MDC ötlet.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Terry

Aktív fórumozó
Very Important Person
2019. 01. 10.
267
1 474
Sziasztok én Terike vagyok és van egy nagyon fasza ötletem.

MDC-n belül egy új menüpont létrehozása: Személylekérés.
Nagyon egyszerű: beírom a srác nevét akit keresek, és kidobná az ő adatait, amit regisztrálásnál megad.( Születés, ... stb ).. Illetve egy képet a skinéről.
Nyilván IRL sem fog egy skin miatt másik arculatot felvenni.
Ezen menüponton belül hozná fel a bírságokat, büntetéseket.
Továbbá az MDC-ben megtalálható lenne az összes járműve, amihez van rendelve forgalmi-engedély..
Értelemszerűen ha a szerelő elkészít egy adott forgalmi-engedélyt, azt feltölti egy adatbázisba..
.. Az adatbázist meg lekérhetik bármikor a rendőrök.

Sziasztok én Terike voltam.

Shinryaku910

Újonc
2019. 05. 07.
23
112
V4 karakter
Zarina Bashir
Támogatom az ötletet. Szerintem teljesen jó ötlet lenne valami ilyesmit megvalósítani. Egyrészről könnyítené valamennyivel a rendvédelem dolgát, másrészről sokan dobálóznak azzal, hogy ha elkapják akkor MG történt, szerintem ez valamennyire csökkentené az ilyen esetek számát, hiszen kevesebb dologba köthetnének bele.

Viszont amit kicsit máshogy gondolok az az, hogy nem a regisztrálásnál megadott adatokat tartaná számon, mert tegyük fel ha azóta már más karaktert RP-zik, akkor az már nem lesz releváns. Helyette a játékban található karakterleírást kellene inkább eltárolni. Igaz nagyon sokaknak nincs normális karakterleírás leírva, ezt viszont kilehetne azzal küszöbölni, hogy KÖTELEZŐ lenne kitölteni, mert valljuk be, aki hülyeségeket ír bele az nem rendeltetés szerűen használja, aki meg szimplán nem tölti ki az egy alapvetően hasznos funkciót nem használja.

A forgalmi-engedélyes dolog nem tudom, pontosan, hogy lehetne megvalósítani rendesen, mert sokan kijátszanák. így is nagyon sokan nem csináltatják meg, ha pedig olyan lenne a rendszer, hogy akkor csatolja hozzá ha bemegy és megcsináltatni, akkor még többen nem csináltatnák meg, főleg azok akik nem akarják, hogy a kocsi hozzájuk köthető legyen, inkább bevállalják a ticketet a forgalmi hiánya miatt, mert az elenyésző összegnek számít.

Zacrow

Ride it like you stole it...
2019. 03. 17.
667
1 833
LV karakter
❌ Adam S Blackwood
Nem lenne ez rossz alapvetően, de szerintem a regisztrációknál megadott adatok feldobásával annyi a gond hogy a játékosok fele nem realisztikus adatokat adott meg.. (Pl.: 150cm, 200kg) Tehát ennek ilyen szinten nem lenne sok értelme, mivel ezektől teljesen eltérően rpzik már azok, akik rájöttek hogy ez mennyire nem realisztikus. Viszont ha erre lehetőséget adnának a játékosoknak hogy tudják ezt valahol állítani.. (Akár UCP -n, akár egy parancs segítségével IG) akkor én simán el tudnám ezt képzelni.

Az pedig hogy meg lehetne nézni hogy kinek milyen kocsi van a nevén, amin forgalmi is van.. Azzal pedig csak a visszaélés lenne. Így is nagy hatalom az adminoknak is hogy szinte teljes belátásuk van ebbe, de így is volt rá példa hogy azok ki lettek adva. Szerintem erős túlzás lenne az hogy elérhetővé tennénk ezt több embernek is. És például kifejezetten utálom ha 'turkálnak a tárcámban'.. Értem én hogy ez némely nyomozást elősegítene, de így is azok egy része csak azon vannak hogy 1 nap alatt letudják az egészet, ezzel pedig ez még ennyi se lenne. Oké, hogy ezt ki lehet játszani és akkor nem fognak tudni ilyen módon lekövetni azzal hogy nem csináltatsz forgalmit a kocsidra. De akkor megint az adott játékos szív belőle hogy egy határon se tud átmenni (legálisan), a többi pedig szerintem értetődő.

Galvez

Pletykafészek
Támogató
2019. 04. 05.
857
1 294
V4 karakter
Lydia Hailstorm
LV karakter
Lydia Hailstorm
V2 karakter
Sarah Blake👩‍🌾
Viszont amit kicsit máshogy gondolok az az, hogy nem a regisztrálásnál megadott adatokat tartaná számon, mert tegyük fel ha azóta már más karaktert RP-zik, akkor az már nem lesz releváns. Helyette a játékban található karakterleírást kellene inkább eltárolni. Igaz nagyon sokaknak nincs normális karakterleírás leírva, ezt viszont kilehetne azzal küszöbölni, hogy KÖTELEZŐ lenne kitölteni, mert valljuk be, aki hülyeségeket ír bele az nem rendeltetés szerűen használja, aki meg szimplán nem tölti ki az egy alapvetően hasznos funkciót nem használja.
Ez akár úgy is kivitelezhető lenne, ha név váltásnál új adatokat kéne megadni a karakterre vonatkozóan.

Zacrow

2019. 03. 17.
667
1 833
LV karakter
❌ Adam S Blackwood
Szerintem sokan vagyunk úgy hogy a mostani karakterünket nem szeretnénk lecserélni egy másikra.. Meg eleve, ha le is cseréljük, de utána visszatérünk az ahhoz amit 'leváltottunk' és hirtelen nő 20centit és lefogy 50kg -t, az úgy hol oké ? Szerintem a névváltásos dolog se lenne jó, mert akkor azt is kellene ellenőrizni, és így is elég névváltást kell intézniük az adminoknak. Szerintem nekik se kell ez a plusz feladat, amivel ellenőriznék hogy ez reális e vagy sem. Ha pedig nem lenne ellenőrizve, akkor miért pont a névváltáshoz kössük ? Akkor már lehetne neki egy külön fül, ahogy most is van a serial illetve névváltásnak.

nemisteli

Zöldfülű
2019. 02. 06.
153
407
Rudabánya
www.youtube.com
LV karakter
Ichihara Shotaro
Nem rossz ötlet amit támogatnék, ha ez az illegál részéről valamilyen szinten kicselezhető lenne.
Itt most azokra az emberekre gondolok akiknek még nincsen elég pénzük ingatlanra, illetve széfre, ezért a hajójukban tárolják az illegálukat. Ha pedig elkapnak valakit a rendőrök pl. drogkereskedelemmel akkor lenyomozzák az összes járművét, az összeset felkeresik és kinyittatják vele?
Innentől fogva biztosan jobban odafigyelnének az emberek az illegálra, de valamilyen szinten ki is halna. A kezdőknek nem lenne esélyük illegállal kezdeni, mert egy kis félrelépés és oda mindenük. Most se annyira megérős az egész mert ha elkapnak valami nagyobb dologgal akkor 5 óra jail meg 65k ticket.
Ha ki lenne egyensúlyozva, abban az esetben TÁMOGATNÁM, ellenkező esetben NEM.

bakk

flawless diamonds
2019. 06. 23.
331
2 144
LV karakter
raul botero
Jó ötlet, plusz lehetőség a rendvédelem számára, de viszont akkor lehessen álítani regisztrációnak megadott súlyt, kilógrammot, így belevonva abba az MDC rendszerbe. Amúgy ügyes vagy Terézia.

Papii

Legenda
2019. 01. 09.
558
500
Saalbach-Hinterglemm
V4 karakter
Alexander Luttenberg
LV karakter
Alexander Hemsworth
Nagyon jó ötlet Terikém. Amit még el lehetne ebben képzelni, mint pl IRL van a személyazonosság váltás( legálisan vagy illegálisan) azokat a neveket is fel lehetne tüntetni a rendszerben. (pl rp szerinti másik országba való szökés pl hamis okiratokkal stb)

• Tetszik
Reactions: Predi

Zacrow

2019. 03. 17.
667
1 833
LV karakter
❌ Adam S Blackwood
Akkor már a bankszámláját is lássák szerintem, na meg akkor a teljes UCP -t.. A rendvédelmisek kezében így is több hatalom van a kelleténél.

Mellesleg IRL se látnak mindent mindenkiről. Csak a büntetett előéletűekről kerülnek be adatok, és azokat is csak a magasabb pozícióval rendelkezők nézhetik meg, de akkor is csak engedéllyel. A legtöbb adatot a bíróság tartsa számon, aminek csak töredékéhez fér hozzá az alatta lévőek.

Ha a büntetett előéletűek kerülnének be itt is, szerintem az rendben lenne. De akkor se tudjon mindent rögtön a rendszer, hiába jónak tűnik ez rendvédelmis részről. Az lenne az ideális ha kézileg írnák be az azzal foglalkozók. Hosszas megfigyelések után be tudnák oda írni a kocsikat, a házakat.. Úgy kicsit könnyebb lenne a nyomozás a rendvédelemnek is, de nem is annyira hogy 1nap legyen letudni mindegyiket.

notoriousdancso

Teflon Don
2019. 01. 10.
1 050
4 303
V4 karakter
John DiBello
LV karakter
Jude Bonner
Több hatalom? Figyelj már ide Zacrow. Nézzük már meg a valóéletet, hiszen erre épül az RP, meg úgy en bloc a SeeMTA. Beírják az autód rendszámát, kidobja a forgalmit, hogy kinek a nevén van regisztrálva, hogy mikor lett véve, volt e körözve valaha, volt e büntetve valaha az adott rendszám. A több hatalmat meg nem feltétlen értem, a rendvédelem MINDIG egy lépéssel a bűnözők mögött van (nagyrészt), habár technikailag mindig előttük. Aki ügyes az sosem lesz elkapva.

Alapvetően tényleg nem hülyeség amit leírtál, ingatlan téren legalábbis hiszen lehet fantomcég nevére venni stb... akár autót is, bár azt véleményem szerint kicsit nehezebb.

Aki bűnözni akar a kocsijával az ne nagyon csináltasson rá pl forgalmit, vagy ha megtudja például, hogy körözve van RP-zze le, hogy eltűnik. Egy névváltással ki lehet játszani az egész rendvédelmet, és sokan ezt is csinálják. Vannak akik kevésbé sikeresek de ez van.

• Tetszik
  • Szomorú
Reactions: bakk és szmate2003

Angel.

Zöldfülű
2019. 01. 10.
201
641
V4 karakter
Asa Yasumu
LV karakter
Sokratis Hoplita
Rendvédelemnek nagyobb hatalma/előnye van egy civillel szemben. Mivel nekik egy kicsit fejletebb felszerelésük van, mint egy átlag civilnek. Hozzáadva hiába megy az úgymond "rinya" hogy ez ne legyen az ne legyen, mivel rontja az illegált meg mindent, nem jó a kezdőknek etc. Igazából mondjuk azt, ha belevágsz az illegálba az a te felelőséged. 2 fkt vezettem LV-n már alapból tudtam mibe lépek ha elvállalom fegyó elvétel etc. De így összegezve megkell tanulni veszteni, egy játékban lévő "vagyon" semmit sem számít a valóéletben

Utoljára szerkesztve:

Angel.

Zöldfülű
2019. 01. 10.
201
641
V4 karakter
Asa Yasumu
LV karakter
Sokratis Hoplita
Hidd el, mindkettő fél már megtapasztalta milyen vesztesnek lenni, ahogy én is sokszor tapasztaltam mint volt leader és mint "bukott" sdsként. Nem értem miez a keresztes hadjárat a rendvédelem ellen kedves mátéka.

Borisz

borisz@see-game.com
Manager
2019. 01. 06.
4 609
11 476
26
Budapest
armin.kim
db7e254fc9e5f1a4fcdd958f71569a25.png
Kedves témaindító,
↳A szerver és a fórum verziója is hivatalosan átállt a V4-es verzióra. 🥳

↳Ez azt jelenti, hogy mind a játékszerver, mind a fórum nagy változásokon ment át. Teljesen új arculatot kapott, és erre az új arculatra szeretnénk mihamarabb átállni.

↳Mivel a szerver lényegében egy teljesen újraírt modot kapott, teljesen új ötletekkel és megvalósításokkal ezért a mostani témákat lezárjuk.

↳Amennyiben olyan ötleted volt ami még az új verzió ellenére is aktuális lehet kérlek, hogy nyisd újra a V4-re szabva, sajnos nincs kapacitás most minden témát egyesével szétválogatni hiszen több száz van belőle, de garantálom, hogy a jövőben ezekre az ötletekre sokkal több figyelmet fogunk fordítani 😊

Sok sikert kívánunk az ötletek készítéséhez! 🤩

Megértésed köszönjük,
SeeGame Vezetőség

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.