Ötlet csomagocska.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Krisztof

Pötyögtető
2019. 01. 10.
411
711
LV karakter
samson_roth
Tiszteletem mindenkinek! A leírt ötletekkel kapcsolatosan kifejetett véleményeteket/ellen véleményeteket érvelve és fölösleges fröcsögés nélkül tegyétek.

1. Új parancs - /melow , /dolow

A "/melow" és "/dolow" nem más, mint egy olyan "/me" vagy a "/do" mely kisebb távon látszódik. Tehát, egy kisebb távolságon belül jelzi ki az adott playereknek. Ezzel a paranccsal végezhetnénk olyan cselekvéseket, melyből nem lehetne kimgzni akartunkat. Hisz tudjuk, sokszor szokott ebből probléma lenni.

2. Új parancs - /sh

A "/sh" nem más, mint a shout house lenne. Az interior markerbe beállva, ezen parancsot használva bekiabálhatnánk a házba. Ezzel új szituációkat teremthetnénk. Példa.: Emberrablásnál hasznos lehet, de ez csak egy gyors példa volt.

3. Új parancs - /amy

A "/amy" nem más mint a "/ame", de ez kizárólag a fejünk felett látszódik a chatbe nem rögzül. A sok "/ame" flood elkerülése végett lenne jó. Tegyük fel, ha sok motorst roleplayező személy tartózkodik egy helyen, valószínűleg mindegyik használná akkor szét floodolnák a sok felvarróval amit másképp nem tudnak közölni kizárólag csak "/ame-val".

4. Szabályzat módosítás - Hitelszolgáltatás

A változtatás lényegében csak annyi lenne, hogy olyan embereknek lehessen hitelt szolgáltatni egy bizonyos mértékig ( pl.: 100.000 dollár ) akikkel valamilyen kapcsolatba kerültünk már, valamennyire már ismerjük (In-Game). Személyem szerint ez egy újabb kaput nyitna az illegális frakcióknak, leginkább a maffiáknak.

5. Szabály módosítás - Character Kill

A karakter kill-re vonatkozó szabály átdolgozása. A "ki ck-zott" személy kötelessége legyen elfogadni a történést ( ck-t ), ha a körülmények és a történéseknek súlyuk van.

Példa.: Ha megöljük a rivális maffiózó feleségét, akkor valószínűleg ki fog csinálni minket. Hisz tettünknek súlya van, elvettünk tőle valamit ami számára lehet fontos.

6. Szabály módosítás - Character Kill esetében történő eljárás.

a, Nagyon egyszerű ez az ötletem. Ha valakit leck-znak ( kinyírják a karakterét ), akkor az adott intézkedő admin egy új típusú adminjailbe rakná a személyt. Ez az új típusú adminjail működése nem lenne más mint, ha leck-ázott karakter nevéről átváltunk az új karakterünk nevére akkor a rendszer azonnal kiszedné az illetőt aki CK-zás miatt jailbe lett rakva.

b, Ezen ötlet másik féle megvalósítása nem más lenne, mint egy figyelmeztetés adása az adott személynek az accountjára. "/warning [ID][Indok]"

Példa.:

[Warning] Admin figyelmeztetést osztott Kis Pistának.
[Warning] CK ~ Character Kill ( Kis Pista ).

Ezek után a személynek megjelenhetne egy olyan képernyő mint az adminjail létrehozásakor csak nem admin jail létrehozásával, hanem valahogy így...

exsample_01.png

Amít pedig írt egy névváltás és a karakterének neve megváltozott a figyelmeztetés eltűnik és tovább tud játszani az illetőnk, az újdonsült karakterét tovább vinni.

Ezt a figyelmeztetést tovább lehetne fokozni. Több feladatot adni számára, lehetne másra is használni nem csak erre. Esetleg több típust létrehozni, leginkább kezdő játékosoknál lenne hasznos más formában. Ezen formában amiben leírtam, mindenképpen hasznos lenne és így elkerülnénk a sok bonyodalmat. Többször találkoztam olyan helyzettel, hogy valakit kickztünk, vagy ckztak el is fogadta a ck-t, de amíg nem kapott új névváltást addig tovább játszott a karakterével. Ez pedig nagyon irreális, játékélmény romboló. Ezzel az egész figyelmeztetéssel nem lennének kötelesek elfogadni a ck-t a személyek, ezt a figyelmeztetést kizárólag elfogadott CK esetén kapnák a személyek.

7. Szabályzat bővítés - "Üdv elvihetem? Üdv, érdekli fegyver?"

Az alcímből egyszerűen kiderült, hogy miről is lesz szó. Az üdv elvihetem, egy roppant idegesítő dolog. Tisztában vagyok vele, hogy mindenki rendes és szimplán csak segíteni akar a játékos társának, de ez akkor is szürrealisztikus, szerintem legalábbis.
Sokszor találkoztam már, kisebb nagyobb szinten olyan emberekkel akik úgy próbálják elpasszolni fegyvereiket, hogy oda mennek random emberekhez és kérdezgetik őket, hogy érdekli-e őket. Ez is teljesen szürrealisztikus, ilyet egy "bűnöző" a való életben sose tenne, kizárólag akkor ha nagyon suta és le szeretne bukni.

Utoljára szerkesztve:

wata

Írnok deák
2019. 01. 10.
574
1 581
pangea
V4 karakter
cassey_xaevan
LV karakter
ida_nieves
Nagyon jól megírtad, a legtöbb “pontot” teljes mértékben támogatni tudom, hasznos az összes valamilyen mértékben.

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: stan és Krisztof

Cryde77

Zöldfülű
2019. 04. 24.
162
78
V4 karakter
Cryde Owen
LV karakter
Iburk Jamal
Támogatom az összes pontot amit leírtál. A parancsok sokat hozzá tudnának tenni az rp-hez.

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: wata és Krisztof

real beno

Kivételes tehetség
2019. 01. 10.
2 029
11 694
23
V4 karakter
Malbor Vllasi
LV karakter
Lewis Dur
Egytől - háromig valóban jók az ötletek.

A negyedik szerintem hülyeség, mivel ha normáis keretek közt folyik a hitel, és nem lesz belőle árverés, akkor úgysem jár érte szankció, szerintem ez egyértelmű, bár kitudja hogy ha megtudják mi jár érte, de nem jelente semmit a szerver életének.

Az ötödiket az értelmes réteg szerintem 99%-ba betartja, így felesleges ezt kötelezni, így a hatodoknak sincs értelme, szerintem.

A hetedik magáért beszél, meg sem kéne fordulnia senkinek a fejébe hogy ilyeneket írjon.

• Tetszik
Reactions: Cadey és Krisztof

Cadey

Írnok deák
2019. 01. 11.
564
1 803
19
V4 karakter
Tomislav Vukonovic
Elege jó ötletek, támogatom az összeset.

tokas

Újonc
2019. 01. 10.
50
95
23
LV karakter
Zane_Bennington
Beno öcskös mindent leírt. Ennél szebben nem is lehetne megfogalmazni.

• Imádom
Reactions: Krisztof

mate.

Barangoló
Támogató
2019. 04. 27.
137
95
V4 karakter
deqavious.green
LV karakter
dominik.starker
jól kidolgoztad, összeírtál mindent, ezek kellenek a szerverre.

Slim

Írnok deák
2019. 01. 11.
661
1 013
Fort Carson
V4 karakter
Stan Webb
LV karakter
Rustin Wallace
Hasznos parancsoknak tűnnek.Szépen átgondolt és kidolgozott topic.Szerintem van esélye,hogy bekerül a szerverre.

patrik55

Újonc
Támogató
2019. 01. 29.
50
43
V4 karakter
Scott Lackwood
LV karakter
Scott Lackwood
A 6-os /warning -os doldot nagyon adom! ☺️

Csikós

Újonc
2019. 01. 12.
52
151
21
Heves megye
V4 karakter
@boros_andras
Én mindegyiket támogatom, nagyon hasznos dolgok.
Külön tetszik a CK-ra vonatkozó rész, ha behoznák tuti ritkábban mennének oda 'udv van fegyver elado?' szöveggel.

Its lit

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 19.
384
1 598
V4 karakter
theo.byrdston
LV karakter
kostas.byrdston
Nem hülyeség amiket leírtál.Mindegyik valamilyen formában hasznos lenne.

• Tetszik
Reactions: Dontae

7am

Barangoló
2019. 01. 10.
121
311
25
Szolnok
V4 karakter
Darion Mograine
LV karakter
Isaac Finley
Ez a CK-s dolog itt biztosan nem fog működni. Néhányan annyira ragaszkodnak a nevükhöz, hogy tíz frakciót megjárnak ugyan azzal a három tagú névvel.

Meg CK és PK között van külömbség azért.

• Tetszik
Reactions: whyme

Kemeron.

get cake, die young ?
2019. 01. 10.
382
740
22
New York
V4 karakter
prevan.girard🥀
LV karakter
raad_dequan
V2 karakter
raad dequan
Egytől egyig támogatom az ötletet.

JamieLV

Vélemény vezér
Very Important Person
2019. 06. 03.
9 265
11 141
24
V4 karakter
James Fernsby
LV karakter
Jimmy Beckett
Eelső 2 megvalósult; hitelszolgáltatás nem lesz; a CK szabály nemigen lesz módosítva, aki ügyel erre az elfogadja; a fuvaros téma szerintem annyira nem zavaró, valamint nem szokott sűrűn előfordulni; a fegyveres részt meglátjuk.

Helyezhető.

• Tetszik
Reactions: Paki
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.