Tőzsde

2020. 07. 04.
25
23
V4 karakter
Layla Sanchez
Nagyon megosztó lesz ez a téma, de szerintem nagyon érdekes lenne ha lenne egy tőzsde piac.
Esetleg lehetne úgy, hogy a valóság szerint mozog a piac, értem ezt úgy hogy btc felmegy 10%ot akkor mtaba is felmegy 10%ot.
Vagy (szerintem ez érdekesebb lenne) lehetne egy teljesen ingame rendszer, arra hogy mikor, merre mozognak az árak. (attól függne, mint irl tehát hogy mennyire "bíznak benne")

Ha teljesen valóságosra csinálnának meg, még nem is hozna pénzt, csak mástól "venné el" így infláció sem lenne.

Utoljára szerkesztve:

fumo

fumo friday
2020. 05. 24.
1 545
4 451
Mosonmagyaróvár
V4 karakter
yoichi aira
LV karakter
cino tani
V2 karakter
krisztián lovász
1. Más MTA szerveren és GTA 5 RP szerveren is bent van az ötlet, unalmas lenne ide is ugyanezt behozni.
Esetleg lehetne úgy, hogy a valóság szerint mozog a piac, értem ezt úgy hogy btc felmegy 10%ot akkor mtaba is felmegy 10%ot.
2. Amilyen piaci mozgás van a crypto piacon a valóságban valószínű mindenki a harmadik nap után otthagyná az egészet, mert teljesen kiszámíthatatlan, hogy a kövi nap hatalmas esés vagy ár emelkedés lesz a crypto tőzsdén, szóval ezt is hagyjuk.
3. Bányászat bejövetelével egy újabb biznisz jött be a szerverre, tele vagyunk már biznisz rendszerrel a szerveren. Egy darabig szerintem jegelni fogják a fejlesztők és a vezetőségi tagok a biznisz ötleteket.

• Imádom
Reactions: Waty

Teaspoon

Pötyögtető
Támogató
2021. 03. 30.
457
1 203
V4 karakter
Viktoria Bierhals
LV karakter
Kendall Miller
Teljesen felesleges, ráadásul mivel a szerveren nem lehet pénzt utalni, csak átadni, így még az illegálnak is haszontalan lenne a dolog.

• Tetszik
Reactions: Targinjo
2020. 07. 04.
25
23
V4 karakter
Layla Sanchez
1. Más MTA szerveren és GTA 5 RP szerveren is bent van az ötlet, unalmas lenne ide is ugyanezt behozni.
Én csak egy rég meghalt mta szerórol tudtam ahol bent van
2. Amilyen piaci mozgás van a crypto piacon a valóságban valószínű mindenki a harmadik nap után otthagyná az egészet, mert teljesen kiszámíthatatlan, hogy a kövi
nap hatalmas esés vagy ár emelkedés lesz a crypto tőzsdén, szóval ezt is hagyjuk.
Ez teljes mértékben lehetséges
3. Bányászat bejövetelével egy újabb biznisz jött be a szerverre, tele vagyunk már biznisz rendszerrel a szerveren. Egy darabig szerintem jegelni fogják a fejlesztők és a vezetőségi tagok a biznisz ötleteket.
Bányászatról szó nem volt, semmi értéke nem lenne szerintem. Csak egy újabb befektetés a gazdagoknak

LucasLV

Írnok deák
Támogató
2020. 05. 25.
671
1 018
22
Győr
V4 karakter
Lucas Saliven
LV karakter
Lucas Saliven
V2 karakter
Lucas Saliven
Így is sok a pénz mindkét szerveren, mi lesz "ha bejön"? Nem támogatom.

• Tetszik
Reactions: aSoma

aSoma

Barangoló
Támogató
2020. 08. 01.
129
169
21
Baja
V4 karakter
Amina Atsune🇯🇵
Hello!

Szerintem is felesleges. Ha bizniszelni akarsz, ott van a bánya rendszer "tőzsdéje" és még sok más mód. Én sem tudom támogatni!

Virtyo

Zöldfülű
2019. 04. 21.
153
1 310
V4 karakter
lech gula
És mégis milyen tőzsdét szeretnél a szerveren? Fiktív cégek piaca amik igazából nincsenek is a szerver IC életében?

Tőzsde​

A tőzsde egy piac, ahol értékpapírokkal, árukkal, származtatott termékekkel és más pénzügyi eszközökkel kereskednek a kereslet és a kínálat viszonyai által meghatározott árfolyamon.

Tőzsde jelentése

A tőzsde elsődleges célja a tisztességes és rendezett kereskedés. A vállalatok tőzsdék segítségével tudnak tőkét bevonni a részvényeik eladásán keresztül. A tőzsdéken lezajló árfolyammozgásokból következtetni lehet a gazdaság állapotára.
A tőzsde egy koncentrált, szabályozott keretek között működő piac, ahol a kereskedést nagy forgalomban, gyorsan, hatékonyan, meghatározott szabályok szerint tudják lebonyolítani. A tőzsde és az értékpapírpiac közvetlen tőkeáramlást tesznek lehetővé. Mint pénzügyi közvetítők közvetlen kapcsolatot biztosítanak a megtakarítók és a tőkét igénylők között.
A tőzsde lehet egy fizikai helyszín, ahol a kereskedők üzleti tevékenység folytatására találkoznak, vagy elektronikus platform. Az utóbbi évtizedben a kereskedelem teljesen elektronikus tőzsdére váltott. A kifinomult algoritmikus áregyeztetés biztosítja a tisztességes kereskedést anélkül, hogy minden tag fizikailag jelen lenne. Magyarországon a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) biztosít lehetőséget a tőzsdei kereskedelemre.
A tőzsdéknek két típusát különböztetjük meg az árú- és az értéktőzsdét.

Árutőzsde

Az árutőzsdén fizikai áruk adásvétele történik. Jellemzően energia hordozókkal, ipari nyersanyagokkal, mezőgazdasági termékekkel lehetséges a kereskedés. Ide tartozik tehát például az arany, az ezüst, az olaj, a földgáz, a búza, a kukorica, a kávé, a pamut és a cukor vásárlása és eladása.

Értéktőzsde

Az értéktőzsdén az értékpapírok, valuta és deviza adásvétele zajlik. Az értékpapírtőzsde a leggyakoribb típusa az értéktőzsdének. Az értékpapírtőzsde feladatai közé tartozik az értékpapírok bevezetése, adásvételének lebonyolítása, árfolyamának megállapítása. Az értékpapírtőzsdén az értékpapírok kereskedelme folyik, ahova csak bizonyos minőségi és mennyiségi követelményeknek megfelelő, megbízható értékpapírok kerülhetnek bevezetésre.

Tőzsdei ügyletek

Tőzsdei ügyletnek nevezzük azt a szerződést, amelyet a kereskedési joggal bíró felek a forgalmazott tőzsdei árukra egymás között kötnek. Az ügylet lehet azonnali (promt), vagy határidős (termin). A határidős ügylet esetében később történik a teljesítés, gyakoriak közte a spekulációs célú ügyletek. Speciális termin ügylet az opciós ügylet, ahol egy későbbi döntési jogot vásárol magának az a vevő.

A tőzsde gazdálkodása

A tőzsdék önmagukat fenntartó intézmények, költségeikre maguk teremtik meg a fedezetet. Jellemző bevételi lehetőségeik többek közt a tagsági díjak, a forgalomarányos díjak, a jegyzési illetékek, az információszolgáltatási díjak és az esetleges befektetések hozamai. A befizetendő díjak körét és mértékét a tőzsde külön szabályzatban rögzíti. A tőzsde egyéb gazdálkodási tevékenységet, vagy forgalmazói tevékenységet nem végezhet. Alapelvként elfogadható, hogy a tőzsde nonprofit szervezet. Természetesen nyereség képződhet, ez képezi a további fejlesztések alapját.

Magáncégek jegyzése a tőzsdén

Mindegyik tőzsdén egyedi tőzsdei követelmények vonatkoznak minden olyan társaságra vagy csoportra, amely értékpapírokat kíván kereskedésre felajánlani. Egyes tőzsdéken szigorúbb szabályok érvényesek, de az alapvető követelmények közé tartoznak a rendszeres pénzügyi jelentések, az ellenőrzött kereseti jelentések és a minimális tőkekövetelmény. A szigorú kötöttségek főként a befektetők biztonságát szolgálják. Ha a cég megfelel a követelményeknek, akkor bejegyzésre kerülhet a tőzsdén.
A magáncég által a részvények első nyilvános értékesítését első nyilvános ajánlattételnek (IPO) nevezik. A magáncégek befektetéskor gyakran támaszkodnak kockázatitőke-befektetőkre, és ez általában kevésbé szigorú információszolgáltatási kötelezettséggel jár. Másrészt viszont egy tőzsdén kívül finanszírozó cég is támaszthat elvárásokat, megkövetelheti például, hogy a vállalat képviselője kiemelt helyet foglaljon el a magáncég igazgatóságban. A tőzsdén jegyzett társaságok nagyobb ellenőrzés mellett nagyobb önállósággal is rendelkeznek, mivel a részvényeket vásárló befektetők üzletvitelbe történő beleszólási joga korlátozott.

Butaság.

szocskeee

de neked csak peti
2020. 08. 18.
228
5 215
Hyperborea
V4 karakter
chad edger
LV karakter
ekon mosby
És mégis milyen tőzsdét szeretnél a szerveren? Fiktív cégek piaca amik igazából nincsenek is a szerver IC életében?
sztem valos szeron jelenlévö cégek tözsdéjét kéne kialakitani olyanokét amik jelen vannak a IC életében gondolok itt pl URMAITALIA, mezögazdasági magyker, see costum tuningolo, sOil , see dyno és bányász beszállito és akkor ök ugye jelenvannak a játékosok életében, mindig vásárolnak ezekröl a helyekröl, veszik ott a dolgokat tankolnak stb és nagyobb értelme lenne nyomni a fényezö melot mert akkor párhuzamosan tudnád vele manipulálkni a piacot is