- 2022. 10. 25.
- 192
- 983
- V4 karakter
- Lucio "Zombie" Sullivan
Ganton Gyerekei | Harc a túlélésért
Dátum: 2022.10.29. | Közzétette: Leonardo Sawyer |
A 20.-ik század közepe óta, a bandák erőszakossága széles körben elterjedt az országban, főleg Los Santosban. A bandák fokozatos növekedésének ellenére, mégis keveset tudunk a mozgató dinamikájáról és arról, hogy hogyan lehet felvenni az erőszak elleni harcot. Nincs konszenzus a bandák létrejöttét illetően, és a szociális programok aminek célja a szegénység felemelése is példa nélkül mind elbukott. Az elkövetkezendő cikkben azt tárgyaljuk, hogy hogyan lehet véget vetni a mély szegénység által keletkezett erőszaknak és hogyan lehetne felemelni a közösség tagjait.
Íme néhány kulcsfontosságú megállapítás:
· A fiatalok védelemért, tiszteletért, pénzért vagy azért csatlakoznak bandákhoz, vagy a baráti társaság csábítja el.
· Annak megakadályozása érdekében, hogy a fiatalok csatlakozzanak a bandákhoz, a közösségeknek meg kell erősíteni a családokat és az iskolákat, javítani kell a közösség felügyeletét, ki kell képezni a tanárokat és a szülőket a fiatalok kezelésére, valamint interperszonális készségekre kell tanítani a tanulókat.
Városunk sem tudott gyógyírt nyújtani a hányatott sorsú fiatalságra. Gangton utcáin működik a Big Town Piru afro-amerikai banda Los Santos dél-nyugati részén.
A 2000-es évek közepén bizonyult igazán nagy közbiztonsági probléma a banda, egyes becslések szerint akkoriban 400-500 tag közé lehet tenni a létszámukat, ami azóta jócskán megfeleződött, a folyamatos banda háborúknak és rendőri akcióknak köszönhetően.
Milyen kilátásaik vannak az ott élőknek?
Milyen reménye lehet egy gettóban élő fiatalnak?
Milyen lokális nehézségekkel találkoznak az ott élő fiatlok?
Eme kérdésekre kerestem választ, amikor elmentem Gangton utcáira. Nem kis feladatra vállalkoztam, amikor megközelítettem néhány személyt akik egy kültéri kanapén társalogtak. Első próbálkozásom sikertelennek bizonyult, elkergettek az ott lévők, de küldetéstudatom végül felül kerekedett és a mai napon sikerült találkoznom egy ott élővel aki sokkal nyitottabbnak bizonyúlt. Egyszerűen “Kn”-ként mutatkozott be, szintén először védekezően lépett fel, de egy kis társalgással mindketten megtaláltuk a közös nyelvet. Megkértem, hogy segítsen értelmezni az utcai művészetüket, mit ábrázólnak a már-már freskó szintű graffitik.
A graffiti-n egy fekete bőrszínű Jézus látható, …
Kn elmondása szerint mindannyiuknak fontos a béke és a szabadság, amit nekik különösen nehéz elérni, a napi szintű rendőri túlkapások és rendszer szintű elnyomásnak köszönhetően.
Kn így nyilatkozott, amikor kérdeztem a nevekről:
“Nagy niggák voltak az már szent, próbáltak kitörni a nyomorból, megválaszolni a kérdéseiket”
↓↓↓↓↓↓↓
E beton fal pórusain keresztül gőzölög ki igazán a gettó szaga, kilátások és reménytelenség. Minden név a falon egy elhunyt barát, testvér vagy kitörni kívánt személy akit legyőzött a rendszer vagy a bandák közötti rivalizálás.
Habár a város kormányzásának több próbálkozása is volt felelni a nyomorúságban élőket, az ott élő fiatalság még kilátástalan ideig csak egymásra számíthatnak, egyetlen bevált menekülési módszerük az egymásba vetett bizalom, hit és szélsőséges esetekben a drogok.
Hasonló cikkek a témával kapcsolatban:
((Hozzászólás minta))
Kód:
[FONT=courier][COLOR=#cfb35b][B][SIZE=5]Felhasználónév
[SIZE=4][/color]Üzeneted