Mona Gasca - Jeton Lushi [manuel]

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

csibszi

505
2019. 01. 12.
498
1 571
V4 karakter
Keira Luera
db7e254fc9e5f1a4fcdd958f71569a25.png

Panasztevő InGame neve:
Mona Gasca

Panaszra tett személy InGame neve:
Jeton Lushi

Panasz oka, leírása, kifejtése:
DM, PG, Nonrp

PG - Mellékelt videón látható, tartja rá a katona a lézert aztán megy tovább.
DM - Elrabolt, körülbelül két percet kocsikázott velem, semmit nem közölt aztán végül lelőtt.
Nonrp - Nem hinném, hogy volt különösebb előrp arról, hogy ő most el fog rabolni. Volt már ebből PK, hasraütésre senki nem fog embereket rabolni. Társai se voltak hozzá.
Desszert - nem történt semmilyen lövöldözés a halálomat követően és szétlőtte a packert, körülbelül 200 métert ment vele. Gondolom indokolt volt a gallyravágása.

Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):
https://streamable.com/13jm15 https://streamable.com/0reggs https://streamable.com/a6s5pi

Megjegyzés:
brrrr

Utoljára szerkesztve:

kalobone

Írnok deák
2021. 10. 01.
584
1 224
17
V4 karakter
rune geijer
csaooooo
na, a pg a videón is látszik, mozgásban voltam, mire már fogták rám, van visszamentésem az egészről.

az volt az indokom megölni téged, hogy egy rendőr vagy, lövöldözés helyszinéről mentél el, és packerrel voltál, feltételezem el akartad vinni a kocsit az interiortól. Mellesleg, egy srác, aki velem volt, nem volt a hullája sehol, egyértelműen következtetni lehetett a dolgokra, amiből egyébként az előző PK, ami egy társadra jött.

nonrp azért nem volt szerintem, mert nem volt mivel elmenjek, ezért téged használtalak arra, hogy egy lövöldözésből elfuvarozzam magam. Elvittem magam egy helyre, téged kilőttelek, hogy ne tudsz hívni senkit, és ne emlékezz a dolgokra. Egy civillel nyilván máshogy cselekedtem volna.

csibszi

505
2019. 01. 12.
498
1 571
V4 karakter
Keira Luera
Több probléma is van az egész szituációhoz való hozzáállásodban. A videón valóban látható, hogy amikor elkezdi fogni rád a fegyvert te már mozgásban vagy, viszont utána megálltál, mert nem akartál nekimenni az oszlopnak. A korrigálástól számítva szerintem PG-nek minősül, hogy te újra gázt adsz, de egy admin úgyis kijavít, és elfogadom, ha így kerek a történet.

Az lenne az indoklásod, hogy kioltsd az életem, mert rendőr vagyok? Akkor miért nem tetted már meg az elején, miért vittél magaddal ezzel is plusz rizikófaktort előidézve saját magadnak? Állításod szerint egy egyszerű fuvarra lett volna szükséged, bár nem értem, hogy miért nem tudtál volna egyszerűen csak elszaladni, ha már senki nem lőtt rád akkor mikor kijöttél. Felhozhatod, hogy a honvédek ott voltak. Valóban ott voltak, de ők sem tudtak volna megakadályozni abban, hogy felszívódsz a házak között és egyszerűen elszaladsz a helyszínről. Teljesen értelmetlen döntést hoztál, amivel egyáltalán nem tudok azonosulni.

Amit felhoztál, hogy a társad hullája már nem volt ott amikor te kijöttél megint csak értelmetlen. Ez egy lövöldözés, ne úgy próbáljunk tekinteni rá, mint egy RP-re, mert semmi köze nincsen hozzá. Tedd fel magadnak a kérdést, ha nem beszéltek valamilyen platformon voiceban és húsz perccel azt követően, hogy a társaid kijöttek egyből arra fogsz asszociálni, hogy lecsukták, nem pedig csak újraéledt és eltűnt a hullája? Bizton állítom, hogy ti kommunikáltatok discordon közben és el is mondta, hogy már elvitték, ezért jöttél ki akkor.

Az pedig mérhetetlenül szánalmasnak tartom, hogy miután már lecsengett az egész és senki nincsen a nyomodban szimpla rosszindulatból, amit az táplált, hogy a társadat elvittük szétlövöd a kocsimat hajnalok hajnalán, mert nincsen szerelő. Bár nem igazán értem, hogy miért rajtam vezetted le a feszültséget, vagy éppen próbáltál visszavágni, mikor nekem közöm nem volt ahhoz, hogy animba került a haverod. Gondolom ezzel tudtad le a haverok előtti imponálós köröket, hogy legalább ennyivel vissza tudtál vágni egy jóízű nevetéssel társítva. Igaz, az utóbbira konkrét bizonyítékom nincsen, csak az állapota ahogyan megtaláltam. Remélem szorult beléd annyi becsület, hogy elismerd, ha már ahhoz volt merszed, hogy meg is tedd.

Utoljára szerkesztve:

kalobone

Írnok deák
2021. 10. 01.
584
1 224
17
V4 karakter
rune geijer
az, hogy az elejen miert nem lottelek ki, az azert volt, mert szerettem volna veled kezdeni valamit, ami meghiusult, miutan ram talalt a honved, vagy otletem sincs hogy kicsoda.

ez az egesz egy rp szalnak indult volna, semmi rosszindulatom nem volt se feled, se a tobbi pds fele. ha igazan “szanalmas”, szavaiddal elve, es patkany akartam volna lenni veled, az osszes kereket kilovom, majd tkra vagom, de nem tettem, egy kereket lottem ki, szandekosan hogy meg hasznalhato legyen, es el tudja vele gurulni, respawn v kartyazas utan.

kijonni az intibol azert jottem, mert vartam bent egy csomot, ket tarsam kiment, egyalatlan nem volt osszebeszeles azzal kapcsolatban, hogy en mikor megyek ki, mert az lett volna a logikus, ha akkor megyek ki, amikor szedik fel. nemde? nem veletlen vartam tovabb.

elsunnyogni meg nem fogok, p90 + tec9 volt rajtam, boven lathato fegyverek, nem tudok benne elvegyulni. nem volt opcio szamomra a gyaloglas egy hazba, amit ismerek, mert messze volt. random intibe meg nem megyek be.

csibszi

505
2019. 01. 12.
498
1 571
V4 karakter
Keira Luera
Tudod tök jó, hogy ilyen tervekkel állsz elő, csak saját magad sem tudod kifejezni, hogy mit szerettél volna velem kezdeni. Azt viszont merem állítani, hogy amit csináltál végül velem az sehogyan sem állja meg a helyét. Pont erre hívtam fel a figyelmed az előző hozzászólásban, hogy megtalált a honvéd. Igen, megtalált. Neki fogalma sem volt arról, hogy te pontosan hol járkálsz, annyit tudott, hogy te kijöttél, de utána szem elől tévesztett. Rád sem lőtt, semmi jelét nem mutatta ottlétének. Pontosan ezért lett volna opció az, hogy a kis mellék utcákban kereket oldasz ahelyett, hogy felhívod magadra a figyelmet ezzel a rablással, mert valljuk be őszintén előnyt nem igazán szereztél ezzel.

A packernak, ha egy kerekét lőtted volna ki akkor nem mind a négy lett volna lyukas, de szerintem te is vagy már elég tapasztalt a szerveren ahhoz, hogy tudd maximum annak a keréknek a párja fog kilyukadni amelyiket kilőtted, nem mind a négy darab. Tényleg nem akarok részletekbe menni, de füstölni sem fog elkezdeni, ha te nem lövöd szét.

Sajnos a te érveid eléggé kezdenek keszekuszák lenni. Először következtettél, hogy mi történhetett a hullával, de most pedig már terved volt velem, hogy mit fogsz csinálni? Nekem egyáltalán nem úgy jön le, hogy nem beszéltétek meg. Sokkal inkább tűnik úgy, hogy megvártad míg lecsendesednek a dolgok és elrabolsz valakit, ha esetleg még nem ment el abban reménykedve, hogy elengedik érte a társadat. Csak ez végül nem következett be, mivel a honvéd rád tartotta a fegyverét, ami igazából nem tudom miben változtatta meg a helyzetet, mert ugyan úgy elmentél. Elvegyülni nyilván nem is kellett volna, elég lett volna a leplek alatt meglépni és angolosan távozni nem pedig ezt lerendezni.

Végül pedig sajnálom, ha bármilyen módon is ártottam neked, nem tudom mivel érdemeltem ki. Itt most a packeres részre gondolok.

manuel.

👍
2020. 12. 30.
257
1 152
tilted towers
V4 karakter
gus skoglund
Átolvasva minden kapott bizonyítékot, hozzászólást, indoklást, megpróbálom részleteire lebontani az ügyet, hogy egyszerűbb legyen megérteni mindkét félnek.
Menjünk sorban, ha már így külön le lett írva az is, hogy mit miért gondoltok szabálysértésnek.

Kezdjük a pg részével a dolognak.
Ez a "már mozgásban voltam" dolog azért nem mindig helytálló, teljesen szituációfüggő az egész, ez nem fog mindig mentesíteni a pg alól.
Jelen helyzetben ez éppen hogy elfogadható, volt köztetek egy jó nagy távolság, fedezékként a packer illetve a kanyarnál még Mona Gasca is "útban" volt, így pedig valószínű hogy nem fognak tüzet nyitni rátok amennyiben tudják, hogy veled van egy rendőr is. A pg részét az egésznek ezáltal jogtalannak gondolnám.

A dm része már egy kicsit komplikáltabb ennek a dolognak, igazából nincs egy konkrét és biztos döntésed, hogy valójában miért is volt szükséges lelőni őt.
az volt az indokom megölni téged, hogy egy rendőr vagy, lövöldözés helyszinéről mentél el, és packerrel voltál, feltételezem el akartad vinni a kocsit az interiortól.
Ez a hozzászólásod alapján csak az jön át az egészből, hogy van egy adott rendőr jelen esetben Mona Gasca, aki bármi okból kifolyólag éppen elhagyni készül a lövöldözés helyszínét, ezáltal lényegében semmi veszélyt nem jelent rád, szimplán ott akar hagyni titeket ami nektek csak jó lett volna. Azt hogy hova indul azt te nem tudod, egyszerűen csak feltételezel valamit és meg sem próbáltad megvárni, hogy vajon mit is tervez.
Hirtelen a semmiből te úgy döntöttél, hogy beülsz mellé és elrablod. Ezzel igazából akkora nagy baj nem is lenne, ha valóban lett volna emögött bármi terv, hogy miért is rablod el/mit akarsz kihozni ebből az egész helyzetből. Ha tényleg ennyire az lett volna a cél, hogy a barátotokat mentsétek akit bevittek akkor felhasználhattad volna akár túsznak is, cserébe azért hogy a barátod el legyen engedve. Lett volna rengeteg opciód amire feltudtál volna használni egy elrabolt rendőrt, ehelyett te 1 perc után úgy döntöttél hogy kiszállítod és agyonlövöd.
Egyáltalán nem érzem szükségesnek azt, hogy megölj egy olyan valakit aki épp ott akart titeket hagyni, az elrablásod után pedig csöppet sem ellenkezett, végig szót fogadott neked. Eltudtad volna ezt intézni ezer meg egy módon, csak egy minimális gondolkozás/belefektetett rpzni akarás kellett volna hozzá. Letudod ugyan úgy fegyverezni, eltudod venni a rádióját és minden más kommunikációs eszközét, kirakod az út szélén te pedig otthagyod. A nevedet nem tudta, nem is saját kocsival voltál hogy esetleg rendszámot jegyezzen meg, semmi veszélyt nem jelentett rád.

A @csibszi által felhozott nonrp és annak leírása kétséges jelenleg.
Alapjáraton vannak helyzetek mikor egy adott szituáció megköveteli azt, hogy hogyan cselekedj, nem tudsz mindenre felkészülni egy előrp folyamán sem. Nem alakulhat minden úgy ahogy te azt eltervezed, nagyon sok minden tudja befolyásolni ezt, apró dolgoktól is teljesen más szituáció tud kialakulni, mint ami el lett tervezve.
Mivel egyedül volt így egyértelmű, hogy semmiféle előrp nem volt arról, hogy egy rendőr elrablására készül. Így nehéz lenne bármiféle döntést is hozni mivel nem tudni, hogy valóban volt-e valami terve veled, vagy csak úgy gondolt egyet és elrabolt.
Így a nonrp ezen részére nem tudom azt mondani, hogy jogos lenne, viszont..

Itt jön az, hogy a gyilkosság után szét lett lőve még az autó is.
Konkrét bizonyíték erről nincs, viszont a leírtak alapján annyit bevallottál, hogy egy kereket biztosan kilőttél.
Szerintem azért ezt így utólag te is tudod, hogy semmi szükség nem volt erre és ez teljes mértékben nonrp.
Nem elég hogy hajnal 3kor mindenki órákat vár egy akción arra, hogy legyen végre valami, miután elrablod és megölöd még az autóját is szétlövöd. Ez azért teljesen nonszensz és ne haragudj a fogalmazásért de ez szerintem már csak arra ment hogy jól "kibasszunk" a másikkal.

@csibszi keress fel a szerveren és amennyiben szükséged van rá kapsz egy fixet az egyik autódra.

Végszóként jogos a panasz, Jeton Lushi 300perc jailt kap dm,nonrp indokkal.
@wocksell a te érdekedben, a jövőben próbáld kerülni az ehhez hasonló szituációkat, főleg ezt a fölösleges kerék lövöldözést és a nonrpt, mert kezd sok lenni a nonrp jailed és ez nem fog jóhoz vezetni.
Bármi kérdésetek van az üggyel kapcsolatban tsen/discordon elértek, írjatok nyugodtan és megbeszéljük.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.