Kanr Dantew panassza ----> Chuck Blue [Zoky]

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

Asus2004

Újonc
2024. 07. 12.
21
27
V4 karakter
Jelenleg nincs
LV karakter
Akifumi Akashi
V2 karakter
Jelenleg nincs
db7e254fc9e5f1a4fcdd958f71569a25.png

Neved:
<
Kanr Dantew >

Panaszra tett játékos neve:
<
Chuck Blue >

Panasz oka:
<
NonRP >

Bizonyíték (kép, videó, log):
<
https://files.fm/u/b8yjg86bzy#/view/3ghgdh6vtq >

Megjegyzés:
<
Volt egykis ütközésünk IC, egykis szó váltás után srác kiszál előveszi a TEC-9 fegyverét majd elkezd lőni vele. >

Asus2004

Újonc
2024. 07. 12.
21
27
V4 karakter
Jelenleg nincs
LV karakter
Akifumi Akashi
V2 karakter
Jelenleg nincs
Heló, illegál F3 tagja vagyok, bár szerintem ez nem mentesít ez alól, de véleményem szerint az sem túl RP-s, hogy egyből olyat mondasz, idézem: "kussolj ribanc te majd késöbb jösz".
IC-szerintem azt mondok amit akarok, nem voltál fenyegetve, gondolom emiatt IRL-is fegyvert rántottál volna nyilványos helyen, nem hiszem hogy elég ok lenne ez hogy fegyvert ránts rám és elkezdj vele darálni, még ha fenyegetlek szídlak IC akkor megértem simán elintèzhettük volna máshogy reális módon.

Deatheadshot

Újonc
2019. 05. 15.
39
48
LV karakter
Chuck Blue
A dara címszót szándékosan a nyakamba varrni egy darab töltény leadása végett undorító húzás, én úgy gondolom. Már akkor kezdted gépelni a reális "késöbb jösz" szövegedet, mikor IC csak annyit írtam le, hogy "te". Nem tudtuk volna elintézni, hisz egyből a gázra léptél ahogy a karakteres elordította magát. Mit szerettél volna? Menjek utánad lyukas kerekű vontatóval?

• Tetszik
Reactions: benec

Asus2004

Újonc
2024. 07. 12.
21
27
V4 karakter
Jelenleg nincs
LV karakter
Akifumi Akashi
V2 karakter
Jelenleg nincs
A dara címszót szándékosan a nyakamba varrni egy darab töltény leadása végett undorító húzás, én úgy gondolom. Már akkor kezdted gépelni a reális "késöbb jösz" szövegedet, mikor IC csak annyit írtam le, hogy "te". Nem tudtuk volna elintézni, hisz egyből a gázra léptél ahogy a karakteres elordította magát. Mit szerettél volna? Menjek utánad lyukas kerekű vontatóval?
El tudtuk volna intézni a későbbiekben ugyanis úgyis felismertèl volna, nem ez a megoldás hogy fegyvert rántasz és lösz rám én így gondolom de majd az admin eldönti.

Zoky

Pötyögtető
SzerverAdmin
LV
2019. 08. 23.
493
404
Erdély
virtualvend.nhely.hu
LV karakter
Bob_Hensley
Mindkét félhez van megjegyzésem. Először is, Kanr Dantew, a vezetési stílusodon nem ártana javítani. Árkon-bokron száguldasz 130 km/h-val.
Továbbá, lehet a baleset elkerülhető lett volna, ha Chuck Blue és Dana Tucker a lyukas kerék miatt nem kanyarodtak volna le hirtelen.
"kussolj ribanc te majd késöbb jösz".
Ezt követően megtörtént az egy mondatos verbális bántalmazás. Eddig a pontig nem történt semmiféle szabálysértés.
de véleményem szerint az sem túl RP-s, hogy egyből olyat mondasz, idézem:
Történt egy kisebb baleset, érthető Kanr Dantew felindultsága.

Eddig a pontig nem történt semmiféle szabálysértés. Azonban a további cselekmények megkérdőjelezhetők. Elég sokat mérlegeltem, hogy Chuck Blue karakterének mennyire érte meg a kilőtt golyó, úgy hogy figyelembe véve, hogy egy illegális szervezet tagja.

Egy elsütött lövés elég nagy rizikóval jár. Figyelembe véve a helyszínt, pont egy kisebb város bejáratánál történt. Motelek helyezkednek el, és a helyszín eléggé forgalmas. A lövés hangja messzire elhallatszik, így a helyszín nem kedvez ennek az eseménynek.

Következmények, amit a leadott lövés kiválthat:
  • Az utcán való lövöldözés súlyos bűncselekmény, amely hosszú börtönbüntetéssel járhat.
  • Egy ilyen nyílt cselekedet fokozott rendőri figyelmet vonhat az illegális szervezetre, ami veszélyezteti a szervezet tagokat és a szervezet egészének működését.
  • Nyilvános lövöldözés során ártatlan járókelők is megsérülhetnek vagy meghalhatnak.

Összefoglalva, ez a cselekedet nem volt túl reális. Egy illegális szervezet tagja (ez különösen igaz a civilekre is, hogy félreértés ne essék) egy mondatos verbális bántalmazás miatt nem fog fegyvert rántani és lövést leadni a nyílt utcán. A helyzet reálisabb lett volna, ha komolyabb összeszólalkozás alakul ki.
Ilyen esetben célszerűbb lett volna egy olyan RP-t bevetni, ahol "Chuck Blue félrehúzza a kabátját, és láthatóvá válik egy kis gépkarabély, ezzel is szemléltetve Kanr felé, hogy kivel is van dolga." Ha Kanr ennek ellenére sem engedett volna a dologból, és komolyabbá válik a helyzet, előkerülhetett volna a fegyver. Itt már Kanr tényleg észbe kaphatott volna. Ezt követően biztosan továbbállt volna.

De a helyzet nem így alakult. A videón is jól látható, hogy amikor a fegyver előkerült, Kanr már továbbállt. Te pedig értelmetlenül utána lőttél.

Az illegális frakciók tényleg több engedélyt biztosít a fegyveres helyzetekben, de itt is érdemes azért egy egy helyzetet átgondolni és bele gondolni, hogy ez a cselekedet a való életben is tényleg megállta volna a helyét. Attól, hogy egy illegális szervezet tagja van, nem kell értelmetlenül lövőldőzni.

Nem tudtuk volna elintézni, hisz egyből a gázra léptél ahogy a karakteres elordította magát. Mit szerettél volna? Menjek utánad lyukas kerekű vontatóval?
Ebben az esetben, hogy színesítsük az RP-t, szólhattál volna pár tagnak a frakcióból, hogy egy ember elütött, majd verbálisan bántalmazta Dana Tucker-t (nem tudom, milyen szerepet tölt be a hölgy a karaktered életében, kerestem a karakter történetedet a frakciónál, de sajnos még üres). A tagok kaptak volna egy személy- és járműleírást, majd páran a keresésére indultatok volna, hogy megleckéztessétek. Mennyivel jobb lett volna egy kis RP. Nem minden a lövöldözésről szól; RP szerveren vagyunk, tessék az ilyen helyzeteket is kihasználni az RP-re.

UCP-det elnézve nem voltak gondok veled, ezért a minimális büntetést fogod kapni, tanulási célból. Hiszen, ha az ember nem hibázik, nem lesz miből tanulnia, ebbe a kiszabott büntetés fog segíteni. Az esetedből több játékos is tanulhat: nem érdemes egy verbális kommunikáció miatt erős fizikai bántalmazást alkalmazni.

Emlékeztetőül, az RP szerver célja a realisztikus és átgondolt szerepkör megteremtése. Az ilyen helyzetekből egy egy elég szép és összetett RP is kihozható. Ha legközelebb hasonló szituációba kerülsz, fontold meg és gondold át jobban.

Szerveren megkapta a szankciót, helyezhető.

Utoljára szerkesztve:
  • Imádom
Reactions: FR0314
Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.