Magát a fuvarozós vállalkozást elég kevés befektetéssel tudod elkezdeni. Igazából egy alapítási díj van, utánna kapsz egy számlatömböt amit minden héten le kell adnod. Ennél egy bizonyos összeget mint ÁFA kifizetsz a NAV-nak. Lehet visszaigényelni is adót, hogyha bejelentesz egy rendszámot a vállalkozásba akkor a szerelőtelepes szerelési összegek amik arra a rendszámra szólnak azoknak a 20%-a leírható, azaz annyival kevesebb ÁFA-t kell befizetned. Az adópolitika kicsit érdekes mivel egyetlen ország adórendszeréhez sem mérhető, lényeg hogy ki kell tapasztalni. Amúgy a taxis cég megéri, mivel minimális befektetéssel is eltudod kezdeni. Viszont arra figyelj hogy mindig időben add le a számlatömböket mivel elég sok késedelmi pótlékot szoktak kivetni. Az áfa mértéke 20% szóval az árakat is úgy érdemes megszabni hogy neked a tiszta nyereség megérje. Én anno úgy csináltam légi taxiban hogy nettó összeget határoztam meg amennyit kapni szeretnék, aztán hozzáadtam az adót és úgy kértem a fuvardíjat. Székhely szerintem nem kell, legalábbis én nem adtam meg de ebben nem vagyok biztos. Érdemes megkérdezni egy ügyintézőt.