Szabályzat a kiásható itemekre.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

callmegerappa

Újonc
2021. 04. 02.
35
176
V4 karakter
Tyler_Outis
Sziasztok. Felszeretném dobni az ötletemet, ami az új "fémdetektor" update-re vonatkozik. Személyes meglátásom szerint maga az update nem kiélvezhető 100%-ban, mivel folyamatos rablások történnek azokon a helyeken ahol lehetséges a fémdetektor használata. Jó magam is tapasztaltam hogy hiába próbálnám "élvezni" vagyis legalább használni ezt a fejlesztést, nem lehetséges mivel 10 körből 8-ban kirabolnak M4-es tagok. Szerintem ez valamilyen szinten irreális is hogy olyan helyeken ugrálnak ki akár fényes nappal is a játékosok kis/nagykaliberrel, ami amúgy egy forgalmas helynek is számíthat. Konkrétan ez a fejlesztés jelenleg veszélyesebb a szerveren meglátásom szerint mint például illegálisan fegyvereket tartani magadnál.

Sajnos nagyon sok játékos nem is akarja már szándékosan használni ezt a fejlesztést, mivel sokkal könnyebben hozzájutnak az ilyen kiásott itemekhez úgy, hogy megvárják azt a játékost aki éppen kiás valamit, majd instant rámennek fegyverrel kirabolni.

Erre kéne egy szabály szerintem, mint például tegyük fel:
- Figyelembe lehetne venni a kiásott item árát, és egy bizonyos áron felül nem lehetne elvenni rablásnál az adott tárgyat.
- Vagy megkéne szabályozni hogy ilyen rablásoknál hány darab kiásott itemet szabad elvenni játékostól.
- Illetve én személy szerint reálisnak tartanám azt is hogy az ilyen kiásott itemeket amik érnek is valamit, ne lehessen elvenni.

Piovra

Zöldfülű
Támogató
2021. 01. 02.
162
131
V4 karakter
Guiscardo Favaro
LV karakter
-
V2 karakter
-
Támogatom, lehessen rabolni de akkor legalább limitálva legyen. Kezdőként autó nélkül nem kellemes amikor 150 ezer értékben rabolnak tőled. (Autót a "miért nem pakolsz le?" Kérdések ellen hoztam fel.)

• Tetszik
Reactions: callmegerappa

Skylot

Qualis vir, talis oratio
Veterán Globális Moderátor
LV
2019. 01. 10.
1 079
1 830
linktr.ee
V4 karakter
Aaron Forstner
LV karakter
Aaron Fraser
Heló!
Szerintem nem az elvétellel van a baj, hanem, hogy 1 óra alatt 3-an próbáltak meg kipakolni, meg miután kiraboltak 200 méterrel arrébb egy másik embert is kiraboltak az elkövetők. Szerintem az ilyen sorozatos rablásokat kellene megszüntetni, mert nagyon nem reális, miután kirabolnak valamit aznap vagy pár napig ne lehessen ismételten rabolni, mert ez teljes mértékben elveszi az RP-sségét a dolognak, mivel szerintem a rendes RP-s illegális frakciók ezt megértenék és szerintem nem is ők azok akik 5 percenként kipakolnak valakit 2 sor RP-vel.

Padawan180

Aktív fórumozó
2019. 01. 23.
289
658
V4 karakter
Nsubuga Nelson Obata
LV karakter
Mubarak Gyasi
V2 karakter
-
Kb update harmadnapja óta meg akarok irni egy hasonló topicot. Nagyon fontos lenne erre egy szabály, leginkább egy idoponti vagy helyszíni szabály, hogy hol és mikortól lehet rabolni. Engem nagyon bosszant hogy egy óra alatt 4x is kipakolnak, vagy legalábbis megprobalnak kirabolni, mert ha üres az inventory meg nincs nalam csak 500 dollár akkor elhajtanak…az hogy boldog boldogtalan vadászik az utmenten mint valami hiéna, meg az hogy csak leszáll melléd a heli, szerintem egyaltalan nem rps…:D a másik meg, ne lehessen csak így rabolni, mint ahogy tohotom domotor csinálja az aruszallitozast… ne lehessen a rablást grindolni! Két óránként 1 sikeres rablás/ 2 óránként lehessen megpróbálni rabolni ugyan azt a playert legfeljebb (erre akar lehetne egy adminparancs is ami láthatóvá tenne h ki rabolt és kit raboltak, mint az ujja éledos kis badge). Nem azt az 5ezret sajnálom, vagy azt az antik tárgyat amit elvisznek, hanem azt hogy, hogy ezeket minden ilyennek oda kell adni. Volt két 12-14es szint körüli srác, tovább tartott a rablás mint 30 perc, elvettek tolem 5ezret meg egy háborús lőszert, és mégis én köszöntem meg ooc az rpt, ehhez kepest rá 20 perccel jött a következő, leszáll a heli, kiugrik három aks, ordítanak nekem két mondatot, kilootolnak, elmennek. 5 sor /me-nek ugyan úgy oda kell adnom, mint annak aki fel órán keresztül bonyolítja le, egy előre megtervezett akciot. Szóval én bármilyen regulat ehhez kapcsolódóan TAMOGATOK!!!!! (Az csak mellékes h ez egyébként az illegal életet nem lendíti fel…) Vagy valami idolomitet szeretnek, hogy x idonkent lehet menni rabolni és lehet valakit kirabolni, vagy mondjuk aszfaltutak mentén csak este11 és reggel8 között lehessen rabolni, vagy nem tudom, de ez így jelenleg nagyon gagyi, hogy 10-20 percenként kirabolnak, raadasul annyira loweffortosan hogy az rp az éppen megüti a szükséges “színvonalat”

parkin lot pimpin

Modern Verne
2019. 01. 10.
1 419
5 794
LV karakter
bro kicked out
az illegal elveszi es beforgatja rpbe azt a penzt, valahogy meg kell allitani a grinder kulturat a szerveren.

• Vicces
Reactions: aMarc

JamieLV

Vélemény vezér
Very Important Person
2019. 06. 03.
9 265
11 141
24
V4 karakter
James Fernsby
LV karakter
Jimmy Beckett
Sziasztok!

A félreértések elkerülése végett azért válaszolok ilyen hamar erre a témára, mert már pár napja foglalkoztatott minket ez a téma. A Szabályzat módosítását követően az alábbiak fognak érvényesek lenni a fémdetektorozással kapcsolatban:
- Szigeten kívül a fémdetektorozással talált tárgyakat tilos elrabolni! A szigeten továbbra is el lehet venni ezeket a tárgyakat rablásnál, kivéve a ládát.
⤷ Ennek értelmében a láda sehol sem rabolható, a jelenlegi helyzetben egyébként sem rendelkezik hasznos funkcióval.
- Rablás során a maximum elvehető készpénz $10.000. ( ezzel együtt a további 5.000 -os limitek 10.000-re lettek emelve, pl. hirdetésből átverés )

Ezeket a változtatásokat meg is szeretném indokolni, ha valakit érdekelne.

Ha valaki azt próbálná felhozni ellenérvként, hogy ez egy plusz lehetőség az illegális életnek az nevetséges. Persze vannak kivételek, akinek nem inge ne vegyere magára. Gyakorlatban tapasztaltam, hogy milyen is egy rablás menete. Egy játékos oda jött hozzám a szigeten AK-47essel, előre már be is ütöttem az 5.000-es átutalást (ha tapasztaltam volna RP-t a részéről akkor nyilván A-tól Z-ig leRP-ztem volna a rablást), 1 perc múlva rohant is tovább - feltételezem a következő áldozatához. Ha valaki normálisan RP-zik egy rablást, akkor az nem a fémdetektorozással kinyert tárgyak miatt csinálja. Ebből adódóan ez a szabálymódosítás rá nem lesz hatással. Ez leginkább azokat érinti, akik 3 darab farmozás között kirabolták a játékosokat, hogy hamarabb elérjék a céljukat.

Persze azt is fel lehetne hozni, hogy "ezért van kitalálva az előRP szükséges rablásnál". Nem feltétlen van tisztában ezzel a szabályponttal az áldozat, illetve a másik végletet nézve, demolarizáló lenne, ha minden rablás meg lenne szakítva egy Admin üggyel, hogy az adott Adminisztrátor elkérje a logot. Egyébként erre nem is lenne kapacitás, hiába van a jelenlegi időpontban 29 duty Admin.

Ennek az egésznek az a célja, hogy pár hét múlva ne haljon ki ez a lehetőség a szerveren.
Kiemelném, hogy erről előre egyeztetve lett az illegális frakciókkal.

Az új, módosított szabálypontok várhatóan 12:00-kor lesznek élesítve.

A témát zárom, helyezhető.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.