Sima Kés, és Füves cigi a civileknek.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Lyo

Újonc
2019. 04. 22.
47
64
V4 karakter
Lyonell_Stones
LV karakter
Leopold_Kensington
V2 karakter
Nincs
Sziasztok! Úgy látom/gondolom, hogy a sima kés és füves cigi készítése lehetőséget megadni a civileknek teljesen elfogadott lenne hiszen a való életben is e két tárgyat elég könnyen össze lehet hozni. Ami a játékbeli elképzeléseimet illeti ha civil kést szeretne összerakni azt úgy kéne korigálni, hogy a markolat és penge alkatrészeknek a drop chance-ét kicsit lejjebb húzni. Hiszen ma már teljesen normális ha egy civilnek van egy önvédelmi fegyvere. Ami a füves cigit illeti úgy látom semmi akadálya nincs annak ha civil belekezd egy ilyenbe. Max annyi hogy a civil nem kap annyi shieldet belőle. Ami az ic-részt illeti a sima késnek és a fűnek amúgy sincs nagy piaca ezzel ezt is egy kicsit be lehetne lendíteni. Amit hozzáadna a játékhoz: A civilek kapnának egy minimális önvédelemet, a legális rendvédelmi frakik kapnának plusz rp lehetőséget, az illegális frakik piaca megnőne egy minimálisan és nekik is az rp lehetőséget a civilekkel.

aDaw

Klaviatúra gyilkos
2019. 11. 20.
794
2 426
21
Szigetszentmiklós
V4 karakter
bjorn.ekdhal ✌️
LV karakter
molnar.adam
V2 karakter
bernau.marcell
Szia.
Ez tudod miért nincs így?
Azért, mert mindenki füves cigivel és késsel járkálna az inventoryjában, hogy ha esetleg megállítják a rendőrök tudjon menekülni. Ennyire egyszerű a képlet, ezért nincs rá jelenleg (sem) lehetőség.
Felesleges ötlet, nem látom, hogy ez bármi érdemiben előre vinné a szervert, sőőőt...

Norman.

no para és no sleep
2021. 03. 22.
463
1 001
Szentgotthárd
V4 karakter
camilla_rubino
LV karakter
lydia.posey
Elég ha van az illegális FK-nak. Ha bevan nyomva a Seenion akkor úgyis látod ha hírdetik, veszel párat.
Egyetértek kedves Dááw spanommal.

• Tetszik
Reactions: Stephen és aDaw

Lyo

Újonc
2019. 04. 22.
47
64
V4 karakter
Lyonell_Stones
LV karakter
Leopold_Kensington
V2 karakter
Nincs
Én ezt nem igy gondolom ígyis kés és markolat kihalászására elég kevés esély van. főleg úgy ha lejjebb húznák ezeket az esélyeket. De elfogadom a véleményt.

Matus

földesúr
2019. 12. 20.
720
5 657
Gyöngyös City
V4 karakter
Laura_Mills 👹
LV karakter
Kerim Gulek 🎭
Csao, hozzáfűznék még pár dolgot ami így eszembe jutott erről a témáról. A drop ratek alapból a béka ... alatt vannak. Ha megnézed ma már az illegál frakciók 80% de lehet 95% nem jár ki a tengerekre halászni alkatrészeket, miért? Hozok rá egy példát Mivel jómagam is a két év illegál frakcióban töltött időm alatt körübelül az elején mikor napi szinten kimentem 1-2 akár 3 órákat is köröztem a reeferemmel a tengeren a végeredmény elpocsékolt idő lett mivel nem szereztem semmit sem. Amikor nagy nehezen össze-össze jött egy láda akkor is volt benne talán egy markolat meg két whisky. Persze vannak akik tudnak egy két jó technikát erre, viszont még így is nagyon kevés a drop rate. Nemhiszem, hogy a civileknek is ezzel telne az idejük, hogy kimenjenek és két hét alatt összeszedjék annak a 100.000$-t érő késnek az árát amikor a már új munkákkal sokkal jobban meg lehet keresni annak a késnek a több X szeresét, arról nem is beszélve, hogy nem két hét kell annak az XY pénznek az összegyűjtéséhez.

Végszónak csak annyit, hogy civilnek felesleges craft jog, sokkal jobban jár ha a mostani munkákkal kigyűjti a pénzt és kialakít egy normális kapcsolatot egy illegális frakcióval aki letudja neki craftolni ( lehet nem annyira éri meg mintha magának craftolná le, kicsit több pénzbe is fog kerülni biztos, viszont időbe nem kell hozzá két hét hanem 4-5 nap mire kialakít egy normális kapcsolatot | A normális kapcsolathoz egy tipp akik úgy mennek oda illegál Fk-hoz, hogy "Csao! Van két alkatrészem cuzzin össze kalapálnád kapsz érte zsét, na uccu neki haverszelet!" Azok szerintem inkább dobják is az ötletet, hogy valaha késük lesz... Srácok, RP szerver azaz normálisan kellene kialakítani azokat a baráti kapcsolatokat emberekkel, lehet az érdek barátság is, rpnek nem tökéletes? -De! Aztán a végén lehet nem csak egy kés craft fog belőle kijönni, ez már csak rajtatok áll.

CarlosWright

Barangoló
Modeller
v4
2019. 01. 11.
75
1 516
Győr Vármegye jogú főispánság
V4 karakter
Zachary Underwood
LV karakter
Frank Redwood
Ha egy civil szeretne ilyen szerekkel élni, megteheti simán, csak illegál frakción keresztül kell megvásárolnia. De ugye ez két oldalú, mivel el is adhatja illegál frakciónak (A halászott alkatrészekre és a terményekre gondolok). Ez a kereskedelem. Na most ha a craftolás ezen része meg lenne engedve a civileknek, oké hogy megerősödne a kereskedeleme ennek a két tárgynak, de abban a pillanatban el is értéktelenedne, mivel a lőtéri kutyának is 3 kése lenne és füves cigi lógna a szájából.

Lyo

Újonc
2019. 04. 22.
47
64
V4 karakter
Lyonell_Stones
LV karakter
Leopold_Kensington
V2 karakter
Nincs
Elfogadom mindenki véleményét. De nézzük a tényeket: A sima kés illegál frakitól tudsz venni ez tény, DE! ritkább mint bármelyik tárgy mivel a markolat és penge alkatrészek ígyis nagyon ritkák plusz blueprint, ha vagy olyan szerencsés vagy több nap/hét/után szerzel markolatot és pengét hozzá akkor azt még le kell craftoltatnod illegál frakival ami nem egyszerű dolog. A ppzse meg nem éri meg ergó a sima késnek szinte nincs piaca mert szimplán senkinek nem éri meg ezze az itemmel vesződni, ha ennek a craftolási jogát megadnák a civileknek, ugyanúgy eléggé nagy szerencse kell ahoz hogy összetud magadnak ezt hozni a láda kihalászási esélye kb 10-15% és abból is kb 5-10% esélyed van plusz blueprint beszerzése már a mostani számokkal is eléggé nehezen összehozató a téma ebből adódik, hogy ha 0-24 rajta van egy civil, hogy összehozzon magának egy kést nem sok esélye lenne rá ergó NEM lenne minden civilnek kése főleg ha a drop chanche kicsit lejebb lenne húzva 3-6% esélyre mondjuk. A sima kés iránti kereslet megnövekedne mivel egy ritkább tárgyról lenne szó így 2500pp nek lenne értelem ha ki akarod ppzni, végezetűl annyi hogy nem nem lenne minden civil zsebébe kés hiszen vagy nagyon nagy szerencsével vagy kitartó hosszú keresés árán, vagy pp vagy megveszed illegál frakitól. De a lehetőség adott lenne, hogy egy minimális védelmed lehetne. 2500pp a sima kés Ez senkinek nem éri meg mert az ic kés ára sokkal kevesebb mint amit 2500ppből ki lehetne hozni ergó nem ad el senki ilyet. Lekraftolnk szintén nem éri meg 2000pp a blueprint plusz halászál hozzá pengét meg markolatot ez meg főleg nem éri meg. Szerintem az én ötletemmel a sima kés item értelmét és piacát hoznám vissza plusz remek rp-ket lehet vele összehozni

Lyo

Újonc
2019. 04. 22.
47
64
V4 karakter
Lyonell_Stones
LV karakter
Leopold_Kensington
V2 karakter
Nincs
Tilos a dupla, tripla hozzászólás! Büntetés: 40 pont! Figyelmeztetést osztottam! - Dijego
A füves cigiről meg annyit, hogy a drogok eddig se értek túl sokat, és ezek közűl is a füves cigi ér a legkevesebbet. Ha egy civil bele kezd fű termesztésbe elég sok kockázata van ergó kapásból nem minden civil csinálni hiszen ha elkapnak elveszik, ic jail, nem lehetsz azzal a karaktereddel rendvédelmis…stb. Magán használatra nem nagyon érné meg mivel ahogy már mondtam a civil jelentősen kevesebb shieldet kapna belőle ergó nem érné meg a civilnek az ha magának használja ebből adódik hogy kereskedik vele. Ez meg a fent említett miatta rizikók szabályoznák, de remek pénz szerzési lehetőség lenne, és rp lehetőségek. Utóirat: szintén nem minden civil foglalkozna ezzel sőt. menekülésre okot adna, de nem mindenki menekűlne vele hiszen ha kis mennyiséggel kapnak el nem veszlik el az egész és kevesebb ic börtönt is kap, ezt ember meg helyzet dönti el hogy mit tesz éppen akkor a civil(melesleg a egy civil menekülni szeretne halászik magának 2 ládány alkatrészt és már üldözteti is magát) Ha valaki okos, beválalós, megfontolt, szerencsés csak is akkor lehet gyümölcsöző a civilnek ilyenbe belekezdeni. Rengetek elő rpt igényel a fűnek beszerzése eladása/használata ezt miért ne tehetné meg civil ha ügyes.

zotya_v3

☠️
2021. 04. 10.
436
3 170
Kecskemét
V4 karakter
skääle elkjaer 🇸🇪
LV karakter
cees coen
Egyszerű, semmiből nem tart az illegál frakcióval kialakítani kapcsolatot.. Az pedig, hogy nincs piaca nem hiába van, az ember inkább skines kést vesz, ezzel nem igazán lehet lendíteni a dolgon. Nagyon, de nagyon sok sima kés van a szerveren.
A füves cigit szinte ingyen dobálják. Nem hinném, hogy craft jog kellene a civileknek ehhez. Nem hiába vannak ezek a scriptek illegál kéz alatt.
Holnap már ATM jog kell a civilnek, és happy minden. Ha az a civil craftolni akar, menjen illegál FK-ba vagy létesítsen kapcsolatot velük.

Lyo

Újonc
2019. 04. 22.
47
64
V4 karakter
Lyonell_Stones
LV karakter
Leopold_Kensington
V2 karakter
Nincs
Részemről a téma elengedve, kompromisszum esélyét sem látom én csak szerettem volna a civileknek egy picit több illegált adni ami szerintem megoldható lenne, de ha mindenki ragaszkodik ezen két itemhez meghajlok a döntésetek elött.

Weetch

Újonc
2021. 07. 15.
44
119
V4 karakter
Kevin Max
Én támogatom az ötletet.

Szerintem semmilyen kárt nem okozna a szerveren, ha a civilek el tudnák készíteni ezeket az alap illegál tárgyakat. Azért egy füves cigit vagy egy kést elkészíteni nem nagy tudomány, és valljuk be, a valóságban sem éppen csak a szervezett bűnőzés emberei azok, akik otthon délután kikapcsolódás képpen tekernek egy spanglit, sőt... Szerintem ezt a dolgot nem kell részleteznem.

Jelenleg a civileknek így is korlátozottak az illegál lehetőségei, szerintem ezzel kicsit lehetne színesíteni a dolgokat, esetleg jobban ösztönözni a civileket arra, hogy járják a tengert ládák után kutatva, ami egyébként az illegál frakcióknak is jól jönne. Így talán még több kapcsolat is alakulna ki, hiszen a többi alkatrészt el kell adni valahogy.

A korábban felvetett aggodalmakra válaszolva, ha valaki csak azért akar magánál kést / füves cigit tartani, hogy menekülhessen a rendőrök elől, az most is könnyedén megteheti ezt. Sőt, mint ahogy előttem írták, valószínűleg jelenleg könyebb is lenne megvásárolni ezeket a tárgyakat, mint magadnak elkészíteni (főleg az így is alacsony droprate miatt), szóval nem hiszem, hogy ettől mindenki hirtelen késekkel mászkálna az utcán.

Nyílván aki komolyabban akar illegálozni, annak mindenképpen érdemes frakcióhoz csatlakozni vagy komolyabb kapcsolatokat kialakítani, de civilként szerintem az teljesen reális, hogyha esetleg akarsz magadnak egy kést (ami egy tök alap önvédelmi fegyver), akkor nem kéne rögtön a maffiához fordulnod segítségért, hanem el tudnád magadnak készíteni.​

aDaw

Klaviatúra gyilkos
2019. 11. 20.
794
2 426
21
Szigetszentmiklós
V4 karakter
bjorn.ekdhal ✌️
LV karakter
molnar.adam
V2 karakter
bernau.marcell
Szia @Weetch !

Elmondom neked az őszintét, amit írtál, annak a 90%-a nagyon nem úgy működik, mint ahogy Te látod.
A jelenlegi szabályrendszerrel, és itemrendszerrel egyáltalán nem kivitelezhető az, hogy a hármas-négyes szintű kezdő játékosok késekkel rohangáljanak, vagy "spanglit" szívjanak a munka-20 rendszámú áruszállítóban. Értem én, hogy "IRL" nagyon sokan nyomják az ilyen /bizniszeket/, de ez egy játékszerver, ami nem egyezik meg a valóságbeli dolgokkal, csak hasonlítani próbál rá. Valljuk be, egy játék sosem lesz teljesen valósághű, aki pedig úgy gondolja, hogy mégis... El kell gondolkodni.
Összegezve, amit az elején is leírtam, nem működne ez sehogy jelenleg.
Aki pedig tényleg több ideje játszik a szerveren, tapasztaltabb a dolgokban, nagyon könnyen tud civilként is illegálozni. Saját példámat tudnám felhozni, én sem vagyok jelenleg semmilyen illegális frakcióban, mégis tömérdek mennyiségű "nyersanyaggal" rendelkezem.
Aki pedig nem tud kapcsolatokat kiépíteni annak azt mondom, hogy nem való az illegál RP.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: FreaK. és Wanted

Zane

General Cortez ™
Fő Globális Moderátor
v4
2019. 01. 10.
1 129
6 137
Budapest
V4 karakter
Zane Cortez
Ha egy civil szeretne ilyen szerekkel élni, megteheti simán, csak illegál frakción keresztül kell megvásárolnia. De ugye ez két oldalú, mivel el is adhatja illegál frakciónak (A halászott alkatrészekre és a terményekre gondolok). Ez a kereskedelem. Na most ha a craftolás ezen része meg lenne engedve a civileknek, oké hogy megerősödne a kereskedeleme ennek a két tárgynak, de abban a pillanatban el is értéktelenedne, mivel a lőtéri kutyának is 3 kése lenne és füves cigi lógna a szájából.
Fölösleges boncolgatni a témát, hiszen a szerver vezetőségnek az álláspontját egyértelműen tükrözi Carlos válasza.

Zárom.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.