Marihuána Legalizálása a szerveren [Szutyiii helyett írom]

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Skywalker

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
15
16
V4 karakter
Cristian Lorenz
LV karakter
Alissa Brassco
V2 karakter
Erza Tao Yun
Sziasztok!

Arra gondoltam, hogy lehetne legalizálni a marihuanát. Így kicsit több lehetőség lenne az illegál oldalról a szerveren. Az ötlet annyit tenne, hogy lennének cannabis boltok, ahol lehetne CBD olajat, mint gyógyír / fájdalom csillapítót kapni és lehetne magas THC tartalmú növényi származékokat akár virágzatot akár olajat vagy élelmiszert kapni. Lehetnének magántulajdonban ezek a boltok, amit akár PP vagy pénzért fel vásárolhatóak lennének vagy bérelhetőek.. Lehetnének beszállítók is, akik farmon megtermesztik és leadják a boltoknak pénzért.

A legalizálással így kizárható lenne, mint bűncselekmény a fű rekreációs használata is

Viszont bejöhetne új kábitószer, mint például: a speed (spuri) / crack / kristály / methanfetamin / MDMA / Eki

Strand

Aktív fórumozó
Támogató
2020. 06. 26.
294
923
19
www.etsy.com
V4 karakter
Quentin Strand
LV karakter
Quentin Strand
Szerintem BŐVEN elég lenne ha a füves cigit legálisan lehetne vásárolni bolt NPC-nél. Pl:1000$/DB
Nem a legreálisabb ötlet hogy Nevada államban legális a fű, de ettől függetlenül TÁMOGATOM!

• Tetszik
Reactions: Benitoo

notoriousdancso

Teflon Don
2019. 01. 10.
1 050
4 303
V4 karakter
John DiBello
LV karakter
Jude Bonner
Szerintem BŐVEN elég lenne ha a füves cigit legálisan lehetne vásárolni bolt NPC-nél. Pl:1000$/DB
Nem a legreálisabb ötlet hogy Nevada államban legális a fű, de ettől függetlenül TÁMOGATOM!
E téren szabadon lehet dönteni, Nevada állam csak egy irányadó, el lehet térni részben viszont ehhez törvényhozói hatalomra lenne szükség a szerveren, tehát egy Gorvernmentre. Meg kéne szavaztatni stb (így lenne reális), de ha komoly érdeklődés lenne erre akkor legalizálható.

Nevada államban amúgy legális a marihuána fogyasztása, papírral, rekreációs céllal.

E: Nyílván nem ezer dollárért lehetne vásárolni.

Utoljára szerkesztve:

Skywalker

Újonc
Támogató
2019. 02. 24.
15
16
V4 karakter
Cristian Lorenz
LV karakter
Alissa Brassco
V2 karakter
Erza Tao Yun
E téren szabadon lehet dönteni, Nevada állam csak egy irányadó, el lehet térni részben viszont ehhez törvényhozói hatalomra lenne szükség a szerveren, tehát egy Gorvernmentre. Meg kéne szavaztatni stb (így lenne reális), de ha komoly érdeklődés lenne erre akkor legalizálható.

Nevada államban amúgy legális a marihuána fogyasztása, papírral, rekreációs céllal.

E: Nyílván nem ezer dollárért lehetne vásárolni.
Egyetértek veled, ha lenne IC egy szavazás amit a goverment indít el a marihuanna és az abból készíthető dolgok legalizására az nagyon jó lenne.

ChillBro

Zöldfülű
Támogató
2019. 04. 15.
173
224
👾
xyl.lol
V4 karakter
levie.d.anderson
LV karakter
sophie.spencer
V2 karakter
sophie.spencer
Szia. Igazából Támogatom. ?‍⚕️

Ryo

Pötyögtető
Támogató
2019. 09. 20.
488
1 247
26
Tolna Country
LV karakter
Ryo Kyoko
Én támogatom.
Azt meglehetne csinálni hogy az ilyen helyeken ellehet adni a bibét olyan módon mint a piacon a répát vagy a tojást.
A felvásárolt árnál kb 5-szőr drágábban lehetne venni kész termékeket.

bigmac

Írnok deák
2019. 01. 10.
633
3 527
V4 karakter
luigi palmiro
LV karakter
dwight gallagher
Arra gondoltam, hogy lehetne legalizálni a marihuanát. Így kicsit több lehetőség lenne az illegál oldalról a szerveren.
Ezt nem értem.

Aki illegállal akart foglalkozni az eddig is gond nélkül tudott, plusz szerintem a drogok így sincsenek igazán kihasználva az illegális frakcióknál. Ezekkel a megoldásokkal amiket írtatok csak több pénz jönne be a szerverre, aztán tényleg MINDENKI milliomos lenne és szép lassan átmenne V3-ba a szerver az árakat illetően, így is pofátlanul drága minden.

• Vicces
Reactions: Ernő

notkrisz

Írnok deák
2019. 04. 16.
584
1 778
V4 karakter
Wang Jin
LV karakter
Omar Cortes
V2 karakter
nincs
Azt meglehetne csinálni hogy az ilyen helyeken ellehet adni a bibét olyan módon mint a piacon a répát vagy a tojást.
Eladás=/=vevés egy olyan helyről ami ennek van kialakítva. RL beszoktál menni a boltba, hogy eladj egy vekni kenyeret?
Canadában pl. (gondolom Nevadában is hasonló szabály van) nem legális pénzért eladni a marihuánát, csak vásárolni boltokból, amik erre lettek kialakítva.
Meg amúgy is, miért kell mindenből profitálni pénzileg lol?

• Tetszik
Reactions: styliste

HellGun

Zöldfülű
Támogató
2019. 06. 02.
179
68
Ózd
V4 karakter
Ryder D Diapolouse
LV karakter
Sebastian Sennammer
Szia, ez egy rohadt jó ötlet TÁMOGATOM!

Szaki

Barangoló
2019. 01. 12.
97
109
Graz ??
V4 karakter
John Silvestri
LV karakter
John Silvestri
Na de várjunk egy kicsit... Ha legalizálni szeretnéd a marihuana-t, azzal pont nem segited az illegált. Szerintem az lenne a legkorrektebb, ami mai napig több országban működik, hogy az elöállitása/árusitása bűncselekémény lenne , azonban kis mennyiség bitroklása/fogyasztása pedig legálisan is megoldható.

AWalner

Barangoló
2019. 02. 01.
92
137
LV karakter
Arnold Walner
Nevadában jelenleg rekreációs használatra , orvosi használatra legális ,illetve dekriminalizált. Minden államban IRL kicsit másak a szabályozások, Nevadában például ültetni is ültethetsz valamennyit a saját kertedben,viszont megvan ,hogy mennyit tarthatsz magadnál egyszerre, mennyit vásárolhatsz. Ilyesmi lehetne a szerveren szerintem is.
Ha téged érdekel ez a dolog mélyebben, akár elkezdhetsz érte kampányolni IC is. Írj újságcikket, próbáld meg komolyabb emberek véleményét kikérni, próbáld meg IC is elérni a célodat,szerintem tök jó RP lehetőség.
Végül pedig lehetne róla tartani IC népszavazást ,és bekerül igen válasz esetén. Ezt el tudnám képzelni akár fórumon is.
(Amúgy a kristály és a metamtefamin ugyanaz )
forrás: https://ballotpedia.org/Nevada_Marijuana_Legalization,_Question_2_(2016)

csimszike

Újonc
2021. 01. 06.
18
3
21
LV karakter
William Reddington
Nevadában jelenleg rekreációs használatra , orvosi használatra legális ,illetve dekriminalizált. Minden államban IRL kicsit másak a szabályozások, Nevadában például ültetni is ültethetsz valamennyit a saját kertedben,viszont megvan ,hogy mennyit tarthatsz magadnál egyszerre, mennyit vásárolhatsz. Ilyesmi lehetne a szerveren szerintem is.
Ha téged érdekel ez a dolog mélyebben, akár elkezdhetsz érte kampányolni IC is. Írj újságcikket, próbáld meg komolyabb emberek véleményét kikérni, próbáld meg IC is elérni a célodat,szerintem tök jó RP lehetőség.
Végül pedig lehetne róla tartani IC népszavazást ,és bekerül igen válasz esetén. Ezt el tudnám képzelni akár fórumon is.
(Amúgy a kristály és a metamtefamin ugyanaz )
forrás: https://ballotpedia.org/Nevada_Marijuana_Legalization,_Question_2_(2016)
Egyébként az Ekiben MDMA van.. hatásra ugyanaz a kettő, felesleges lenne. Vagy molly legyen, vagy eki, a kettő egyszerre butaság.

• Tetszik
Reactions: nemisteli

KwEiN

Klaviatúra gyilkos
Támogató
2019. 01. 31.
813
2 171
V4 karakter
Osian Kidd
LV karakter
Sean Collins
V2 karakter
Daniel Frewen
Sziasztok!
Először is, szerintem ez egy jó alapötlet lenne, bár én kicsit másképp látom a dolgot.
Gondolom nem kell mondanom, hogy jelenleg lehetetlenség a drogokat értelmesen felhasználni. Értem én, hogy ad fizetésbónuszt / végtelen staminát / shieldet, de egyszerűen nem éri meg még így sem előállítani. Egyszerűen nincs rá vevő, macerás az előállítása (amivel nem is lenne gond, ha megérné), és mindig ott van az a fölös rizikó, hogy több tízezer dolláros csekkel a zsebedben ülhetsz be a börtönbe pár órára, mert te pár ezer $-t szerettél volna összeszedni 1-1 drog eladásáért, amire a szerveren játszók 99%-a nem vevő.
Másodszor meg, szeretnék reflektálni pár kommentre.

#1 @pufika. jól leírta, szerencsére Las Venturas továbbra is egy nem létező hely, így a jogszabályok is teljesen eltérőek lehetnek, nem kell Nevadát szempontul venni. Ennek értelmében pedig simán legalizálhatóvá lehet tenni a füvet (meg igazából bármit, de erre ne térjünk ki).

2#
Ehelyett lehetne 1-2 elrejtett NPC, mint a magoknál, akinél el lehetne adni a különböző drogokat, ha már a játékosok szinte semennyire nem veszik. Mert nem kis pénz és idő előállítani ezeket. Illetve ne a bibét lehessen eladni, hanem csak a kész drogokat (jelen esetben a füves cigit), mert így megmaradna az illegálnak is az a plusz bevétel, amit esetleg 1-1 drogkészítésért kapnak NS-ektől/civilektől.

3#
Meg amúgy is, miért kell mindenből profitálni pénzileg lol?
Igazából a válasz nagyon egyszerű. Ha már megdolgozol valamivel, akkor szeretnél belőle pénzt is keresni, nem? Főleg úgy, hogy eléggé komplikált az előállítás, ami csak scriptelt frakciók számára elérhető (ami jobb is így). Mellékesen elhiszem, hogy itt mindenki az RP-re megy, és senkinek nem számít a vagyon, de nem gondolom, hogy a nagy drogbáróknak vagy cripseknek abból kéne megélniük, hogy naponta lapátolja a szalmát a tehenei alatt. Mert jelenleg, ha nem akarsz illegális karakterként éhenhalni, akkor nagykerezned vagy farmoznod kell, esetleg ha van több pénzed, akkor kereskedned (nyilván még a PP-zés is opció, de szerintem ezt nem engedheti meg magának mindenki). Mivel a drogokban közel nulla pénz van, a fegyverekben, pedig minimális a haszon, így ezekből nem tudsz normálisan karaktert fenntartani. Feltéve ha nem buktatnak épp, mert akkor ugye még ezek a kis profitok is kiesnek.

4#
az elöállitása/árusitása bűncselekémény lenne , azonban kis mennyiség bitroklása/fogyasztása pedig legálisan is megoldható.
Ezzel is egyetértek, ez is egy kis segítség lehet az illegál részére. De ehhez jó lenne, ha vennék is a játékosok. Mert hiába lenne legális a használata / fogyasztása, ha nem lenne értelme megvenni. Ugyanis nem fognak fölöslegesen vásárolni csak azért mert legális, ha van. Nem mellesleg a szerveren nincsenek drogfüggők, mert nem éri meg, akármekkora RP-s is vagy, másrészt aki tényleg RP-zni jár fel, annak meg nincsen pénze ilyenre. Szóval amíg nem ad valami hú de szuper dolgot a drog, addig ez a szenvedés mindig megmarad.

Köszi, ha végigolvastad!

bigmac

Írnok deák
2019. 01. 10.
633
3 527
V4 karakter
luigi palmiro
LV karakter
dwight gallagher
Még mindig nem értem miért kellene eladnia bármit is egy illegális frakciónak ahhoz, hogy szerepjátékozhasson. Illegál fk-knak a legfőbb pénzforrás az ATM rablásban rejlik, legalábbis ez mutatkozik meg abban, hogy hányszor van egy nap üzemképtelen ATM jelzés. Ettől függetlenül néha úgy érzem a civilek több illegál cuccot adnak el mint bármelyik illegális frakció a szerveren, szóval ezzel az ötlettel nagyrészt a civileknek lenne kezdezve ami pedig abszolút felesleges, mivel számtalan pénzkeresési forma létezik.
a szerveren nincsenek drogfüggők, mert nem éri meg, akármekkora RP-s is vagy
Aki "RP"-s annak nem kell drog item ahhoz, hogy drogfüggőt lehessen IG. Nem kell mindent a pénzhez mérni, rengeteg lehetőség van pénz nélkül is megoldani rengeteg dolgot. Akit ténylegesen foglalkoztat a szerepjáték az nem fog holmi script-re hivatkozni hanem megoldja a saját kreativitása segítségével.

KwEiN

Klaviatúra gyilkos
Támogató
2019. 01. 31.
813
2 171
V4 karakter
Osian Kidd
LV karakter
Sean Collins
V2 karakter
Daniel Frewen
megoldja a saját kreativitása segítségével.
Pontosan, ezt nagyon jól leírtad. Ergó fölösleges item a drog, hisz az egyetlen értelmes haszna a shield lenne, de egy csokitojással előrébb vagyok és fele annyiba sem kerül mint egy akármilyen kábítószer. Illetve az ATM-es dologhoz csak annyit, hogy én nem nagyon láttam, hogy sok ATM-et fúrnának, akikkel beszéltem illegál FK-sokkal, azok is azt mondták, hogy nem foglalkoznak vele, csak összeraknak dolgokat. Bár te gondolom rendvédelmis vagy, így jobban belelátsz ebbe.
Szóval ja, a játékosok hamarabb RP-zik le, hogy hangulatjavító szereket fogyasztanak, minthogy tényleg vegyenek és használjanak in-game. Az én kommentem pont erre akart rávilágítani, hogy NEM ÉRI MEG jelenleg drogot termeszteni/árulni/használni és szerintem ez itt a legfőbb baj.

• Tetszik
Reactions: DrVker és bigmac

notkrisz

Írnok deák
2019. 04. 16.
584
1 778
V4 karakter
Wang Jin
LV karakter
Omar Cortes
V2 karakter
nincs
Igazából a válasz nagyon egyszerű. Ha már megdolgozol valamivel, akkor szeretnél belőle pénzt is keresni, nem? Főleg úgy, hogy eléggé komplikált az előállítás, ami csak scriptelt frakciók számára elérhető (ami jobb is így). Mellékesen elhiszem, hogy itt mindenki az RP-re megy, és senkinek nem számít a vagyon, de nem gondolom, hogy a nagy drogbáróknak vagy cripseknek abból kéne megélniük, hogy naponta lapátolja a szalmát a tehenei alatt. Mert jelenleg, ha nem akarsz illegális karakterként éhenhalni, akkor nagykerezned vagy farmoznod kell, esetleg ha van több pénzed, akkor kereskedned (nyilván még a PP-zés is opció, de szerintem ezt nem engedheti meg magának mindenki). Mivel a drogokban közel nulla pénz van, a fegyverekben, pedig minimális a haszon, így ezekből nem tudsz normálisan karaktert fenntartani. Feltéve ha nem buktatnak épp, mert akkor ugye még ezek a kis profitok is kiesnek.
Szia, nem.
Minden amit mondtál a 3. részben az cáfolható.
Egyáltalán nem kell nagykerezned/ppzned/farmoznod/kereskedned ahhoz, hogy megélj. Nem tudom milyen illegál fkban jártál (már, ha voltál), de baromira nem arról szól, hogy na akkor most szerezzünk egy kis pezottót. Simán roleplay-yel eladhatod a kábítószert, és kapsz fiktív pénzt, amit elkölthetsz a karakteredre. Az elköltésnél nem feltétlen az autóra gondolok, hanem az ékszerekre, ruhákra, stb-stb.

• Tetszik
Reactions: bigmac és Knew

Puzsér

Aktív fórumozó
2021. 03. 19.
252
1 784
Országház
forum.see-game.com
LV karakter
Ezekiel_Moore
Nekem nagyon felpezsdítettétek az elmémet ezzel az egész ötlettel. Én inkább ezt IC ügyként kezelném. Hamár úgyis vezetek egy NS pártot, akkor rendezek egy legális tüntetést a marihuána legalizálása érdekében. Ha sikerül-ha nem ebből egy jó szitut ki lehet hozni. Ha nem gond ellopom az ötletet!
-Üdv Puzsér.

Utoljára szerkesztve:

ezittanikoo

Barangoló
Támogató
2021. 03. 18.
101
190
LV karakter
Maxwell Cook
Szerintem úgy kellenne ,hogy vásárolni az NPC-től kis mértékben illetve fogyasztani legális,eladni illegális. Egyébként jó ötlet,támogatom

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.