OOC Rész
Ebben a részben rád és az OOC pályafutásodra vagyunk kíváncsiak. Fontos, hogy mindenre kerek, egész, érthető mondatokban válaszolj.
Miután megírtad válaszaidat ajánlott többször is átolvasnod őket, hátha valamit jobban is megtudsz fogalmazni. Sok szerencsét kíván a vezetőség.
|1.| Mennyi idős vagy?
<< 14 éves vagyok. >>
|2.| Mióta játszol a különböző MTA/SA:MP RolePlay szervereken?
<< A Seemta V3-mal kezdtem az rp-zést >>
|3.| Mióta játszol a See Game System MTA szerverén, mennyi időt töltöttél eddig rajta?
<< 2018.06.04 (jelenleg: 10306 perc) >>
|4.| Milyen frakcióknak voltál idáig tagja? Mi volt távozásod oka?
<< Még semmilyeknek, ez lesz az első ha felvesznek. >>
|5.| Voltál-e már banolva a szerverről, ha igen miért?
UCP-ről képet helyezz be!
<< https://imgur.com/VytV0C4 >>
|6.| Voltál-e már AdminJail-ben a szerveren, ha igen miért?
UCP-ről képet helyezz be!
<< https://imgur.com/VytV0C4 >>
|7.| Rendelkezel e TeamSpeak3 klienssel, mikrofonnal?
<< Igen, rendelkezem TeamSpeak3 klienssel >>
|8.| Miért szeretnél az Országos Mentőszolgálathoz csatlakozni?
<< Szeretnék egy jó közösség tagja lenni, és kiszeretném próbálni, hogy milyen a mentős élet >>
|9.| Naponta mennyi időt töltesz átlagosan a szerveren, ebből mennyit tudnál az OMSZ javára fordítani?
<< Napi 4-5 óra és ezt mind az OMSZ javára tudnám fordítani >>
|10.| Írj egy pár soros bemutatkozást önmagadról:
<< Zalánnak hívnak Sopronban élek, és 8.osztályba járok. >>
|11.| Bármi egyéb mondanivaló, amit fontosnak gondolsz:
<< Rendkívül szeretném ha a frakció tagja lehetnék, és tudom nem túl szép az UCP-m, de az utolsó már viszonylag régen történt. >>
IC Rész
Ebben a részben karakteredre és IC pályafutására vagyunk kíváncsiak.
Fontos, hogy mindenre kerek, egész, érthető mondatokban válaszolj.
Miután megírtad válaszaidat ajánlott többször is átolvasnod őket, hátha valamit jobban is megtudsz fogalmazni. Sok szerencsét kíván a vezetőség.
|1.| Jelentkező teljes neve:
<< Petrik Smiths >>
|2.| Születési helye és ideje:
<< Los Santon, 2000 >>
|3.| Jelenlegi bejelentett Lakcíme:
<< Jelenleg nem rendelkezem lakcímmel. >>
|4.| Elérhetősége(Telefonszám, plusz e-mail cím.):
<< 387611986194 >>
|5.| Legmagasabb végzettsége, szakképesítése:
<< Egészségügyi Szakközép iskola, majd egyetemre mentem, egészségügyi karra. >>
|6.| Rendelkezik-e jogosítvánnyal:
<< Igen, rendelkezek >>
|7.| Önéletrajz ((Minimum 10, jól megfogalmazott, tagolt, egybefüggő mondat)):
<< Petrik Smiths vagyok, 19 éves Los Santos-ban születtem. Két testvérem van. Az általános iskolás jegyeim voltak. Az gimnáziumban főleg négyesekkel, majd az egyetemben égészségügyi karra mentem ahol szintén jó jegyekkel zártam. Ezek mellett rendelkezek középszintű angol, német és olasz nyelvviszgával is. Aztán néha elmentem egy-két alkalmi munkára. Az egyik (James) nevű testvéremnek súlyos daganata lett. Megpróbáltam mindent, de hiába. Majd 2018-ban sajnos meghalt. Nagyon magam alatt voltam. És végül 2019 újévén megfogadtam, hogy mentős leszek. >>
* Egészségügyi teszt *
|1.| Fejtse ki mi a pulzus:
<< A pulzus az artériáknak a szívveréssel egyezően fellépő periodikus lüktetése. >>
|2.| Fejtse ki mi a Rautek-féle műfogás:
<< Közúti baleseteknél előfordul, hogy a sérült – sérülése jellege miatt (eszmélet vesztés) egyedül nem tud kiszállni a gépkocsiból. Először is apcsoljuk ki a biztonsági övet. Másodszor: Ellenőrizzük, hogy a sérült lába nem szorult-e be a pedálok közé. Harmadszor: Vizsgáljuk át a sérültet (törések, sérülések). A kiemelést kizáró okok: Beszorult sérült/Medencecsonttörés/Gerinctörés/Mellkas-, medence-,Combcsont-, Nyílt hasi sérülés/Sorozat bordatörés. Amennyiben vészhelyzet alakul ki, akkor vizsgálat nélkül, azonnal ki kell menteni a sérültet! Negyedszer: A sérültet a csípőjénél fogva fordítsuk oldalra, és megkezdjük a kiemelést Ötödször: két hóna alatt átnyúlva kezeinkkel a balesetes ép alkarját fogjuk meg (csukló fölött,könyökhajlat alatt), fordítsuk oldalra és megkezdhetjük a kiemelést. Hatodszor: Combunkra húzzuk a sérültet, a hát a mellkasunkon támaszkodjon. Ha van segítségünk, társunk ekkor már megfoghatja a sérült lábát. Együtt eltávolodunk az autótól biztonságos távolságba. Hetedszer: Megkezdhetjük a sérült ellátását. Ha a sérültet nem tudjuk, vagy nem lehet kimenteni, és eszméletlen, akkor az autóban kell az átjárható légutakat biztosítani. (fejét kessé hajtsuk hátra, állát megemelve, fejet tartva. Folyamatosan figyeljük a légzését. Amennyiben műszaki mentésre van szükség, fokozottan védjük a sérültet a mentés során. (pl.: szikrahullás esetén…). >>
|3.| Fejtse ki mi a különbség a biológiai halál és a klinikai halál között:
<< A klinikai halál azt jelenti, hogy a keringés, a légzés, az agyműködés átmenetileg megszűnik, de az agyhalál még nem állt be, ezért a biológiai működések helyreállásának még van esély. Nincs esély az élet megmentésére, ha olyan sérülést szenvedett a szervezet, amivel nem élhet tovább (pl. a fej leszakad a törzsről), ha az illetőt gyógyíthatatlan betegség végstádiumában vagy szervezete elöregedése miatt érte a halál. A biológiai halál beállta után az életműködések már nem állíthatók vissza. >>
|4.| Melyik Sérültet látja el előbb? Azt akinek hajszáleres vérzése van vag azt amelyiknek ütőérből fakadó vérzése van? Válaszát indokolja!
<< Az ütőeres vérzést látom el előbb, mert az élénkpiros, lüktető sugárban távozó vér nem áll el megátol, ezért elvérezhet az ember. A hajszáleres vérzés gyenge intenzitású, és ezért magától eláll. >>
|5.| Hogyan látná el azt a beteget akinek másod fokú égési sérülése van?
<< Eltávolítanám az ékszereit, ruhadarabjait. Megpróbálnám lehűteni a sebet és utánna bekötözném. Amilyen gyorsan csak lehet korházba szállítanám mert műtétre szorul. >>
|6.| Kiérkezik egy nyílt töréssel rendelkező sebesülthöz. Hol és hogyan látná el?
<< Ott megvizsgálnám mennyire sulyós,majd ha nem annyira súlyos rögzitem és be szállitom a korházba,ha nagyon sulyos ott megprobálom ellétni a beteget. >>
|7.| Egy eszméletlen emberhez érkezik ki, reanimációt kell rajta alkalmazni. Fejtse ki, hogy végezné el a reanimációt:
<< Biztosítanámm a helyszínt. Kifektetném a földre ahol biztonságos, ezáltal nem okoz balesetet. A lefektetés után 30 mellkompressziót végeznék majd kettőt befújnék. Ezt addig amíg fel nem éled. Ezt pedig onnan venném észre hogy elkezd könnyezni vagy elkezd köhögni. >>
|8.| Sorolja fel a vérzések típusát, fejtse ki melyik vérzésnél mit csinálna?
<< Hajszáleres vérzés: Gyenge intenzitású, csupán kisebb cseppekben jelentkezik a bőr felületén. Ellátásánál fedőkötést alkalmaznék.
Vénás (visszeres, gyüjtőeres): Vérzés intenzitása már lehet erősebb, a vér szine sötétpiros. Ellátásánál direkt nyomást és nyomókötést alkalmaznék
Artériás (ütőeres, verőeres): Jellegzetes élénpiros szine, lüktető sugárban távozó végzés. Ellátásánál direkt nyomást és nyomókötést alkalmaznék >>
Köszönjük az érdeklődésedet, az áttekintésig türelmedet kérjük.