Panasz Officer Branch, Haynes.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

mark2006s

Újonc
2023. 06. 10.
69
42
Nyíregyháza
LV karakter
Sofia Angelis

047cd4fe52bfab8af4e703ad46c66b02.png

I. SZEMÉLYES ADATOK

Keresztnév: Sofia
Vezetéknév: Angelis
Telefonszám: +38-76-228-4920
Email cím: sofiaangelis@seemail.com

II. PANASZRA TETT OFFICER(EK), PANASZ KIFEJTÉS

Officer(ek) neve: Branch, Haynes
Officer(ek) jelvényszáma: 11862, 11825
Eset helyszíne: Jesse parkoló.
Dátum, idő: 2025.02.05 23:00

Panasz kifejtése:
Szeretnék hivatalosan is jelezni egy számomra érthetetlen és indokolatlannak tűnő intézkedést, amely a közelmúltban történt egy Jesse parkolójában. Egyik este békésen tartózkodtam az autómnál, amikor egy LVMPD járőr megérkezett, és felszólított, hogy kapcsoljam le a neonvilágítást. Meglepődtem ezen, hiszen álló helyzetben, egy magánparkolóban tartózkodtam, amely véleményem szerint el van zárva a közúti forgalomtól, és a világítás senkit sem zavart. Eddig soha nem merült fel probléma hasonló helyzetekben, sőt korábban, más esetekben maga az LVMPD is megerősítette, hogy ilyen körülmények között a neonvilágítás használata megengedett. Ezt a meglátásomat udvariasan jeleztem is az intézkedő rendőrök felé, akik azonban kizárólag a kódrendszerre hivatkozva az ellenkezőjét állították. Több jelenlévő személy szintén megerősítette, hogy az általam ismert szabályozás helyes, ennek ellenére a járőrök továbbra is ragaszkodtak ahhoz, hogy a fényeket le kell kapcsolnom. Mivel nem akartam konfliktust, végül eleget tettem a felszólításnak. Ezt követően supervisort kértem, azonban azt a tájékoztatást kaptam, hogy a városban éppen nem elérhető ilyen felelős beosztású személy. Úgy érzem, hogy az intézkedés elsősorban nem a szabályok betartatására, hanem puszta kötekedésre irányult, hiszen semmilyen rendbontás nem történt, a környezetre nem gyakoroltam zavaró hatást, és az eddigiekben is hasonló esetekben más járőrök megértően kezelték a helyzetet. Tisztában vagyok a szabályok betartásának fontosságával, ugyanakkor szeretném tisztázni, hogy valóban történt-e szabályszegés a részemről. Amennyiben a vonatkozó jogszabályok valóban tiltják az ilyen helyzetekben a neonvilágítás használatát, kérem, hogy erről hivatalos állásfoglalást kapjak. Ha viszont az eddig érvényes gyakorlattól eltérően jártak el az intézkedő rendőrök, szeretném kérni az eset kivizsgálását.

Utoljára szerkesztve:
  • Tetszik
Reactions: PontÁdám

Grego

Aktív fórumozó
2020. 03. 14.
267
255
V4 karakter
Greg Sanders
LV karakter
Nathan Barnett
V2 karakter
Greg Sanders
047cd4fe52bfab8af4e703ad46c66b02.png

Tisztelt Sofia Angelis.

Hivatalosan a Penal Code hatodik paragrafusának ötödik bekezdése az alábbiakat mondja ki:
  • a) Ha valaki a gépjárműbe nitro-dioxidot szerel az szabálysértést követ el.
  • b) Ha valaki autójára neonfényt szerel az szabálysértést követ el.
  • c) Ha valaki a gépjárműve izzóját színezi az szabálysértést követ el.
A Penal Code az alábbi bekezdésben sehol nem tér ki az álló járművekre vonatkozó szabályokkal kapcsolatban. Nálunk a szervezeten belül az Officerek ezzel kapcsolatban úgy vannak értesítve, amennyiben egy jármű parkolva, álló helyzetben használ neont, úgy engedélyezett, viszont továbbra is szabálysértésnek minősül. Az Officer saját döntése, hogy az így álló helyzetben lévő jármű tulajdonosának helyszíni bírságot ír-e, vagy sem.
A parkolóra kitérve, a Jesse szervíz előtti parkoló nem magánterületként van fenntartva, ugyan is az a telep melletti benzinkúthoz köthető "pihenőhely". A parkoló nyílt terület és állami tulajdonban van, nem magánkézben. Magánparkolónak a Jesse szervíz által felfestett jelzésű parkolók minősülnek, amely a saját járműveik számára van fenntartva.

Összességében, az Officer az intézkedés során hibát nem követett el a protokoll végrehajtásában, így az ügy kivizsgálását lezárom, a panaszt érvénytelenítem és elutasítom.

7bdb91c2b365db07ea6938d0bee55284.png

Sergeant Jonathan Walsh
Internal Affairs Bureau
Las Venturas Metropolitan Police Department
02/09/2025

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.