Magánvállakozás kérdések

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Pavmarac

Újonc
2022. 07. 11.
23
8
5900 Orosháza
V4 karakter
Mustafa Orik
LV karakter
Joseph Cortez
  • Magán Taxis vállalkozás indításához szükséges-e ingatlan(Interior)?
  • Mennyibe kerül (kb.) egy személyszállításra specifikálódott magánvállalkozás elkezdése?
  • Milyen szabályok vonatkoznak az eféle magánvállalkozásra? (Adózás a NAV felé stb.)
  • Mik azok amik egy személyszállitásra specifikálodott vállalkozás elinditása során kap a vállalkozás feje/tagjai? (Pl.: tömbök stb.)
  • A tömbök igénylése után milyen rendszerességgel kell azokat a NAV felé felmutatni, “beváltani”?
  • A “tömbök” használatának menete?
  • A vállalkozás elindításátol kezdve, havi szinten egy adott összeget be kell-e továbbra is fizetni ha igen ebben az esetben mennyit?

Buntii

Barangoló
2020. 12. 21.
137
465
V4 karakter
Casey_Olson 🇨🇦
LV karakter
Reno_Dorsey 🇺🇸

Ez a két topic a kérdéseid nagy részére választ ad. Ha ezen kívül még további kérdésed lenne, In-Game besétálsz a NAV HQ-ra (sf) és kérsz egy adóügyes kollégát (pl. Hardwick hadnagy) akkor Ő(k) minden további kérdésedre maradéktalanul választ fognak tudni adni.

• Fire
  • Imádom
Reactions: DreeN és Pavmarac

Warlord22

Pötyögtető
Támogató
2019. 01. 10.
532
1 916
28
V4 karakter
Fabio Luchese
LV karakter
Brandon Artmenson
V2 karakter
Táplis Béla
Magát a fuvarozós vállalkozást elég kevés befektetéssel tudod elkezdeni. Igazából egy alapítási díj van, utánna kapsz egy számlatömböt amit minden héten le kell adnod. Ennél egy bizonyos összeget mint ÁFA kifizetsz a NAV-nak. Lehet visszaigényelni is adót, hogyha bejelentesz egy rendszámot a vállalkozásba akkor a szerelőtelepes szerelési összegek amik arra a rendszámra szólnak azoknak a 20%-a leírható, azaz annyival kevesebb ÁFA-t kell befizetned. Az adópolitika kicsit érdekes mivel egyetlen ország adórendszeréhez sem mérhető, lényeg hogy ki kell tapasztalni. Amúgy a taxis cég megéri, mivel minimális befektetéssel is eltudod kezdeni. Viszont arra figyelj hogy mindig időben add le a számlatömböket mivel elég sok késedelmi pótlékot szoktak kivetni. Az áfa mértéke 20% szóval az árakat is úgy érdemes megszabni hogy neked a tiszta nyereség megérje. Én anno úgy csináltam légi taxiban hogy nettó összeget határoztam meg amennyit kapni szeretnék, aztán hozzáadtam az adót és úgy kértem a fuvardíjat. Székhely szerintem nem kell, legalábbis én nem adtam meg de ebben nem vagyok biztos. Érdemes megkérdezni egy ügyintézőt.

• Imádom
Reactions: Pavmarac

Pavmarac

Újonc
2022. 07. 11.
23
8
5900 Orosháza
V4 karakter
Mustafa Orik
LV karakter
Joseph Cortez
Nagyon szépen köszönöm az infot, nagyon sok ideje nem jatszottam mar sajnos gephiany miatt, igy minden informacio szukseges szoval tenyleg koszonom a segitseget

• Tetszik
Reactions: jimre
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.