Laptop segítség

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

NurseLacasa

Barangoló
2023. 08. 29.
143
789
V4 karakter
Claudia Lacasa
Sziasztok!
Egy éve vásároltam laptopot, linkelem is: https://www.acershop.hu/acer-laptop...ebook-most-3-ev-garanciaval-nhqc2eu00r/15605/
A problémám az lenne, hogy a legtöbb játék 1080p 40fps -en fut. Számomra érthetetlen, hogy az előző gépem szerényebb alkatrészekkel jobb teljesítményt nyújtott, mint ez a laptop. Segítséget szeretnék kérni, hogy mi miatt lehet ez?
Az Alan Wake 2 a legújabb próbám 1080p low medium 38 fps.

Segítséget előre is köszönöm.

bazsixkzz

Pötyögtető
2022. 05. 28.
510
322
V4 karakter
carlos.benjamin
LV karakter
jacob.marshall
Cső ha nincs töltőre dugva a laptop amikor játszol akkor az lesz a probléma.

voiceofaveteran

Feelin' like it's seventh grade
2020. 04. 08.
327
595
V4 karakter
Dimitry Degtyarev
LV karakter
Dimitry Degtyarev
Hello!

Részemről van egy feltételezés, hogy a CPU és a GPU annyira overclockolva van, hogy az olyan magas hőmérsékletet eredményez,
amely arra kényszeríti a laptopot, hogy elvegyen a teljesítményből.

- Milyen clockon fut a CPU és a GPU?
- Az általad említett játékok, melyek 1080p felbontáson 40fps-sel mennek, azoknak a futtatása alatt hány fokon szokott lenni a CPU és a GPU?
- Van-e hűtő a laptop alatt, ha igen, akkor az milyen fajta?

NurseLacasa

Barangoló
2023. 08. 29.
143
789
V4 karakter
Claudia Lacasa
Igen van hűtő 5 ventillatoros WhiteShark azt hiszem a Squad és legtöbb játék alatt 70-80 meg így is mindkettő hőmérséklete bár amikor PC volt nekem akkor is hasonló hőfok volt bár teljesítmény jó volt

voiceofaveteran

Feelin' like it's seventh grade
2020. 04. 08.
327
595
V4 karakter
Dimitry Degtyarev
LV karakter
Dimitry Degtyarev
PC az másabb, mint egy laptop, s erre személyes példa az, hogy asztali PC-m esetében voltak olyan hőmérsékletek,
mint laptopom esetében, s teljesítmény szempontjából a laptopom sokkal erősebb.

Én úgy tudom, hogy 70-80 foknál nem csökken a teljesítmény, pedig erre gyanakodtam, hogy ez lehet neki a gondja.
Mindenesetre én azt tenném, hogy a cpu és a gpu órajelét + gpu áramfogyasztását csökkenteném, s megnézném, hogy mi történik.

Sajnos arról nem rendelkezek tudással, hogy Acer laptop esetében ezeket hogyan és milyen alkalmazással lehetne megoldani,
nekem is ismerősöm segített ilyenekben, de csak azért,
mert neki is Asus laptopja van, olcsóbb kategória az enyémhez képest, és ő végigjárta ezt az utat bármilyen hiba nélkül.

Hátha valaki más itt a fórumon tud többet mondani erről.

R3pt1L3

Zöldfülű
2019. 07. 11.
187
182
V4 karakter
Çeltar Kuteli
Nézd meg hogy Windows gépházban meg vezérlőpultban az energiafogyasztással kapcsolatos beállítások maximum teljesítményre vannak állítva és azt is nézd meg hogy a laptop biztosan a dedikált gpu-t használja az integrált helyett.

Megnézheted továbbá a Throttlestop nevű programot ahol a feszültséget meg az órajelet tudod állítgatni, esetleg ha nem értesz hozzá vannak tutorialok a YouTube-on (feltéve hogy tudsz angolul).

Egyébként én is megemlíteném hogy a laptop és a számítógép nem ugyanaz, a laptopos i9 valamivel gyengébb mint az asztali és a laptopos 3060 is valamivel gyengébb mint az asztali.

• Tetszik
Reactions: voiceofaveteran

PENCZ

dalolászó táncos mikulás
2019. 01. 09.
1 481
5 109
Tatabánya
V4 karakter
barate gabor
Megoldódott a dolog?

edit - Eltelt egy hét, nincs válasz. Remélem sikerült megoldani.

Utoljára szerkesztve:
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.