Rendőri túlkapás: Mészárlás és szakszerűtlenség az El Diablonál
Dátum: 2024.03.10. | Közzétette: Enzo Charpentier |
A mai este folyamán megjelentem egy hölgy barátom társaságában az El Diablo nevű szórakozóhely zenés rendezvényén, ahol rendkívül jó hangulat fogadott. Sokáig mulattunk, természetesen nem ment minden gördülékenyen, voltak kisebb súrlódások és nézeteltérések, egy verekedést helyén kezelt a rendőrség és még időben elfojtott. Röviden tehát, nyugalmasnak és békésnek ígérkezett az este. Ez mindaddig igaz is volt, amíg váratlanul tűzharcot robbantott ki egy ismeretlen elkövető. A lövöldözés során több ember megsérült, köztük rendvédelmi szerv tagjai, s ami mégszörnyűbb, fegyvertelen, békés állampolgárok is.
A helyszínen lévő hatósági személyek azonnali erősítést kértek, az egyik vezetőnek tűnő személy vízágyúkat kért a helyszínre egyből, ahelyett, hogy lejelentette volna a tömeges káreseményt, és ehhez megfelelő mennyiségű egészségügyi személyzetet hívott volna segítségül.
Teljesen lesokkolódtam, próbáltam feldolgozni a traumát amit átéltem párommal, de hálás voltam, hogy sokakkal ellentétben nem esett bántódásunk. Több lőtt sérüléssel rendelkező, erősen vérző embert láttam, próbáltam segítséget kérni az egyre több helyszínre gyűlő rendvédelmi erőktől, de süket fülekre találtam. Egy embert sikerült időben ellátnom, a másik kettő sajnos elvérzett, életét vesztette. Többsször ordítottam a fűtött szolgálati járműben ülő fegyveres hivatásosok felé, hogy segítségüket kérjem, de rá se hederítettek, nem szálltak ki segíteni a bajbajutottakon.
A dolog pikantériája, hogy miközben dokumentáltam a történéseket, és megközelítettem egy újabb vérző személyt, egy fő ismeretlen járműkezelő a vízágyúval lelocsolt engem, majd a hangosbeszélőből rámkiabált, hogy húzzak már el. Az én eltávolításommal és szükségtelen locsolásommal volt elfoglalva, ahelyett, hogy a még életben lévő, lassacskán elvérző állampolgárokat ellássa.
Egy teltebb rendőr végül alpári stílusban, az állampolgárokat tegezve szólította fel őket a távozásra. Olyanok mondott, hogy az állampolgár kap két percet "eltakarodni", különben "agyonsokkolja" őt. El sem telt két perc, konstatálta, hogy "nem sikerült felfogni", majd lesokkolta, és bilincsbe verte az egyik állampolgárt. Ekkor érdeklődött, hogy kinek nem sikerül még elmennie. Erre egy férfi jelezte, hogy ott lakik az utcában, amire az volt a válasza, hogy "szól, ha érdekli".
Fontos hozzátenni, hogy a terület fizikailag nem volt lezárva, és hivatalos közlést a hatóság nem intézett a közterületen tartózkodó állampolgárok felé a közterület lezárását illetően.
Egy férfi nyilatkozott is lapunknak az eseményekről. Nyilatkozatát változtatások nélkül közöljük.
Szép napokat kívánok! Jonathan vagyok és egy rendőri túlkapás színtettén vagyok. Éppenséggel idejöttünk volna bulizni, és arra lettem figyelmes, hogy egy teljesen legális esemény hátráltatás alá került, és elzavarnak mindenkit, pedig lezárás nincs. Itt most úgy gondolom, hogy ez nem illedelmes és nem megfelelő a rendőrséghez, honvédekhez.
Kód:
[FONT=courier][COLOR=#cfb35b][B][SIZE=5]Felhasználónév
[SIZE=4][/color]Üzeneted