Ned Nolan panasztétele

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Nolan

Barangoló
Támogató
2019. 05. 01.
112
227
Sárvár
V4 karakter
Ben Nolan
LV karakter
Nathan Garcia
V2 karakter
-
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
belsoellenorzesiosztaly@nav.hu

Pénzügyőrre tett panaszbeadvány

Panasztevő neve:
<< Ned Nolan >>
Panasztevő születési helye, ideje:
<< Los Santos, 1989. június 7. >>
Panasztevő telefonszáma:
<< +38-76-445-7296 >>

Panaszra tett pénzügyőr neve:
<< Walker Törzszászlós >>
Panaszra tett pénzügyőr jelvényszáma:
<< 1229 >>
Panaszra tett pénzügyőr gépjárművének adatai:
<< Audi RS6 Avant >>
Intézkedés helyszíne,időpontja:
<< SeeRing versenypálya alagút, 2024. 06. 18. 20:28 >>

A panaszolt intézkedés, cselekmény leírása, indoka:
<< Walker Törzszászlós egysége a SeeRing versenypálya alatt áthaladó, San Fierro felőli körfgalom után elhelyezkedő alagút utáni területen vont intézkedés alá. Az igazoltatást követően csekket nyújtott át kötelező felszerelés hiánya és körforgalmú útrend megsértése miatt. Utóbbira vonatkozólag feltettem a kérdést, hogy pontosan miért követtem el ezt a közúti szabálysértést, mivel nem hallottam soha ilyesmiről. Erre választ nem kaptam, vagy csak nem hallottam, ez alapvetően nem lényeges. Szeretnék tájékoztatást kérni arról, hogy mit takar a KUM - körforgalmú útrend megsértése szabálysértés, mivel a KRESZ alapján semmilyen hibát nem vétettem. A KRESZ a körforgalom kapcsán - az azt jelző táblával kapcsolatban - azt írja le, hogy "a tábla olyan utat jelez, amelyen úgy kell haladni, hogy az út által körbezárt terület a vezetőtől balra essék". A fent említett kör alakú útkereszteződésnél ez a tábla nincs kihelyezve, így körforgalomnak nem is minősíthető az útkereszteződés. Amennyiben mégis e szerint szeretnénk eljárni, a KRESZ csak annyit ír a szabályos közlekedés kapcsán - a fent idézetteken kívül - hogy a körforgalmat kizárólag a külső sávból lehet elhagyni, párhuzamos közlekedésre alkalmas körforgalomban a párhuzamos közlekedés szabályai érvényesek, valamint, hogy a körforgalomba való behajtáskor irányjelezni lehet, abból való kihajtáskor kötelező. Feltételezem, hogy a bírságot annak köszönhetően kaptam, hogy a külső sávban haladtam végig (ezt az egy érdembeli kivetnivalót találtam a közlekedésemmel kapcsolatban), ez azonban tudtommal semmilyen hatályos KRESZ szabályt nem sért, erre vonatkozó előírás, szabálypont nem található a "KPM–BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól" dokumentumban, a KRESZ-benm legjobb tudomásom szerint. >>

Melléklet:
<< >>

Aláírás:
<< Ned Nolan >>

• Tetszik
Reactions: Zrinyi Mark

Milka

🐂🍫
Támogató
2019. 01. 10.
396
542
Veszprém
V4 karakter
Derren Conrad
NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
BELSŐ ELLENŐRZÉSI OSZTÁLY
✉ belsoellenorzes@nav.hu

Tisztelt panasztevő!
Tájékoztatom, hogy az ügy kivizsgálását a Belső Ellenőrzési Osztály elvégezte.

A KRESZ előírásai szerint a jobboldali, külső sávba való átsorolás akkor történik, amikor a körforgalmat elhagyja. A panasztevő állítása szerint, végig a külső sávban haladt, és csak a második kijáraton hagyta el a körforgalmat, nem az elsőn. Ennek eredményeképpen a Körforgalmú út rend megsértésével vádolható, mely büntető törvénykönyv szerinti büntetéssel jár.

Az alábbiak szerint Walker Törzszászlós nem hibázott! Jogosan kapta a büntetést.​

San Fierro, 2024.06.18.
Nil Marlon
Belső Ellenőrzési Osztály​

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.