Ötlet pack (fényező, farm, zaci árfolyamok)

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Dixie

Aktív fórumozó
2019. 04. 02.
239
896
Margit híd alatt
V4 karakter
Riley Graham
LV karakter
Dixie Johns
Sziasztok, egy ideje már gondolkoztam azon hogy ezt megírjam-e vagy sem de úgy voltam vele hogy nagyon komolyan elszálltak az árak a detektoros update óta, és tudom hogy jön a V4 és ezáltal mindenre is rá van mondva hogy várjunk vele... várjunk vele...
Az ötlet a következő lenne:
Fényezőműhely:

A szerveren jelenleg, 104 folyosón 1456 műhely van ami bérelhető, ez hihetetlenül sok és mérhetetlenül feleslegesnek érzem ahhoz mérten hogy mennyi ember játszik a szerveren napi szinten és még úgy is hihetetlenül sok lenne ha mindenkinek aki a szerveren játszik lenne 2 darab. A bérlése 60.000$+15.000$-ba kerül és mellé még jön a festék ami kb egy 100.000$-ba fáj ha mindent megveszünk így összesen 175.000$-ból lehet megindítani egy fényezőműhelyt teljes felszereléssel ami nem tűnik olyan kevés pénznek, de az utóbbi update-ek óta kb 30 perc alatt összegyűjthető, és még így se csinálják annyian amennyien tudnák így az az 1456 férőhely teljesen felesleges, akár negyed ennyi hely is elég lenne szerintem, az árával nincs gond, így talán ha valaki erre akarna építeni céget akkor tudna és összehozná az embereket, szükséges lenne az RP hisz nem mindenkinek lehetne fényezőműhelye, így a szerver elgazdagodását is lehetne lassítani (szerintem).

Farmok:
A farmokat már inkább meg se számoltam annyi van, ha tippelnem kéne valahogy az is 1500+ körül lehet ami szintén rendkívül sok és felesleges hisz túlnyomó részt üresen áll, nem bérli senki, viszont rengeteg helyet foglalnak ahová mapolásokat lehetne tenni, színesíteni a várost. Egy farm bérlése jelenleg 4.000$+2.000$ azaz 6.000$-ba (1.200 pp hetente ami jelenleg egy ilyen 100$/db azaz 120.000$-ba megy) fáj ami ahhoz képest mennyi pénzt lehet belőle kiszedni hihetetlenül olcsó, mondjuk úgy ingyen van... és több 100.000$-árt lehet belőle kihozni (állat farmmal, közel zéró effort). Itt az ötletem az lenne hogy a farmok számát nagy mennyiségben csökkenteni és a bérleti árakat felemelni 30.000$+20.000$-ra.

Tudom, tudom hogy nyáron rengeteg ember jön fel a szerverre hisz nyári szünet van és a játékosok túlnyomó részt még iskolába járnak viszont ekkora mennyiségű bérelhető hellyel és ilyen árakon nyáron+V4 bejövetelével olyan mennyiségű pénz fog bejönni a szerverre hogy minden dupla/tripla áron fog menni és ebből kifolyólag a szerver is elég komoly szinten meg fog gazdagodni ami már egyáltalán nem lesz reális. Már most a 100 perces játékosok mászkálnak 2 milliót érő autókkal+ fegyverekkel (és ezt nem szeretném bővebben kifejteni, remélem tudjátok hogy miért mondom).
Zacis update:
Itt az ötlet hasonló lenne mint ami jelenleg a rákászatnál van. Nem csak 1 zacis lenne hanem 2 vagy 3 ( Las Venturas, Blueberry, és pl BaySide) mind a három helyen más és más áron vásárolnák fel a dolgokat+váltakoznának az árfolyamok, például:

Aranyóra / Kereszt árfolyam változásai helyenként és időben:
Idő​
12:00​
12:00​
18:00​
18:00​
Helyszín / Item neve​
AranyóraKeresztAranyóra
Kereszt​
Blueberry10.500$-25.000$10.000$-28.000$9.800$-36.000$
16.000$-21.000$​
Las Venturas9.500$-32.000$13.000$-18.000$11.000$-19.000$
15.000$-31.000$​
Bayside12.000$-26.000$11.000$-26.000$15.000$-31.000$

8.600$-18.000$​

Magyarázat: 12 órakor Az aranyóra maximális ára Las Ventursban a legjobb míg 18:00-ra Blueberry-ben. A kerszt legmagasabban kialkudható ára 12:00 kor Blueberry-ben a legnagyobb míg 18:00 kor Las Ventursban

Folyamatosan változna hol, mikor és mit éri meg eladni, mennyire vagyunk bevállalósabbak vagy épp mennyire akarunk a biztosra menni (a lehető legmaxosabb helyen próbáljuk kialkudni a legjobb árat vagy a legkissebb árrésű helyen próbálkozunk a biztosabb profit reményében) így is valamennyire csökkenteni lehetne az "elgazdagodást" + egy tényleges "üzletember RP-t" lehetne behozni a szerverre és nem csak a "65%-é adide" lenne, emellett csökkenteni a földből kiásható antikok mennyiségét vagy megnövelni a respawn idejüket (ezt ti tudjátok hogy van a rendszer, rátok bízom).

Opcionális: Zacis boltok nyitva tartása minden nap 8:00-tól 24:00-ig lenne és este az árfolyamot nem változnának.

Az antikok árfolyama a következőképp változna (ti döntitek el milyen időközönként, én egy 2 óránkéntira gondoltam) (példa) :
ItemMinimum árMaximum ár
Arany óra4950$-15.000$14.000$-38.000$
Kereszt8.000$-16.000$13.000$-32.000$
Üres háborús lőszer3.500$-12.000$12.000$-21.000$
Arany16.800$-36.000$30.000$-80.000$
Magyarázat: Az antikok ára (nem csak a feltüntetetteké) 2 óránként a megadott értékek közt váltakozna, lehet hogy egy adott antiknál 12:00 kor az árrés csak 14.500$ de 18:00-ra már 26.200$(aranyóra) vagy épp 12:00 kor 5.000$ és 18:00-ra 16.000$(kereszt)

Miképp is lehetne ezt megcsinálni? 3 NPC mind a 3-nak az adatokat beírni majd az árfolyamot random a megadott értékek alapján megadja magának, mintha 2 óránként nyomnék 2 random.org-ot, egyet a minimum árnak egyet pedig a maximum árnak és ezt mind a 3 NPC megtenné.

Köszi hogy elolvastad csók smár meg minden, az ágy meleg legyen de a párna hideg ahogy jó.
Képek:
mta-screen_2023-03-31_16-06-57.png
mta-screen_2023-03-31_16-08-54.png

mta-screen_2023-03-31_16-13-48.png
mta-screen_2023-03-31_16-13-58.png

Utoljára szerkesztve:

Galvez

Pletykafészek
Támogató
2019. 04. 05.
857
1 294
V4 karakter
Lydia Hailstorm
LV karakter
Lydia Hailstorm
V2 karakter
Sarah Blake👩‍🌾
Csumika!
Minden update után magas összegek jönnek be a szerverre, melynek következtében megemelkednek az árak, DE mindig visszaszáll nagyjából arra a szintre mint ami az adott update bekerülés előtt volt. A legnagyobb ilyen áremelkedés leginkább recoverykor volt, nem az ilyen updatek után.
A fényező megcsonkítást feleslegesnek vélem, mivel a megmaradtak mellé mi kerülne? Úgy tudnám elképzelni esetleg, hogy többféle műhely lenne, nem feltétlen csak fényezésre alkalmas.
A farmok száma valóban sok, szóval az megérné a csonkítást, de a bérleti díj áremelésével nem értek egyet, mivel azért olyan hű de nagy összeget a detektorozáshoz képet, nem lehet kiszedni. Pl amit egy hét alatt kiszedsz farmból, azt akár egy nap alatt kidetektorozod, ha a szerencse melletted áll.
A különböző árfolyam nem hülyeség, de ne helyenként legyen eltérő, hanem időben. Ezáltal nem mindenki nyomorogna ott ahol jó az árfolyam. Azt hogy több zacis lenne nem feltétlen rossz felvetés, mert legalább nem BB-ben tömörülne mindenki. Baysidera jó ötletnek gondolom, de LV-re nem.

• Tetszik
Reactions: Macseek

Dixie

Aktív fórumozó
2019. 04. 02.
239
896
Margit híd alatt
V4 karakter
Riley Graham
LV karakter
Dixie Johns
Csumika!
Minden update után magas összegek jönnek be a szerverre, melynek következtében megemelkednek az árak, DE mindig visszaszáll nagyjából arra a szintre mint ami az adott update bekerülés előtt volt. A legnagyobb ilyen áremelkedés leginkább recoverykor volt, nem az ilyen updatek után.
A fényező megcsonkítást feleslegesnek vélem, mivel a megmaradtak mellé mi kerülne? Úgy tudnám elképzelni esetleg, hogy többféle műhely lenne, nem feltétlen csak fényezésre alkalmas.
A farmok száma valóban sok, szóval az megérné a csonkítást, de a bérleti díj áremelésével nem értek egyet, mivel azért olyan hű de nagy összeget a detektorozáshoz képet, nem lehet kiszedni. Pl amit egy hét alatt kiszedsz farmból, azt akár egy nap alatt kidetektorozod, ha a szerencse melletted áll.
A különböző árfolyam nem hülyeség, de ne helyenként legyen eltérő, hanem időben. Ezáltal nem mindenki nyomorogna ott ahol jó az árfolyam. Azt hogy több zacis lenne nem feltétlen rossz felvetés, mert legalább nem BB-ben tömörülne mindenki. Baysidera jó ötletnek gondolom, de LV-re nem.
Halo!
A többfajta műhely nagyon jó ötlet lenne ebben igazat adok, csak mi legyen? Az árfolyam pedig helyenként és időben is mindig más lenne, hogy mit épp hol és mikor, mit éri meg eladni. Hogy például van 5 fajta antikod és 2-őt "itt" 2-őt "ott" 1-et "amott" éri meg leadni így körbe kell utaznod a 3 zacist annak érdekében hogy a legjobb árakat kaphasd. Las Venturas helyett te hova látnád jónak?

tomeszLV

Írnok deák
2020. 06. 10.
587
1 272
Eger
LV karakter
Sebastian Nordammer
Odatetted magad öreg Dixie koma, én támogatom az ötleted, szuper lenne!

• Imádom
Reactions: Dixie

Gergelycapi

Lelkes fórumhasználó
2021. 07. 05.
336
398
Tatabánya
V4 karakter
Henrik Buckland
LV karakter
Eijaz Emir
Így is van hogy több napot kell várni mire jó ajánlatot ad a zacis, szerintem így csak elrontanánk ezt a pénzszerzési lehetőséget és senki nem csinálná.

• Vicces
Reactions: bazsixkzz

bazsixkzz

Pötyögtető
2022. 05. 28.
510
322
V4 karakter
carlos.benjamin
LV karakter
jacob.marshall
Így is van hogy több napot kell várni mire jó ajánlatot ad a zacis, szerintem így csak elrontanánk ezt a pénzszerzési lehetőséget és senki nem csinálná.
Szerintem így is lenne ember bőven aki csinálná. Relatív kevés befektetett energiával még így is jó pénzt lehetne ebből szerezni, csak idő kéne még kitalapsztalod mikor hol adj el és mit, pluszba kell egy kicsit kocsikázgatni. Nem olyan nagy dolog szerintem nem kibírhatatlan. Szerintem jó ötlet ez. Támogatom!
Edit: Így eloszlanának szerte a mapon az emberek és szerintem nem lenne olyan nagy lag blueberryben és térségében.

• Fájdalmas
Reactions: Gergelycapi

Borisz

borisz@see-game.com
Manager
2019. 01. 06.
4 609
11 476
26
Budapest
armin.kim
db7e254fc9e5f1a4fcdd958f71569a25.png
Kedves témaindító,
↳A szerver és a fórum verziója is hivatalosan átállt a V4-es verzióra. 🥳

↳Ez azt jelenti, hogy mind a játékszerver, mind a fórum nagy változásokon ment át. Teljesen új arculatot kapott, és erre az új arculatra szeretnénk mihamarabb átállni.

↳Mivel a szerver lényegében egy teljesen újraírt modot kapott, teljesen új ötletekkel és megvalósításokkal ezért a mostani témákat lezárjuk.

↳Amennyiben olyan ötleted volt ami még az új verzió ellenére is aktuális lehet kérlek, hogy nyisd újra a V4-re szabva, sajnos nincs kapacitás most minden témát egyesével szétválogatni hiszen több száz van belőle, de garantálom, hogy a jövőben ezekre az ötletekre sokkal több figyelmet fogunk fordítani 😊

Sok sikert kívánunk az ötletek készítéséhez! 🤩

Megértésed köszönjük,
SeeGame Vezetőség

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.