Páratlan győzelem a kosárlabda-bajnokságon

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Tömösváry

Írnok deák
Támogató
2020. 02. 24.
547
318
Szeged
V4 karakter
Carolus Tomosvary
headline.png

Páratlan győzelem a kosárlabda-bajnokságon

proba2dgkeq.png
Carolus Tomosvary | 2022.04.23.
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

Páratlan siker született a március 26.-án megtartott kosárlabda-bajnokságon. A szervező meghívását követően a versenyre
két csapattal jelentkezett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság San Fierro-i parancsnoksága: Szent Flórián és Lánglovagok név alatt. Ugyan, az előbbi még a selejtezőben kiesett, de az utóbbi váratlan sikert ért el a bajnokságon és megosztott második helyen végezte.

mta-screen-2022-03-26-18-54-54.png
pEsxIFC.png

Szombaton, délután már sok néző és résztvevő tolongott a Los Santos-i kosárlabda pálya lelátóin. A bajnokságra az OKF résztvevői
csapatszállítóban érkeztek, a két csapatot eleinte Ryan Tanher őrnagy vezette. Később a parancsnokság igazgatója, Arnold Montgomery dandártábornok is megérkezett. A csapatok elosztása a következőképp alakult: Szent Flórián csapata: Nikolai Bocharov, Baley Colton, és Adam OConner. Lánglovagok csapata: Arnold Montgomery, Ryan Tanher, és jómagam, Carolus Tomosvary. A bajnokság késő estig eltartott, majd az eredmény magáért beszélt: Ámbár megosztott, de második helyen végezték a Lánglovagok csapata. A mérkőzést követően megkérdeztem Arnold Montgomery dandártábornokot és Ryan Tanher őrnagyot az eredményekről:

Mi volt az elképzelésük a bajnoksággal kapcsolatban, mire számítottak először?

A megkeresést követően megkérdeztük a kollégákat, hogy ki szeretne részt venni az eseményen, az első pár percben
meg is alakult a két csapat, akik részt is vettek a mérkőzésen. Szerencsére elmondható, hogy mindkét csapat tagjai kiváló fizikummal rendelkeznek, valamint az előző hónapban lévő doktorszolgálati erőnléti felmérésen is sikeresen vették az akadályt. Örömmel láttam, hogy ilyen nagy volt az érdeklődés az esemény iránt. - Arnold Montgomery

Személy szerint szórakozás céljából fogadtuk el a meghívást, mivel nem állt szándékunkban a díjért versenyezni.
Amikor beneveztem a két csapatot, úgy láttam, hogy jól fogják érezni magukat a csapatok. - Ryan Tanher

Az első meccset a Szent Flórián vívta, hogyan látták a mecset, aggódtak-e hogy hogyan fog a csapatunk a látottak után szerepelni?

A Szent Flórián csapatának első mérkőzése után kissé megijedtünk, nem igen van a csapatban, aki ezelőtt
kosárlabdázott volna, de itt kiderült, hogy bizony profi csapatok neveztek erre az eseményre, akik jól felkészülve, mondhatni taktikákkal is készültek. - Arnold Montgomery

Nem aggódtam, mivel úgy gondoltam, hogy nem a győzelem számít, hanem a részvétel és az, hogy kimertek állni
és képviselni állományunkat. - Ryan Tanher

Az első mérkőzésünknél a NAV csapata ellen voltunk, hogyan látják így visszatekintve a meccset?

Az első meccs főként az ismerkedésről szólt, nem játszottunk még hárman egy csapatban, itt alakult ki, hogy ki
milyen poszton a legjobb. Szoros volt a mérkőzés, az utolsó percekben éreztünk rá igazán a játékra, így sikerült megnyernünk másodpercekkel a játék vége előtt a mérkőzést. - Arnold Montgomery

A mondás is úgy tartja, hogy "Aki másnak vermet át, maga esik bele" most épp pont ez történt, mivel a NAV csapata
úgy gondolta, hogy elveri az OKF csapatát, de sajnos nem sikerült nekik, pedig nagyon magabiztosak voltak. - Ryan Tanher

ayKDNxw.png
jGwfMZ2.png

Mi volt az a fordulópont, aminél már látták, hogy ha jól összedolgozunk, akkor ebből valami jobb is kijöhet?

Úgy gondolom, hogy a NAV után következő meccs volt a fordulópont, a meccs során a mi csapatunk birtokolta legtöbbet
a kosárlabdát, eleinte kiegyensúlyozottak voltak a pontszámok, a meccs felénél kezdtünk el kosarakat dobálni, így elhúztunk pont ügyileg a másik csapat mellett. Ez hatalmas lendületet jelentett számunkra. - Arnold Montgomery

Amikor a mi csapatunk, amelynek tagja voltam, azt láttuk, hogy folyamatosan előre haladunk, akkor úgy gondoltuk muszáj
lesz összedolgoznunk, mivel együtt sikerülni fog. Épp ezért Montgomery és Tomosvary kollégámmal tartottunk egy rövid megbeszélést, ahol különböző "taktikákat" dolgoztunk ki, és ezeknek köszönhetően részesültünk díjazásban. - Ryan Tanher

Hogyan látják a többi két meccset?

Úgy gondolom mindegyik meccs sportszerű volt, jól felkészült csapatokkal mérkőzhettünk meg, az ezt következő két meccsen
sikerült hatalmas előnyt kovácsolnunk a meccs elején, így szerencsére nem kellett izgulni a végeredményen. - Arnold Montgomery

Mindkét meccsen jól éreztük magunkat, ha hamarább csapatban dolgoztunk volna, sokkal jobb eredményt tudtunk volna
elérni. Ettől eltekintve, így is páratlan sikert arattunk, főleg úgy, hogy jómagam 15 éve nem kosaraztam. - Ryan Tanher

Végezetül pedig mit vontak le a bajnokságból következtetésképp?

Nagyon örülök, hogy megosztott második helyet ért el a csapatunk, egy remekül megszervezett sporteseményen vehettünk
részt, a sikeres végeredménynek köszönhetően úgy gondoljuk, hogy az OKF-es csapatnak lehet jövője, egy kis gyakorlással akár a következő bajnokságon is részt tudunk venni. Ezúton szeretnénk megköszönni a meghívást, valamint a kiváló szervezést, örülünk, hogy egy ilyen színvonalas rendezvényen vehettünk részt! - Arnold Montgomery

Csapatmunka nélkül nincs előrehaladás. Soha nem szabad a nyereményért versenyezni, hanem jól kell éreznünk magunkat,
különben nem fogunk örömteli élményekkel gazdagodni. Remélem, hamarosan ismét összeállhat a két csapat. - Ryan Tanher

A bajnokságot követően a vezetőség úgy döntött, hogy a 6 résztvevő között egyenletesen szétosztja a második helyért járó 2 000 000 $ jutalmat.​

Kép: Carolus Tomosvary tű. főhadnagy

• Tetszik
Reactions: nOthing
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.