- 2021. 08. 19.
- 833
- 2 220
- V4 karakter
- Cody_Bishop
FEGYVER VISSZAVÁSÁRLÁSI PROGRAM
2024. 04. 02., kedd - 20:53 Los Santos-i Rendőr-főkapitányság
Rendvédelmi Szervezetek Szövetségének Igazgatóhelyettese elrendelte, hogy a Rendőrség mint eljáró szerv, nyissa meg a lakosság részére a fegyverek visszavásárlásának lehetőségét.
A visszavásárlás lebonyolítására kijelölt szervezet: Rendőrség
Visszavásárlás helyszíne: Dillimore Rendőrőrs
Visszavásárlásra és szállításra kijelölt időpontok:
2024.04.03. - 2024.04.14.
Szállításra fenntartott időtartam: 17:30 - 20:00
Hazaszállításra fenntartott időtartam, amennyiben az ügyintézésből kicsúszott: 20:00 - 20:30
Visszavásárlásra fenntartott időtartam: 18:00 - 20:00
A törvénymódosítás kimondja, hogy a Rendőrség köteles a lakosságtól megadott helyen és időpontban átvenni a leadásra szánt:
- fegyvereket,
- fegyveralkatrészeket,
- kábítószereket,
- kábítószer alkotóelemeket,
- katonai ládákat,
- lőszereket,
- illegális tárgyak tervrajzait.
Minden leadott tárgyról kötelességünk leltárt készíteni, ennek továbbítását az állampolgár kérvényezheti email-en illetve telefonszámon keresztül. A kifizetéstől számított 72 órán belül kötelesek vagyunk a kérelemnek eleget tenni. Rosszul megadott elérhetőségek esetén nem áll módunkban az illetőt felkeresni. Az itt megadott elérhetőségeket más adatbázisban nem használhatjuk és nem is használjuk fel, kizárólag jelen értesítés céljára.
A tárgyakat önként leadó állampolgárral szemben - kizárólag az önkéntes leadás végett - a rendvédelmi szervezetek nem indíthatnak eljárást a Büntető Törvénykönv lentebb meghatározott vádpontjai és alpontjai alapján.
- Illegális anyagok gyártásának előkészülete [IAE]
- Illegális töltény birtoklás [ITB]
- Illegális fegyver birtoklás [IFB]
- Illegális fegyver alkatrész birtoklása [IFAB]
- Illegális kábítószer birtoklása [IKB]
- Illegális kábítószer alkotóelem birtoklása [IKAB]
- Katonai felszerelés birtoklása [KAFB]
- Bűnszervezetben való részvétel [BVR]
- Fegyverengedéllyel való visszaélés [FEVV]
- Vezetői engedéllyel való visszaélés [VEVV]
- Kötelező bejelentés elmulasztása [KBE]
- Kötelező bejelentés elmulasztása - rendvédelmi engedély [KBERE]
- Publikus fegyverviselés [PFV]
Az az állampolgár akit ellenőrzés alá vonnak miközben a tárgyait szállítja az önkéntes leadás helyszínére is mentesül a fentebbi bekezdésben részletezett bűncselekmények elkövetése alól, azonban az ellenőrzést végző egység köteles meggyőződni - akár elkísérve őt az uticélig - az állampolgár leadási szándékáról. A mentesség kizárólag a megjelölt szállításra fenttartott időtartamban esedékes.
Amennyiben a visszavásárlásra szánt időtartam lejárt, köteles az eljáró szerv azon állampolgárok tárgyait átvenni, akik az időtartam lejárta előtt megjelentek a leadási pontnál. Azon állampolgárok akik nem tudtak időben beállni a sorba, kötelesek a leadandó tárgyaikkal távozni a még fenttartott szállítási időben.
Hivatalos törvénymódosítás és bővebb játékoztató az alábbi linken keresztül érhető el.