Átnéztem a videót párszor, és kimatekoztam a srácok terveit, ami a következő:
-Amielőtt odaérsz a határhoz, leszállnak a határ másik oldalára, és fegyverrel kiszállnak rád, ezzel elkapva téged, és nem hagyva menekülő útvonalat.
Ez az egész kicsit el lett matekozva, mert egyszerre értetek oda a határhoz, ezért ki tudtad kerülni, és késő volt, hogy kiszálljon Evan.
Két részre bontva az egészet pedig:
1 - Evan érkezett határhoz, és a fentebb említett terv szerint akart eljárni, viszont azzal nem számolt, hogy te is akkor érsz oda, amire ő leszáll. A videón látszik, hogy precízen és profin rakja le a helikoptert az úttestre. Mint fentebb is említettem, ez egy jó terv lett volna az elkapásodhoz, csak nem adta ki a lépés úgy, ahogy Evan kiszámolta.
2- Gjon megérkezik nagyobb sebességgel, és ugyanazon a fent említett terv szerint akar leszállni, akárcsak Evan. Mivel egyszerre akartak leszállni, így Gjon az oszlopnak, majd Evannak csapódva vágja le a helikoptert. Ez így alapvetően nem helyénvaló, és nem elfogadott. Lentebb részletezem, hogy miért is.
Szóval, összességében, nincs azzal gond, ha precízen, amire odaérne a menekülőautó a határhoz (és nem abban a pillanatban, ahogy odaér, mint , leszállnak helivel, és elkapják. Viszont az már nem megoldás, ha csak ledobják a helikoptert az út közepére, mindenképp meg kell bizonyosodni a bizonságos leszállásról. Ez a videón látszik is, hogy Evan szépen rakja le a helikoptert, nem odavágja.
Javasolnám mind Evannak, mind Gjonnak, hogy ilyen manővereknél jó előre gondolkozzatok, ha látjátok, hogy csak utolsó percben tudjátok végrehajtani, mint Evan a videón, akkor ne dobjátok le a helit, és ne egymást, illetve minden objectet elütve szálljatok le, lásd Gjon. Maradjunk a realitás keretein belül.
Mivel hátrányotok nem keletkezett a szituációból, így következmények nélkül zárom, a srácok meg tanultak az esetből, és a fentebb leírtak szerint fognak a jövőben ilyet csinálni.
Bármi kérdés van, keressetek fel.
Kellemes Ünnepeket!