Tisztelt Levy Hardwick!
Ezúton tájékoztatom Önt, hogy panaszát átnéztem, a taxiba szerelt fedélzeti kamera felvételeit lekértem, a kapott felvételeket elemeztem, össze vetettem.
A kapott eredmények alapján jogosnak ítélem panaszának azon részét mely a(z) SCKK-36 rendszámmal rendelkező taxi sofőrjét, nevezett Migo Feldman-t közlekedési szabálysértés(ek) vádjával állítja szembe, ugyanakkor a(z) SCKK-36 jármű fedélzeti kameráin látható hogy, panaszának azon fele mely cserbenhagyással vádolja alkalmazottunkat nem megalapozott.
A tények figyelembe vételével, hosszas mérlegelés után meghoztam döntésem.
Nevezett Migo Feldman 2024. 01. 14.-én szolgálati járművével, egy Skoda Octavia VRS Estate típusú járművel melynek rendszáma SCKK-36 a következő szabálypontokat sértette meg:
Házirend 1101/2023 I/4§.4. -
"...megőrizze, továbbá az előírásoknak megfelelően kezelje rábízott, illetve használt eszközöket, óvja a Központ létesítményeit, felszereléseit..."
Házirend 1101/2023 I/5§.5. -
"...azonnal jelentse a Központ valamely vezetőjének ha saját magát, társait vagy másokat veszélyeztető helyzetet, tevékenységet, illetve valamilyen rendkívüli eseményt vagy balesetet észlel..."
Etikai kódex 1308/2023 III/4§.3. -
"...A sofőr maximálisan tartsa be a KRESZ szabályokat, vezetési stílusát jellemezze a defenzív vezetési elv, a forgalomban való részvétele ne keltsen félelmet az ügyfélben és a forgalom többi résztvevőiben. Legyen határozott, mellőzze a durvaságot és az erőszakot..."
Ennek fényében Sofőr I. beosztásban lévő nevezett Migo Feldman-t kötelezzük a gépjármű helyreállítási költségének teljes összegű megtérítésére, illetve egy, a hivatal által levezetett pálya alkalmassági vizsgálat teljesítésére melyet még a héten végre kell hajtson.
Amennyiben a vizsgálat eredményével kapcsolatban kivetni valója van, fellebbezhet a következő elérhetőségek egyikén:
Telefonszám: +38-76-301-7093
Székhely: 1121, See City, El Corona utca 1.
Üdvözlettel,
Peter O Grady
Minőségellenőr
2024. 01. 17. 17:54