átvegye a GOV-ot, akkor ettől el merek tekinteni, az eventen van itt a hangsúly.

5.: Ezt az új eventet szerintem semmiképp sem kell alábecsülni, mert ez most nem a kereskedésről, és a mittudoménmicsodák gyűjtéséről szól, hanem az RPről.

6.: Sehol sem láttam hasonlót, talán a pap RP-t de az nagyon gány és komolytalan volt mindenhol. Azt biztosíthatom, hogy abban a formában ahogy én elképzeltem, egy nagyon egyedi RPt, és eventet kaphatunk.

parkin lot pimpin

Modern Verne
2019. 01. 10.
1 419
5 794
LV karakter
bro kicked out
a jatekosbazis 70% azt sem tudja mirol szol a szerver, hogy mi az a szerepjatek.
a grind-on tul nem latnak, ergo az otletedre nincs eleg ember ki megvalositsa.
nem akarom elvenni a lelkesedesed, de ez a tenyek.

Puzsér

Aktív fórumozó
2021. 03. 19.
252
1 784
Országház
forum.see-game.com
LV karakter
Ezekiel_Moore
a jatekosbazis 70% azt sem tudja mirol szol a szerver, hogy mi az a szerepjatek.
a grind-on tul nem latnak, ergo az otletedre nincs eleg ember ki megvalositsa.
nem akarom elvenni a lelkesedesed, de ez a tenyek.
Tudok azonosulni a gondolatoddal, de talán éppen ez az event lehet ennek a megváltoztatója, mivel ez nem az ő napirutinjukhoz (kereskedés) igazodik, mint a többi event, hanem az RPhez.
Hiszek abban, hogy még lehet jövője az RPnek a szerveren, mert alapból erről kellene szólnia.

Kicsit szomorúnak tartom, hogy úgy gondoljátok, hogy nincs remény a szerver RP közösségének a fellendítéséhez.

• Tetszik
Reactions: leviiiii

JamieLV

Vélemény vezér
Very Important Person
2019. 06. 03.
9 265
11 141
24
V4 karakter
James Fernsby
LV karakter
Jimmy Beckett
Ha a politika szerinted összekovácsolja az embereket, akkor nézz szét a közösségi oldalakon. Illetve semennyire sem tenne hozzá az "RP fellendítéséhez".

Épp elég probléma van a valóságban (nem kell messzire menni), nem hinném, hogy ez még a szerverre is kellene. :)

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.