Stylton De Esta --> Mara Salvatrucha XIII pályázata.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

superduck

Aktív fórumozó
2020. 10. 03.
268
1 488
17
Szolnok
V4 karakter
zhuan yijun
LV karakter
sava kozlov
V2 karakter
asaka hatsu

Bevezető:
A Mara Salvatrucha XIII bandának tagjai az El Salvadori 1979-től 1992-ig tartó háborúban harcoló emberek voltak, ezek az emberek San Salvadorból származnak. Nevüket onnan kapták hogy a legnagyobb összetűzésre San Salvador egyik utcájának a 13. számán került sor, a Salvatrucha azt jelenti hogy ,,Felkészültünk a Bűnözésre" ,bármely nagyobb dolgot csinálnak azt 13-án teszik mert azt a számot tisztelik.
Az Egyesült Államokban 32 államban van jelen a Mara Salvatrucha azaz MS13, tagjai száma körülbelül 10,000 ember jelszavuk: „join us or die”, azaz vagy csatlakoznak vagy meghalnak, a tagságnak is csak három vége lehet vagy korház, börtön vagy halál. Évente ötezer bűncselekmény történik az Egyesült Államokban melyek a Mara Salvatrucha-hoz köthetőek. A Mara Salvatrucha XIII tagjait a „jumping in” rituálé során avatják be, ez annyit tesz hogy az embert 13 másodpercig keményen verik ha kibírja tagokká lett avatva ha nem akkor valószínűleg meghalt vagy kórházban van.
A tagokat úgy lehet megkülönböztetni hogy a testükre van tetoválva egy úgynevezett ördög szarv amit a 70-80-as években a Heavy Metal zenekarok használtak, a rocksztároknak van egy külön jele ugyan ezt a jelet használja az MS 13 is csak nekik a tenyerük előre fele néz, a tagok egyéb kézjeleket is használnak kommunikációra így könnyebb megtervezni az áldozat megtámadását. Az amerikai hatóságok 2000 után az MS13 tagokat igyekeztek a kiutasítás eszközével Salvarodba deportálni, a hatóságok tiszta erkölcsi bizonyítványt állítottak ki a tagoknak így azok a deportálás után vissza szivároghattak Amerikába.
Ez után 2003ban megkéseltek egy 17 éves Brenda Paz nevű lányt azzal az indokkal hogy kilépett a bandából és nyilvánosan beszélt a banda múltjáról, ebben az időszakban 4 hónapos terhes volt. A Paz az FBI tanuvédelmi programjának részese volt ezért ő pénzt is kapott, majd egy partit szervezett melyről a gyilkosa elcsalogatta és Virginia állambeli torkolatában lévő mocsaras területen megölte őt.

Ballio Cresces
1999/02/13

Ballio Cresces egy Latin származású férfi, Dillia Lurco és Martinus Sevso
első és egyetlen szülött gyermekeként, a Los Santos-i kórházban fogant meg.
Ballio gyerekkora igen átlagos volt, jó iskolába járatták, megvolt az esze,
megadatott minden ami kellett, sportos fitt, egészséges gyerek volt.
Anyja munkanélküli, apja pedig kereskedő volt, vagyis ebben a hitben élt Ballio,
18 éves koráig míg el nem végezte az iskolát. Martinus az El Salvadori háborúban
is harcolt, onnan sok embert megismert,
és jó kapcsolatokat épített ki. Viszont mikor rákkal diagnosztizálták és tudta hogy
már az utolsókat rúgja, fiának Ballio-nak felvezette hogy az úgy nevezett MS13 " feje"
és szeretné ha ő venné át a helyét, Martinus barátai segítségével. Martinus meghalt így
Ballio apja halálos ágyán lévő utolsó szavait követve a helyébe lépett,
Erre persze az is rájátszott hogy az anyja és ő így súlyos anyagi veszteséget szenvedett
és valamivel pénzt is kellett szerezniük.

Magamról:

Szevasztok! A nevem Cserenyi Norbert 14 éves vagyok jelenleg a Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum 9.A-s tanulója vagyok, azon belül is gépésztechnikusnak tanulok. Szolnokon élek két testvéremmel Zsolttal és Ramónával, valamint édesanyámmal, na kezdjünk is bele körülbelül 4-5 éve de vegyük csak 4 éve RolePlay-ezem, megfordultam pár szerveren rp tudásomat ez alatt bővítettem ki, van még mit tanulnom de véleményem szerint jól rpzek. A szerverre 2017-ben regisztráltam ha jól emlékszem kissé nagyobb kihagyásokkal játszottam most kezdtem el újra. Hobbim a kosárlabda volt, versenyszerűen űztem, de körülbelül 2 éve abba hagytam ezt a sportágat az edző valamint a csapattársaim miatt is mivel nem volt meg az összhang köztünk valamint nem is jöttem velük ki nagyon, ezután már nem nagyon kezdtem új sportba, másképp szólva ellustultam és napjaimat a számítógép előtt töltöm, nagyrészt MTA-zom, és Cs-Go-zom,néha megesik hogy RL-ezek is de elég ritkán. Ennyi lenne röviden rólam.

Terveim a frakcióval:

Tudom sokan jönnek azzal hogy "Nem dara frakciót szeretnék csinálni, inkább rp-zni." Nos ez nálam is hasonló, viszont biztosan lesz 1-2 akció a héten mivel elengedhetetlen az hogy az rp mellett "akció" is legyen ez persze nem azt jelenti hogy 0-24 PD hergelés, gondolok erre az alatt hogy nem szeretném ha a frakció menekülés / darából állna, valamint akció alatt nem ATM rablásokra gondolok hanem kisebb-nagyobb fegyver használatos rp-kre ha mondhatom így.
Szeretnék itt is kialakítani egy "csoportot" vagy nem is tudom hogy mondjam, a lényeg hogy szeretnék kialakítani egy jó társaságot jó RP-kel, röviden ennyi volna.

Hogyan lehetne bekerülni?

Nos én ezt a "beavatás" dolgot nem preferálom főleg nem egy Marában, mivel ez egy "nyílt szervezet", valamint ismertető jegyeik is konkrétak. Mindenképpen IC TGF volna mivel először felmérnénk az RP tudásodat ez persze nem 5 perc lesz, ha tényleg hozzánk szeretnél jönni akkor minimum 1-2 nap. Működne a "beajánlás" lehetősége is, viszont azt is csak IC formában.

Rangok:

Jefe

-A szervezet feje, a legmagasabb rangú képviselője a bandának, a csoport az ő irányítása alatt áll, ő hozza meg a banda döntéseit.

Mano Derecha

-A Jefe-hez hasonló egyik legmagasabb rangú képviselője a bandának, viszont ő is a Jefe irányítása alatt áll, a Jefe rá bízza a kereskedéssel valamint információval kapcsolatos dolgokat, ők kapják a legtöbb tiszteletet.

Soldado

-A banda legnagyobb tiszteletét kapó tagok egyike, másnéven katonák akik már hűségüket bizonyították, "feladatuk" a nála nagyobb rangúak utasításának teljesítése.

Guerro

-A banda oszlopos tagja kábítószer terjesztés a "feladata", értük a Soldado valamint az az feletti tagok felelnek.

Miembro

-A banda teljeskörű tagja, megtalálhatók rajta már a banda különféle ismertető jegyei, ezáltal több tiszteletet és bizalmat kap.

Cholo

-A banda tagja, zöldfülűként kezelik, minimális tisztelet irányul feléjük.

"Outsider"

-Nem a banda tagja viszont már tud róla, nem áll összeköttetésben senkivel, közeledik a banda felé.

Egyéb frakcióval kapcsolatos dolgok:

-Nos amennyiben a frakció pályázat elfogadásra kerül a skineket továbbítom.
-Frakció járművekről csak annyit tudok mondani hogy Impala (( Igaz már nem igazán illik a mostani rp-khez. )) Burito / Pony.
-HQ-ról csatolom a képet: https://imgur.com/6j7Yn9y

Végszó:

Kösz ha elolvastad a lapomat, forrásként szolgált a Wikipédia információ szerzés céljából, ha tetszik nyomj egy Támogatom-ot valamint építő jellegű kritikát is elfogadok csak nyugodtan HSZ-be mindent, Pacsi!

Utoljára szerkesztve:
  • Tetszik
Reactions: Bessenyei

aPeti

edes otthon ❤️
Támogató
2020. 04. 09.
802
1 347
V4 karakter
francisco.furstenbarger
V2 karakter
francisco.furstenbarger
Szia!
Én nem igazán vagyok tisztában az ilyen jellegű utcai bandákkal, de ez a lap ígéretesnek tűnik.
Tudom sokan jönnek azzal hogy "Nem dara frakciót szeretnék csinálni, inkább rp-zni." Nos ez nálam is hasonló, viszont biztosan lesz 1-2 akció a héten mivel elengedhetetlen az hogy az rp mellett "akció" is legyen ez persze nem azt jelenti hogy 0-24 PD hergelés.
Ezt valamennyire viszont átfogalmaznám, mert az utolsó rész úgy jön le nekem, hogy rendvédelmet hergelnétek, de azért nem egész álló nap. Valamint ugye írtam, hogy nem értek ezekhez nagyon, de biztos mondjuk egy ATM való egy ilyen szervezetnek? - Lehet én értem félre a dolgokat, de kicsit kifejthetnéd.

A fenti idézetet leszámítva, semmi kivetni valót nem láttam a lapodban.
Neked is sok sikert kívánok!

(Megj.: Az UCP-d viszont a játszott perceidhez mérten nem a legszebb.)

superduck

Aktív fórumozó
2020. 10. 03.
268
1 488
17
Szolnok
V4 karakter
zhuan yijun
LV karakter
sava kozlov
V2 karakter
asaka hatsu
Szia!
Én nem igazán vagyok tisztában az ilyen jellegű utcai bandákkal, de ez a lap ígéretesnek tűnik.
Ezt valamennyire viszont átfogalmaznám, mert az utolsó rész úgy jön le nekem, hogy rendvédelmet hergelnétek, de azért nem egész álló nap. Valamint ugye írtam, hogy nem értek ezekhez nagyon, de biztos mondjuk egy ATM való egy ilyen szervezetnek? - Lehet én értem félre a dolgokat, de kicsit kifejthetnéd.

A fenti idézetet leszámítva, semmi kivetni valót nem láttam a lapodban.
Neked is sok sikert kívánok!

(Megj.: Az UCP-d viszont a játszott perceidhez mérten nem a legszebb.)

Teljes mértékben igazad van, a fogalmazás azon a részen tényleg nem a legjobb, nem ATM-re gondoltam hanem kisebb-nagyobb rp-kre ahol mondjuk használatos a fegyver, a rendvédelmi résznél pedig arra próbáltam célozni hogy nem szeretnék menekülgetni egész nap, mert ez is egy rossz pontja az e féle bandáknak, vagy akármelyik frakciónak. Az UCP-re visszatérve igen nem igazán fényes ezen szeretnék is csiszolni nagyrészt félreértésből van jail-em,de persze ez nem kibúvó, remélem így már kissé érthetőbb.

Utoljára szerkesztve:
  • Tetszik
Reactions: aPeti

Rodnez

Újonc
Támogató
2019. 07. 26.
34
16
V4 karakter
Michael_Brasco
LV karakter
Armandi_Michael
V2 karakter
Michael_Brasco
Támogatom.
El kéne már a szerverre egy ilyen banda.

• Vicces
  • Imádom
Reactions: norbo és superduck

utcaneger

Lelkes fórumhasználó
2020. 12. 12.
404
1 779
borsod negyed
LV karakter
kellen harper
V2 karakter
lamech brockton
Szia.

Hát nem is tudom, én szerintem sablonos a szöveg nagyon. Plusz manapság már nincsen ennyi rang egy bandában, maximum, 3-4, esetlef 5 rang. Talán ha oda teszed magad és nem 2 óra alatt dobod össze lehet belőle valami.
Egyenlőre nem támogatom

• Tetszik
Reactions: Ego és milcsu

superduck

Aktív fórumozó
2020. 10. 03.
268
1 488
17
Szolnok
V4 karakter
zhuan yijun
LV karakter
sava kozlov
V2 karakter
asaka hatsu
Szia.

Hát nem is tudom, én szerintem sablonos a szöveg nagyon. Plusz manapság már nincsen ennyi rang egy bandában, maximum, 3-4, esetlef 5 rang. Talán ha oda teszed magad és nem 2 óra alatt dobod össze lehet belőle valami.
Egyenlőre nem támogatom

Na hali, értem a felvetést a rang részében igazad van, valamint a sablon résszel is részben viszont szerintem egy pályázatnak az a lényege hogy minden szükséges tudnivalót megkapjunk az adott játékosról, pályázott frakciójáról és céljairól, az összedobásról csak annyit mondanék hogy lehetett volna sokkal jobb design vagy akár a lap önmagában másképp is elkészülhetett volna viszont így is szenvedtem vele egy karikát, egyébként köszönöm a véleményed :)

HugoAlvaro

Aktív fórumozó
Támogató
2019. 01. 11.
227
149
V4 karakter
Hugo Alvaro
LV karakter
Hugo De Alvaro
V2 karakter
Hugo De Alvaro
Na helló. Emlékszem még 2k17ben amikor ez a frakció szárnyalt V2-n. Eléggé sok tag volt és eléggé jó emberek vezették. Mondhatni akkoriba ez a frakció volt az egyik legjobb a bandák körében. A leaderek is érettek voltak. Mondhatok itt olyan neveket mint Pasa vagy Anulu. Ezzel nem arra utalva hogy ki hány éves viszont egy kor után az ember kicsit máshogy gondolkodik és fogja fel a dolgokat. Ez a szöveg ami az fk igényben van számomra már sablonos. Nem tudok elkövetkeztetni attól sem hogy ha ezt a frakciót valaki megcsinálná megint akkor szárnyalna viszont ahhoz olyan vezetőség is kell aki tud az emberekre hatni. Én abban az időben vezettem a frakciót DE addig a szintig 1évet RP-ztem a bandába. De végül pár szóba. Ha mégis akarod a frakciót akkor kapd össze egy kicsit még jobban, ha rajtam múlna akkor azt mondanám hogy kevés.
Tartozkodom

Utoljára szerkesztve:
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.