Skinek ügyében! By:Vakus.

Tony_86

Újonc
2022. 04. 25.
32
127
V4 karakter
Frankie Formaggio
LV karakter
Giorgio Rigoletto
Szervusztok!

A SeeMTA V4, illetve a közvetlen előtte való fejlesztések azt sugallták számomra, hogy a szerver egy különálló játékká alakítottátok át. Egy minőségbeli emelést jelentett. Egy új alapot tettetek le amire mindent felépítünk mi a játékosok, és ti a fejlesztők is. De mégis úgy érzem, hogy az egyik, ha nem a legfontosabb részlet egyszerűen nem kapott elég figyelmet. A skinek a karaktereinket testesítik meg, egy új játékos amikor regisztrál a karakter adatai után, valójában ezekkel találkozik először. Amikor hozzászólok bárkihez ezeket bámulom a chat mellett. A környezetet ki kéne egészíteniük élettel. ŐKET IRÁNYÍTJUK!
Egyszerűen a bent lévő skinek nem jók. Online skin packokból vannak össze guberálva.
  • Nincsen egy alap elképzelés, egy vonal amit a kinézetek követnek.
  • Rengeteg öltözék van ami egyszerűen nem illik be a környezetbe. Túl magas felbontású, nagyon elütnek a többitől. A női skinek nagy része ami nem alap GTA-s az véleményem szerint ilyen.
  • Több van ami hibás, mondjuk tisztán észrevehető eltérés van egy vonalon a fej és a mellkas között ahol vélhetően össze lett ollózva a két skin.
  • Túl sok az alap GTA-s skin, ami miatt az általam vélt jó minőségű skinek is kilógnak, a HQ elementekkel rendelkezők pedig nagyon.
  • Tömérdek skin van amit egyszerűen nem használ senki PL.: Skin ID63-at aki használt vagy látott életében az jelentkezzen kérem.
Szóval amire ki akarok lyukadni:
Megérdemlik a skinek, hogy több figyelmet, időt és munkát költsünk beléjük. Nem Online packokból lenne helyes válogatni ezeket.

Egy érdekes ötletem, főleg a közösség felé való nyitást jelentené. Rengeteg tehetséges embert foglal magába a SeeMTA, és egy közösségi eseményen keresztül teret adhatnánk arra, hogy nyomot hagyjanak magukról a játékon belül. Meg kellene adni akár egy példa vonalat ami alapján a készítők is alkotnának és így egy stilisztikai vonalat adni a kinézeteinknek.

Ez a folyamatot valahogy így képzeltem el:
Először mindenképp át kéne nézni mely alap és addon skinek jók, tovább használhatóak és melyeket kéne lecserélni. Erről is akár lehetne szavazni.
A második folyamat pedig, hogy a készítők beadják az általuk elkészített skineket és egy dátum lejárta után szavaznánk, hogy kinek milyen skinjei kerülnek be.
Erre lehetne mondjuk egy oldal, ahol bejelentkezés után tudna szavazni. A szavazandó kinézetekről lenne mondjuk egy öt képes slide, minden vízszintes irányból egy kép, meg mondjuk egy felülről.
A slide alatt meg a szavazás lehetősége lenne, ami egy thumbs up, thumbs down vonalon működne. Továbbá ott lenne a készítő és a fórum posztja ahol beadta az indulását.
A fórum posztban lenne a képek a kinézetről, egy videó, vagy képek, dokumentáció a készítési folyamatról, illetve referenciákról.
A végén tesztelés eredmény hirdetés éééés.... ship. Akiknek meg bekerültek a skinjeik meg kapnának valami nyereményt. Gondolom PP-t, mert az van nektek dögivel!

Végszó:
Látom, hogy miért nem csinálnátok ezt. Tudom, hogy szerettek titokban dolgozni és meglepetés szerűen frissítéseket kiadni, de sokszor én úgy érzem, hogy ez fordítva sül el. Ha valamilyen feature-ben én hiányt látok, vagy egyszerűen nem tetszik valami, úgy érzem, hogy lett volna lehetőségem általam értékesnek vélt gondolatot hozzátenni a "termékhez". Utólag meg nem tűnik úgy, hogy ha van valakinek esetleg ilyenje, azokra nyitottak lennétek. Ez is érthető, mert így is sokat dolgoztok fejlesztésekkel és amikor késznek nyílvánítjátok mennétek tovább a következő munkára. Ez így nyílván nem lenne egy meglepetés így, viszont a skinek nem egy túlságosan új koncepció.
Azért is gondoltam egy ilyen jellegű körítésre a skinek cseréjénél, hogy a közösséget össze tudjuk hozni egy maradandó döntéshez. Sokat olvasom a fórumot és úgy érzem nagyon szét van szórva a community, nem is érzem azt a morált amit régen, viszont jobbnak szeretném látni mind a játékot és mind a közösséget.

De ha nem is csinálnátok közösségi ügyet ebből, akkor is szívesen látnék új skineket a játékban. :)

Köszönöm, hogy elolvastátok.
-Vakus

Vakus engedélyével helyezem ide ezt a topicot! Mert szerintem nagyon releváns V4re is!

fumo

fumo friday
2020. 05. 24.
1 546
4 456
Mosonmagyaróvár
V4 karakter
yoichi aira
LV karakter
cino tani
V2 karakter
krisztián lovász
Észrevételem alapján a fejlesztők mindegyike egyszerre egy projekttel foglalkoznak, ami miatt a többi dolog (hiba javítás, skin cserék, stb) lényegében el vannak hanyagolva és nem foglalkoznak vele.
Erre az lenne a megoldás, ha lenne plusz 1-2 fejlesztő, akik pont az ilyen hibajavításokra és kisebb projektekre lenne szakosodva, valamint jó lenne egy community manager is a szerveren, aki kifejezetten azzal foglalkozna, hogy a szerver vezetősége között és a játékosok között egy megfelelő kapcsolat legyen, de ez meg nyílván plusz költség lenne a vezetőség részéről, valamint egy bizalom játék is, mert bármikor előfordulhat, hogy a fejlesztők egyik pillanatról a másikra szétcseszik a szervert, viszont ettől függetlenül a szerver fejlődéséhez nagyot tenne az, ha az előbb említett dolgok megvalósulnának.

rhymes

Írnok deák
2019. 10. 17.
592
5 910
Miskolc
V4 karakter
zaire.epps
LV karakter
adelina.greek
V2 karakter
adam.greek
Neves külföldi szerveren alkalmazott fórum szekció -> "Skin" azalatt ott voltak a közösségi munkák, amit a közösség osztott meg, véleményeztetett.. de még volt olyan is amit adott frakció stílusban raktak ki és csekély összegért megvásárolhatóak voltak az "egyedi" munkák hogy ne vkról meg innen összeollózott random skin packekből kiszedett dolgok legyenek meg legyen donga lába a skinnek, kocka feje és rendesen álljon a feje mert 1 délután alatt dobjunk össze valamit.

Én spec ezt simán visszahoznám, kreatívkodhassanak csak az emberek látszódjon ki ért hozzá, ki csinálja azért mert szereti, kiket kell/lehet keresni ezzel ha esetleg van ötletem, de nem értek hozzá hátha lát benne potenciált és megvalósítja. -> Aztán ha bejön sok embernek, az a skinpack bekerül a szerverre pl, mivel a vezetőség felkeresi azt az embert.

Ha meg azért a 20-30 skines packért kér skinenként 1000-1500 forintot, vagy akár többet is.. hát könyörgöm.. 1x kell kifizetni, megvenni azt.. nem újkeletű az, hogy valaki azért "pénzt" kér amivel dolgozott és nem csak úgy szétdobálja a nagyvilágban hogy nesztek, egyétek. (Mellesleg amúgy is ha skinkészítőt keresel IS kér érte pénzt, nem 2 szép szóért meg 3 pusziért csinálja meg.) Ha meg mégis, abból mindannyian tudjuk milyen Kókány BT munkák szoktak összejönni.

Utoljára szerkesztve:

Vakus

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 10.
347
616
21
Disneyland
V4 karakter
Lanzo Taube
LV karakter
Desmond Sinclair
Neves külföldi szerveren alkalmazott fórum szekció -> "Skin" azalatt ott voltak a közösségi munkák, amit a közösség osztott meg, véleményeztetett.. de még volt olyan is amit adott frakció stílusban raktak ki és csekély összegért megvásárolhatóak voltak az "egyedi" munkák hogy ne vkról meg innen összeollózott random skin packekből kiszedett dolgok legyenek meg legyen donga lába a skinnek, kocka feje és rendesen álljon a feje mert 1 délután alatt dobjunk össze valamit.

Én spec ezt simán visszahoznám, kreatívkodhassanak csak az emberek látszódjon ki ért hozzá, ki csinálja azért mert szereti, kiket kell/lehet keresni ezzel ha esetleg van ötletem, de nem értek hozzá hátha lát benne potenciált és megvalósítja. -> Aztán ha bejön sok embernek, az a skinpack bekerül a szerverre pl, mivel a vezetőség felkeresi azt az embert.

Ha meg azért a 20-30 skines packért kér skinenként 1000-1500 forintot, vagy akár többet is.. hát könyörgöm.. 1x kell kifizetni, megvenni azt.. nem újkeletű az, hogy valaki azért "pénzt" kér amivel dolgozott és nem csak úgy szétdobálja a nagyvilágban hogy nesztek, egyétek. (Mellesleg amúgy is ha skinkészítőt keresel IS kér érte pénzt, nem 2 szép szóért meg 3 pusziért csinálja meg.) Ha meg mégis, abból mindannyian tudjuk milyen Kókány BT munkák szoktak összejönni.
Eredetileg én is ezt a rendszert gondoltam, Azért változtattam a formátumon, mert az SGS ha bármilyen közösségi dolgot csinál az egy verseny pp díjazással.