- 2019. 01. 14.
- 247
- 342
- 21
- V4 karakter
- Spenser Blake
- LV karakter
- Emelia Gardner

Supreme Court - Legfelsőbb bíróság
▶ Felperes adatai ◀
Név:
~ Lexie Harper ~
Születési hely, idő:
~ Las Venturas, San Andreas ~
Bejelentett lakcím:
~ Emerald Isle 2/B, Las Venturas, San Andreas ~
Telefonszám:
~ +38-76-291-2381 ~
▶ Alperes adatai ◀
Név:
~ Dalton Gray ~
Mely állományban végzi munkáját (SASD, LVMPD, LVMS):
~ SASD ~
Rangfokozata, jelvényszáma:
~ Deputy Sheriff, 1119 ~
Születési hely, idő:
~ - ~
Bejelentett lakcím:
~ - ~
Telefonszám:
~ - ~
▶ Feljelentés oka, részletei ◀
Az eset pontos időpontja, helyszíne:
~ 02/16/2024 4:00 P.M. - Transition Street, Bone County, Las Venturas, San Andreas ~
Szemtanú(k) neve(i) (amennyiben nincs jelölje X-el ezt a mezőt)
~ Isaac Holmes ~
Keletkezett anyagi kár (Igen/Nem, ha igen mennyi?):
~ 93.500$ ~
A történtek részletes leírása:
~ 4:00 P.M. időtájt szolgálaton kívül, a saját civil gépjárművemmel közlekedtem magánügyek intézése végett Bone County-ban. Közlekedésem során két hibát is elkövettem, az egyik és talán legsúlyosabb, hogy nem ellenőriztem hosszú használatlanság után a gépjármű forgalmi engedélyének érvényességét. Érvénytelen volt a forgalmi engedélyem, miszerint nem is vehettem volna részt a közúti forgalomban ezzel a gépjárművemmel. A második hibát Bone County-ban vétettem Transition Street-en, figyelmen kívül hagytam egy STOP táblát. A tettem nem tudatos volt, elbambultam. A kihágást Deputy Gray a San Andreas Sheriff's Department (továbbiakban SASD) alkalmazottja észlelte szolgálati járművéből, amiből fakadóan kihúzott a közúti forgalomból, hogy intézkedést kezdeményezzen. A jelzéseinek azonnal eleget tettem, jobb oldalra húzódtam folyamatos sebesség csökkentéssel irányjelzőt működtetve a manőver során. Deputy Gray a lehető leghamarabb megközelített engem és közölte a megállításom okait, valamint a beosztását és jelvényszámát. Azt, hogy melyik szerevezettől van, valamint a nevét nem említette egy szóval sem. Átadtam az irataimat, majd megkérdeztem a nevét tőle, de nem igazán kaptam rá semmilyen jellegű választ. Elment a szolgálati járművébe, lefuttatta feltételezem az adataimat. Visszatérésekor becsmérelve megjegyezte, hogy a Las Venturas Metropolitan Department (toviábbiakban LVMPD) alkalmazottjaként nem kéne így közlekednem, nekem kéne példát statuálni. Önmagában ezzel a kijelentéssel nem is lenne számomra semmi probléma, hiszen teljes mértékben az igazat mondta amit nekünk is tanítanak az akadémia óta, viszont a köszönést követően én tisztáztam a Deputy-val, hogy beismerem a hibáimat és szörnyen sajnálom, figyelmetlenségből adóttak, nem szándékosan szegtem meg a Penal Code közlekedési szabályaira irányuló kritériumokat. A kijelentésemet arcmimikáiból úgy szűrtem le, hogy megértette, én pedig úgy gondolom, hogy hibázni emberi dolog, de ahogy visszajött hozzám és elkezdett kioktatni és becsmérlő stílúsban előadni magát, az nem igazán esett jól, úgy érzem, hogy meglett sértve a becsületem. Tovább haladva a panasz okával a megállítás okainál a gyorshajtást is felhozta Deputy Gray. Miután ellenőrizte a nevemet én újra elkértem a nevét, ismét nem kaptam rá választ. Megkérdeztem tőle azt is, hogy miért mondta nekem az intézkedés elején, hogy a gyorshajtás is közrejátszott a megállításomnál. Valamint egy olyan megjegyzésem volt, mielőtt válaszhoz hagytam volna jutni a Deputy-t, "Biztosra veszem, hogy nem mért radarral, hiszen akkor már közölte volna a pontos sebességtúllépésemet." Erre azt felelte a Deputy, idézem "Így van, abban a pillanatban nem mértem radarral. Viszont láttam, hogy bőven 50 MPH felett közlekedett." Tehát Deputy Gray szószerint kijelentette, hogy már pedig ő szemmel érzékelni volt képes a járművem sebességét, ami biztosan a megengedett, adott esetünkben 50 MPH felett volt. Legjobb tudomásom szerint San Andreas államában nincs olyan kiegészítő cikkely, vagy bármely rendelet amely feljogosítaná bármelyik hivatali szervezetet arra, hogy szemmel mérje a gépjárművek sebességét, majd az alapján intézkedést kezdeményezzenek, esetleg retorzióban részesítsenek. Tájékoztattam ezzel Deputy Gray-t is, mire ő annyit felelt, "Én mindig szigorú vagyok." Tájékoztattam vele, hogy az összes többi kihágás indokát elfogadom amik fentebb már említve voltak, de a gyorshajtást nem szeretném elfogadni, kérvényeztem egy Supervisort, hogy bírálja felül a Deputy intézkedését, ezzel megakadályozva ezt a pereskedést. A Deputy berádiózott a rádióján egy számomra érthető okokból ugyan, de ismeretlen frekvenciára, tehát nem lehetünk benne biztosak, hogy valóban a hivatalos SASD rádiófrekvenciájára Supervisor kérelem után. Válasz nem érkezett a rádióból állítólagosan, magam sem hallottam a Deputy rádióját működni, ezt megjegyezném. Szeretném külön kérvényezni a tisztelt District Court-ot, hogy indítványozzák a mai nap 02/16/2024-es rádióforgalmazását a Sheriff's hivataltól, hogy meggyőződhessünk a rádiózás valósságáról. A sikertelen rádiózás után nem sokra Officer Holmes, a LVMPD alkalmazottja, szolgálatban kiérkezett az intézkedéshez. Felügyelte a történteket, személy szerint vázoltam számára az egész történetet amit fent is leírtam már. Deputy Gray nem tagadta, sőt megerősítette, hogy a szemmel történő sebesség mérését önbíráskodva gyorshajtásért is fog nekem kiosztani egy helyszíni bírságot a többi kihágás mellé. Supervisor hiányában nem tehettem mást, mint elfogadni a csekket. Én úgy érzem, hogy Deputy Gray teljes mértékben szembe ment az etnikai jogokkal, valamint a törvénnyel. Önbíráskodásért, becsületsértésért, helytelen intézkedésért és annak kárpótlásának igénybevételéhez teszem a feljelentésemet. ~
A bíróság döntésére irányuló határozott kereseti kérelem:
~ A helytelen intézkedésért és a becsületem megsértéséért, a kiosztott szankcio eltörlése, vagy az összeg teljes megtérítése.: 93.500$ ~
Bizonyítékok:
~

Lexie Harper