Panasztétel: Gépjármű parkolása miatt jogtalanul kiszabott bírság miatt
Teljes neve: Zsukovszkij Gennadij
Lakcíme: Nincs
Telefonos elérhetősége: 38763531703
Gépjármű rendszáma: ABLI48
Gépjármű alvázszáma ((ID)): 339826
Gépjármű típusa: VW Caravelle 2018
Gépjármű elszállításának dátuma: 2023.01.13.
A panasz részletes kifejtése: Tisztelt PF! A 2023.01.13. napján Downtown (a FIX autószervíz) közelében mindennemű felszólítás nélkül Mauro Tuccimei Úr rögtön csörlőre kötötte az autómat, mondván olyan helyen parkolok, ahol tilos/vagy nem lehet. Igazi nagylelkűségének köszönhetően... vagyis inkább nem, egy csekk ellenében lecsatlakoztatta a csörlőt majd odébb álltam, a csekket szinte rögtön (15-30 perc elteltével) befizettem. Jeleztem felé, hogy a csekket elfogadom, de kértem a panasz lehetőségét. (Ezt ő is tudomásul vette, és megadta az elérhetőséget is. Továbbá a csekket is befizettem, amely valamelyest jó állampolgári nézetet jellemez részemről is.)
Az intézkedéssel egyáltalán nem értettem és jelenleg sem értek egyet, ezért az alábbi panaszt kívánom benyújtani.
A csekk befizetése előtt néztem meg, hogy indoka a büntetésnek: Sétányon való parkolás! Az intézkedés miatt rendőrt kértem (mivel egy másik személyt is elakart vontatni, de ő ellenállt, így Mauro úr is rendőrt hívott). Ezt ő is jelezte felém, mondván, hogy a sajátomat lemondhatom, amire én tájékoztattam, hogy ha kiérnek akkor vagyok hajlandó maximum lemondani. (Játékon belül az ő hívását elfogadta a rendvédelem, az enyémet hosszas - a témával kapcsolatos - intézkedést követően elfogadott majd visszautasított a szerv. A rendőri intézkedés ellen is panaszt fogok benyújtani ezzel egyidejűleg.)
Nos visszatérve a panasz tárgyára, a büntetésben az szerepelt, hogy sétányon való parkolás. Szeretném felhívni figyelmüket, hogy a sétány elősször is egy fasorokkal szegélyezett út, melyen sétálók gyalogolnak. (Nah itt sem fasor, sem gyalogosok nem igen vannak, de fasor biztosan nincs ha még gyalogosok vannak is.) Továbbá, olyan út, járda, vagy sétaút amely kifejezetten arra szolgál, hogy ott emberek járjanak, élvezzék a környezetet és pihenjenek. (Itt is megemlíteném, hogy járdát, utat, sétautat említenek, melyek szintén nem állják meg a helyet.) Ez alapján a büntetés kiszabásának helyszíne egyáltalán nem felel meg a meghatározásnak. Ott sem park, sem fasorok nincsennek. Ráadásul a közelben lévő autószervíz bejáratai is csak ezen a területen közelíthető meg, ahol rendszerint hosszú sorokban állnak a várakozó gépjárművek. A rendőri intézkedés során is megállapításra került, hogy a helyszín nem sétány, a rendőrök azzal köszöntek el, hogy az járda, vagy esetleg park és ezért tilos ott állni. De igazából saját maguk sem tudták meghatározni a helyszín pontos megnevezését. Itt szögezném le, hogy a park fogalmát sem elégíti ki a terület. Szeretném kiemelni, hogy a főút részét megnéztem és az szintben el van választva az úttól, így jó esetben talán a járda fogalmát elégíthetné ki a helyszín. Ugyanis járda az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló - az úttesttől szintkülönbséggel, kiemelt szegéllyel, vagy más látható módon elhatárolt - része; a gyalogút azonban nem járda. De gyalogút sem lehet, mivel azt táblával kell jelezni, ami pedig ott nincs elhelyezve. Tehát ha a járda fogalmába soroljuk is be a helyszínt a kiszabott bírság EGYÁLTALÁN NEM ÁLLJA meg a helyét, mivel azon sétányon való parkolás került feltüntetésre. De nézzük is meg, akkor, hogy hogyan is állhatunk meg járdán. A kresz szabályai szerint a járdán részben vagy teljes terjedelemben!!! megszabad állni az alábbi esetben, azaz, ha a jármű a járda széllességének legfeljebb a felét foglalja el. Továbbá akkor is, ha a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad. Nos ha el is fogadjuk, hogy a helyszín járdának minősül (mint ahogy a rendőrök is ezt az álláspontot képviselték, de arra hivatkoztak, hogy akkor sem szabad csak két kerékkel) akkor is megállhattam minden további nélkül. Ugyanis a helyszín, ha járdának tekintjük legalább több 10 méter széles az úttesttől való szintbeli elválasztástól a korlátig, annak pedig a felét igen nehéz lenne elfoglalnom a kis Caravellel (Ez szerintem megkérdőjelezhetetlen tény). Továbbá az is megállapítható, hogy a parkolásommal a gyalogosok részére is bőven maradt 1.5 méter hely is.
Tehát a hatályos közúti közlekedés szabályait, ezáltal a parkolás szabályát sem sérthettem meg, ami által a kiszabott büntetés - jó állampolgári kötelezettségnek eleget téve azt meg is fizettem - jogtalanul lett kiszabva részemre, mellyel kárt okoztak nekem. Fentiek miatt kérem a panasz elfogadását, továbbá kártérítés megfizetését részemre jogtalan intézkedés miatt, és eltekintek a bűncselekménytől való feljelentéstől, mivel a Tisztelt PF alkalmazottja közfeladati helyzetével erőteljesen visszaélt.
Továbbá sérelmezem azt, hogy utasítást arra vonatkozóan, hogy hol állhatok meg szabályosan nem kaptam. A büntetés után átálltam az autószervíz kerítéséhez a sorba, mivel a rendőrök is azt mondták/mutatták, hogy az ott parkoló, amit azzal magyaráztak, hogy ott a falon van egy felirat, hogy "Car Park". Nah most az maximum is annyit jelenthet, hogy "Autó park", ami kb értelmezhetetlen kiírás, szóval semmi féleképpen sem autó parkolóra vonatkozó jelzés. Tehát igazából ahova átáltam és rajtam kívül még számos autó parkolt, ami szintén annak a része ahol én is parkoltam, amiért megbüntettek, akkor az is sétány vagy járda a rendőrök állítása szerint. (Tehát igazából aki ott parkol az mind szabálytalan, de ebből is csak engem és egy nőt büntettek meg....) Ami szintén diszkriminatív és helyzettel való visszaélés gyanúját kelti. Szóval tehát az sem minősül parkolónak, mivel sem tábla sem felfestés nem jelzi azt sem!!!!!
Megjegyzés: A kártérítés összegét általános mértékben kérem megállapítani, azaz 500.000 dollárban, mely fedezi a panasz benyújtásával kapcsolatos időveszteséget, jövedelem kiesést, bírság összegét, a befizetéshez szükséges utazás költségét.