- 2019. 01. 10.
- 28
- 78
- V4 karakter
- Sebastian Schwarzenberger
- LV karakter
- Dean Lorenz
- V2 karakter
- Edward Cox

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

>Jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók<
Jelentkezni csak törzsőrmester rendfokozattól lehet.A lapod benyújtásával automatikusan elfogadod, hogy nem másoltál más lapjából. Ha mégis, automatikusan elutasításra kerül!Elutasított jelentkezés esetében egy hét múlva próbálkozhatsz újra.
~ Jelentkezési lap ~
• IC rész •
Személyes adatok
Neve és rendfokozata:
Sebastian Schwarzenberger ~ Törzsőrmester
A katasztrófavédelem melyik épületébe van beosztva?
A Los Santosi laktanyára vagyok beosztva.
Születési helye, ideje:
1998 10 07, Los Santos, Red County
Életkora:
21
Miért szeretne jelentkezni a doktori oktatásra, munkára?
Mivel vannak orvosi ismereteim, illetve kevés alosztálytaggal találkoztam.
Személyes adatok
Neve és rendfokozata:
Sebastian Schwarzenberger ~ Törzsőrmester
A katasztrófavédelem melyik épületébe van beosztva?
A Los Santosi laktanyára vagyok beosztva.
Születési helye, ideje:
1998 10 07, Los Santos, Red County
Életkora:
21
Miért szeretne jelentkezni a doktori oktatásra, munkára?
Mivel vannak orvosi ismereteim, illetve kevés alosztálytaggal találkoztam.
• IC rész •
Szituációs kérdések
Hogyan látna el egy könnyebb felületi sérülést?
Első fertőtlenítem a seb környékét majd egy fertőtlenítővel bevont gézlapot fedőkötésként ráhelyezik a sérülésre.
Írja le a sérülés osztályozásának menetét!
Könnyű sérültek, súlyos sérültek, életveszélyes sérültek, klinikai halottak/haldoklók, halottak.
Fejtse ki, mi a Rautek-féle műfogás! Majd írja le annak menetét!
( Mikor és hogyan alkalmazzuk? )
A rautek felé műfogással tudunk egy sérültet az autóból kiszedni. A menete úgy zajlik, hogy két lábát áthelyezzük egymáson, illetve a két kezét a mellkasára helyezzük. Majd a sérült hóna alá nyúlók a két kezünkkel és így könnyedén kisegíthető az eszméletlen állapotban lévő balesetet szenvedő.
Fejtse ki, mi a reanimáció, és írja le annak menetét!
A reanimáció másik megfelelő az újraéledés. Mielőtt reanimálunk meg kell győződnünk arról, hogy a sérült nem lélegzik és nincs pulzusa. Más esetben a reanimáció mellkas-kompresszióval nem végezhető el! Miután a 3-as légzésvizsgálattal végeztünk helyezzünk egy gézlapot a sérült orcájára, majd a sérült szegcsontjára (nagyjából a mellbimbók vonalától egy centivel lefele) az összekulcsolt kezünkkel rátámaszkodunk a mellkasra majd másodpercenként kettőt, egyenletes ütemben nyomunk rajta. Ha végeztünk a sérült alsó állkapcsát hozzászorítjuk a koponyához, így befújásnál a levegő nem tud kiszökni. Az orrba való befújás után a fejünket a sérült mellkasának irányába elfordítjuk 10 másodpercig, ezzel ismét 3-as légzésvizsgálatot végezve. 10 másodperc múlva mehet az újabb befújás és ugyan úgy 3-as légzésvizsgálat. Amennyiben a szívmasszázs nem segített, tovább folytatjuk a mentők megérkeztéig.
Írjon legalább 5 olyan tárgyat/eszközt, ami egy doktor számára elengedhetetlen a mindennapi munkája során!
Gumikesztyű, gézlap, gézpólya, fertőtlenítő, fájdalomcsillapító.
• OOC rész •
Alapvető információk, egyéb kérdések
Mióta vagy a frakció tagja, mit értél el eddig?
2019 05 11-óta, eddig törzsőrmesteri rendfokozatot értem el.
Milyen OOC indokból nyújtod be a jelentkezésed?
Mivel voltam többször is OMSZ a szerveren így van némi egészségügyi tapasztalatom, IRL pedig egy laikus elsősegély vizsga. Illetve ez az alosztály tetszik a legjobban.
Mennyi időt tudsz aktív lenni a mindennapokban?
Külön írd le a hétköznapi, hétvégi aktivitásod!
Hétköznap 3-4 óra, hétvégén 6-7 órát akár.
Ki ajánlotta az alosztályt? Van-e olyan ismerősöd, aki jelenleg is tag?
Az alosztályt senki nem ajánlotta illetve nincsenek ismerőseim az alosztályban.
Egyéb hozzáfűznivaló (opcionális):
----
• IC - OOC rész •
Hitelesítés
Szituációs kérdések
Hogyan látna el egy könnyebb felületi sérülést?
Első fertőtlenítem a seb környékét majd egy fertőtlenítővel bevont gézlapot fedőkötésként ráhelyezik a sérülésre.
Írja le a sérülés osztályozásának menetét!
Könnyű sérültek, súlyos sérültek, életveszélyes sérültek, klinikai halottak/haldoklók, halottak.
Fejtse ki, mi a Rautek-féle műfogás! Majd írja le annak menetét!
A rautek felé műfogással tudunk egy sérültet az autóból kiszedni. A menete úgy zajlik, hogy két lábát áthelyezzük egymáson, illetve a két kezét a mellkasára helyezzük. Majd a sérült hóna alá nyúlók a két kezünkkel és így könnyedén kisegíthető az eszméletlen állapotban lévő balesetet szenvedő.
Fejtse ki, mi a reanimáció, és írja le annak menetét!
A reanimáció másik megfelelő az újraéledés. Mielőtt reanimálunk meg kell győződnünk arról, hogy a sérült nem lélegzik és nincs pulzusa. Más esetben a reanimáció mellkas-kompresszióval nem végezhető el! Miután a 3-as légzésvizsgálattal végeztünk helyezzünk egy gézlapot a sérült orcájára, majd a sérült szegcsontjára (nagyjából a mellbimbók vonalától egy centivel lefele) az összekulcsolt kezünkkel rátámaszkodunk a mellkasra majd másodpercenként kettőt, egyenletes ütemben nyomunk rajta. Ha végeztünk a sérült alsó állkapcsát hozzászorítjuk a koponyához, így befújásnál a levegő nem tud kiszökni. Az orrba való befújás után a fejünket a sérült mellkasának irányába elfordítjuk 10 másodpercig, ezzel ismét 3-as légzésvizsgálatot végezve. 10 másodperc múlva mehet az újabb befújás és ugyan úgy 3-as légzésvizsgálat. Amennyiben a szívmasszázs nem segített, tovább folytatjuk a mentők megérkeztéig.
Írjon legalább 5 olyan tárgyat/eszközt, ami egy doktor számára elengedhetetlen a mindennapi munkája során!
Gumikesztyű, gézlap, gézpólya, fertőtlenítő, fájdalomcsillapító.
• OOC rész •
Alapvető információk, egyéb kérdések
Mióta vagy a frakció tagja, mit értél el eddig?
2019 05 11-óta, eddig törzsőrmesteri rendfokozatot értem el.
Milyen OOC indokból nyújtod be a jelentkezésed?
Mivel voltam többször is OMSZ a szerveren így van némi egészségügyi tapasztalatom, IRL pedig egy laikus elsősegély vizsga. Illetve ez az alosztály tetszik a legjobban.
Mennyi időt tudsz aktív lenni a mindennapokban?
Külön írd le a hétköznapi, hétvégi aktivitásod!
Hétköznap 3-4 óra, hétvégén 6-7 órát akár.
Ki ajánlotta az alosztályt? Van-e olyan ismerősöd, aki jelenleg is tag?
Az alosztályt senki nem ajánlotta illetve nincsenek ismerőseim az alosztályban.
Egyéb hozzáfűznivaló (opcionális):
----
• IC - OOC rész •
Hitelesítés
Sebastian Schwarzenberger
Jelentkező aláírása
A jelentkezési lap kitöltéséhez sok sikert kíván a doktorszolgálat vezetősége !
Jelentkező aláírása
A jelentkezési lap kitöltéséhez sok sikert kíván a doktorszolgálat vezetősége !