I. SZEMÉLYES ADATOK
Keresztnév: Sofia
Vezetéknév: Angelis
Telefonszám: +38-76-228-4920
Email cím: sofiaangelis@seemail.com
II. PANASZRA TETT OFFICER(EK), PANASZ KIFEJTÉS
Officer(ek) neve: Branch, Haynes
Officer(ek) jelvényszáma: 11862, 11825
Eset helyszíne: Jesse parkoló.
Dátum, idő: 2025.02.05 23:00
Panasz kifejtése:
Szeretnék hivatalosan is jelezni egy számomra érthetetlen és indokolatlannak tűnő intézkedést, amely a közelmúltban történt egy Jesse parkolójában. Egyik este békésen tartózkodtam az autómnál, amikor egy LVMPD járőr megérkezett, és felszólított, hogy kapcsoljam le a neonvilágítást. Meglepődtem ezen, hiszen álló helyzetben, egy magánparkolóban tartózkodtam, amely véleményem szerint el van zárva a közúti forgalomtól, és a világítás senkit sem zavart. Eddig soha nem merült fel probléma hasonló helyzetekben, sőt korábban, más esetekben maga az LVMPD is megerősítette, hogy ilyen körülmények között a neonvilágítás használata megengedett. Ezt a meglátásomat udvariasan jeleztem is az intézkedő rendőrök felé, akik azonban kizárólag a kódrendszerre hivatkozva az ellenkezőjét állították. Több jelenlévő személy szintén megerősítette, hogy az általam ismert szabályozás helyes, ennek ellenére a járőrök továbbra is ragaszkodtak ahhoz, hogy a fényeket le kell kapcsolnom. Mivel nem akartam konfliktust, végül eleget tettem a felszólításnak. Ezt követően supervisort kértem, azonban azt a tájékoztatást kaptam, hogy a városban éppen nem elérhető ilyen felelős beosztású személy. Úgy érzem, hogy az intézkedés elsősorban nem a szabályok betartatására, hanem puszta kötekedésre irányult, hiszen semmilyen rendbontás nem történt, a környezetre nem gyakoroltam zavaró hatást, és az eddigiekben is hasonló esetekben más járőrök megértően kezelték a helyzetet. Tisztában vagyok a szabályok betartásának fontosságával, ugyanakkor szeretném tisztázni, hogy valóban történt-e szabályszegés a részemről. Amennyiben a vonatkozó jogszabályok valóban tiltják az ilyen helyzetekben a neonvilágítás használatát, kérem, hogy erről hivatalos állásfoglalást kapjak. Ha viszont az eddig érvényes gyakorlattól eltérően jártak el az intézkedő rendőrök, szeretném kérni az eset kivizsgálását.
Utoljára szerkesztve: