Pár ötlet a szerver működésének átgondolásához / játékosszám növeléshez.

erxk

Barangoló
2019. 10. 30.
100
119
debrecen
V4 karakter
faron_amour
LV karakter
faron_amour
V2 karakter
faron_amour

dev.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

Játékos (IG) neved:
< Faron Amour >

Ötleted:

< 1. Félresikerült rendszerek átgondolása. >

Sok olyan emberrel találkozom akik váltig állítják, hogy a Next Gen frissítések miatt elveszett az a v2 hangulat ami eddig volt. Nekem személy szerint ezekkel nincs olyan nagy problémám, bár az interface-el szerintem pont lehetne valamit kezdeni, hogy köztes megoldás legyen a régi és az új között. (pl: a /cveh parancs indoktalanul, de nekem kifejezetten tetszik. Viszonylag modern, de közben mégis megmaradt ez a V2-es beütés rajta.)

< 2. Szerveren lévő szerepkörök. >

Szerintem szükséges lenne egy olyan ember, aki több időt tudna fordítani a szerverre, és a frissítések kigondolására. Ezalatt gondolok egy Manager féle rangra, akik az updatek ötletelésében, akár jóváhagyásában is tudnának szerepet vállalni. (Személyes meglátás, ha már van hasonló személy a vezetőségben akkor semmis.)

< 3. Frissítések, azok megfelelő promozása. >

Nem szokott sok helyen szemet szúrni számomra az, hogyha bekerül a szerverre egy frissítés, ezalapján szerintem több embernek is lehet ez így. Mindenképpen több időt kellene tölteni ezeknek a hirdetésével, akár egy külön kijelölt emberrel, aki ezeket elvégzi.
Emellett nekem nagy hiányt mutat az, hogy fórumon kívül (viszonylag sokszor innen sem) nem lehet sokat tudni arról, hogy mégis mekkora frissítéssel kell számolni és körülbelül mikor. Hogyha előre lehetne tudni, hogy például egy nagyobb update fog bekerülni a szerverre jövőhét szerdán, akkor több embert motiválna az, hogy fellépjen a szerverre és nyugodtan játsszon annak tudatában, hogy a szerverrel folyamatosan foglalkozva van.

< 4. Horgász event. >

Ezt az eventet már viszonylag régen láttam a szerveren, pedig még egy-két éve ez rendszeres volt, viszonylag sok playert hozott fel a szerverre amikor aktív volt az event.

< 5. Az új fémdetektor. >

Érdekesnek vélem ezt a rendszert, egyrészt el tudom vele ütni az időt, másrészt amikor a leadóhoz elérek, akkor az üzletelés felülete nekem egyáltalán nem átlátható. Emellett szerintem nem is annyira jó az a design ami ennél a rendszernél képviselve van. Maga a detektorozás folyamata tele van kisebb hibákkal ami megnehezíti a folyamatot, az egyik fejlesztőnek továbbítottam ezekről képeket discord privátban.

< 6. Szerveren lévő interiorok/birtokok. >

Furcsának vélem azt, hogy bárhol elmegyek szinte mindenhol van egy ház, aminél egy, de rosszabb esetben kettő-három gate kapu is áll. Értékét veszti maga a birtok fogalma hogyha mindenki rendelkezhet vele, illetve szürreálisnak is tartom, hogy egy ordas nagy kapu áll minden egyes háznál.
Az alapból vásárolható interiorok törlése. Szerintem csak összezavaró tényező az, hogy megveszel egy házat valahol 100-300 millióért, és lehet hogy féláron sem tudod eladni, vagy épp lehet akár a duplájáért megválsz tőle. Erre sokkal ötletesebb lenne a fórumon interiorigénylés.

< 7. FPS problémák. >

Valószínűleg majdnem minden topicban van erről szó, de azért kiemelném itt is, hogy amikor épp egy autó betölt akkor a kelleténél jobban belaggolok, illetve jópár modellezésnél hatalmas FPS droppok vannak.

< 8. Rablások újragondolása. >

Pár rablásnál azt veszem észre, hogy kisrészt csak úgy vannak, a boltrablásnál szerintem lehetne ötletesebb megoldást találni, amivel a rendvédelemnek is több köze lehet a rablás során magához a roleplay szituációhoz.

kondor

fly emirates
Fejlesztő
v2
2023. 10. 21.
462
1 504
Szia!

Személyes véleményem a témádról az, hogy korrekten összeszedted és kinyilvánítod a véleményed, meglátásaid.

Valóban, ahogy azt említed, több hasonló ötlet-csokor nyílt már nagyjából hasonló gondolatokkal, de ez a legfrissebb így ide szeretnék reflektálni és a nagy részben megegyező ötleteket zárni fogjuk. Ettől függetlenül várjuk továbbra is mindenki meglátásait, ötleteit és köszönjük is azokat!

A nextgen frissítésben érkezett elemek egy új köntöst mutattak megannyi rendszernek, amelyből a játékosoknak csak annyi jött le, hogy a kinézetet lecserélték, átdolgozták. Valójában ebben sokkal több volt. A rendszerek kódolása is egy frissítésre szorult, így ha már azt leváltották, érkezett egy újabb kinézet is. Tény, hogy nem ugyan olyan, de a mérlegelésnél ezt a szempontot is nézni kell.

A következő kettő pontod, amely a szerepekről és a promócióról szól, szeretném egybe vonni és így reagálni rá. Talán nem egyértelmű sokak számára, hogy a jelenlegi csapatunk nem olyan rég szerveződött és mostanra mondható ki, hogy egy remek kis csapat alakult ki. Ennek a folyamatnak ténylegesen lehetett olyan következménye, ami miatt azt vettétek észre, hogy a marketing és a kigondolások, tervezések kicsit visszább estek. Ünnepek ide vagy oda, több vezetőségi megbeszélés volt, amiken ezek a feladatok kiadásra kerültek, azaz minden platformunkon a régi kerékvágásban pörögni fognak a promóciós tartalmak.

Jó ötlet a horgász event, tervben is vannak ilyen események, azonban azt meg kell érteni mindenki számára, hogy a szerveren mindennek meg van a maga ideje. Tehát folyamatos és rendszerű eseményeket fogunk szervezni, de mindig ezeket sem lehet előhúzni. Mellesleg, szeretnénk a mostani csapat alatt visszatérő dolgokat kicsit kipofozni, felújítani.

Rengeteg kérés volt ezzel kapcsoltban, hogy a fémkeresés legyen elérhető a szerveren. Úgy gondoljuk, hogy opcionális pénzkeresésként tökéletes választás lehet, ezt mindenki magának dönti el. Az esetleges hibákról pedig vagy privátban, vagy az erre megfelelő fórumon várjuk a jelentéseket is, amelyekre igyekszünk reagálni.

Az interiorokkal, birtokokkal és kapukkal kapcsolatban egyelőre nem született végleges döntés, így nem tudok releváns választ írni, de foglalkozunk a dologgal.

Ismét egy visszatérő téma, amelyre szeretnék egy átfogó választ adni. A szerver, mióta újra nagy erőkkel robog, folyamatosan kap frissítéseket, amelyekben mindig van valami fűszer a járműbetöltéssel kapcsolatosan. Igyekszünk a lehető legjobban megoldani, de határok közé vagyunk szorítva, így megértéseteket, türelmeteket kérjük.

Egy korábbi téma és az illegális frakciók vezetőjének kérése miatt a rablások újra lesznek gondolva, így érdekesebb és többlépcsős rendszereket tudunk kialakítani. Ennek az ötletnek a kivitelezése folyamatban van.

Végezetül pár szót ejtenék még: Az ünnepeknek vége, egy új év áll előttünk. Nagy erőkkel dolgozunk, ám mindennek van sajátos módon nehézsége. Ennek ellenére, folyamatosan cselekszünk és próbáljuk az igényeket kiszolgálni. Innen is sikerekben gazdag, boldog esztendőt kívánunk a csapat nevében!

UI.: Kérném, hogy ne helyezzétek el egy ideig, amíg hivatkozunk rá.