Magas ping hosszabb-rövidebb ideig

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

mayers.

gameadmin.
Támogató
2019. 01. 10.
112
26
21
Szeged
V4 karakter
DeShawn Jackson
Sziasztok.
Körülbelül 2 hete véltem felfedezni, hogy néha felmegy a pingem 2000ig (volt, hogy 6000 is volt) és általában 10 másodperc alatt helyre is áll, de volt rá példa, hogy le is dobott a szerver. (a mai napon egyébként 2 óra alatt 4x is történt ilyen, hogy 2000 volt.)
Fogalmam sincs, hogy mi lehet a probléma. Ha rendszergazdaként indítom el az MTA-t, akkor is előjön ez. Abban nem vagyok biztos, hogy csak akkor megy fel a ping, amikor MTA-ban vagyok, de ezt eddig csak akkor tapasztaltam.
Mi lehet a probléma?
Válaszokat előre is köszi!

uncseh

soundcloud.com/uncseh
2019. 01. 10.
730
2 449
V4 karakter
jákovics róbert
LV karakter
connor west
Hát lehetséges, hogy valahol a szolgáltatódnál van a probléma akkor...(?)
Nekem még nem fordult elő ilyen, mástól sem hallottam még eddig.

• Tetszik
Reactions: mayers.

KevNetIT

Zöldfülű
Támogató
2019. 01. 10.
200
152
24
Esztergom
V4 karakter
Kevin Weyl
Hali!
Ha városban élsz, akkor gondolom Telekomtól vagy az Inviteltől veszed a netet. Ha faluban, akkor veheted bárkitől, nem lesz jó, ugyanis távól van a központjuk és ez az DSL net halála. Amennyiben esetleg Budapesten élsz, mindenképp vásárolj Digit, ha teheted ugyanis náluk már (szinte mindenhol) elérhető az optikai internet, ami nem szenved az ADSL, más náven "kábeles net" gyermekbetegségében. Amennyiben bármelyik más szolgáltatónál vagy, akkor felesleges panaszkodnod, ugyanis ez nem az ő hibájuk, hanem a technológiáé. Érthető okokból nem fognak High-End routereket használni.
Technikai magyarázat: (csupán ezért, ha esetleg érdekel ;) )Az egésznek az a problémája, hogy apró szakadások (csomag elvesztések) vannak a csatlakozásban ami folyamatossan többlet-forgalmat generél ami miatt lecsokken a sávszélességed hasznos "része" ezért nő a pinged :) Ha sok ilyen "szakadás" egymást követ, akkor olyan nagy "rés" keletkezik, amit az MTA (programozási hibából adódóan 2003 as játék) nem tud kezelni ezért ledob a szerver.

• Imádom

mayers.

gameadmin.
Támogató
2019. 01. 10.
112
26
21
Szeged
V4 karakter
DeShawn Jackson
Sziasztok, köszi a válaszokat!
Digim van nekem is, városban. Leginkább azért furcsa nekem, mert eddig nem csinált ilyet, tegnap-ma lett leginkább a legelviselhetetlenebb.
(legalább annyi megnyugtat, hogy még valaki írta, hogy neki is van ilyen.)
Na mindegy, remélem megoldódik a helyzet. :D

KevNetIT

Zöldfülű
Támogató
2019. 01. 10.
200
152
24
Esztergom
V4 karakter
Kevin Weyl
Ha Digid van, akkor viszont meglepő a helyzet. Ellenőrizd le, hogy optikai vagy DSL neted van, ugyanis rendben van, hogy a Digi már javarészt átállt az optikai netre, van ahol még DSL van csak, vagy van már mindkettő de nem az lett bekötve vagy nem az lett választva.
Ha optikai neted van akkor a fennt leírt probléma nem lehet. Akkor a következő dolgokról győzödj meg! Nem WiFi ről játszol. Nincs esetleg a szolgáltató routere után saját Switch/Router. Amennyiben ezekkel minden rendben van (ha van), akkor csakis a szolgáltató Routere vacakol (1 év után mindegyik cserés, lehet az Asus vagy bármilyen, ritka a jó router ami 5-6 évig bírja, és a szolgáltató nem ilyeneket szerel be a lakásokba.
Tehát röviden: ha optikai neted van akkor egy telefon, hogy jöjjenek ki nézzék meg a routert mert van vele néha ilyen baj, és ha díjmentes a csere, akkor érdemes.
Ha pedig nem optikai neted van akkod érdemes vátani, persze csak ha lehetséges! :)

• Tetszik

mayers.

gameadmin.
Támogató
2019. 01. 10.
112
26
21
Szeged
V4 karakter
DeShawn Jackson
Igen, van egy saját router + amit a szolgáltató adott és nem WiFiről játszom. Ha pár napig nem javul meg, akkor tényleg az mehetett tönkre.
(egyelőre annyi boldogít, hogy "Szegeden láttalak csoportban" pont pár órája írta ki valaki, hogy rossz az internet nála és pont ő is Digis, szóval hátha nem csak nálam van ilyen, viszont ha pár napon belül nem lesz jó, akkor le kell cserélni azt a cuccost.)

KevNetIT

Zöldfülű
Támogató
2019. 01. 10.
200
152
24
Esztergom
V4 karakter
Kevin Weyl
Ne sürgesd a cserét, ha megoldható, akkor kösd ki a saját routert és nézd meg, hogy úgy is fenn áll-e a probléma, mert ha igen, akkor a szolgáltatónál lehet a baj (karbantartás stb) és akkor ne vegyél feleslegessen új routert!

• Tetszik

mayers.

gameadmin.
Támogató
2019. 01. 10.
112
26
21
Szeged
V4 karakter
DeShawn Jackson
Rendben köszönöm szépen a segítséged, megpróbálom azt amit írtál.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.