Karakter név.

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

robeeZ

Zöldfülű
Támogató
2019. 02. 09.
212
983
23
Sóskút ?
V4 karakter
💰 Leo Longpré 💰
LV karakter
Sal_Bail
V2 karakter
❌
Hali!

A minap több eset is volt, hogy az adminisztrátoroknak nem tetszik egyes játékosok által kitalált karakter nevük, ezért leváltatják velük. Az nem érdekli őket, hogy azt előtte valaki elfogadta egy névváltás keretében, vagy, hogy az a név ténylegesen létezik és anyakönyvezhető XY országokban. Dara névnek, meg hasonlóknak titulálják és erre hivatkozva leváltják. Neki nem tetszik, ezért leváltja. Pedig senem olvasható ki belőle trágár szó, vagy, hogy MájkRém meg stb, illetve egyáltalán nem is híresség név. A szerver szabályzata igazából semmire nem tér ki a névvel kapcsolatban, bár az már régóta jelen van - jogosan és logikusan -, hogy nem szabad híresség nevével regisztrálni, azt a hírességet RP-zni. (Ezt fel lehetne egyébként venni a szerver szabályzatba.)
Attól számít valami daranévnek, hogy 3 betűből áll? Akkor a Lee is daranév? Igazából millió egy név van ami 3 betűből áll. Az én nevem is Leo, ezt is leváltsuk?

Idézném dxminiket: "Attól, hogy létezik ilyen név, az nem jelenti azt, hogy a szerveren is ilyen nevekkel kell lövöldözni, és mostmár kezd unalmas is lenni, hogy állandóan váltogatni kell lassan minden játékosnak a nevét, mert ő nem tud egy szalonképes nevet választani."
Létezik ilyen név, de nem használhatom fel a kitalált karakterem kitalált nevéhez? Nem értem. Akkor mi számít szalonképes névnek? Ha szerinte lassan minden játékos nevét váltogatni kell, szerintem nem a játékosokkal van a gond ezen a téren. Normális, maximum ritkának és furcsának titulálható nevek vannak leváltva, csak azért mert 3 betű és lőtt vele... Nem mindegy, hogy hány betűs névvel lövöm le a rendőrt?

Egy kitalált karakter kitalált nevével mindaddig nem kéne szerintem foglalkozni, amig nem lépi túl a határokat. A határokat ott húznám, hogy nem olvasható ki belőle trágár dolog, nem funol vele, nem tartalmaz politikai, rasszista dolgokra, stb.. Korlátoznám esetleg, hogy minimum 3 karakterből kell állnia külön-külön a családnévnek és az utónévnek is. Ha végeredményben nem is így kerülne megvalósításra ahogyan leírtam, szerintem mindenképpen szükséges volna egy szabálypont erre.

Szerintem olyan szinten lényegtelen az ember neve, amig nem lépi át azokat a bizonyos határokat amiket fentébb említettem, hogy játszhatnánk a szerveren simán ID azonosítókkal.
De ha már így van, ahogy van, miért nem játszhatok azzal a névvel, normál kereteken belül, a határokat betartva, ami nekem tetszik? :D

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.