Saito Kame panasztétele a Pénzügyőr(ök) ellen

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Rontu

Újonc
2022. 09. 16.
38
43
V4 karakter
Anaum Hana
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
belsoellenorzesiosztaly@nav.hu

Pénzügyőrre tett panaszbeadvány

Panasztevő neve:
<< Saito Kame >>

Panasztevő születési helye, ideje:
<< Kína 224005 Yancheng Tongzhou Orthopaedics Hospital Branch 2001.07.16. >>

Panasztevő telefonszáma:
<< +38-76-867-0478 >>

Panaszra tett pénzügyőr neve:
<< Derren Conrad Hadnagy, Frauk Shala Őrmester >>

Panaszra tett pénzügyőr jelvényszáma:
<< 325, 1431>>

Panaszra tett pénzügyőr gépjárművének adatai:
<< MED-01,L-043 >>

Intézkedés helyszíne,időpontja:
<< Foster Valley, 2024.10.24. >>

A panaszolt intézkedés, cselekmény leírása, indoka:
<<

Tisztelt Hivatal!

Ezúton kívánok panaszt tenni egy Foster Valley térségében történt közúti baleset kapcsán, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) helyszínen végzett intézkedései miatt.

A baleset idején a közúton haladtam, amikor egy jármű vezetője – feltehetően figyelmetlenségből – a szembesávba hajtott, és frontálisan nekem ütközött. A NAV munkatársai kiérkezésekor azonnal megkezdtem a sofőr ellátását, amely során sikerült stabilizálni az állapotát és megmenteni az életét.

Az intézkedés során a NAV tisztviselői bekérték az irataimat, bár nem világos számomra, mi alapján tartották ezt szükségesnek. Szándékosan nem a valódi nevemet adtam meg először, később azonban felfedtem személyazonosságomat. A NAV munkatársai azzal vádoltak, hogy tiszteletlenül beszéltem velük. Amikor jeleztem, hogy panaszt fogok tenni, Derren Conrad hadnagy (szolgálati szám: 325) a felhúzott ablakon keresztül meghallotta, és a helyszínre visszatérve, szinte mindenféle kommunikáció nélkül kiállított egy 140,400 dolláros bírságot a tiszteletlenség vádjával. A bírság részleteiről – beleértve az összeg nagyságát és a befizetési határidőt – semmilyen tájékoztatást nem kaptam. Mindössze annyit mondott, hogy „egy csekket fog kiállítani tiszteletlenség miatt”, majd átadta a csekket, de nem részletezte, miért ekkora az összeg, és hogy mi alapján számolták ki az RSZT (Rendőrrel Szembeni Tiszteletlenség) díját. Tudomásom szerint az ilyen bírság összege a BTK-ban foglaltak szerint 11,700 dollár lenne, nem pedig a kiszabott 140,400 dollár.

Ráadásul, míg a személyazonosságomat ellenőrizték, a baleset okozóját – annak ellenére, hogy felelősséggel tartozik a történtekért – szabadon engedték anélkül, hogy bármiféle további intézkedést tettek volna vele szemben. Ez különösen fájó számomra, hiszen én nyújtottam neki elsősegélyt, és az életét mentettem meg, mégis a helyszínről mindenféle kapcsolatfelvétel nélkül távozott. Amikor rákérdeztem az őrmesternél (szolgálati szám: 1431), hogy miért engedték el a baleset okozóját, fenyegetőzve válaszolt, mondván, hogy börtönbüntetéssel sújthat, ha úgy dönt. Ezt követően, a kérdéseim figyelmen kívül hagyásával elhagyta a helyszínt, otthagyva engem és a súlyosan megrongálódott járművemet.

Az intézkedés módját rendkívül szabálytalannak tartom, különösen Derren Conrad hadnagy viselkedését és az indokolatlanul magas összegű bírságot. Nem kaptam magyarázatot arra, hogy miért nem az előírásoknak megfelelő bírságot alkalmazták, és miért hagyták elmenni a balesetért felelős sofőrt.

Kérem a tisztelt hatóságot, hogy vizsgálja ki az esetet, és biztosítson megfelelő választ a fenti kérdésekre, valamint megfelelő intézkedést a felmerült szabálytalanságokkal kapcsolatban.

Tisztelettel, Saito Kame!

>>

Melléklet:
<< - >>

Aláírás:
<< Saito Kame >>

Teknős

bort isznak, de vizet prédikálnak
2019. 01. 10.
1 321
2 468
V4 karakter
Joseph Chambley
NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
BELSŐ ELLENŐRZÉSI OSZTÁLY
✉ belsoellenorzes@nav.hu

Tisztelt panasztevő!
Tájékoztatom, hogy az ügy kivizsgálását a Belső Ellenőrzési Osztály megkezdte.

A felülvizsgálati kérelemben megfogalmazott ügy teljeskörű kivizsgálásáig szíves türelmét kérem.
San Fierro, 2024.10.24.
Joseph Chambley
Belső Ellenőrzési Osztály
Osztályvezető​

• Tetszik
Reactions: Rontu

Teknős

bort isznak, de vizet prédikálnak
2019. 01. 10.
1 321
2 468
V4 karakter
Joseph Chambley
NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
BELSŐ ELLENŐRZÉSI OSZTÁLY
✉ belsoellenorzes@nav.hu

Tisztelt panasztevő!
Tájékoztatom, hogy az ügy kivizsgálását a Belső Ellenőrzési Osztály nem tudta elvégezni mellékletek hiányában.

Hiánypótlásra 72 órás határidőt adok.
San Fierro, 2024.11.03.
Joseph Chambley
Belső Ellenőrzési Osztály
Osztályvezető​

• Tetszik
Reactions: Rontu és Néma

Rontu

Újonc
2022. 09. 16.
38
43
V4 karakter
Anaum Hana
Tisztelt belső ellenőrzési osztály!
Bizonyíték hiányában zárható a panasz, köszönöm a gyors intézkedést!​

• Tetszik
Reactions: Teknős
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.