Pár fejlesztés a HUD kapcsán

Miss Lacky

Klaviatúra gyilkos
2020. 06. 19.
783
3 177
V4 karakter
🇦🇲 Liana Shakaryan
LV karakter
🇺🇸 Anna Lawrence
V2 karakter
🇺🇸 Andrews Charlotte
1. Régi/új widget: ping számláló

Nem mindig észlelhető a játékos részéről azonnal a ping növekedése vagy ingadozása, ami könnyen félreértéseket eredményezhet (pl. nem szándékos szinkronos ütközések). A V3-ból ismert ping számláló widget visszakerülése révén az illető azonnal láthatná a problémát és lenne lehetősége cselekedni (pl. ha autóval megy, lehúzódik, hogy ne okozzon szinkronos ütközésekkel kárt a másik járművében), nem az Adminoknak kellene a játékosokra gotozva felhívni a figyelmet az ilyen jellegű problémákra. Jelenleg csak a scoreboard folyamatos bekapcsolva tartásával követhető nyomon a ping, de ez pl. vezetés közben kifejezetten nehézkes.

2. Halálangyal számláló:

A halálangyalból hátralévő idő legyen látható az érintett játékos számára. Az anim/halálidőhöz hasonlóan jelenjen meg egy számláló a hudon. Nagymértékben elősegítené a félreértések elkerülését.

Utoljára szerkesztve:

Eric

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
347
1 073
25
Beacon Hill🌄
V4 karakter
Eric Zawadzki
ÉN legjobban több választható hudnak örülnék pl régi v3-as, be kell váljam mostani nagyon ronda bár ez egyéni vélemény.🥱
Ha egyéni vélemény, akkor minek írod így le? SZERINTEM a mostani sokkal jobban néz ki. V2-es HUD után a V3-mas is furcsa volt, de mégis megszokta és megszerette mindenki.

A ping visszajelzés szerintem is fontos lenne.

Utoljára szerkesztve:

Kojo

Barangoló
SzerverAdmin
v2
2019. 01. 12.
144
284
Siófok
V4 karakter
Akil_Okur
LV karakter
-
V2 karakter
Koji_Conway
ÉN legjobban több választható hudnak örülnék pl régi v3-as, be kell váljam mostani nagyon ronda bár ez egyéni vélemény.🥱
Mondjuk ha már van választható színpaletta, akkor szerintem ez is jó lenne és igen a régi HUD..
Nekem is voltak az elején kétségeim, de kezdem megszokni!

aDaw

Klaviatúra gyilkos
2019. 11. 20.
812
2 521
22
Szigetszentmiklós
V4 karakter
sven.sparre ✌️
LV karakter
molnar.adam
V2 karakter
bernau.marcell
Ha egyéni vélemény, akkor minek írod így le?
Mondjuk azért, hogy legyen egy másik nézőpont is? Vagy nem érthet vele egyet másik játékos, esetleg az ötletek megszületése mind tömegvélemény, vagy lehet egyéni is? A szabad gondolkodás nagy erény, jegyezd meg.

Az ötlet pedig jó, mint mindig!

Eric

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
347
1 073
25
Beacon Hill🌄
V4 karakter
Eric Zawadzki
Mondjuk azért, hogy legyen egy másik nézőpont is? Vagy nem érthet vele egyet másik játékos, esetleg az ötletek megszületése mind tömegvélemény, vagy lehet egyéni is? A szabad gondolkodás nagy erény, jegyezd meg.

Nem arra reflektáltam, hogy neki mi tetszik
meg mi nem, hanem arra ahogyan leírta. Ha leírja, hogy “Én több választható HUD-nak örülnék, mert a jelenlegit nem tudom megszokni, sokkal
jobban tetszett a régi!” akkor ez egy normálisan megfogalmazott vélemény és kész.
Azonban nem ez történt, hanem profi fejlesztők sok órás munkáját letudta annyival, hogy “Be kell valljam a mostani nagyon ronda”.

Ha szerintetek ez a mondat így okés, akkor kívánok sok-sok ehhez hasonló megnyilvánulást hozzá nem értő emberektől, a ti saját munkátokra a való életben.

Előbb gondolkodj, aztán cselekedj. Jegyezd meg.

LucasLV

Írnok deák
Támogató
2020. 05. 25.
671
1 018
22
Győr
V4 karakter
Lucas Saliven
LV karakter
Lucas Saliven
V2 karakter
Lucas Saliven
meg mi nem, hanem arra ahogyan leírta. Ha leírja, hogy “Én több választható HUD-nak örülnék, mert a jelenlegit nem tudom megszokni, sokkal
jobban tetszett a régi!” akkor ez egy normálisan megfogalmazott vélemény és kész.
Azonban nem ez történt, hanem profi fejlesztők sok órás munkáját letudta annyival, hogy “Be kell valljam a mostani nagyon ronda”.

Ha szerintetek ez a mondat így okés, akkor kívánok sok-sok ehhez hasonló megnyilvánulást hozzá nem értő emberektől, a ti saját munkátokra a való életben.

Oké sok időt beleöltek, de nem lehet 'véleményt' kifejteni? Több ismerősöm is mondta hogy nem jön be nekik a hud régi jobb volt nem fogok nekiállni vitázni.

aDaw

Klaviatúra gyilkos
2019. 11. 20.
812
2 521
22
Szigetszentmiklós
V4 karakter
sven.sparre ✌️
LV karakter
molnar.adam
V2 karakter
bernau.marcell

A vélemény megfogalmazását mindenki saját maga választja. Nem hiszem, hogy te még sosem fejtetted ki nyersen a véleményedet valamivel kapcsolatban.
Ha nem tetszik hát nem tetszik, nem kell szép köntösbe burkolni a negatív véleményt, mert sokkal képmutatóbb.

Ha szerinte szar, akkor szar. Írhatta volna azt is, hogy mélységes tisztelettel és sajnálattal kell közölnöm, hogy nem nyerte el tetszésemet az adott fejlesztés.
Egyik nyers és őszinte, másik képmutató.

Az utolsó bekezdésednek pedig ehhez semmi köze.
Az előbb gondolkodj és aztán cselekedj mondat csak azért született meg, hogy megpróbáld felvenni a versenyt.
De nem is volt ideillő. További szép estét.

Eric

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
347
1 073
25
Beacon Hill🌄
V4 karakter
Eric Zawadzki
Az utolsó bekezdésednek pedig ehhez semmi köze.
Az előbb gondolkodj és aztán cselekedj mondat csak azért született meg, hogy megpróbáld felvenni a versenyt.
De nem is volt ideillő. További szép estét.

Az, hogy te nem látod benne az összefüggést, nem egyenlő azzal, hogy nincs hozzá köze.
Az a gond, hogy nem tudtad értelmezni amit legelőször írtam. Itt az összefüggés, amit kerestél. Előbb gondold végig amit olvasol és csak aztán próbálj meg választ formálni rá, mert ellenkező esetben az történik mint amit az első hozzászólásoddal elkövettél: Olyan dologról papolsz nekem, amit szóba sem hoztam.

A szöveged első felére pedig nem tudok mit
mondani. Ha szerinted egy normális stílusban közölt vélemény képmutatás, akkor nem nálam
vannak a bajok. (Félreértések elkerülése végett, normális alatt arra gondolok amit én írtam, nem a te kihegyezett példádra.)

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
398
1 039
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz

Ez egy ötlet topic

Az nem ötlet, hogy a "mostani ronda". Mindig felhúz mikor valakinek annyi az ötlete, hogy ez így nem jó de jó megoldással nem szolgál

Én elfogadom, hogy nem tetszik neki de akkor miért nem csatol vagy szerkeszt 4-5 eltérő változatot, hogy neki mi tetszene? Nem lesz ilyen de tegyük fel, hogy megnézi a vezetőség, hogy sok embernek nem tetszik a HUD de nincs másik változat. Oké csinálnak egy másikat, és ha az sem? Addig variálják még egyszer el nincs találva az ami épp neki tetszik?

Lehet szavazást is indítani, kiraksz 3 eltérő változatot és az emberek szavazhatnak vagy valami.

De ez a nem jó így, vagy nem tetszik egy vélemény nem pedig egy ötlet

• Fájdalmas
Reactions: Sporty

Geriii

este temetés, reggel szülinap
2019. 01. 12.
793
4 089
20
Győr
V4 karakter
Chase Luchese
Ha egyéni vélemény, akkor minek írod így le?

Nehogy már beszólj neki azért mert megosztotta a saját nézőpontját. Csak a birkák után lehet menni? Már elég baj, hogy oda kellett írnia, hogy egyéni vélemény. Azért egy különálló emberi lény mert van saját gondolkodása, saját véleménye, és ettől lesz egyedi, nem veheted el tőle. Hozzátenném, hogy nem a technikai részével van problémája, hanem a kinézettel, és egyettudok érteni vele.

Benz

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 05. 04.
398
1 039
Győr ⭐ Stuttgard
V4 karakter
⭐ Mason Benz
LV karakter
⭐ Mason Benz
V2 karakter
⭐ Mason Benz
Nehogy már beszólj neki azért mert megosztotta a saját nézőpontját. Csak a birkák után lehet menni? Már elég baj, hogy oda kellett írnia, hogy egyéni vélemény. Azért egy különálló emberi lény mert van saját gondolkodása, saját véleménye, és ettől lesz egyedi, nem veheted el tőle. Hozzátenném, hogy nem a technikai részével van problémája, hanem a kinézettel, és egyettudok érteni vele.
Szóval attól lesz egyedi és különálló emberi lény valaki mert valamire azt írja hogy ronda.
Szerintem attól lenne egyedi ha saját ízlés és tudás alapján megosztott volna velünk pár variációt ami neki tetszik, mert most őszintén ha egy fejlesztő vagy designer elolvassa ezt nem sok mindent fog tudni kezdeni vele és hát ugye ez lenne ennek a részlegnek az értelme nem pedig arról vitázni hogy mi szép és mi nem

De ő legalább nem megy a birkák után és 1 szóban megtudta fogalmazni, hogy mi a baja a huddal.
De mi a ronda? A színek? Az ikonok? A méretek? Az elrendezés? Az alakzatok? A mozgatásuk? A design?
Engem érdekelne hisz azért vagyunk itt

Eric

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 10.
347
1 073
25
Beacon Hill🌄
V4 karakter
Eric Zawadzki

Nem tudom, hogy néhány ember miért nem képes a sorok között olvasni.
A “Be kell valljam, a mostani nagyon ronda” egy kijelentés és nem vélemény. Ő ezzel a mondatával nem a saját véleményét írta le, hanem kijelentést tett arról, hogy a jelenlegi HUD ronda, kész, pont. Én pedig bátorkodtam megkérdezni tőle, hogy miért tesz ilyen kijelentést.
A “Szerintem a mostani sokkal jobb” mondatommal utalni próbáltam arra, hogy magunk nevében beszéljünk, ne mindenkiében.

Most beleteszek egy csavart is, csak nektek speciálba:
Leírom, hogy “Be kell valljam, a mostani sokkal szebb lett mint az előző” akkor valószínűleg akiknek rohadtul nem tetszik, azok azt fogják gondolni, hogy ki vagyok én, hogy ilyeneket vallok be és mit pofázok én globális szinten egy ennyire megosztó dologról.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: Sporty és Benz

rhymes

Írnok deák
2019. 10. 17.
594
5 937
Miskolc
V4 karakter
zaire.epps
LV karakter
adelina.greek
V2 karakter
adam.greek
Preferencia kérdése. Mint a nők. Valakinek valaki átlag, még másiknak ronda vagy éppen neki fullos.
De szerintem legyen inkább valaki őszinte, mint hogy kerteljen. Neki nem tetszik, el van fogadva. Ő így fogalmazta meg. Engedjétek már el, lassan inkább vitatopiccá alakul hogy hogy kéne véleményt megfogalmazni, mint hogy magával a topic lényegével foglalkoznátok. Esküszöm mintha valami vega-vegán-húsevő vitát olvasnék ahol az egyik ember a saját nézetét akarja a másikra eröltetni.

Nekem is jobban tetszett a régi, de nem azért mert a mostani csúnya, ronda, lenne. Szeretem ha valami azért van ott, hogy lássam. A mostani a vékony körvonala miatt már-már túlságosan beleillik néhol a háttérbe. A névnél nem annyira lényeges mivel tudod mi a neved, de például egy adrenalindús szituációba, ahol csak rápillantanál hogy mégis mennyi armorod, életerőd, staminád van és közelebb kell hajolnod a háttér, a felület, a modellezés színe miatt hogy mégis most akkor mennyi van zavaró tud lenni. Legyen ez csak egy elkerülhetetlen ütközés, ahol pont a zöld földön van az életerőcsík és túlságosan beeolvad, ezáltal fel akarod mérni hogy meghalsz-e vagy csak anim lesz..
Nem tudom mennyire kivitelezhető, de én speciel örülnék annak ha jobban testreszabható lenne maga a hud. Körvonalazás téren is lehetne ,,külön" vastagabb körvonalat tenni rá. Esetleg ami nagyon ,,zavaró" (nekem) ketté lehetne szedni az armort az életerő csíkjától. Elgondolásnak jó, tetszik is sok embernek.. de én alapból szerettem azt, ha egy 10 centis dolog van mondjuk ott mindkettőből és jobban be tudom hirtelenjébe lőni hogy életerőileg, armorilag, mennyi is van ,,pontosan".
A mozgása (ami mondjuk ebben a topicban nem lett említve, de a hud dologhoz tartozik végülis) logikusan megint eléggé ingatag téma, kinek tetszik, kinek nem. Engem nem zavar vezetés közben, mivel úgysem azt nézem. Ámbár helikopterezés közben amikor csak fordulok egy nagyobbat és totál semmit nem látok, meg kimozog az egész képből, jobbról balra becsúszik a jobb felső sarok, map nem látszik, de a (számomra) érdektelen km/h óra viszont ugyan csak becsúszik a kép közepéig.. nagyon rossz, néha már irritáló tud lenni.

De ami fent szerepel, a ping kijelzés mindenképpen szükséges lenne.

Halálangyalos dolog valóban jó lenne. Nem is kellene totál új widget, vagy éppen feliratnak lenni. Amikor az arcodba robban egy pénzkazetta akkor az alap kis ember ikonnál mutatja egy lila írással azt hogy meddig vagy még festékes.. lehetne ez az alapja annak, csak ott pirossal írná és máris látod.

• Tetszik
Reactions: Sporty