Panasz oka: < Az ügy kivizsgálásának a hiánya, irreálisan nagy szankció osztás. Az egész dolog úgy kezdődött, hogy hárman jelentkeztünk LVMPD-be, a lap elfogadásra került, elérkezett az első akadémia oktatás. A gyülekező előtt RP-zgettünk az interior előtt, közben OOC is viccelődtünk dolgokkal, mely a banhoz vezetett. Bevallom, valóban nem volt túl korrekt tőlem ez a viselkedés, de nem gondoltam volna, hogy ez valakinek (Innen is pacsi, Spicli) szúrni fogja a szemét.>
Hali, PM-ben szóltak(Ergó zavarta az ottlévőt/ottlévőket) ezért kaptad a szankciód, ha a haveroddal akarsz ilyen stílusban beszélni, akkor ott a TS vagy egyéb erre kitalált platformok. Ha nem zavar senkit, nem is láttam volna. Ha a bíráló Adminisztrátornak szüksége van rá, küldhetek logot a PM-ről.
Jogom van hozzászólni a panaszkönyvhöz, mivel ott voltam az ügynél és úgy a logban is szerepel a nevem.
Véleményem szerint az ügy bírálata Lucii részéről teljesen nonszensz, egy örökös kitiltással záródó adminügy kivizsgálása nem ennyiből áll.
Természetesen admin részről egy szem parancsról van szó, és az ügyet 2 perc alatt (?) elintézte Lucii, ez a logban tisztán látszik, másnak az több hónapba, egy frakcióba való jelentkezési procedúrába, egy teljesen egyedi KÉB topic kivitelezésbe került egy szem mondat miatt.
Ban kiosztása:
[2020-04-28 17:53:43] [Output] : #d75959[Ban]: #7cc576Spencer Rose #ffffffki lett tiltva a szerverről #7cc576Lucii #ffffffáltal. #32b3ef(véglegesen)
OOC szidás nem történt az ügyben, tekintettel arra, hogy nincsen szidalmazott fél. Attól még, hogy valakit zavart ez a megnyilvánulás OOC, nem lesz ő áldozat a szituációban. A logban is látszik, hogy aki felé irányult a kijelentés ( @Krisz fórumnevéből tisztán kivehető, hogy az OOC megszólított név is ő és a fórum profil alatt a megfelelően egyező karakternév is szerepel) tisztázta az ügy közben, hogy részéről nincs szükség szankcióra, mivel ismerik egymást és nem volt semmi gond. Innentől kezdve OOC szidásról nem lehet beszélni, nem történt ilyen, ami a bannak az indokában szerepel.
OOC stílusról esetleg beszélhetünk, de mivel szintén nem irányult senki felé a megnyilvánulás, az én olvasatomban szintén elengedhető lenne egy figyelmeztetéssel mindkét fél részéről, tekintettel arra, hogy felvette a játékot mindkettő, amit te nem vettél poénnak attól még.
Az adminügy kialakulása is érthetetlen okból jött, zavarjon bárkit, a bant elszenvedő felet nem értesítette erről, egy szót nem szólt hozzá a beszélgetéshez csak megérkezett és admint hívott. (?) Ismételten szeretném kiemelni, hogy attól még, hogy attól, hogy őt zavarta ez a megnyilvánulás, ő nem lesz szidalmazott.
Ennyiből kiindulva akár, ha elmegyek valaki mellett, meglátok ennyi logot, amennyit feltételezek, hogy te megkaptál:
[2020-04-28 17:52:45] [Output] : [ADMIN] Lucii: (( Spencer Rose: (( kurva anyád krisz )) ))
Természetesen a kontextust nem értve - és nem is akarva megérteni - kiragadva a többi közül ezt az egyet értelmét veszti a dolog, teljesen más köntösbe bújtatja ezt a pár szót a szövegkörnyezet hiánya.
Kiragadom továbbá Lucii ÖSSZES megszólalását EGY ÖRÖKBANNAL JUTALMAZOTT adminügy közben:
[2020-04-28 17:52:51] [Output] : [ADMIN] Lucii: (( Ez nem poén. ))
[2020-04-28 17:52:58] [Output] : [ADMIN] Lucii: (( Értem ))
[2020-04-28 17:53:24] [Output] : [ADMIN] Lucii: (( Ezek szerint ha más is látta nem neki beszéltél ))
[2020-04-28 17:53:27] [Output] : [ADMIN] Lucii: (( Nem erre van az ooc chat. ))
[2020-04-28 17:53:33] [Output] : [ADMIN] Lucii: (( Szóval osztom a szankciót ))
A teljes bírálatból hiányzik a:
Szankció mértékének tisztázása. (Egyről a kettőre csak kapta az örökbant.)
A szankció indokának tisztázása.
A felek normális meghallgatása. (Az admint hívó fél egész végig meg sem szólalt.)
Teljes log megvizsgálása
Továbbá az előző hozzászólásodra reagálva, Lucii, ottlévők zavarásáról NEM BESZÉLHETÜNK, a logot elolvasva lehet látni, hogy az ottlévők többsége ellenezte a szankciót, teljesen feleslegesnek gondolta.
Mivel én is bele vagyok vonva a dologba, hozzászólhatok. Tehát én elhiszem hogy ooc stílus meg ilyesmi nem szabad csúnyán beszélni egymással meg ilyesmi, de egy valamit nem értek. Ha a haverom akkor mi van? Nem sértődtem meg nem volt semmise, mások meg tudják hogy nem róluk van szó és ennyi. Ha ennyi erővel például nem lenne a haverom vagy más akkor jó megértem és hívok admint, de azt hogy más ember hív ki rá teljesen ok nélkül ( mert valjuk be nem neki mondta hanem nekem) akkor minek kell foglalkozni vele? Annyiban el lehetett intézni egy figyelmeztetéssel hogy légyszi többet ilyen ne, nem pedig bannolni rögtön úgy hogy még rendesen meg se volt beszélve a dolog.
Szerintem egy ilyen súlyos stílust nem lehet elintézni egy "máskor figyelj oda"-val... Undorító ahogy megnyilvánul OOC ,legyen az akár haverral szemben, vagy bárkivel. Ilyen stílusra pedig általában örök ban jár, Spencer is rábólintott a szankcióra, mint leírtam az előző hsz-ben is, nem itt kell így beszélni egymással, engem aztán nem zavar ha TS-en, vagy bárhol beszéltek így egymással(Mást nem zavarva, természetesen), de ennek nem az ooc chaten van helye, főleg nem úgy hogy más is látja, esetleg zavarhatja. Értem én hogy titeket nem zavart, mert haverjai vagytok, de elég szerintem ha azt az 1 srácot zavarja.
Mivel én is ott voltam a helyszínen, szeretném hozzáfűzni saját gondolataimat az üggyel kapcsolatban.
Először is, egyáltalán nem értem Lucii eljárását. Kezdve az elejétől.. A semmiből előjöttél, senki nem tudja hogy miért vagy ott, vagy hogy mi történt. (később derült csak ki, hogy egy kedves akadémiai társunk mártotta be Spencert.) Egyből beküldted a logot, két szót váltottál és máris osztottad a szankciót.
Úgy gondolom, hogy egy hasonló kaliberű szankciónál, részletesebben kéne kivizsgálni a helyzetet, netán belegondolni a történtek hátterébe. (ezt úgy mondom, hogy tevékenykedtem én is adminként v3-on.) Ezt Lucii elrendezte pár gondolattal, majd ahogy Keat is írta, kukába dobta a mi rendesen kitalált, kitervelt karaktertörténetünket és terveinket, miszerint az LVMPD-be csatlakozunk. Eléggé kiábrándító, hogy az RP-s embereket egy-egy mondat miatt (ami senki részére nem volt sértő, mindenki ellenezte a szankciót.) ekkora büntetéssel sújtják.
Bár ez a hozzáállás, és megnyilvánulás valóban tiltott, viszont szerintem bővebben át lehetett volna beszélni az ügyet, talán egy rövidebb kitiltással jutalmazni a megmozdulást a körülmények miatt. Arról ne is beszéljünk, hogy két perc alatt történt az egész adminügy, ami még egy egyszerű DM, PG ügynél is kevés idő.
Szerintem egy ilyen súlyos stílust nem lehet elintézni egy "máskor figyelj oda"-val... Undorító ahogy megnyilvánul OOC ,legyen az akár haverral szemben, vagy bárkivel. Ilyen stílusra pedig általában örök ban jár, Spencer is rábólintott a szankcióra, mint leírtam az előző hsz-ben is, nem itt kell így beszélni egymással, engem aztán nem zavar ha TS-en, vagy bárhol beszéltek így egymással(Mást nem zavarva, természetesen), de ennek nem az ooc chaten van helye, főleg nem úgy hogy más is látja, esetleg zavarhatja. Értem én hogy titeket nem zavart, mert haverjai vagytok, de elég szerintem ha azt az 1 srácot zavarja.
De te nem OOC stílusra osztottál szankciót, hanem OOC szidásra. Továbbá pedig, ha egyetértene a szankcióval, nem írt volna PK-t. Természetesen rábólintott egy szankcióra, közel nem ekkorára számított, mivel mint leírtam már hamarabb: nem volt tisztázva, hogy mekkora szankciót kap, ergó nem is tudta, hogy mire írta azt, hogy "ok".
Hogyha valaki ezt jelentette PM-ben, akkor sértő volt számára, vagy zavarta. Nem? Az meg hogy ilyen meg olyan RP-t dobtatok a kukába, nem ide tartozik szerintem. Nem kell így beszélni OOC és nem megy a kukába az eddigi RP. A felesleges HSZ-eket szerintem hanyagoljuk mostmár, várjuk meg a bíráló Adminisztrátor válaszát.
Sértő nem lehetett még mindig számára, mivel nem ellene irányult. Az, hogy milyen RP-t dobtunk a kukába teljesen ide tartozik, mivel még azt sem tudnád megnézni 2 perc alatt, hogy milyen UCP-je van és, hogy hány játszott percre. Az adminügyben köteles vagy mérlegelni azzal is.
Felesleges HSZ-ről meg szó sincs, mivel ez a PK azért van, hogy megbeszéljük az ügyet és mi ezt is tettük egészen eddig. Továbbá ez már a globális moderátorok csapatára hárul, ha szeretnék, akkor ők dönthetnek úgy, hogy lezárják bírálatig a PK-t, addig meg igenis le fogjuk írni a véleményünket és az érveinket, hiszen a PK erre van.