Maximiliano Manzanares -> NAV

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Molnár

Aktív fórumozó
2019. 01. 10.
240
1 226
Subotica
V4 karakter
Maximiliano Manzanares
db7e254fc9e5f1a4fcdd958f71569a25.png

Panasztevő InGame neve:
Maximiliano Manzanares

Panaszra tett személy InGame neve:
NAV

Panasz oka, leírása, kifejtése:
A panasztételem oka: RP elhanyagolása, szürreális karakterek alkotása, fun, szereptévesztés.

A történet röviden: Bulit szerveztünk az El Fueda-ban. Zökkenőmentesen ment a szerepjáték. Mindenki élvezte a bulit.
Sajnos mindig történik balhé a bulikban, így itt is volt egy verekedés. Fizettünk egy biztonsági őr cégnek, ők elintézték a dulakodást, ment volna tovább a szerepjáték. Sajnos megjelent a NAV. Egy hadsereggel. Aki volt már IRL buliban, tudja ha balhé van megjelenik esetleg egy járőr, de ez is ritka! Nem hiába léteznek biztonsági emberek, akik legálisan végzik a munkájukat. (A szerveren a klub és a biztonsági cég is be van jelentve.) A NAV egy hadsereget küldött ki. IC próbáltuk higgadtan kezelni a helyzetet, de itt jelent meg a második probléma. A NAV-osok nem szerepjátékozni jöttek, csak rohangáltak ész nélkül. Berontottak hatalmas fegyverekkel (Amit szintén NON RP-nek gondolok, hiszen senki normális ésszel nem rohan be egy buliba mesterlövész fegyverrel). Négyszer, ismétlem NÉGYSZER szólítottuk le őket IC, egyik sem volt képes válaszolni. Csak akkor álltak le rp-zni amikor eléjük álltunk és nem tudtak szaladni. Itt árulták el, hogy egy ember balhézott és erre jött ki egy egész hadsereg.
Teljesen úgy tűnt mintha nem egy szerepjáték szerveren játszanának, hanem egy cops and robbers-en funolnak. Egy pillantást sem vetve a chat-re, ész nélkül rohantak.
Ez mellett egyik NAV-os sem RP-zett volna komolyan. Kerülték a szerepjátékot. Elnézést a kifejezésért, de egyszerűen nem tudok szebben megfogalmazni. Szó Szerint NPC-ket és Droidokat láthattunk.

Miután lenyugodott a sereg és elmentek, egy felfegyverzett NAV-os maradt, a neve Matteo M Hristov. Megkértem, hogy távozzon hiszen az egész brigádja elment. Ő volt az egyetlen aki háborús felszereléssel rontotta a környezetet. Ő is mint az előző kollégái teljesen ignorálta a chat-et, állt mint egy NPC több percen keresztül (De nem afkolt). Miután többször felszólítottam az első válasza egy "xd" azaz /me szakad a röhögéstől-t volt. Mivel a karakterem egy illegális háttérből ered (Erre a bizonyíték a karaktertörténetem aktív vezetése.), így csúnyábbra váltottam és elküldtem IC.
Itt jön közbe a szereptévesztés (és esetleges PG). Hristov elkérte az irataimat, amit én tagadtam és útnak eredtem. Ő követett. Egy tömeg alakult ki körülöttünk ahol ő továbbra is velem kötekedett, az irataimat kérte. Felszólított, hogy ha nem működök együtt, le fog tartóztatni. Itt már egy 15-20 ember állta körül. Ez egy hatalmas szereptévesztés. Hiszen IRL egy rendőrt ha ennyien veszik körül és kötekedik egy ismert helyi alakkal csak magát sodorja veszélybe. Például ebben a szituációban bárki oldalba szúrhatta volna késsel. Ilyenkor egy rendvédelmi személynek a legfőbb feladata segítséget kérni, vagy saját magát óvni, nem pedig a feszültségkeltés. Ez mellé csatolnám, hogy Matteo-nak nincs oka így viselkednie, hiszen nem bizonyítja sehol a karaktertörténete (Nincs is).

Kötelező bizonyíték (pl.: log, kép, videó):
1f13a99a83628c97d4f1b8f4a79f934f.png

47928b7f55c18412cb1b2854cf1ed530.png

08a91774d7eae5a8ae67bbdbce7dc94b.jpg

image__2_.png

Megjegyzés:
Egy komolyabb színvonalat várnék el, sajnálom hogy egy lényeges frakció funol. Semmi ok Merkur egységet kivezérelni egy egyszerű buliba. Ne felejtsük el, hogy egy lecsúszott negyedben naponta fordul elő a balhé. Sóhajtozva mennek ki a rendőrök, nem pedig hadsereggel. Nem történt tömegverekedés sem. Ha balhé van elég egy járőr aki megvizsgálja a helyszínt, beszél a biztonságiakkal. Ha látja, hogy nincs gond távozik, hiszen nem volt.
Felesleges elrontani 20-30 ember szerepjátékát csak azért mert a NAV cops and robbers szerveren érzi magát.
A fő problémám nem a NAV megjelenése, hanem az egész akció kivitelezése. Komolytalan, amatőr.

Egy példa jó rendvédelmi karakter szerepjátékra: LINK

Utoljára szerkesztve:

MaxX

Lelkes fórumhasználó
2019. 06. 06.
379
248
V4 karakter
Aaron Hristov
V2 karakter
Aaron Marquis
Szia.
Tehát a panaszra tett személy alapján amit leírtál, te az egész NAV-ra egy panaszt tettél.

A buliban történt verekedés idején én is a helyszínen tartózkodtam. Alapból beépült nyomozók tartózkodtak, akik próbáltak információt gyűjteni, illetve esetleges balhé és fennakadás esetén előre megvolt szervezve egy esetleges Merkúr közbeavatkozás. A Bevetési osztály azért került beküldésre, hiszen egy verekedés alakult ki a helyszínen, aminek elkövetőjét elszerettük volna kapni. Természetesen ennek megtörténte után távoznak és távoztak is volna.
Szó Szerint NPC-ket és Droidokat láthattunk.
Erre nem szeretnék reagálni. Igazából a bulinak se arról kene szólnia ennyi erővel, hogy verekedés van.
Itt jön közbe a szereptévesztés (és esetleges PG). Hristov elkérte az irataimat, amit én tagadtam és útnak eredtem. Ő követett.
Szereptévesztés nehezen lenne, hiszen körülötte nagyon sok beépült nyomozó volt, akikről TI nem tudjatok hogy azok.

Markitooo

Barangoló
2020. 06. 21.
117
36
Hódmezővásárhely
V4 karakter
🥶Matteo M Menges🥶
LV karakter
🙅🏽‍♂️
V2 karakter
🙅🏽‍♂️
Helló.
Kint voltam, chatet valóban nem nagyon bírtam sok idő után követni. Nekem már az is nagyon érdekes, hogy odajössz és a semmiből elküldesz melegebb éghajlatra, hogy menjek innen mert téged zavarlak a bulizásban. Nekem IC ez volt a feladatom, hogy kint legyek annak sok mindent nem tudok csinálni, hogy téged zavar. Amikor elkezdtem előtted intézkedni, egyedül voltál IRL is hogyha egy rendőr intézkedik valaki körül akkor egyből nagyon sok ember veszi őt körül. A háborús felszereltséggel kapcsolatban nem nagyon tudok nyilatkozni az esetek 99%-ban ebben a cuccban vagyok, ha téged zavar nem tudok mit csinálni.

Rapid

danteclan👑
SzerverAdmin
v4
2020. 04. 18.
523
915
Sopron
V4 karakter
Rapid D Dante
LV karakter
Rapid D Dante
A fentebb lévő úriember hozzászólását tudom osztani. Bármennyiszer van ilyen buli mi szokott lenni? Ugye az interiort mindenkinek büdös használni tehát a SZÓRAKOZÓHELY előtt álltok és veritek egymást ha meg egy rendőr oda megy és megmondja, hogy felkéne állni az útról és bekéne fejezni a verekedést amire persze kivonul a nemzeti gárda nektek áll feljebb amikor ti állítólag szórakoztok. Akkor szórakozzatok rpzzetek de ez ami 0-24 megy az rpt messziről sem szagolgatja. Az meg, hogy a merkur hova megy ki meg nem az meg szerintem egyáltalán nem tartozik rád.
edit: jöhetnek az emojik

Molnár

Aktív fórumozó
2019. 01. 10.
240
1 226
Subotica
V4 karakter
Maximiliano Manzanares
Egy átlagos buli verekedésre még mindig feleslegesnek tartom a mesterlövésszel futni.

Igazából a bulinak se arról kene szólnia ennyi erővel, hogy verekedés van.
Teljes mértékben egyetértek. Nem mi generáltuk a balhét, nem is szeretjük. Pont ezért fizettünk 500k dollárt a biztonsági szervezetnek, akik el is intézték a feszültséget. Mindenkinek egy jó élményt szeretnénk biztosítani a bulikkal.

Szereptévesztés nehezen lenne, hiszen körülötte nagyon sok beépült nyomozó volt, akikről TI nem tudjatok hogy azok.
A szereptévesztés vádam még mindig áll. Attól függetlenül, hogy több beépült nyomozó állt ott, még mindig rengeteg azonosítatlan ember volt körülöttünk. Megint a késelős példámat hoznám fel. Ha a tömegben késelés történik, és a beépítettek fegyvert rántanak hatalmas káosz alakulna ki, ergó szürreális lépés lenne a tömegben a kötekedést folytatni. A rendőrnek a rend védelme a cél.

Markitooo

Barangoló
2020. 06. 21.
117
36
Hódmezővásárhely
V4 karakter
🥶Matteo M Menges🥶
LV karakter
🙅🏽‍♂️
V2 karakter
🙅🏽‍♂️
A szereptévesztés vádam még mindig áll. Attól függetlenül, hogy több beépült nyomozó állt ott, még mindig rengeteg azonosítatlan ember volt körülöttünk. Megint a késelős példámat hoznám fel. Ha a tömegben késelés történik, és a beépítettek fegyvert rántanak hatalmas káosz alakulna ki, ergó szürreális lépés lenne a tömegben a kötekedést folytatni. A rendőrnek a rend védelme a cél.
Ahogyan mondod, a rendet próbáltam védeni annak érdekében, hogy jelen esetben te aki csinálja a feszkót ne legyél ott. És tudod kicsit nehéz elkerülni, hogy egy alapból tömött helyen ne vegyenek körül emberek. Ehez ennyit fűzök hozzá, a többit majd az admin intézi.

Fadel

Pötyögtető
Támogató
2019. 01. 10.
415
167
23
Budapest
V4 karakter
Zak Venturas
LV karakter
-
V2 karakter
-
Üdvözöllek! Érdekes módon úgy gondoltam IC tudtuk rendezni az ügyet de úgy látom nem sikerült. Tetszik hogy a felszerelésemmel volt a gond, IC van rá indokom amiért így járok elhiheted hogy nem a ti bulitokra öltöztem be ennyire, kaptam egy fülest hogy szét vertek valakit ami igaz volt, aztán kaptam egy fülest hogy lövöldözés van, igaz volt. Kérdem én hány olyan buli van IRL ahol lövöldöznek? Kicsit ezt is irreálisnak tartom mert a szerveren minden buliba ez van. Azt leszámítva hogy én csak rpzni mentem be szépen kaptam a tüskét hogy droid vagyok úgy látszik kevésnek bizonyult hogy végig rpztem. Nem mellesleg nemhogy a fegyvert még sokkolót se vettem elő amikor 9 ember körbeállt.

Molnár

Aktív fórumozó
2019. 01. 10.
240
1 226
Subotica
V4 karakter
Maximiliano Manzanares
Nekem már az is nagyon érdekes, hogy odajössz és a semmiből elküldesz melegebb éghajlatra, hogy menjek innen mert téged zavarlak a bulizásban.
Először szépen megkértelek, hogy távozzál, hiszen a társaid is elmentek. Ha egy xd-t kapok válasznak, ne lepődj meg, hogy faképnél hagylak. Mint ahogy írtam, ott a karaktertröténetem, ami validálja a karakterem cselekedeteit.

Üdvözöllek! Érdekes módon úgy gondoltam IC tudtuk rendezni az ügyet de úgy látom nem sikerült. Tetszik hogy a felszerelésemmel volt a gond, IC van rá indokom amiért így járok elhiheted hogy nem a ti bulitokra öltöztem be ennyire, kaptam egy fülest hogy szét vertek valakit ami igaz volt, aztán kaptam egy fülest hogy lövöldözés van, igaz volt. Kérdem én hány olyan buli van IRL ahol lövöldöznek? Kicsit ezt is irreálisnak tartom mert a szerveren minden buliba ez van. Azt leszámítva hogy én csak rpzni mentem be szépen kaptam a tüskét hogy droid vagyok úgy látszik kevésnek bizonyult hogy végig rpztem. Nem mellesleg nemhogy a fegyvert még sokkolót se vettem elő amikor 9 ember körbeállt.
A droid jelzőt a merkur berohanására alkalmaztam. Hiába próbáltunk RP-zni, lehetetlen volt leszólítani és rendet rakni. Ész nélkül rohantak.
Mint ahogy már fent leírtam a balhét próbáljuk elkerülni, ezért béreltünk fel egy külön céget.

Fadel

Pötyögtető
Támogató
2019. 01. 10.
415
167
23
Budapest
V4 karakter
Zak Venturas
LV karakter
-
V2 karakter
-
Tiszta sor csak mi ezt az esemény után Robie Tassal intéztük gondoltam nem lesz gond belőle. Tény hogy nagy volt a kavarodás de a képekből háromból kettő rólam szól hogy hogy nézek ki. Első dolog hogy nem nyomozni mentem. Második dolog hogy mindenhova így járok elnézést hogy nem tiszteltem meg a helyet annyival hogy levegyem a cuccokat. Harmadik dolog az az hogy akinek van egy cseppnyi esze és jól informált IC az tudja hogy hova milyen felszerelésbe menjen. Én tudtam kit keresek a buliban, meg is lett. Aztán Munyozzal balhézott és érdekes én segítettem neki, én vittem a kórházba. Nem azért jelentem meg így mert bennetek akartam IC félelmet kelteni, nem is azért mert veletek akartam kibaszni hanem mert volt alapja mindennek és nem viccből mentem a buliba se, elhiheted hogy nem jelentést farmolni mentem. De legközelebb akkor szolidabb ruházatba megyek ha ez akkora gondot okozott.

Molnár

Aktív fórumozó
2019. 01. 10.
240
1 226
Subotica
V4 karakter
Maximiliano Manzanares
Tiszta sor csak mi ezt az esemény után Robie Tassal intéztük gondoltam nem lesz gond belőle. Tény hogy nagy volt a kavarodás de a képekből háromból kettő rólam szól hogy hogy nézek ki. Első dolog hogy nem nyomozni mentem. Második dolog hogy mindenhova így járok elnézést hogy nem tiszteltem meg a helyet annyival hogy levegyem a cuccokat. Harmadik dolog az az hogy akinek van egy cseppnyi esze és jól informált IC az tudja hogy hova milyen felszerelésbe menjen. Én tudtam kit keresek a buliban, meg is lett. Aztán Munyozzal balhézott és érdekes én segítettem neki, én vittem a kórházba. Nem azért jelentem meg így mert bennetek akartam IC félelmet kelteni, nem is azért mert veletek akartam kibaszni hanem mert volt alapja mindennek és nem viccből mentem a buliba se, elhiheted hogy nem jelentést farmolni mentem. De legközelebb akkor szolidabb ruházatba megyek ha ez akkora gondot okozott.
Nem tartom reálisnak ezt a megjelenést. Jobban felszerelt NAV-os egy részeg verekedésnél, mint a jelenleg háborúban harcoló katonák.
Nekem a kivitelezéssel volt a legnagyobb gondom.
Ha a merkur nem rohangál össze-vissza, válaszol IC. Ha Hristov normálisan válaszol a felszólításomra és nem xd-zik IC. Sokkal szebben elsülhetett volna az RP.
Lehetett volna a szervezők és a NAV között egy szép, levezetett szerepjáték is ha egy fokkal komolyabban áll hozzá a NAV. Mi nyitottunk, ahogy mondtam négyszer szólítottunk le, csak akkor kaptunk választ amikor üvöltenem kellett a társamnak discordon hogy "Állj már a NAV-os elé mert képtelen válaszolni IC".

palinkas

Zöldfülű
2019. 02. 03.
152
1 275
22
Serbia
V4 karakter
Nareh Zakaryan
Én csak annyit fűznék ehhez, hogy szerintem jobb megoldás lett volna, ha az adott személyt kiviszitek a "teraszunkra" és ott megoldjátok vele a konfliktust.
Ahelyett ti berohantatok, felszerelve és szó szerint elrontottátok a bulit.
@Fadel rólad beszéltem is a játékon kivül, hogy legalább normálisan rp-zel velünk (talán a múltkori bulin is). Tudom hogy nem azért vettél részt, hogy kreáld a vitát, hanem hogy lerendezd. Viszont a megjelenésed az szerintem botrány volt, szemet szúrt. Ezért lettél valószínüleg screenelve is.
Sajnos manapság ez a megjelenés elég sok mindent elmond, és valszeg ez miatt kapod a hatet.

(különben én is a buli egyik szervezője vagyok, azért írtam)

Fadel

Pötyögtető
Támogató
2019. 01. 10.
415
167
23
Budapest
V4 karakter
Zak Venturas
LV karakter
-
V2 karakter
-
Lehet hogy nem reális egy buliba de csak ismételni tudom magam, nem a buli miatt érkeztem, nem az volt a prioritásom és ha valaki odajön hozzám megkérdezi miért vagyok harci díszben szívesen elmondom neki mert annak is elég nyomós indoka van. Ami pedig a NAV fellépésére vonatkozik azt pedig lerendeztük IC, szóltam is nekik hogy mostmár menjenek és azt is elmondtam hogy többet ilyen nem lesz elnézést kérünk mert hallottam valakit véletlen lesokkolt Hristov. Gondoltam nem láttok ti se többet az ügyben nem gondoltam hogy PK lesz téve. Csak amikor egy ilyen felszerelt illető mint én odaáll a fegyvertelen nagy hatalmas bandavezér elé az is kicsit irreális hogy akkora szája van meg úgy tudja osztani az észt mintha meztelenül lennék így sajnos sokszor kell használni a kényszerítőeszközöket mert amíg nincs használva addig azt hiszi az illető hogy nincs is nálunk. Volt már nem egy nem kettő ilyen eset hogy úgy állnak belém hogy mögöttem 4 M4-el felszerelt kollega van rajtam meg nagykaliber szintén. Tök király hogy a karaktertörténetbe benne van hogy nem ismeri a félelem szót meg hogy beleáll mindenkibe egy az egybe csak azért ismerni kéne a határokat egyes játékosoknak.

TASS

el Patrón
2021. 08. 27.
79
683
www.youtube.com
V4 karakter
Robie Tass
Egyet tisztázni szeretnék, nem azzal volt gondunk, hogy @Fadel felfegyverkezve jelent meg, neki meg volt rá IC a kellő indoka.
Leginkább azzal, hogy 400 merkúros, pénzügyőr őrmester jelenik meg egy ártatlan ökölharc kialakulása végett.

Nem hiába fizetünk több mint fél millió dollárt egy legálisan működő biztonsági őrökkel foglalkozó cégnek egy éjszakára.
Nem kell megjelenni több járőrnek egy ilyenért. Nem reális.

Molnar nevében elnézést kérünk a pk-ban megengedett stílusáért.
Nem áll módunkban beefet kezdeni.

Sergey

Klaviatúra gyilkos
2019. 01. 10.
728
1 920
V4 karakter
Torsten Kriegsheim
LV karakter
-
V2 karakter
Nincs
Hányszor verék és lőtték szét a különböző klubbokat akik mint ahogy idézem "Nekünk ez az RPnk".
Miért jött ki a Merkur? Talán mert legutóbb is ott balhéztak és daráltak a klubbotoknál. Jó innentől kezdve megváltozik a felállás.

Munyoz.

𝕮𝖆𝖗 𝖙𝖊𝖑 𝖊𝖘𝖙 𝖓𝖔𝖙𝖗𝖊 𝖇𝖔𝖓 𝖕𝖑𝖆𝖎𝖘
2019. 09. 22.
662
2 462
24
Szolnok
V4 karakter
Ernesto Chambley
LV karakter
Ernesto Muñoz.
V2 karakter
🇫🇷🇲🇽
Na most a Sergey hozzászólására tekintve, (amiből egyébként kb 90%-át nem érteni), szeretném tisztázni mind a NAV, mind akármelyik más frakció vagy játékos felé, hogy a panaszkönyv amit Molnár tett ki, köze nincs, és nem is lesz hozzánk. A válaszokból ítélve itt nem csak mi, hanem más is egy kalap alá lett könyvelve x emberek által, tehát hogy csak tiszta legyen NEM a mi frakciónk kezdeményezte a panaszkönyvet, sőt.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.