Parkolókártyás járművek - lagg csökkentése

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Teaspoon

Pötyögtető
Támogató
2021. 03. 30.
414
1 121
V4 karakter
Viktoria Bierhals
LV karakter
Kendall Miller
Sziasztok!
Az ötletem arról szólna, hogy hogyan lehetne laggot csökkenteni a szerveren. Van aki parkolóházzal próbálta ezt megoldani - de ez nem működne anélkül, hogy az ingatlan árak nagyot esnének.

Az ötlet - Ha egy játékosnak parkoló kártya van az autójában, de nem lépett be 24 órája, akkor az autó despawnolna, és ha megint belép újra megjelenne 24 óráig. Semmi értelmét nem látom egy inaktív játékos autóját betöltve hagyni, ha úgyis csak neki hasznos, ha kint hagyja az utcán, a többieknek csak laggot okoz.

Autóbérlők - Ha a tualjdonos mégse lépne be 24 óráig, de a jármű használatban van, tehát valaki beleül a 24 órás intervallumban, akkor természetesen nem despawnolna, így továbbá is tudnának üzemelni a bérlők / lehetne használni a kölcsön kapott autót. Ezt ahhoz hasonlóan lehetne megoldani, mint a munka autók vagy az utánfutók automatikus despawnolását.

Szerintem ezzel lehetne elég rendesen csökkenteni a laggot, nekem is van nem egy autóm a házam előtt hagyva, és nem bánnám, ha a dísznek odarakott autók eltűnnének, ha nem tudok játszani, mivel a többieknek ebből semmi haszna nincsen.

Köszönöm ha elolvastad az ötletem, várom a visszajelzésetek
❤️

Weetch

Újonc
2021. 07. 15.
44
119
V4 karakter
Kevin Max
Szia!

Nem rossz ötlet, de kérdéses, hogy ez vajon hány darab autót érintene. Szerver újraindításnál például a parkjegyes autók is eltűnnek, viszont ahogy az emberek lépnek be, elég gyorsan vissza is tölt a nagy része. Aki pedig akkor belép, az nagy eséllyel 24 órán belül is be fog, így nem biztos, hogy sokat nyernénk vele. Ráadásul egy ilyen rendszer implementálása valamekkora többletterhelést is okozna a szervernek (nem vagyok jártas MTA API-ban és Lua-ban, de amennyi autó van a szerveren, nem hiszem, hogy elhanyagolható lenne), így tényleg csak akkor érné meg, ha nem csak pár autóról lenne szó.

Mindenesetre támogatom az ötletet, ha már egy fokkal tudná csökkenteni a laggot, az is valami.

• Tetszik
Reactions: Heaven és Targinjo

ReWeR

𝓛𝓲𝓯𝓮 𝓲𝓼 𝓪 𝓹𝓸𝓼𝓼𝓲𝓫𝓲𝓵𝓲𝓽𝔂
Támogató
2020. 10. 23.
223
666
Tamási
V4 karakter
Toma_Boskovksi
LV karakter
Harry_Robertson
Alapvetően nem rossz, de mint írták előttem, a szerverújraindítások mellett valószínűleg nem lenne elég nagy a "hatásfoka".

Utoljára szerkesztve:
  • Tetszik
Reactions: Glower és Weetch

RageX

See Game System
Támogató
2019. 05. 27.
569
1 059
24
V4 karakter
Ladislav Dubrovsky
LV karakter
Garrett Bradford
V2 karakter
Naomi Redfield
Nem támogatom az ötletet, amíg a cégek nem kapnának alternatív megoldást a céges járművek tárolására. Jelenleg az a helyzet, hogy a tulajdonos (vagy bárki más nevén) vannak a járművek, és így is kellemetlen fejárni csak azért, mert szerver resi volt és az alkalmazottak nem tudják használni a céges járműveket. Ha 24 óránként kötelezően fel kellene járnunk az már finoman szólva is túlmutatna a "kellemetlen" jelzőn.

• Tetszik
Reactions: Weetch és ReWeR
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.