Panasztevő InGame neve:
► Maximiliano Manzanares ◄
Panaszra tett személy InGame neve:
► NAV ◄
Panasz oka, leírása, kifejtése:
► A panasztételem oka: RP elhanyagolása, szürreális karakterek alkotása, fun, szereptévesztés.
A történet röviden: Bulit szerveztünk az El Fueda-ban. Zökkenőmentesen ment a szerepjáték. Mindenki élvezte a bulit.
Sajnos mindig történik balhé a bulikban, így itt is volt egy verekedés. Fizettünk egy biztonsági őr cégnek, ők elintézték a dulakodást, ment volna tovább a szerepjáték. Sajnos megjelent a NAV. Egy hadsereggel. Aki volt már IRL buliban, tudja ha balhé van megjelenik esetleg egy járőr, de ez is ritka! Nem hiába léteznek biztonsági emberek, akik legálisan végzik a munkájukat. (A szerveren a klub és a biztonsági cég is be van jelentve.) A NAV egy hadsereget küldött ki. IC próbáltuk higgadtan kezelni a helyzetet, de itt jelent meg a második probléma. A NAV-osok nem szerepjátékozni jöttek, csak rohangáltak ész nélkül. Berontottak hatalmas fegyverekkel (Amit szintén NON RP-nek gondolok, hiszen senki normális ésszel nem rohan be egy buliba mesterlövész fegyverrel). Négyszer, ismétlem NÉGYSZER szólítottuk le őket IC, egyik sem volt képes válaszolni. Csak akkor álltak le rp-zni amikor eléjük álltunk és nem tudtak szaladni. Itt árulták el, hogy egy ember balhézott és erre jött ki egy egész hadsereg.
Teljesen úgy tűnt mintha nem egy szerepjáték szerveren játszanának, hanem egy cops and robbers-en funolnak. Egy pillantást sem vetve a chat-re, ész nélkül rohantak.
Ez mellett egyik NAV-os sem RP-zett volna komolyan. Kerülték a szerepjátékot. Elnézést a kifejezésért, de egyszerűen nem tudok szebben megfogalmazni. Szó Szerint NPC-ket és Droidokat láthattunk.
Miután lenyugodott a sereg és elmentek, egy felfegyverzett NAV-os maradt, a neve Matteo M Hristov. Megkértem, hogy távozzon hiszen az egész brigádja elment. Ő volt az egyetlen aki háborús felszereléssel rontotta a környezetet. Ő is mint az előző kollégái teljesen ignorálta a chat-et, állt mint egy NPC több percen keresztül (De nem afkolt). Miután többször felszólítottam az első válasza egy "xd" azaz /me szakad a röhögéstől-t volt. Mivel a karakterem egy illegális háttérből ered (Erre a bizonyíték a karaktertörténetem aktív vezetése.), így csúnyábbra váltottam és elküldtem IC.
Itt jön közbe a szereptévesztés (és esetleges PG). Hristov elkérte az irataimat, amit én tagadtam és útnak eredtem. Ő követett. Egy tömeg alakult ki körülöttünk ahol ő továbbra is velem kötekedett, az irataimat kérte. Felszólított, hogy ha nem működök együtt, le fog tartóztatni. Itt már egy 15-20 ember állta körül. Ez egy hatalmas szereptévesztés. Hiszen IRL egy rendőrt ha ennyien veszik körül és kötekedik egy ismert helyi alakkal csak magát sodorja veszélybe. Például ebben a szituációban bárki oldalba szúrhatta volna késsel. Ilyenkor egy rendvédelmi személynek a legfőbb feladata segítséget kérni, vagy saját magát óvni, nem pedig a feszültségkeltés. Ez mellé csatolnám, hogy Matteo-nak nincs oka így viselkednie, hiszen nem bizonyítja sehol a karaktertörténete (Nincs is).
◄
Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):
►
Megjegyzés:
► Egy komolyabb színvonalat várnék el, sajnálom hogy egy lényeges frakció funol. Semmi ok Merkur egységet kivezérelni egy egyszerű buliba. Ne felejtsük el, hogy egy lecsúszott negyedben naponta fordul elő a balhé. Sóhajtozva mennek ki a rendőrök, nem pedig hadsereggel. Nem történt tömegverekedés sem. Ha balhé van elég egy járőr aki megvizsgálja a helyszínt, beszél a biztonságiakkal. Ha látja, hogy nincs gond távozik, hiszen nem volt.
Felesleges elrontani 20-30 ember szerepjátékát csak azért mert a NAV cops and robbers szerveren érzi magát.
A fő problémám nem a NAV megjelenése, hanem az egész akció kivitelezése. Komolytalan, amatőr.
Egy példa jó rendvédelmi karakter szerepjátékra: LINK ◄
Utoljára szerkesztve: