~ 02.17-én D-89-es egységként Davey Jonathannal nyomozati tevékenységet folytattunk a város területén amikor is egy úr mellett haladtunk el Glen Park közelében. Én vettem észre, hogy az úr tiszta festék. Jeleztem is a kollégának, hogy lassan haladjon az úr mellett, hogy jól szemügyre tudjuk venni. Az úr próbált elbújni elölünk az épületek között de kevés sikerrel. Rádióban próbáltam elérhető egységet keresni, hogy biztosítást kérjek de válasz hiányában ketten kellett lefegyvereznünk a célost. Egy utcával előtte álltunk meg és az volt a terv, hogy amikor odaér kipattanunk és lefegyverezzük. Felkészülve mindenre szálltunk ki amikor megérkezett a célos. Gyorsan fegyvert és sokkolót szegeztünk rá, nem volt esélye bármit csinálni. Bilincsben szállítottuk be a központba. Tetteit nem tagadta, beismerte, hogy nem rég raboltak ATM-et. Egy tec-9 és hozzá lőszer volt az célosnál amit lefoglaltunk. Hasznos információval ugyan nem tudott szolgálni de végig együttműködő volt. A kihallgatás után előállítottuk. ~
Nyomozásban résztvevő személyek: ~ Davey Jonathan, Torsti Harmaajarvi, Rosewood Matthew ~
Előállított személy neve: ~ Terrell Bentley ~
Vádak: ~ ZSRÉT, ZKCS ~
Előállított személy által használt gépjármű: ~ BMW 7 series e38 ~
Nyomozás részletes leírása: ~ 02.16.-án vasárnap egy hölgy kért segítséget miszerint SMS-ben egy úr zaklatja és zsarolja őt. A hölgy a rendőrségen szeretett volna feljelentést tenni viszont onnan átirányították hozzánk. Jonathan nyomozó vette fel a kapcsolatot a hölggyel 02.17.-én délután. Személyes találkozó keretein belül minden információt megkaptunk, az üzenetek tartalmát, személyleírást valamint a számot amiről érkeztek ezek. Ezen információk birtokában szerettünk volna beszélni az úrral ám a száma ekkor nem volt mérhető és nem is küldött SMS-eket a hölgynek. Jonathan nyomozó azt mondta a hölgynek, hogy amint újabb SMS-eket kap keresse fel és intézkedni fogunk. Este kereste is a hölgy a nyomozót, hogy újabb SMS-ek érkeznek. Elindultunk, hogy személyesen tudja elmondani a hölgy most miket kapott. A Grove Street-i Binco közelében találkoztunk az áldozattal és egy rövid ismertető után beszálltunk az autónkba és megpróbáltuk bemérni a számot, sikeresen. Nem is volt olyan messze , 3 utcával lejjebb mértük be a telefonját. A környéken csak ő tartózkodott így egyértelmű volt, hogy kit keresünk. Beálltunk elé, hogy ne tudjon elhajtani majd kiszálltunk és a biztonság kedvéért sokkolóval a kezünkbe kértük meg rá, hogy szálljon ki az autójából. Ennek eleget is tett. Bilincsben szállítottuk be a központba. Mindent bevallott, azt mondta ez a fétise és egy barátjával csinálták. A kihallgatás után előállítottuk. ~
~ 02.19.-én este 19 óra magasságában D-61-es egységként Jonathan és Moore nyomozóval folytattunk nyomozati tevékenységet. AP erdőt közelítettük meg amikor is lövésekre lettünk figyelmesek. Közelebb mentünk a lövéshangokhoz amikor ránk is leadtak néhány figyelmeztető lövést. Fedezékbe húzódtunk és értesítettük az elérhető egységeket. Fedezéket használva közelítettük meg a fegyverest akit néhány lövéssel sikerült harcképtelenné tennünk. A helyszínen még egy sérült hölgyet találtunk és 3 hullát. Az erősítés megérkezett, a sérültek ellátása megkezdődött. A hölgynél egy Tec-9 és hozzá lőszer volt amit még a helyszínen elvettem tőle. Az ellátás után bilincsben szállítottuk a központba. Kihallgatás során beismerte a bűneit. Elmondta, hogy a helikopter leszállt melléjük és fegyveresek szálltak ki belőle csak önvédelemből lőtt. Mivel részben együttműködést tanúsított valamint beismerő vallomást tett 140 nap börtönt és 260.000 $-os bírságot kapott. ~
Előállított személy által használt gépjármű: ~ Dodge Demon ~
Nyomozás részletes leírása: ~ D-61-es egységként Jonathan és Williamson nyomozóval láttunk el nyomozati tevékenységeket amikor érkezett egy bejelentés. A bejelentésben az szerepelt, hogy zacinál egy úr rabolni szeretne azzal a módszerrel, hogy fuvart kér. Mivel kaptunk egy elég pontos személyleírást mentünk is zacihoz ahol találtunk egy illetőt akire tökéletesen passzolt a személyleírás. Mivel a bejelentésben szerepelt, hogy lehetséges fegyveres elkövetőről van szó így sokkolóval a kezünkben vettük körbe a személyt. Átnéztük a ruházatát de semmi illegális nem volt nála. Megkérdeztük a nevét amire azt mondta, hogy Rune Dalin-nak hívják. Megnéztük a rendszerben de képek alapján nem egyezett. Elkértük az igazolványát amiben pedig Oskar Vinter szerepelt. Próbált még menekülni azzal, hogy régi az igazolvány de arra kérdésre, hogy miért nem csináltatott újat már nem tudott magyarázatot adni. Megnéztük ezt a nevet is a rendszerben, itt már stimmeltek a képek. Mivel nála semmi nem volt megnéztük a nevén lévő autókat, a legelső egy Dodge Demon volt ami pont a parkolóban állt. Ezt mindenképp szerettük volna átnézni mivel próbált minket félrevezetni. Kis keresgélés után meg is lett a kulcs és bele tudtunk nézni a csomagtartóba. A csomagtartóban a fegyvertől kezdve az alkatrészeken át találtunk mindent. Ezeket átpakoltuk a saját autónk csomagtartójába. Közben felvettük a kapcsolatot a bejelentővel aki meg is érkezett és biztosra állította, hogy ez az illető volt aki fuvart kért tőle. Bilincsben szállítottuk a központba az elkövetőt. Kihallgatás során kettő nevet mondott, Milo, aki egy C8 (SZATYOR1) tulajdonosa és drogkereskedéssel foglalkozik valamint Eivind Skaug aki rablásokkal. Kihallgatás során együttműködő volt és a megosztott információk miatt 120 nap börtönt és 300.000 $-os bírságot kapott. ~
~ D-61-es egységként Jonathan nyomozóval egy hívásra reagáltunk miszerint kiraboltak egy személyt. Montgomery benzinkút mellett találkoztunk ahol szerettük volna hallani a pontos részleteket. Jonathan nyomozó vette észre, hogy a benzinkútra fegyveresek mentek be és próbálták azt kirabolni. Egyből értesítettük az elérhető egységeket, valamint erősítést kértünk. Egy NAV-os egység épp a közelben volt és pillanatok alatt kiértek a helyszínre. Egy külsős próbálta segíteni a rablást akit sikeresen likvidált Jonathan nyomozó. Az egyik fegyveres az egységeket látva kiszaladt és el akart menekülni de őt is sikeresen likvidáltuk. Az utolsó személyt sikerült harcképtelenné tennem azzal, hogy többször lábon lőttem, így őt ellátás után be tudtuk szállítani. Kihallgatás során végig együttműködött velünk és elmondta, hogy a fegyvereket és drogokat amiket használt és nála voltak ő készíti. Az alapanyagokat ládákból szerzi amiket maga ás ki de azt nem mondta el, hogy hol. 180 nap börtönt és 300.000 $-os bírságot kapott. ~