Hogyan alakíts ki egy olyan karaktert ami számít is.
Sziasztok! Elsősorban azért írom meg ezt a kisebb leírást mert többször is már feltűnt ez a jelenség a fórumot nézegetve és szerintem jobb lenne minnél hamarabb orvosolni. A szöveg sehonnét sem lopott sehonnét nem fordított saját gondolatmenetemet szeretném megosztani veletek a következő sorokban.
Nos akkor vágjunk neki, kreálsz a kezdetekből egy karaktert amivel el szeretnél valamit érni a szerveren. Egyre jobb a tendencia evvel kapcsolatban mivel egyre többen készítenek a karakterükről élményképet és ezzel egyrészt fejlesztik és nyomott hagynak, hogy miből is alakult ki az a bizonyos cserebogár. De nekem evvel hatalmas hiányosságokat vélek észrevenni amiket szeretnék nektek orvosságként felajánlani. Mivel a szerveren működik egyrészt legális szervezetek, rendvédelmi szervezetek és illegális szervezetek két csoportra szétosztja bandákra és maffiákra. Avval már nem szeretnék foglalkozni, hogy mindenki az oda illő nevet használjon ez gondolom alap dolog mindenkinél. De kezdjük is el mire szeretnék kilyukadni. A karaktered nem attól lesz egyre jobban elismert mert 10-20 oldal élményképed van, hanem, hogy a karaktered hány másik karaktert tudod befolyásolni, írányitani, segíteni vagy sorolhatnám a dolgokat. Ehhez nem feltétlen kellenek élményképek, de nem árt ha van. Rengetegszer látok a fórumon belül tartalmatlan, felesleges élményképeket aminek igazából semmi értelme. Gondolok itt, hogy megtankolja XY az autóját, 141532x felöltözik szolgálat előtt, vagy akár taxit hív, hogy elmenjen A pontból B pontba. Ezekről élményképet csinálni felesleges egyrészt másrészt, hogy csak növeld vele a hsz-eid számát eléggé csalódást kelt bennem, hogy ebben is csak a rivalizálás megy. A másik értelmetlen dolog amit látok, hogy 1 élményképet 4 különböző topicba kiteszi mert, hogy frakción belül is szerepel vagy mert a másik ember karaktere is rajta van ezért oda is kell. Az még belefér ha a frakción kivül viszel egy karakter topicot és mind a két helyre ki megy mert az még normális, de ne rakjuk már ki másokhoz is csak azért mert +1hsz. Ha szeretne róla képet kirakni akkor biztos ő is csinálni fog. Ez alól kivételt képez ha az illető magától kér meg rá, hogy légyszives rakd már ide is ki. A következő pont amit hiányolok, hogy ténylegesen egy elismert akkor vezesd le a cselekményszálakat ténylegesen és tartson ki minimum 1-2 hétig, ne az legyen, hogy most ehhez van kedvem most ahhoz ezért ugrálok a két különböző cselekmény között. Legfőképpen ezeket hiányolom, hogy egy szálat végigvigyen egy karakter. Írok egy példát ha evvel tisztább helyzet. V3-as karakterem egy felszeretett törni és pénzt szerezni, elöször legálisan vállaltam vele munkát de sok időt elvett a karakterem életében meg jött az iskola időszak ezért kitanultam a crack főzés rejtelményeit és az iskolában kezdtem el árulni az árut. Persze mindent alaposan kivesézve hajtottuk végre a dolgokat nem pedig abbahagytam a felénél és mondtam, hogy áhh most úgy megjött a kedvem, hogy fegyverekkel kereskedjek vagy boxolói karriert csináljak vagy, hogy rappeljek. Ezt szerettem volna kihozni a karakteremből és végig hű voltam a dealer szerephez. Ha lehetséges mindenkinek legyen egy fókuszpont a karaktere előtt amivel szeretne foglalkozni és későbbiekben valamit elérni. A legeslegteteje a dolognak, hogy a karakterednek legyen egy célja, ezt tehetjük tárgynak, immateális jószágnak, vagy akár egy rangnak is. Az utolsó pont viszont, hogy sokra lehet értékelni, ha kimutatod a karaktered gyengeségeid, függőségét, betegségét és kiséred a történeteddel együtt. Én többre tudok értékelni egy embert aki például nem tud úszni és megszeretne tanulni és küzd ezért mind írásban OOC mind IC a karakterével mint aki már azt rpzi hogy 10-20 rendőrt megölt a szuper karakterével. Zárószónak még azt ajánlanám nektek srácok, hogy legyünk nyíltak a karaktereitekkel és csak arról csináljatok élményképet ami a karaktered fejlődését előrelépteti. Nem lesz attól senki nagyobb ember, hogy ha egy élménykép gyárrá vállik.
A leírást, Russzo készítette, régi fórumra. Áthoztam, hogy itt is meglegyen.