NS frakciók támogatása

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Ryo

Pötyögtető
Támogató
2019. 09. 20.
488
1 247
26
Tolna Country
LV karakter
Ryo Kyoko
Szerintem jó lenne támogatni az NS frakciókat. Mivel ezeknek a szervezeteknek maguknak kell megteremteni a működési feltételeket így sokkal nehezebb dolguk van mint egy rendes scriptelt frakciónak.
Vegyük át röviden hogy mi kell egy normálisan működő frakciónak (függetlenül attól hogy legel vagy illegál).
1. kell egy HQ. Ide beleértem hogy 1 lakás ami a központi hely a frakciónak, megbeszélések esetleges széf lerakási pont.
2. Legalább 1 frakció jármű.
3. Ha már van frakció jármű akkor azt kéne valahol tárolni is, így egy garázs sem ártana.
Bár hogy is számolom, de ez több millió see$ ahhoz hogy eltudjon indulni normális körülmények között egy NS frkació.
Ekkor még az egyéb kiadásokról nem is beszéltünk amiket ki kell termelni.

Az előbb felsoroltakat a rendes frakciók mint megkapják ezzel nekik nem kell az alapvető dolgok előállításáért megküzdeni. Míg a NS frakcióknak több hónap, de akár egy egész éve is rámegy ezen feltételek létrehozására. (én nem csodálom hogy az ilyen frakciók 90%-a nem éri meg az 1 hónapot)

Pár NS frakis példa. A Renzo-TOW Companynak is csak azért van normális vontatós telepe mert "befogadta" őket a taxi társaság, ha ez nincs akkor még minid a déli rákász mellet az úton parkolnának a vontatók.
A 4D és a Slaughterhouse Club meg teljesén más ligába játszanak a sima NS frakikhoz képest.

Akkor a felvezető szöveg után térjünk rá a tárgyra. Mi az én ötletem?

- Meglehetne pályázni fórumon az NS frakcióknak különböző dolgokat vagy egy "csomagot"
- Lenne egy olyan "csomag" hogy 2.000.000$ értékbe lehetne igényelni dolgokat(kocsi, lakás, garázs) és így a NS frakció igényeinek megfelelő dolgokat tudna kérni. Pl: Kis garázs - 300.000$+5x5-ös berendezhető lakás LV-ban - 1.5M$+Mercedes-Benz Sprinter - 200.000 $ =2M$
- Nyilván komoly megkötésekkel és szabályokkal.
- A pályázást az alfórum igényléshez hasonló módon és feltételekhez lenne kötve/megvalósítva.
- A megpályázott interiotokat és kocsikat nem lehet eladni és nonrp, egyéb nagyobb szabálysértés vagy a frakció megszűnése esetén visszaveszi a szerver.
Nyilván ezek mind FRAKCIÓ ITEM-nek minősülnek, így az erre vonatozó szabályokat kell a visszaélésre alkalmazni (ha jól tudom az örök BAN)

EDIT:
Az is elég volna ha az NS frakik a fönt említett kritériumokat teljesítve kaphatnának egy 20-30 objeck-es mappolási lehetőséget. Ezzel is segítve őket.

Nem is a szó szerinti anyagi támogatás a lényeg, igazából bármi nemű támogatás jól esne egy aktív NS frakciónak.

A helyesírási hibát láttok akkor bocsi, sosem volt és nem is lesz nekem, még papírom is van róla, PLS szóljatok ha valamit hülyén írtam le és bocsi ?
Régebben már volt egy ehhez hasonló topik csak azt a írója lezáratta >Ez az <

Köszönöm szépen hogy elolvastad!:giggle:
Várom a kulturálisan megfogalmazott pozitív és
negatív hozzászólásokat

Utoljára szerkesztve:

trappnarmi

Modern Verne
2019. 05. 25.
1 208
7 357
V4 karakter
thiago_cueva
LV karakter
johnny_whitfield
én nem csodálom hogy az ilyen frakciók 90%-a nem éri meg az 1 hónapot
Szerintem az nsek abbamaradásának az oka nem az interior esetleg kocsi hiány. Ezek nélkül is nagyszerűen lehet rpzni, nst csinálni.( Például: Harvest ST. Bloods, Ukrainian mafia, Lueders Park Piru, Sinful Souls MC ) Amúgy meg tele van mappolt helyekkel a pálya csak meg kell találni őket. A régi frakció mappolásoknál amik bent maradtak még általában interior is van.
Amúgy nem látok rá sok esélyt, hogy egy ilyen újítás bekerüljön. Nem hiába NON-SCRIPT frakció a neve. Ha meg a vezetőség tényleg szeretné támogatni őket akkor már @Krikszti ötlete meg lenne valósítva és nem került volna lezárásra több hónap után. ( Ő csak egy pár obis mappolást kért, te(ti) meg egy konkrét fejlesztés csomagot intivel, frakció járművel stb. )

Morozno

Klaviatúra gyilkos
2020. 01. 03.
680
2 917
Zalaegerszeg
LV karakter
Jarell Moore
Hello mindenkinek!

2.000.000$-t kicsit soknak tartom, s persze tudom, hogy ezt egyedül nem kevés idő, hogy összeszedd. Már 1.000.000$ is rengeteget tud segíteni egy NS frakciónak. Vagy valamilyen "akció" ingatlan igénylésnél.

NS fraki hq/autó: Néha, már az is tud segíteni, ha egy autóhoz/ingatlanhoz kaptok több kulcsot, mert akkor meg tudjátok beszélni, hogy mindenki ad bele valamennyi összeget, s akkor mindenki tudja használni.
Ingatlanoknál a több kulcs azért lenne előnyös, mert akkor nem kéne nyitva hagyni, mert azért be kell vallani, hogy ilyen esetben előfordulhatnak meglepetések.
Autóknál azért lenne jó, ha egy NS frakció több kulcsot igényelhet, mert, ha kell egy RP-hez, s az nincsen fent akinél van az egyetlen kulcs, akkor nem tudod azt használni. Az NS tudná használni tárolásra is az autókat, s megint nem lenne az, hogy ha nincsen fent az az illető akinél van a kulcs, akkor nem tudsz hozzáférni a kocsihoz.

Feltételek: Természetesen kéne jónéhány feltétel, ha az adott NS szeretne megigényelni egy adott csomagot/plusz kulcsokat. Már @hunpredator leírta, hogy milyen feltételek kellenének, persze kell ezt bővíteni javítani.

Utoljára szerkesztve:

tomeszLV

Írnok deák
2020. 06. 10.
587
1 272
Eger
LV karakter
Sebastian Nordammer
Én is tagja vagyok egy NS frakciónak, ezek az ötletek a fele megvalósulna már beljebb lenne minden NS még ha különböző feltételeknek kellene teljesülni hogy ezeket megkapják. @Krikszti -nek is volt ilyen ötletet de nem lett belőle semmi, mint ahogy ebből sem lesz nagyvalószínűséggel. Nem foglalkoznak ilyenekkel a fejlesztők bár jó lenne, de úgyse lesz ilyen.

• Tetszik
Reactions: Ryo

jory

Lelkes fórumhasználó
Támogató
2019. 01. 20.
353
753
Dubai
V4 karakter
tayyib.karasu
LV karakter
eliseo.arias
"A Renzo-TOW Companynak is csak azért van normális vontatós telepe mert "befogadta" őket a taxi társaság, ha ez nincs akkor még minid a déli rákász mellet az úton parkolnának a vontatók."

Teljesen rendben voltak ott az út mellett is a vontatóink. A taxi kedves volt, megkerestük egymást az ötlettel hogy társuljunk, és szerződéskötés után megegyezéssel mi konkrétan béreljük a mi részünket tőlük havi összeggel, nem pedig pacsira, megszánás képpen.

Jelenleg sikerült elérni a változást amiben a Jesse Car Service frakcióban társtulaji részt vállalunk ergo frakció lettünk, Meglátjuk hogy mit hoz továbbiakban a jövő.

btw, nagyon, de tényleg nagyon sok munka, és kitartás árán csináltuk meg mi a mi cégünket, konkrétan két éve.
Kitartónak kell lenni, nem támogatásokat keresni, hisz abból sosem tanulod meg azt hogy mit jelent az hogy SIKER.

Persze, fontos hogy legyen támogatva egy NS, de arra itt a forum részleg plusz tedd össze magadnak a jó ötletedet, ha van egy jó ötleted és meg is bírod valósítani, az az ötlet saját magát fogja ezentúl árulni/eladni magát.

illetve: (én nem csodálom hogy az ilyen frakciók 90%-a nem éri meg az 1 hónapot)

Persze, hisz nem elég kitartó senki ahhoz hogy befektessen egy nagyobb vállalkozásba hosszútávon, inkább megy és vesz az NSre fordított pénzéből magának egy autót és eladja, majd újra vesz egyet.

Egyébként ezt a többkulcsos cuccot támogatom, nekünk is jól jött volna már vagy ezerszer.

Minden tiszteletem egyébként azoké akik tényleg keményen, kitartóan visznek egy NS-t amég rendes F3 nem lesz belőlük. És azt meg is tudják tartani aktívan.

Utoljára szerkesztve:

1saac

Geráppá
Globális Moderátor
LV
2019. 12. 28.
172
327
21
Jesse telep
LV karakter
Isaac M Toledo
"A 4D és a Slaughterhouse Club meg teljesén más ligába játszanak a sima NS frakikhoz képest."
A Négy Sárkány szerintem egyáltalán nem játszott más ligában. Azért mert egy kaszinó, ugyanúgy intit kellett bele rakatni (Asszem 7x7 volt)
és frakis autók se voltak. Sokan hitték, hogy volt F3-unk de igazából az se volt soha. A jelvény volt az egyetlen dolog amit kaphattunk mint NS (Ez szerintem szükséges is volt, nézzetek rá arra a Kereskedők,Box világbajnokok lakóhelyére amivé Staff-ok nélkül alakult a hely). A kaszinó előtti kevéske mappolás (Staff és Taxi felirat) pedig szerintem nagyon elenyésző, a hátsó udvarban pedig egyszer parkoltam (a többiek lehet még annyiszor se), nekünk a gate-es garázs egyszer nem lett kinyitva. Mégis mindig élveztük, hogyha pörgött az RP, azzal az egy intivel és azzal a pár jelvénnyel is. Annyival volt könnyebb dolgunk, hogy Árpinak volt hírneve meg egy adag pénze, de ezt a pénzt se szórta agyba-főbe, a Staff-oknak fizetése se volt, szerintem egy darab autót nem vett a kaszinó 2020-as pályafutása alatt.

Ryo

Pötyögtető
Támogató
2019. 09. 20.
488
1 247
26
Tolna Country
LV karakter
Ryo Kyoko
A fönt említett 2 millió dollár az egy nagyon kisarkított példa volt, csak azért lett ez az összeg mert ebbe fért bele a fönt említett példa.

Fönt írták hogy foglaljunk be volt NS frakik HQ-ját.
Ezt már egyszer megtettük. Egyből kaptuk IC-OC savazást, a rendőrök beakartak vinni hogy mit keresünk ott, meg ilyenek.
Végül még ki is vették azt a mappolást mit használtunk.
Nagy nehezen találtunk egy HQ-t amit kezdtünk belakni, de befoglalta egy frakció és onnét is el kellet húzni a csíkot.
Kérdem én akkor hol a bánatba telepedjen le egy NS frakció ha bárhová megy útban van.

(a fönti leírás kiegészítve mappolás ötlettel)

Utoljára szerkesztve:

dagika

Klaviatúra gyilkos
2019. 01. 10.
738
4 429
Las Venturas.
LV karakter
cruz_ireneo
Ha Ns frakit csinálsz nézz olyan helyet ami nem valószínű hogy lesz használva manapság.. Gondolok itt keleti horgászat, Fort Carson, EQ stb ezek ritkán vannak használva.
Az meg egyenesen röhejes hogy neked kell egy x összeg hogy tudj erpézni..
Az lenne belőle hogy mindenki csinál egy ns frakit ami nem gond de ne a pénz motiválja őket..
Meg ha frakciót is csinálnak akkor el kellene dönteni hogy egy legális vagy illegális NS-t csinálnak.
És ha ezek megvannak el kellene dönteni szerintem hogy realisztikusan erpéznek e vagy sem ( reménykedek hogy igen)
Pl :. 3 ember nem áll bele egy komplett skinhead bandába úgy hogy ic teljesen normálisan el lettek kergetve.
Az adott legális autós ns fraki nem kezd el rájuk darálni dupla glockal stb stb :)

Ez egy igen erős példa volt hogy milyen a nem realisztikus erpé..

tomeszLV

Írnok deák
2020. 06. 10.
587
1 272
Eger
LV karakter
Sebastian Nordammer
NS számára, elég lenne egy kisebb mappolás néhány objecktből, a ritkán használt helyeken, meg valamilyen úton módon 1-2 skin esetleg, ennyi bőven elég lenne, hogy az rp keretein belül, maradjon mindenki és feldobja azt amit csinál, mindegy, hogy legális vagy illegális frakció (NS).

Ryo

Pötyögtető
Támogató
2019. 09. 20.
488
1 247
26
Tolna Country
LV karakter
Ryo Kyoko
Ha Ns frakit csinálsz nézz olyan helyet ami nem valószínű hogy lesz használva manapság.. Gondolok itt keleti horgászat, Fort Carson, EQ stb ezek ritkán vannak használva.
Az meg egyenesen röhejes hogy neked kell egy x összeg hogy tudj erpézni..
Az lenne belőle hogy mindenki csinál egy ns frakit ami nem gond de ne a pénz motiválja őket..
Meg ha frakciót is csinálnak akkor el kellene dönteni hogy egy legális vagy illegális NS-t csinálnak.
És ha ezek megvannak el kellene dönteni szerintem hogy realisztikusan erpéznek e vagy sem ( reménykedek hogy igen)
Pl :. 3 ember nem áll bele egy komplett skinhead bandába úgy hogy ic teljesen normálisan el lettek kergetve.
Az adott legális autós ns fraki nem kezd el rájuk darálni dupla glockal stb stb :)

Ez egy igen erős példa volt hogy milyen a nem realisztikus erpé..
Akkor most végig megyek a főbb pontokon:

- " x összeg hogy tudj erpézni.." Mint korábban is írtam az csak egy példa volt.

- "el kellene dönteni hogy egy legális vagy illegális NS" A valóságban is minden illegális tevékenység mellett van egy legális dolog ami elfedi a sötét valóságot.

- "a pénz motiválja őket.." A frakció eddig kb 50 rendezvényt tartott. Ennek többsége a "kicsi" hagyományos tuning találkozó.
Amik voltak nagyobb rendezvények abból is csak 1 volt jövedelmező. Az LVRTS, személy szerint 32e$-t kerestem rajta. Az összes többin bukott a csapat, de legalább jó élményt tudtunk adni a többi játékosnak. Szerintem nem mondható hogy a pénz motivál minket. Az LVR-t teljes mértékben az RP és jó hangulat inspirálja.

- "legális autós ns fraki" Mi sosem voltunk legális fraki, nyilván volt 1-2 dolog amikor legálisan kellet eljárni (nagyobb rendezvények)

- "3 ember nem áll bele egy komplett skinhead bandába úgy hogy ic teljesen normálisan el lettek kergetve." Nyilván miután belekötöttetek egy fehér, amerikai srácba, a skin alapján hogy sárga (khm ForceRP) és a végén 6-an elkezdtetek ütni minket még jó hogy elő kerülnek az önvédelmi eszközök, különben ha nem így cselekszünk az szereptévesztés lett volna. (Karakter leírások) (én csak egy kést vettem elő)
Meg nem kéne ilyet írni a másiknak "lehet nem örülnétek egy FK CKnak "

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: Morozno és dagika

Paxyyy

Zöldfülű
2019. 01. 16.
222
631
V4 karakter
Alex Quill
LV karakter
Sheldon Keiner
NS frakció számára maximum egy HQ kell. Minden más megoldható ingame pénzből, azaz $-ból. Ez bőven segítené az Non-scriptelt frakciókat azzal, hogy nem teljesen random helyen kell RP-zniük és nem kell attól félniük, hogy a rendes frakciósok odajönnek és balhét csapnak.
Talán sokkal több ember kezdene lelkesebben egy Non-scriptelt frakcióhoz ha lenne ilyen támogatás szerű.

Y

yeeZeus

Fogalom mielőtt bármibe belekezdenél jó lenne, ha tudnád mit jelent az NS frakció (Non script) a.k.a. nem scriptelt frakció. Ez a világ legnagyobb baromsága, hogy a fentebb leírt dolgokat, mint az object mappolás egyebek megkapják.

Tudom te "autós" NS-t csinálsz és ja nem lenne rossz egy mappolt HQ igaz? De őszintén nem tudtok RP-zni ettől függetlenül? Nincs ötletetek hozzá, hogy mit lehet ebből kihozni tényleg semmi? Nehezen hiszem el, hogy számtalan hely van a mapon ahol különböző RP-ket kitudtok találni, de nem nektek még interior kedvezmény is kell meg minden... Fordítva ültök a lovon ne haragudj. Egyszerűen vicces azt látni, hogy IRL is biztos az ilyen szervezeteknek olcsóbban húznak fel egy műhelyt a munkások, mert hát ők egy szerverezet. Nem-nem-nem ez totál hülyeség és nagyon rossz helyen vagytok a "csomagos" dolgokkal, de tényleg.

Amit egyetértek lehetne a mapon itt ott kicsit több ilyen "szabadtéri hely", de ezen kívül egyszerűen nem hiszem el, hogy ne tudnátok feltalálni magatok... Az NS-ek 70-80%-nak mennek ezek a dolgok, hogy megtalálják a lehetőséget.

• Tetszik
Reactions: 1saac
H

Homicide Eyes

NS frakció számára maximum egy HQ kell. Minden más megoldható ingame pénzből, azaz $-ból. Ez bőven segítené az Non-scriptelt frakciókat azzal, hogy nem teljesen random helyen kell RP-zniük és nem kell attól félniük, hogy a rendes frakciósok odajönnek és balhét csapnak.
Talán sokkal több ember kezdene lelkesebben egy Non-scriptelt frakcióhoz ha lenne ilyen támogatás szerű.
Egy adott bandának / más egyéb frakciónak egy terület kevésbé fontosabb, mint pár a szerepjátékhoz szükséges kellék, gondolok itt fegyverekre, esetleg drogra, vagy egy autóra. A szerveren rengeteg régi frakció mappolása megtalálható, amiket szabadon fel lehet használni, ahogyan mi is ezt tesszük.

• Tetszik
Reactions: 1saac
Y

yeeZeus

Nem tudom milyen tapasztalatokról beszélsz, de, ha kb. 30percet keresgélsz a városban már találsz.

Mogyikah

Lelkes fórumhasználó
2019. 01. 10.
318
505
V4 karakter
Franklin_Lawrence
LV karakter
Qudamah_Aziza
Esély nincs rá sajnos.. IG pénzért a PD-től béreltünk egy telepet, hogy autószerelő műhely lesz ott RP-vel. Egy hétre rá már kaptuk az infót, hogy ez nem lehetséges, csak RL pénzért lehet befoglalni területet. Szóval konkrétan az NS-ék magukra vannak hagyva.

parkin lot pimpin

Modern Verne
2019. 01. 10.
1 419
5 794
LV karakter
bro kicked out
rl sem ad az állam csak úgy terültet.
ad.1 elvesztené a script a sajátosságát.
ad.2 attól jó egy ns ha a semmiből is várat épít.
ad.3 a már bentlévő frakciókkal kell kiépíteni kapcsolatokat, és van esély bónuszokra.

Ryo

Pötyögtető
Támogató
2019. 09. 20.
488
1 247
26
Tolna Country
LV karakter
Ryo Kyoko
Esély nincs rá sajnos.. IG pénzért a PD-től béreltünk egy telepet, hogy autószerelő műhely lesz ott RP-vel. Egy hétre rá már kaptuk az infót, hogy ez nem lehetséges, csak RL pénzért lehet befoglalni területet. Szóval konkrétan az NS-ék magukra vannak hagyva.

Sajnos ismerős a helyzet. Mi is beakartunk foglalni egy új placcot, de a közeljövőben érkező frakció fejlesztés miatt ez nem lehetséges. Egy frakció kinézte magénak a területet, és finoman szólva is ellettünk kergetve.

Nagy kár hogy ennyire magukra vannak hagyva az NS-ek. Tudom hogy az ns az" non script"-et jelent, nekem nem is script kell csak mondjuk egy pár itemes mappolás vagy egy befoglalható terület ahonnét nem kergethetnek el.
rl sem ad az állam csak úgy terültet.
ad.1 elvesztené a script a sajátosságát.
ad.2 attól jó egy ns ha a semmiből is várat épít.
ad.3 a már bentlévő frakciókkal kell kiépíteni kapcsolatokat, és van esély bónuszokra.
- Igaz hogy nem ad csak úgy területet, de támogatást azt szokott.
- ad1. Szerintem a fő lényegét megtartaná. Mi is van bent a "scripbe" Fegyver/drog craft, ATM rablás, saját mapppolás, saját skinek, saját HQ. Ebből ha csak a saját Mappolást (aztis max 10-20 item) megkapná az NS a főbb dolgok még meglennének a rendes frakcióknak. Kimondva vagy kimondatlanul, de HQ-val minden ns rendelkezik
- ad.2 Ez igaz, bár k#a nehéz szarból várat építeni.
- ad3 Mi már próbáltuk, nem egyszer. CK lett a vége.
Nem tudom milyen tapasztalatokról beszélsz, de, ha kb. 30percet keresgélsz a városban már találsz.
Lehet hogy találsz, de ezt már korábban is leírtam. Minket már nem egy helyről zavartak el, és nem egyszer kötöttek belénk hogy mért vagytok itt meg ilyenek.

• Tetszik
Reactions: Morozno

parkin lot pimpin

Modern Verne
2019. 01. 10.
1 419
5 794
LV karakter
bro kicked out
- ad3 Mi már próbáltuk, nem egyszer. CK lett a vége.
ooc kapcsolatokra gondoltam.

egyébként ha már mindenenek előtt az élményképekre fókuszál az adott ns, megcsinálhatja azt saját szerveren.
oda bármi skint - autómodot berakhat, sőt még mapolást is kreálhat magának.
senkinek sem érdeke az, hogy ti milyen autóval szeretnétek szerepjátékozni, a script-ben is rákényszerül mindenki a saját autójára, a frakció jármű csak egy adott lehetőség semmi több.
volt bizonyítva, hogy script nélkül is lehet érvényesülni. (egyébként olyan projektbe kell belekezdeni amihez nem kell sok külső erőforrás)
ns alapításkor nem arra kell támaszkodni, hogy majd a fejlesztők adnak mindent a seggünk alá, hanem, hogy a szerveren lévő adottságok (skinek - helyek) már eleve adottak legyenek a projekt kivitelezéséhez.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.