Vadászat

gorden

Újonc
2022. 06. 18.
10
84
V4 karakter
Pete Beckham
LV karakter
Louis Rice
Sziasztok! Én személy szerint imádtam vadászni. Arra gondoltam hogy bejöhetne újra a mai árak függvényében. Vadászengedéllyel amit a város házán lehetne kiváltani és fegyver engedéllyel természetesen. Akár különféle állatok lehetnének benne és behozni azt a rendszert mint pl. a zacisnál. Különféle értéke lehetne a bundának vagy húsnak. Remélem többen is benne lennétek.
Köszönöm, ha végig olvastad.

gorden

Újonc
2022. 06. 18.
10
84
V4 karakter
Pete Beckham
LV karakter
Louis Rice
Támogatom az ötletet, viszont kicsit gondoljuk át! Próbálsz vadászni viszont, közben Detektoros Pista ott keresgél.. Hát, nem is tudom…. De a nosztalgia miatt bírnék egy vadászatot.
Én tudnék egy megoldás, kitenni táblákat hogy "csak saját felelősségre" vagy akár lehetne vadász szezon meghatározott helyeken vagy a kettő kombinálva. De ügyesek a srácok szerintem találnának rá valami megoldást.

• Fire
Reactions: aleksandar

patrik55

Újonc
Támogató
2019. 01. 29.
62
81
Székesfehérvár
V4 karakter
Scott Lackwood
LV karakter
Scott Lackwood
Támogatom az ötletet, viszont ahogy fentebb is leírták, a detektorosok miatt egy kicsit fura lenne, illetve ha éppen ássa ki valaki a gödrög, mögötte megjelenik pl egy medve azt megkúpolja.
Nagy felháborodás lenne emiatt, sok embernek emiatt nem tetszene.
Én is szívesen látnám a vadászatot a Szerveren mint “hobby munka”, de viszont egy újonan létrehozott maprészen, ahol nem lehetne detektorozni, csak erdős rész lenne vadállatokkal és ennyi.

Két opcióra gondoltam, vagy ott BaySide környékén egy alagútrendszeren kereszrül átmenni arra az újonan létrehozott maprészre, vagy pedig egy külön szigetet létrehozni neki valahol, ahová hajóval / helikopterrel lehetne elmenni, és ezáltal a rendvédelem részére is + RP lehetőséget létre lehetne hozni, hogy lenne egy vizi egységes csoport létrehozva akik hajóval kimennek ellenőrizgetni a vadászat szabályszerűségét. (Orvvadászok ellen akiknek nincs vadászengedélye.)

+ esetleg még lehetne olyan hogy akinek van vadászengedélye, el tudná adni rendes NPC-nél olcsóbban a húst, viszont ha orvvadászatot csinálsz, akkor el tudd adni az illegálisan szerzett húsokat egy NPC-nél aki random változtatja a helyzetét, jóval drágábban.

Utoljára szerkesztve:

durk

Zöldfülű
2019. 06. 30.
199
562
-
V4 karakter
Wyees Beasley
LV karakter
Jacaubre Moss
V2 karakter
-
Támogatom az ötletet, viszont ahogy fentebb is leírták, a detektorosok miatt egy kicsit fura lenne, illetve ha éppen ássa ki valaki a gödrög, mögötte megjelenik pl egy medve azt megkúpolja.
Én is szívesen látnám a vadászatot a Szerveren mint “hobby munka”, de viszont egy újonan létrehozott maprészen, ahol nem lehetne detektorozni, csak erdős rész lenne vadállatokkal és ennyi.

Két opcióra gondoltam, vagy ott BaySide környékén egy alagútrendszeren kereszrül átmenni arra az újonan létrehozott maprészre, vagy pedig egy külön szigetet létrehozni neki valahol, ahová hajóval / helikopterrel lehetne elmenni, és ezáltal a rendvédelem részére is + RP lehetőséget létre lehetne hozni, hogy lenne egy vizi egységes csoport létrehozva akik hajóval kimennek ellenőrizgetni a vadászat szabályszerűségét. (Orvvadászok ellen akiknek nincs vadászengedélye.)

+ esetleg még lehetne olyan hogy akinek van vadászengedélye, el tudná adni rendes NPC-nél olcsóbban a húst, viszont ha orvvadászatot csinálsz, akkor el tudd adni az illegálisan szerzett húsokat egy NPC-nél aki random változtatja a helyzetét, jóval drágábban.
ez kifejezetten jo otlet viszont kotvehiszem hogy ebbol az egeszbol lesz valami

gorden

Újonc
2022. 06. 18.
10
84
V4 karakter
Pete Beckham
LV karakter
Louis Rice

Ez nagyon jól hangzik.

Alacsony

Újonc
2023. 09. 05.
45
45
Miskolc
V4 karakter
Aaron Hooper
10.) Kötelező az egy szónál hosszabb hozzászólás! | 30 büntetőpont. - Kian

Támogatom💯

Mateeahegyrol

Újonc
2023. 04. 06.
40
95
18
V4 karakter
Taylor James Hugo
Támogatom! Ha a vadászat mint hobbi munka bekerülne a szerverre. Viszont ha ez így lenne, jó lenne, ha a szerverre bekerülne a Természetvédelem mint legális frakció, amely járná az erdőket. A vadászat hasonlóan működne, mint a horgászat vagy bányászat: vadászati engedélyt kell kiváltani a vadásztársaságnál, majd havonta meg kell hosszabbítani. Mivel több erdő is van a szerveren, erdőkre osztanám őket. Például nevezzünk el két erdőt: kis erdő és nagy erdő. Ha nekem a kis erdőben van vadászengedélyem, és a nagy erdőben vadászok, akkor a Természetvédelem igazoltatáskor látja, hogy teljesen másik erdőre szól az engedélyem, vagy lejárt engedéllyel vadászok, akkor büntethetnek. Ők hoznák létre a vadászási szabályzatot, amit bármikor módosíthatnának. Ezzel, hogy bekerülne a Természetvédelem, a fémdetektorosok is nagyobb biztonságban lennének az erdőkben.

• Tetszik
Reactions: StukaLaci

youngo

Újonc
2025. 02. 05.
11
14
V4 karakter
Kazem Nafie

Valami hasonlót el tudnék képzelni.

Teaspoon

Pötyögtető
Támogató
2021. 03. 30.
445
1 173
V4 karakter
Viktoria Bierhals
LV karakter
Kendall Miller
Így tudnám elképzelni modern szempontból:

Tipikus kis és nagyvadak lennének az erdőkben, például nyúl, szarvas, őz, pulyka, fácán, vaddisznó, szerintem teljesen feleseges visszahoznoi a medvét, úgyis csak az lenne belőle, hogy RP-k közben megesz valakit, vagy szétszedi az autót, mert pont oda spawnolt le.

Engedélyek: A vadászathoz szükség lenne egy vadászfegyver hordozására felhatalmazó fegyver engedélyre, amint egy teszt elvégzése után tudunk kiváltani a városházán. Emellett kell egy vadászengedély, ami több külömböző erdőre szólna.

Fegyverek:
-Vadászpuska: Sörétes lőszerrel működik, közepes távon hatékony, és nagy illetve közepes vadakhoz használható
-Légpuska: Kis vadakhoz, madarakhoz használható.
-Boncoló kés: A vadak szőrméjének eltávolítására használható

Minőség rendszer: Ha nem fejlövéssel öljük meg az állatunkat, úgy a bundája minősége romlani fog. A halott állat húsa X ideig lesz jó minőségű, egy idő után ez romlásnak indul.

Eladás: A vadászatot furgonokkal, platós járművekkel lehetne űzni. Egy bizonyos mennyiségű állat férne rá az adott jármű platójára, vagy a belterébe. Ezután a hússal, illetve szőrmével a henteshez kellene menni, aki megvenné tőlünk az adott húst és szőrmét állapottól függő áron.

Új frakció: Erdővédelem, feledatuk a vadállomány és a vadászengedélyek ellenőrzése. Kiadhatnak vadász szezont bizonyos állatokra, ha túl vannak szaporodva, illetve betilthatják a vadászatot adott területen.

Új szerverszabályzat:
-Tilos járműből pullozva vadászni.
-Vadászpuskával TILOS embert rabolni, mivel ez egy legálisan birtokolható fegyver, minden civil gengszternek érezné magát tőle.
-Vadászpuskával tilos közösségi épületekben tartózkodni ( Városháza, pláza, rendőrség, kórház, NAV és stb, kivétel, ha oda a szervezet egyik tagja vitt be valós indokkal ).

Utoljára szerkesztve:

Diabloo

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 10.
347
303
Nagykanizsa
V4 karakter
Albert Diaz
10.) Kötelező az egy szónál hosszabb hozzászólás! Büntetés: 30 büntetőpont. #Teknős
Támogatom!!!!

rhymes

Írnok deák
2019. 10. 17.
589
5 911
Miskolc
V4 karakter
zaire.epps
LV karakter
adelina.greek
V2 karakter
adam.greek
Szezonális systembe okés. Azon kívül hogy legyen még 1 hobbi munka, ami jobban keres bárminél csekély idő/pénzbefektetéssel.. számomra felesleges.
Ezen felül meg átgondolandó kellő komolysággal figyelembe véve azt, hogy szüksége van-e a szervernek arra hogy mindenki vadásszon és egymás elől lövöldözzék le a vadakat, aztán balhézzanak hogy lelőtted a fácánom hogy dögölnél meg, az az enyém volt. Meg mindenki fegyverrel rohangásszon ide, oda olyan indokkal hogy "vadászni megyek hagyjál békén".

Ha pedig mégis bekerül, akkor idő/pénz befektetésben egy szintre kéne hozni őket.
Van egy horgászatunk, amibe belefeccölsz 1x 100.000$-t, azt is csak akkor amikor a legdrágább helyen veszed a botot, meg damit meg az úszókat és milliókat kihozol utána csali vétellel, ami meg vagy 1k dollár maximum.
Van egy bányánk, amire 1x költesz nagyobbat, utána kis rngvel ugyan benne, de milliókat szerzel szinte semmi munkával, csak kattintgatsz meg pakolsz.
Van a farm, amit napi 1x csinálsz meg, és hoz naponta 300k-t, és alig fektetsz bele lóvét hogy fenntartható legyen.
Van egy detektoros hobbimunka, ahol ha ügyes vagy és nem rabolnak ki, meg veszik el 1x veszel detektort meg ásót, 60kért és kiszedsz több milliót (ha szerencsés vagy), de az első 2 antikkal már a befektetés megtérült, színtiszta profit.

Ha pedig bekerül a vadászat, valószinűleg a keresete is jobb lenne mint ezeknek akkor meg mindenki vadász lenne, rohangálna fel alá fegyverrel.
Maximum olyan szinten tenném be (én), hogy mozi system, vehetsz jegyet x órára, amit x óra alatt levadászhatsz, hogy folyamatosan költened is kelljen rá. De ekkor pedig külön dimenzióban csinálod, hogy kiküszöböljük a "az az én fácánom volt a k.va anyádat" verekedéseket. A fegyvert ott a helyszínen bérelnéd, nem saját.. plusz x lelőtt vadként elhasználódna a fegyver, amit karban is kellene tartanod, vagy kifizetned az elhasználódását. Hogy hozzon is, de költeni is kelljen rá.

Frakciót erre felhúzni számomra baromság, mivel a fegyházzal is kiderült hogy csak az aktuális hype viszi pár hónapig aztán abbamarad.

De hajrá, ha számotokra ez szükséges, nekem se előnyöm, de hátrányom nem lesz belőle.

Utoljára szerkesztve:

ricky91

Zöldfülű
Támogató
2020. 12. 08.
206
396
Liverpool
V4 karakter
Richard Oneill
LV karakter
🚫
Így tudnám elképzelni modern szempontból:

Tipikus kis és nagyvadak lennének az erdőkben, például nyúl, szarvas, őz, pulyka, fácán, vaddisznó, szerintem teljesen feleseges visszahoznoi a medvét, úgyis csak az lenne belőle, hogy RP-k közben megesz valakit, vagy szétszedi az autót, mert pont oda spawnolt le.

Engedélyek: A vadászathoz szükség lenne egy vadászfegyver hordozására felhatalmazó fegyver engedélyre, amint egy teszt elvégzése után tudunk kiváltani a városházán. Emellett kell egy vadászengedély, ami több külömböző erdőre szólna.

Fegyverek:
-Vadászpuska: Sörétes lőszerrel működik, közepes távon hatékony, és nagy illetve közepes vadakhoz használható
-Légpuska: Kis vadakhoz, madarakhoz használható.
-Boncoló kés: A vadak szőrméjének eltávolítására használható

Minőség rendszer: Ha nem fejlövéssel öljük meg az állatunkat, úgy a bundája minősége romlani fog. A halott állat húsa X ideig lesz jó minőségű, egy idő után ez romlásnak indul.

Eladás: A vadászatot furgonokkal, platós járművekkel lehetne űzni. Egy bizonyos mennyiségű állat férne rá az adott jármű platójára, vagy a belterébe. Ezután a hússal, illetve szőrmével a henteshez kellene menni, aki megvenné tőlünk az adott húst és szőrmét állapottól függő áron.

Új frakció: Erdővédelem, feledatuk a vadállomány és a vadászengedélyek ellenőrzése. Kiadhatnak vadász szezont bizonyos állatokra, ha túl vannak szaporodva, illetve betilthatják a vadászatot adott területen.

Új szerverszabályzat:
-Tilos járműből pullozva vadászni.
-Vadászpuskával TILOS embert rabolni, mivel ez egy legálisan birtokolható fegyver, minden civil gengszternek érezné magát tőle.
-Vadászpuskával tilos közösségi épületekben tartózkodni ( Városháza, pláza, rendőrség, kórház, NAV és stb, kivétel, ha oda a szervezet egyik tagja vitt be valós indokkal ).
Nagyszerűen megfogalmaztad azt, amit én már régóta próbáltam összerakni. Én is sokat gondolkodtam egy hasonlóan részletes összefoglalón. Teljes mértékben támogatom az ötleted, bár az "Ötletek" topik (24 oldal, 414 téma) átnézése után csalódottan tapasztaltam, hogy sem Borisznak, sem a fejlesztő csapatnak, sem pedig a szerver adminoknak (FA/SA) nincs semmilyen reakciója ezekre a kiváló ötletekre. Mindezek alapján sajnálom, hogy valószínűleg csak az idődet és energiádat pazaroltad.
Kitűnőlett Támogatom az általad felvázolt formátumot.

Flocka Flame Bátyus

shadowstrainz
2019. 01. 10.
1 406
4 357
V4 karakter
wade milford
LV karakter
kian tucker
🔥🔥 Ez az ötlet egyszerűen zseniális! 🎯🦌 Képzeld el, ahogy a városházán kiváltod a vadászengedélyt 🏛️📜, felkapod a fegyveredet 🔫, és irány az erdő! 🌲🌲 Ott aztán szembetalálkozol mindenféle vadállattal: szarvasokkal 🦌, vaddisznókkal 🐗, sőt, talán még egy-egy ravasz rókával is 🦊! És a legjobb rész? A zsákmányod értékes bundáját és húsát eladhatod 💰, így nemcsak izgalmas kalandokban lesz részed, hanem még a pénztárcád is dagadni fog! 💵

Egy ilyen rendszer bevezetése rengeteg új lehetőséget nyitna meg a játékosok előtt. 🎮 Képzeld el, ahogy a barátaiddal együtt szerveztek vadászatokat 🤝, versenyeztek, ki talál értékesebb zsákmányt 🏆, és közben rengeteget nevettek 😂. Ráadásul a különböző állatok különböző értékű bundái és húsai még taktikai mélységet is adnának a játéknak. 🤔

Szóval, ki csatlakozna egy ilyen vadászathoz? 🙋‍♂️🙋‍♀️ Hozzászólásokban várjuk a véleményeket! 💬🔥🔥