RP-s réteg növelése.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

trappnarmi

Modern Verne
2019. 05. 25.
1 208
7 357
V4 karakter
thiago_cueva
LV karakter
johnny_whitfield
Sziasztok, üdvözlök mindenkit aki erre a topicra tévedt!
A cím elmondja az ötletem lényegét.
Mielőtt még belevágnék, le szeretném szögezni, hogy semmi bajom a kereskedőkkel. Ha azt szeretik csinálják azt. Szóval az ilyen és hasonló hsz-eket hanyagoljuk. Köszönöm!

Szóval. A szerver nagy része, az aktív játékos szám 3/4 de ha annyi nem is akkor a fele biztos, hogy kereskedéssel üti el az időt. Ez mind szép és jó, csak a szerver nem erre van kitalálva. Ennek köszönhetően rengeteg NS szervezet megy a jégre mivel nincs ember és megunják vagy nem tudják megvalósítani azt amit elképzelnek. Erre lenne egy ötletem.
Lehetne egy korlát, hogy bizonyos időn belül mennyi adás-vételt lehet lebonyolítani. Ez lehet óra vagy akár nap is. Ha ezt a korlátot eléri az ember, abban az időben több adás-vételt nem tud csinálni.
Persze, ez sem ösztönözne minden kereskedőt RP-re, de szerintem biztos lenne egy olyan réteg aki abban az időben megpróbálna Rp-zni. Lehet megtetszene nekik és így szép lassan gyarapodna ez a réteg.

A topic alatt nem szeretnék fölösleges off hsz-eket, csak akkor írj ide ha a témához kapcsolódóan van valami ötleted, hozzáfűznivalód.
Köszönöm, hogy végig olvastad!
Legyen szép napod!

trappnarmi

Modern Verne
2019. 05. 25.
1 208
7 357
V4 karakter
thiago_cueva
LV karakter
johnny_whitfield
Elfelejtettem beleírni, de úgy működne mint az AFK perc számolás. Csak itt nem húsz hanem mondjuk öt perc lenne.

Skylot

Qualis vir, talis oratio
Veterán Globális Moderátor
LV
2019. 01. 10.
1 079
1 830
linktr.ee
V4 karakter
Aaron Forstner
LV karakter
Aaron Fraser
Ebben van valami, de sokra nem mennénk ezzel sem, mert aki kereskedik most, az eddig sem, meg az után sem fog RP-zni, mert a többség nem is tagja egy frakciónak sem, mert az is csak “hátráltatná” a kereskedésben, onnantól kezdve szerintem kár ezzel foglalkozni, az a réteg akkor sem fog velünk RP-zni, ha fejre állunk sem. Viszont jó lenne valami limitet bevezetni tényleg, mert felőlem kereskedhet, de azt tegye RP-sen, nyisson kereskedést jelentse be a PD-nél és ne azzal jöjjön, hogy mit tud a kocai meg ilyenek, hanem vigyen bele valami életszerűséget, de hiába akarunk bármit is, ez nem fog változni.

2019. 01. 10.
1 807
18 420
Eversong Woods
V4 karakter
Tacko Fall
LV karakter
Zal'in Bacuss
Lv-n a banda rp van teljesen meghalva. NS-eket az emberek nem veszik annyian figyelembe mint a rendes f3 akat. Egy,két banda frakció pályázása lenne erre a szerverre jó.
Sajna már az F3-as frakciók sincsenek különösen figyelembe véve...
Minden negyedik ember Halloween P90-nel járkál, ami teljesen megöli a realitást, főleg egy civil kezében.

Az ötlet maga király, tudtommal néhány külföldi szerveren is nagyon faszán megállja a helyét az ilyen téren való limitálás, csak nem tudom, hogy mennyire élnének a roleplay-ezés lehetőségével az említett emberek.
Én azt veszem észre, hogy napról napra egyre csak fogynak az roleplay-es játékosok, akik tényleg ezért lépnének fel a szerverre...
Segítene az ötleted ebben, de megoldás nem lenne rá. Aki akar az valahogy úgyis kibújik azalól, hogy roleplay-eznie kelljen.

dmp

Brutal50
2019. 03. 31.
724
2 608
V4 karakter
Malo Bokeo
LV karakter
Mavuto Katota
nem erre van kitalálva
hát sajna de
szerinted miért részesítik előnyben az új kocsimodokat?
amúgy nem fogja ez semmiképpen rp-re késztetni az úgynevezett kereskedőket, inkább le fognak lépni a szerverről vagy elkezdenek afkolni

Reszelii

Zöldfülű
Támogató
2019. 12. 20.
224
134
V4 karakter
Dreehem_Krasniqi
LV karakter
Lola Wayer
Szerintem teljesen felesleges aki kereskedéssel akar foglalalkozni a szerveren azzal is fog. Személy szerint én is megpróbáltam a kereskedést de meg is untam , szoktam ritkán belekezdeni. De igazábol RP most jobban leköt. Viszont kereskedni is teljesen szép és jó dolog. Nem a kereskedéssel van a baj hanem azzal hogy mindenki ezt csinálja. :| Szerintem nem kell ez a frissítés.

trappnarmi

Modern Verne
2019. 05. 25.
1 208
7 357
V4 karakter
thiago_cueva
LV karakter
johnny_whitfield
hát sajna de
szerinted miért részesítik előnyben az új kocsimodokat?
amúgy nem fogja ez semmiképpen rp-re késztetni az úgynevezett kereskedőket, inkább le fognak lépni a szerverről vagy elkezdenek afkolni

Tudtommal az RP roleplayt jelent, ami meg a legjobb angol tudásom szerint a szerepjáték és nem az adok-veszek.

Ez nem nagy csoda hogy az új kocsikat előtérbe helyezik, mert abból van a pénz és nekik is meg kell élniük valamiből.

Akkor leírom neked mert úgy látom nem tekertél vissza: Elfelejtettem beleírni, de úgy működne mint az AFK perc számolás. Csak itt nem húsz hanem mondjuk öt perc lenne.

Ha még ezek után is van valami mondanivalód akkor privátban keress fel, köszi szia.

Utoljára szerkesztve:
  • Imádom
Reactions: BoB

Bernát

🎩🎸
2019. 01. 10.
1 075
4 993
20
LV karakter
Patrick Osbourne
megpróbálna Rp-zni.
háromszáz ilyen játékosból szerepjátékozna tíz, a többi pedig csak mégjobban erőltetné azt a gyenge elcsépelt, és értelmetlen fun féleséget, amit ezelőtt képviselt
ha kereskedik, hadd kereskedjen, legalább addig nem nehezíti meg a te dolgodat rp közben a lakatos brendon szövegeinek ic üvöltözéssel
ha egy trader állampolgárt hátráltatsz a hivatásában, a szenvedélyében, ha megnehezíted az életmódját, akkor vagy elkezdi még erősebben rombolni a közösséget a funolással, vagy lelép a szerverről. tíz emberért nem éri meg egy egész scriptet írni rá, akár húsz perc összehozni, akár négy hónap
nem egy ilyen ötlettel fogsz reformokat előidézni a közösségben, hidd el, hogy volt már ezer ehhez hasonló, és egy se működött

notoriousdancso

Teflon Don
2019. 01. 10.
1 050
4 303
V4 karakter
John DiBello
LV karakter
Jude Bonner
Inkább a nagyobb kaliber viselésének szabályozására valamint a karaktertörténetekre kéne nagyobb hangsúlyt fektetni. Az ösztönözne embereket a változásra, aki meg kereskedni akar az kereskedjen. Egészségére. Csak ha nekiáll valaki RP-zni vele akkor RP-zzen /vissza/.

parkin lot pimpin

Modern Verne
2019. 01. 10.
1 419
5 794
LV karakter
bro kicked out
Sajnos a ROLEPLAY drága pénz már nekik.
Hiába is ötletelget bárki, 13 éves gyermekeknek mondhatod, hogy csináljon mást ha a kereskedésben leli örömét. A sok csili vili kocsi mod vonza őket, és nem a reális karakterfejlődés.
Nem tudnak sajnos egy /másik életet/ felépíteni.
Ha rp-t akarsz, szervezz be barátokat, másképp ritkán találkozol vele.

Small Town Hero

Fórum betyár
2019. 01. 12.
1 010
9 521
18
LV karakter
Jared Blackburn
Lehet valaki tizenhárom évesen a szerepjáték mestere is, de lehet valaki
tizenhárom évesen egy ultimét kereskedő, akinek nincs jobb dolga a szerveren
mint az adásvételik sorban való töltögetése, virtuális vagyonának gyarapítása.
Az életkor az /csak egy szám/, ha úgy nézzük.
(Én is a fiatalabb játékosok körébe tartozom, ezt kicsit mellre szívtam.)

.martin

hobbihajó törött az élet tengerén
2019. 01. 10.
745
1 700
V4 karakter
Shiro Shimuzu
Szerintem inkább azt kellene elfogadni, hogy más nem szeretné azt az RP-t /képviselni/ amit esetleg te akarsz, bárki bármit mondd, ugyan olyan RP tudása lehet egy olyan embernek, aki napi 20-30 kocsit ad el/vesz meg mint aki egyet sem. Szerintem tiszteletben kellene tartani azt, hogy valaki esetleg nem a banda/maffia RP miatt jön a szerverre, esetleges rablás, ilyesfajta illegális vagy legális oldalú RP miatt. Simán meglehet az is, hogy van egy kisebb baráti köre, akikkel szívesen RP-zik, attól hogy te annyit látsz belőle, hogy csak kereskedik szerintem nem kéne egy kalap alá venni azokkal, akik nem is akarnak RP-zni. Nyilván vannak olyan playerek, akik funolni, lövöldözni és egyéb nem szerverre illő dolgok miatt jönnek fel, de persze azok hamar el is búcsúznak a szervertől. Nyilván van abban valami, amit Pufika mondott, hogyha te RP-znél vele, akkor legalább valamit RP-zen vissza, de még mindig tiszteletben kéne szerintem tartani, hogy esetlegesen ő nem szeretne ezt/azt RP-zni veled, és csöndben otthagyni egymást, majd úgyis találsz mást, aki szívesen, és jól RP-zi veled ezt és azt.

Butch

Kivételes tehetség
2019. 01. 10.
2 050
7 413
V4 karakter
Kano_Bokinni
Szerintem rosszul érted, itt arról van szó, hogy mint a világban kb bárhol, a többség alapján ítélik meg az embereket, és jelen állásban az rp-s réteg alatt azt értik, hogy akinek legalább reálisan van építve egy karaktere a játékban, érzelmekkel, jellemekkel, stb. Szerintem te is, illetve mi is, tisztában vagyunk vele, hogy az ilyesfajta szerepkör kedvelői, nem elsődlegesen a karakterépítés, fejlődés, vezetés miatt lépnek fel napi szinten a szerverre, hanem a virtuális vagyon növelése céljából. Itt a topic szerzője pont erre akar egy megoldást találni, hogy legalább abban a pár órában, amíg nincs lehetősége tradelni, szoruljon egy kis /szabadidő/ is neki a szerveren, ahol esetlegesen kedve nyílik rpzni valamit, esetleges karaktert alakítani.
Ezen felül, ahogy fentebb Tibor is írta, valószínűleg nem ez fogja az emberek kedvét meghozni egy teljesen másfajta játékstílushoz, viszont valóban egy előrelépés lenne ez ügyben.

Vakus

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 10.
334
553
21
Disneyland
V4 karakter
Lanzo Taube
LV karakter
Francis Karwel
A kereskedést konkrétan mindig lehet csinálni. Ha valaki feljön a szerverre és kereskedik azt nem azért csinálja mert ő kifejezetten egy virtuális vagyont akar, hanem azért mert valamit csinálni akar. Ugye kezdőként ott van a kérdés, hogy "Mivel kezdjek?". Általában elmegy dolgozni, aztán betér az autókereskedésbe. Ott az arcába ugrik ötven felső kategóriás kocsi és a fejéhez se tud kapni, hogy azok mennyibe kerülnek. Ha a kezdő kezdéstől fogva milliárdost akar alakítani, azt senki nem fogja komolyan venni, mert nincsen alatta egy Mclaren P1. Na most a haladóvá vált játékosunk vagy PP-zni kényszerül, vagy dolgozni, vagy akkor már szerencsét próbál és megszerzi a karakteréhez illő autót. Eközben egy állandóságot fedez fel, amit élvez, mert valamit csinál. Elveszi a figyelmét a teljes mértékű szerepjátékról az állandóság. Én ezt fedeztem fel. Egy másik észrevételem az, hogy a játékosok nagy része karaktertől függetlenül, ok nélkül bunkó, durva a másik felé. Ez IC és OOC is megfigyelhető. Nekem egyéb okokból nehéz kommunikációra bírnom magam, és amikor megpróbálnám elküldenek a francba. RP-zni társaságban lenne jó, de egy két perces forró szócserétől senki nem fogja jobban élvezni a játékot. Lehet ezzel csak én vagyok így. Az átírási korlátozást azért nem korlátoznám én, mert aki teljesen korrektül vezetne egy mit tudom én.. használt kerékpár kereskedést és eléri a limitet a kígyózó sor ellenére, nem tud senkinek adni biciklit és ezzel már az rp-jét korlátoztuk. Szerintem más megoldást kell keresnünk. : )

Greg

had legyek valaki
2019. 01. 09.
181
539
22
LV karakter
leah.anys (理維)
Sajna már az F3-as frakciók sincsenek különösen figyelembe véve...
Minden negyedik ember Halloween P90-nel járkál, ami teljesen megöli a realitást, főleg egy civil kezében.

Az ötlet maga király, tudtommal néhány külföldi szerveren is nagyon faszán megállja a helyét az ilyen téren való limitálás, csak nem tudom, hogy mennyire élnének a roleplay-ezés lehetőségével az említett emberek.
Én azt veszem észre, hogy napról napra egyre csak fogynak az roleplay-es játékosok, akik tényleg ezért lépnének fel a szerverre...
Segítene az ötleted ebben, de megoldás nem lenne rá. Aki akar az valahogy úgyis kibújik azalól, hogy roleplay-eznie kelljen.
Szinte mindent leírt az urfi..

De hogy egy kis saját gondolatot is vigyek bele: tényleg nem oldaná meg a problémát a korlátozás, csak "akadályozná" a "terjedését".
Itt már nem most lett elcseszve ez az egész (félre értés ne essen, ez nem a szerver/a vezetőség hibája), materialista világban élünk, ez kiterjedt sajnos a játékra is. Nem akkor vagy valaki, ha tudsz normálisan RPzni/RPt generálni egy másik jétékossal, hanem akkor ha puffog a segged alatt a 900 venomos Bugattid (biztos van ezerszer jobb kocsi a szerveren, de én itt megragadtam még anno a kocsik terén amikre úgy sincs pénzem).

Nyilván, tagadhatatlan, hogy ha van egy jelentősebb pénzösszeg a kezedben, jobban élvezed a játékot, nem vagy megkötve, hogy ez vagy az (fegyver, autó, stb.) illene a karaktered jelleméhez, vagy az adott szituációhoz de nincs rá pénzed.

Régen amikor még nyílt az LV szervere akkor az emberek egyik fele a nagy RP lehetőséget látta meg benne, ami (véleményem szerint is) igaz volt, mert nagyobb színvonalú RPt nyújtott, mint amit a V3on produkáltak, a másik fele az embereknek meg egy újabb szervert ahol gyűjtheti a pénzt. Mióta "aktívan" játszok LVn viszont kezdem egyre azt tapasztalni, hogy haldoklik a szerver, de unblock mindegyik SGS szerver. A régi, valamire való RPs emberek "kiöregednek", abbahagyják, mert beleuntak több év után, az újabb generáció pedig már nem egy 2002-es GTA SA-t fog tolni.

Végszóra igazából egy régi fórumon maradt topik címét tudom csak mondani: "Ne gazdag légy, hanem értékes..."

Galvez

Pletykafészek
Támogató
2019. 04. 05.
857
1 294
V4 karakter
Lydia Hailstorm
LV karakter
Lydia Hailstorm
V2 karakter
Sarah Blake👩‍🌾
Szerintem inkább azt kellene elfogadni, hogy más nem szeretné azt az RP-t /képviselni/ amit esetleg te akarsz, bárki bármit mondd, ugyan olyan RP tudása lehet egy olyan embernek, aki napi 20-30 kocsit ad el/vesz meg mint aki egyet sem. Szerintem tiszteletben kellene tartani azt, hogy valaki esetleg nem a banda/maffia RP miatt jön a szerverre, esetleges rablás, ilyesfajta illegális vagy legális oldalú RP miatt. Simán meglehet az is, hogy van egy kisebb baráti köre, akikkel szívesen RP-zik, attól hogy te annyit látsz belőle, hogy csak kereskedik szerintem nem kéne egy kalap alá venni azokkal, akik nem is akarnak RP-zni. Nyilván vannak olyan playerek, akik funolni, lövöldözni és egyéb nem szerverre illő dolgok miatt jönnek fel, de persze azok hamar el is búcsúznak a szervertől. Nyilván van abban valami, amit Pufika mondott, hogyha te RP-znél vele, akkor legalább valamit RP-zen vissza, de még mindig tiszteletben kéne szerintem tartani, hogy esetlegesen ő nem szeretne ezt/azt RP-zni veled, és csöndben otthagyni egymást, majd úgyis találsz mást, aki szívesen, és jól RP-zi veled ezt és azt.
Teljes mértékben Lucii-val értek egyet. Amikor kezdő voltam, sajnos velem is sokszor előfordultak olyan rp szituációk, amik nem az én ízlésemre vall vagy pusztán egy adott emberrel nem szeretném ezt csinálni. Aki nem talál olyan rp-t,amelyet szeretne, vagy nincsen arra igény, vagy rossz helyen keresgél az illető. Csatlakozni kell egy olyan frakcióba, ami nagyjából azt az rp-t képviseli amire vágysz.

• Tetszik
Reactions: LeRoy

Sezlonyizátor3000

Klaviatúra gyilkos
2019. 01. 10.
821
3 251
24
Salzburg
V4 karakter
Tolja_Popov
LV karakter
Pablo_Sancho
Mindenhol halott a banda rp, sok esélyt nem látok erre az ötletedre, itt azzal van a gond, hogy sokan akik próbálnak rpzni is vagy rpznem úgy ahogy abból joparan megfeledkeznek a realitasrol és nem lehet komolyan venni azt a szituációt már. Az f3al kapcs meg annyit h persze hogy jobban nézik a scriptet mert a legtöbb ember a skinre megy, bár nem értem ettől hol lesz előrébb a karaktere mikor rpvel is addig fel tudja ruhazni...
Az rp réteg hanyatlás betudhato a bannoknak illetve a fent említett realitasnak és az annak köszönhető játék megunásának.
Pedig a roleplay mint szerep játék egy másik szerepre ruhaz fel téged, amit sokan elfelejtenek és inkább hitmant rpznek minthogy belekepzelnek egy picit a szituációba magukat.
Amíg jönnek fel kereskedők a szerverre addig van pénze belőle a management tagoknak, és te is hülye lennél nem le szarni az rp réteget ekkora játékos számnál nap mint nap mint hogy inkább olyanba fektess bele amiből te nem tudnal forgatni ekkora penzt, mert nyilván ha csak az rpre orientalodna a szerver is lenne belőle azért támogatás, de nem ennyi.
Véleményem szerint nem az adás veteliket kéne korlátozni, hanem atgondolni a regisztrációs részt a szerverre.
Egyebkent itt egy pont erre alkalmas videó

Utoljára szerkesztve:
  • Imádom
Reactions: Bohóc
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.