Ötleteim

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

dmp

Brutal50
2019. 03. 31.
724
2 608
V4 karakter
Malo Bokeo
LV karakter
Mavuto Katota
1. Szereptévesztés eltörlése

Az ötlet a címből kifolyólag magától értetődő, de most ki fogom fejteni, hogy miért is lenne ez jó. Kezdjük ott, hogy minden ember (jelenesetben karakter) más gondolkodásmóddal rendelkezik, ebből kifolyólag nem mindenki tud ésszerűen cselekedni bizonyos szituációkban. Véleményem szerint a játékos alakítja a karakterét, hagy viselkedjen hűen a SAJÁT szerepéhez, ne a frakciójához, munkájához. Mindenképpen eltörölném az OOC szankciót 100%-os mértékben és ahelyett IC szankcionálná(m) az ominózus személy felettese. Leszögezném, a következő példá(kat) csak is kizárólag normálisan vezetett karaktertörténettel, vagy nyomós IC indokkal lehetne kivitelezni.
Nézzünk is meg azt a bizonyos példát:
- A karaktered szerelőként dolgozik, napi tizenkét órában az olajban fürdik és hulla fáradtan ér haza. Tegyük fel nincs rugalmas munkaideje, valamikor éjszakába nyúlik neki a műszak. Ezáltal felborul a bioritmusa, ha van otthon családja akkor olyan mint ha nem is lenne mivel nincs ideje velük foglalkozni. Ha ezek a szituációk adottak, vagy ha nem is szerintem totálisan rendben van az, ha drogokkal, fegyverekkel, satöbbi illegálisnak mondható "cuccokkal" kereskedik jobb megélhetés és több szabadság érdekében. Néha még egy-két menekülés is beleférhet, csak is a karakter milyensége szabja a határokat.
Tehát végszónak, ha megvan rá az IC indok, akár rendőr, akár mentős akármi csinálhasson azt, amit akar a karakterével. Akár IC is lehet szigorítani a dolgokon, mint például ha egy nagyon súlyos dolgon kapnak rajta akkor kirúgnak a frakcióból, ecetera - ecetera.

Az elkövetkező két ötlet csak a farmokból megélhetést, plusz pénzt generáló játékosoknak lenne kedvező, a roleplayt nem vinné előre semmilyen mértékben. Tehát ha valaki allergiás az ilyenekre, akkor kattintson el.

2. A kanna probléma

Tegyük fel, hogy 16/20 kilód van az inventorydban és véletlen töltesz egy négyes vizeskannát, mikor már van egy nyolcasod. Ez nem csak rendkívül idegesítő(számomra) de rengeteg kilót nyom az inventoryban a locsolás végezte után, hisz marad víz a kannádban. Erre megoldás lehet az is, ha egy olyan szkriptet készítenének a fejlesztők, hogy ki lehessen üríteni a kannát. Ez is lelki megnyugvást okozna számomra és lehetséges, hogy több játékos számára is. Oké - oké lerakhatod a kocsiba, de mivan ha nincs? Ez elég ritka szituáció, de megtörténhet. Számomra ilyesmi ez a dolog: https://www.reddit.com/r/mildlyinfuriating/

3. Az offline hozzáadás

A cím szinte mindent elmond. Farmhoz való hozzáadás, míg a hozzáadandó fél nem tartózkodik fent a szerveren. Rengeteg OOC oka lehet annak, hogy a két, vagy akár több játékos nem tud egyszerre fent tartózkodni a szerveren a farm tulajdonosával. Fogalmam sincs, hogy megvalósítható e, de gondoltam, hogy leírom ezt is.

Utoljára szerkesztve:

notoriousdancso

Teflon Don
2019. 01. 10.
1 050
4 303
V4 karakter
John DiBello
LV karakter
Jude Bonner
Hát a szereptévesztés ha már nem is eltörölni de legalább enyhíteni lehetne. Ha például rendőrként valami illegálisat akarok véghez vinni akkor had csináljam ha olyan a karakterem. Nyílván nem fogok rendőrként embert ölni illetve mentősként de vannak dolgok amik elférnének.

Skylot

Qualis vir, talis oratio
Veterán Globális Moderátor
LV
2019. 01. 10.
1 079
1 830
linktr.ee
V4 karakter
Aaron Forstner
LV karakter
Aaron Fraser
Heló!
Az első ötleted, az nekem is tetszik, de csak abban az esteben töröljék el, ha az illető rendelkezik valamilyen karaktertörténettel,hogy mi indolkolja, azt ami miatt illegális dolgot tesz, hogy ne csak az legyen, XY John szeregetés mellet, néha egykét glockot is elad, mert kell a pénz, hanem, akkor legyen is erre egy reális sztorij, ami indokolja is ezt.
A kannás ötletet pedig én is támogatom, mert szanaszté vagyok olyan kannákkal, amikben 1, 2 liter van.
Az offline hozzáadás, az se lenne rossz, de azt nem tudom, hogyan lehetne megvalósítani, mert most ID alapján ad hozzá, de ez sem egy rossz ötlet.

renshin

Barangoló
2019. 01. 29.
133
489
V4 karakter
Ryunosuke Ochida
1. @VIPERA ugyan-úgy LV ötletek között már ezt felhozta.
2. Vannak kukák, abba hajítsd bele, és veszel egy másikat, vagy előtte már feltankolsz.
3. Farm az IC, ha azért rohad el mindened mert nem tudtál fentlenni az olyan, mintha nem mentél volna ki a mezőre dolgozni. Nagyon nagy pénz "farm" a veteményezés, 40 ezer / 2 nap - 160 ezer / hét + 1 nap , ami LV-n kis idő alatt hamar összegyül, főleg, ha több farmot üzemeltetsz egyszerre.
Szóval, tessék időt szorítani, nem tudom mit csinálsz karanténban, ha dolgozol akkor elnézést, de szerintem volna időd fent lenni. És ha 5 percre is, de aki ismerősőd és megbízol benne, akkor őt beírod, vagy egyszerre többet is, hogy nagyobb térben tudj szólni, ha esetleg segítségre szorulsz.

2019. 01. 10.
62
215
V4 karakter
Mauro Bartognoli
LV karakter
Moe Andrews
Kannás ötlethez: Szerintem a legegyszerűbb az lenne, ha kivennék a korlátozást a frissen locsolt mezőkre, értsd: lehetne rájuk akkor is locsolni, ha tele van a kék csík. Ilyenkor persze a maximumnál feljebb nem töltődne vissza. Belegondolva, ha én öntöznék valahol IRL, és a végén még maradna a kannámben víz, biztos hogy kiönteném azt is a növényekre.

Makó

Klaviatúra gyilkos
Támogató
2019. 01. 10.
748
566
31
New York
V4 karakter
Mako Szabolcs
LV karakter
Mako Brassco
V2 karakter
Mako Szabolcs
A farm ötlet topic is olyan mint a kaszinó, minden nap jön egy új. Nyilván lenne amit én is el tudnék viselni benne, de ha egyszer így álmodták és valósították meg, akkor ne varriáljunk mindent is. Kanna probléma meg nagyon egyszerű megoldás. 4/20 kg kell lennie az inventory-dban és 2 db kanna amit megtöltesz, ellocsolod, kimész megtöltöd mégegyszer mind a kettőt, azokat is ellocsolod, végül megint kimész és csak az egyik kannát töltöd meg, ha azt is ellocsolod akkor ismét 4/20 kg-on maradsz és nincs fölös víz. Egy kannába 8 víz fér, egy farmon 40 föld van, egy farmra 5 kanna kell. Ennyi a történet.

• Imádom
  • Vicces
Reactions: Weas és Itzisaac

Borisz

borisz@see-game.com
Manager
2019. 01. 06.
4 609
11 476
26
Budapest
armin.kim
db7e254fc9e5f1a4fcdd958f71569a25.png
Kedves témaindító,
↳A szerver és a fórum verziója is hivatalosan átállt a V4-es verzióra. 🥳

↳Ez azt jelenti, hogy mind a játékszerver, mind a fórum nagy változásokon ment át. Teljesen új arculatot kapott, és erre az új arculatra szeretnénk mihamarabb átállni.

↳Mivel a szerver lényegében egy teljesen újraírt modot kapott, teljesen új ötletekkel és megvalósításokkal ezért a mostani témákat lezárjuk.

↳Amennyiben olyan ötleted volt ami még az új verzió ellenére is aktuális lehet kérlek, hogy nyisd újra a V4-re szabva, sajnos nincs kapacitás most minden témát egyesével szétválogatni hiszen több száz van belőle, de garantálom, hogy a jövőben ezekre az ötletekre sokkal több figyelmet fogunk fordítani 😊

Sok sikert kívánunk az ötletek készítéséhez! 🤩

Megértésed köszönjük,
SeeGame Vezetőség

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.