Jogtalan intézkedés, testi épség veszélyeztetése, meghurcolás

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.

bro.alive

Újonc
2023. 06. 20.
11
36
V4 karakter
Franklin Phillipps
image.png

Felülvizsgálati Kérelem

Panasszal élő adatai

Teljes név:
Franklin Phillipps

Bejelentett lakcím:
Los Santos, Stradow Square 2. 2 fl. 4 d.

Telefonszám:
+3876-754-3870

Személyazonosító igazolványról készült másolat
(Minden esetben kötelező!):

Vezetői engedélyről készült másolat
(Amennyiben a panasszal élő fél büntetése járműhöz is kapcsolódik, abban az esetben kötelező):

Forgalmi engedélyről készült másolat
(Amennyiben a panasszal élő fél büntetése járműhöz is kapcsolódik, abban az esetben kötelező):

Fegyverengedélyről készült másolat
(Amennyiben a panasszal élő fél büntetése fegyverhez vagy engedélyhez is kapcsolódik, abban az esetben kötelező):

nincs

Jogi képviselő bejelentett irodájának engedélye
(Amennyiben a panaszt ügyvéd nyújtja be védencének nevében):

nincs

Panaszra tett fél adatai

Megbízott neve:
(Terrorelhárítási Központnál nem kitöltendő, azonban a gépjármű kötelező)

Daniel Bryce

Kelechi Mwangi

Megbízott szervezete:
(Rendőrség / Nemzeti Nyomozó Iroda / Terrorelhárítási Központ / See City Honvédség)

Rendőrség

Megbízott jelvényszáma:
(Terrorelhárítási Központnál és a See City Honvédségnél nem kitöltendő, azonban a gépjármű kötelező)

Rendőrség # [1060]

Rendőrség # [1016]

Megbízott kiosztott gépjárművének adatai
(Amennyiben az előző kettő ismeretlen, abban az esetben kötelező):

- Audi
- Fehér-kék rendőrségi festés
- R8 02 11

A panasz kifejtése

A panasz részletes leírása:
Letámadtak egy benzinkúton, hogy előző intézkedés követőn azt mondták, nem hajthatok tovább a gépjárművemmel, amit meg is fogadtam. Nem is volt ismerős az arcuk, be sem mutatkoztak! Miután a rutin ellenőrzés megtörtént eme incidensemet megelőzőn, telefonáltam egyet testvéremnek hogy "tesa gond van, nem jó a forgalmi, tegyél arréb a kútra vontató kötéllel, mert kell majd vontatót szerezni aki hosszú távon elvontat majd a vizgaállomásra mert tilosban állok és míg kiér a vontató ne vigye el a parkolás felügyelet a kocsit." Minden szép volt és jó volt, E.Ü. dobozt akartam venni a kúton hátha kapható az autós részlegen, mert az nem volt nálam az igazoltatás során teljesen jogosan, mivel délelőtt elütöttek a farmomon és el kellett használni az autómból mert a gázolóm cserben hagyott, azóta ott dolgoztam lábamat ért zúzódásaimmal, majd a munka végeztével épp a kútra igyekeztem, hogy vehessek egy új E.Ü. dobozt, mert kötelező és jól is jött hogy volt! Sebaj, a rendőröket ez nem érdekelte, pedig pont a benzinkút előtt állítottak meg, ez volt a legközelebbi lehetőség a farm és a kórház között, a semmiből pedig sajna nem imádkozhatok elő egészségügyi készletetl. Elfogadtam a bírságot, elhajtottak winewood felé fel a gazdag negyedbe, fel a hegyekbe. Könnyes szemmel végig néztem ahogy távoznak.
Tehát letámadtak, épp léptem el a pulttól csalódottan, hogy nincs E.Ü. doboz. Felszólítottak, miszerint Ők láttak engem, ahogy elhajtok az autóval. Mondtam nekik hogy biztosurak, itt a fentebb említett esemény zajlott, mire elővette Daniel úr a tabletjét és megmutatta, hogy hogyan látott engem a rendőrautóból ahogy elhajtok. Itt a fénykép amit nekem mutatott:
Ezen a képen egy pacal látszik csak az úton, nem is parkoló járműről van szó. Én akkor már ott sem voltam ahogy fentebb említettem.

(( Gyakorlatilag, felmentek a dombra, hátra tolattak a rendőrautóval hogy ne legyenek láthatóak lentről ahol félre állítottak - nem is láttam őket, tehát ők sem láthattak engem - .
A benzinkúton mikor rákérdeztem, hogy elő RP van-e a kameráról, majd annyit mondtak hogy ez minden rendőrautóban alap, viszont szolgálat teljesítés előtt akkor is el kéne indítani a felvételt. Tehát mikor a dombról TPP-ből láttak, se a villogó nem ment, sem pedig felvétel indításról nincs elő RP, ahogy levideóznak, hogy arrébb állok és leparkolok a kúton. Emellett természetesen a rendőrségi kamera csak akkor vesz ha épp intészkedés van, a képen pedig jól látható, hogy az sem volt. A szolgálati gépjárművel pedig keresztben áll a KANYARBAN, megkülönböztető jelzés nélkül, a többi közlekedő testi és vagyoni épségét veszélyeztetve azon beláthatatlan meredek kanyarban. ))

Egy biztos, elvittek, mert természetesen nem tagadom meg a rendőri intézkedést, megbilincseltek elvezetett Daniel úr a rendőrautóhoz, majd Kelechi úr a törött kezével volán mögé ült, amitől a szemem majd kiesett! Jóbarátomat ezért bírságolták meg egy hetem pedig neki csak ficama volt, de ugyanígy lógott a keze ahogy Kelechi úrnak. Ezalatt Daniel úr betuszkolt a gépjárműbe és nem csatolta be az övemet, amit természetesen én megbilincselt kézzel nem tudtam megtenni. Megszólalni sem volt időm, már el is rajtolatk. Eldőltem a rendőrautóban becsaptam a fejem majd mikor magamhoz tértem, azt láttam, hogy keresztbe száguldunk villogó nélkül és villan egy trafipax. Gyorshajtás megkülönböztető jelzés nélkül. Kelechi úr itt kapcsolt, hogy hoppá, a törött kezével nem tudta felkapcsolni a villogót. Meg is kacsázott az autó, majd egyszer csak villogó fel. Én szédülten csak annyit tudtam mondani, hogy "Ez élet veszélyes azonnal áljon meg" törött kézzel driftelget egy megbilincselt civillel a hátsó ülésen akit be sem kötöttek. Míg odaértünk a rendőrségre többször szétcsaptam a fejem, a kórházi 900.000-ezres arcplasztikai műtétemet pedig ki fogja kifizetni, hogy újra hegmentes legyen a szép arcom? Előző héten a plasztikai műtétem 1.100.000 forint volt los santosban egy butikban, ahol még számlát sem kaptam. Úgy 1.500.000 lett volna. Kérdeztem is az ürgét, hogy mennyibe fáj ha jól megvernek, mibe tudja azt eltüntetni? Mondta hogy minimum 900.000 dollár! Jajj szegény fejem. Alig látok a vértől!
Csatolok maguknak egy képet hogy néz ki az arcom! Ezt a rendőrök tették velem a rally alatt míg beszáguldoztak velem a rendőrségre a városi rallyval!

A rendrőségre érve, bent az irodában közölték a biztosurak a nevüket és a jelvényszámukat, nem az intézkedés elején, ahogy kötelességük lett volna. Erre rá is kérdeztem, de figyelmen kívül hagyták. Jogaimról beszélgettünk, megmotoztak. Találtak nálam a munkaeszközeim mellett egy glockot is. Ez elvileg egy pisztoly. A nevét nem tudtam, a kinézetét viszont felismertem hogy az egy fegyver biza! Sajnos nem értek hozzá, előző éjjel buliban voltam és volt ott egy tag aki fegyverrel hadonászott, de az utolsó emlék képem csak az, hogy egy jó adag piálással tudtam meggátoln a tömegmészárlást, hogy ne legyen lövöldözés, így össze haverkodtunk.... az egész este innentől kiesett. Szerintem nála volt ilyen kinézetü pisztoly. Bár amennyit láttam belőle míg elvették tőlem. Tapizta Kelechi úr a hátam, nekem meg nagyon jó bundás pulcsim van, annak a hátsó zsebébe dugta a diszkós phali, még jó hogy a rendőrök ezt észre vették és elvették tőlem. Mi lett volna ha elsül? Jézusom! Bele gondolni is rossz, a hideg kiráz! Éreztem én hogy olyan nehéz a pulcsim, de biztos azért mert megáztam a buliból kilépve, a farmomra sétálva és az ilyen gyapjú elég nehezen szárad... de mire nem jó egy rendőri intézkedés! Ezért hálás is voltam, hogy ezt elvették tőlem, írtózom a fegyverektől!

Node! A munkaeszközeimet kidobják a kukába a pisztolyt pedig nem? A megmaradt jobb szemem is majd kiesett a helyáről... Azt mondták az leadták, a kellékeimet pedig visszakapom, legalábbis, ha leadták, gondolom ha kiengednek a börtönből vissza kapom mert hát a személyes tárgyakat vissza szokták adni. De hogy kapom vissza? Hát egy kukába dobtak mindent. Tiszta szemét, kávé és romlott szendvicses vajas-parízeles mindenség is lesz rajtuk. Ezen káromat ki téríti meg? Hát ezeket leltárba kellene helyezni nem egy szemetesbe dobni! Ez felháborító volt számomra.

(( itt van az egészről a videó, amit a bizonyítékoknál is feltüntetek ))
((
))

Ezek után, a börtöncellában nincstelenül szétcsapott fejjel összevérezve heverek ezen testi és lelki megrázkódtatások után. Milyen igazságügy kérem? Megkülönböztető jelzés nélkül, törött kézzel, utólag egy sötét irodában bemutatkozva meghurcolnak majd börtönbe zárnak? FÉLEK! Nem biztonságos ez a város, pedig annyira rendesnek tűntek mikor igazoltattak korábban. Felhívták a figylemem a forgalmi érvényességére, rendesen hálás voltam érte. Nyilván a birságért nem amit a kis 50.000 dolláromból nehezen fogok tudni kifizetni, pláne úgy, ha szabadulok még éhen is halok! Nincstelen vagyok szó szerint kérem. A KÉSZPÉNZ egyenlegem -134.722 $, BANKSZÁMLÁMON lassan -20.000 $ van amit szintén levon majd a behajtó cég a nemlétező készpénz egyenlegemből, amiből sem élelmet sem határ átkelést a munkámhoz nem tudok igénybe venni. Szó szerint meg fogok halni ha szabadulok! FÉLEK! Hogyan lehet mínuszos a készpénz egyenlegem? Varázlsat történt, vagy beadtak nekem valamit amíg nevetve távoztak a biztosurak a cellától mikor bezártak? Nem tudom hogy csinálták a biztos urak, ez a fizikával is szemben megy, már rendesen zokogok itt a cellában míg fogalmazom ezt a levelet Önöknek kártérítésért és jogos elbírálásért esedezve. Kérem az igazság nevében! A tollat és a papírt is úgy kunyeráltam a szomszéd cellából.

Kérem tegyenek igazságot, ha már félelemben kell éljem az életem, legalább a káromat, plasztikai műtétem, lelki sérülésem térítsék meg, szerszámaim adják vissza, hogy kenyérre valót tudjak keresni.
Valamint szeretnék a két rendőr úr ellen panaszt benyújtani testi épségem veszélyeztetése végett.
(( A rendőrök TPP nézetben pálya bugot használva videóztak. Ezzel kapcsolatosan is kérnék intézkedést. TPP-zzen, rendben, de úgy TPP-zzen ami reális, hogy tényleg látszódjon az autó, mert így csak túlforgatta a kamerát a takaráson. Ez nem real a kép pedig amit csatoltak ingame, amit én is beillesztettem nem kép, hanem egy pacal. ))

Szenvedett el sérülést a panasz okán? Amennyiben igen, fejtse ki:
Lelki sérülést mindenképpen. Emellett ahogy a panaszom leírásában is megfogalmaztam, az arcom romokban a biztosurak figyelmetlenségének és felelőtlenségének hála!

Érte önt kár a panasz okán? Amennyiben igen, fejtse ki:
A panaszom leírásában a történetem során olvashatják, hogy közel 1.000.000 dollár kárt szenvedtem.

Kötelező bizonyíték csatolása:

Ezen kérelem beküldésével kijelenti, hogy elolvasta a panasztételhez szükséges információkat valamint követelményeket és elfogadta őket, valamint a formanyomtatványba leírt adatok és állítások teljes mértékben a valóságot tükrözik, abban megkérdőjelezhető vagy kétes állítások nincsenek.

Panasszal élő aláírása:
Franklin Phillipps

Los Santosi rendőrség alaksorának hűvös cellái, 2023.07.06.

Utoljára szerkesztve:

Kispali

Fórum betyár
FőAdmin
v4
2019. 01. 10.
1 157
3 518
24
Sopron
V4 karakter
Scott Shelton
LV karakter
Scott Shelton
V2 karakter
Scott Shelton
METROsmall.png

Tisztelt Franklin Phillipps!

Kérem pótolja a hiányzó kötelező adatokat a felülvizsgálati kérelemből melynek követelményeit ITT megtalálhatja, mivel így nem kezdhető meg belső vizsgálat.
Amennyiben az adatok pótlására nem kerül sor 24 órán belül a kérelem kivizsgálás nélkül kerül lezárásra.

Scott Shelton r. Vezérezredes
METRO Osztályvezető
Los Santos, 2023.07.06.​

• Tetszik
Reactions: NemRicsi

bro.alive

Újonc
2023. 06. 20.
11
36
V4 karakter
Franklin Phillipps
METROsmall.png

Kérem pótolja a hiányzó kötelező adatokat a felülvizsgálati kérelemből melynek követelményeit ITT megtalálhatja, mivel így nem kezdhető meg belső vizsgálat.
Amennyiben az adatok pótlására nem kerül sor 24 órán belül a kérelem kivizsgálás nélkül kerül lezárásra.

METRO Osztályvezető

Los Santos, 2023.07.06.

Tisztelt Scott Shelton r. Vezérezredes!

Pótoltam a hiányzó adatokat-iratokat. Kérem becsülettel és az Önhöz méltó pozitív lelkiismeretességgel vizsgálja meg az ügyemet.

Előre is nagyon szépen köszönöm fáradozásait és megtisztelő munkáját!

Franklin Phillips
Los Santos, 2023.07.06.

• Tetszik
Reactions: NemRicsi

Kispali

Fórum betyár
FőAdmin
v4
2019. 01. 10.
1 157
3 518
24
Sopron
V4 karakter
Scott Shelton
LV karakter
Scott Shelton
V2 karakter
Scott Shelton
METROsmall.png

Átnézve a csatolt dokumentumokat illetve a rendőrök által gyűjtött bizonyítékokat és testkamerájuk felvételeit a következőket állapítottuk meg:

Az első intézkedés végén amit szintén a panaszban szereplő rendőrök hajtottak végre (2023.07.06. 16:10) egy pénzbírság került kiállításra a maga számára kötelező felszerelés hiánya valamint érvénytelen forgalmi engedély végett. Ez összesen 23.400$ bírságot jelentett, mely megfelel a törvényben előírt összegnek. Felhívták az ön figyelmét arra, hogy járművével nem haladhat tovább az intézkedés befejezését követően, ezt a tényt maga is elismeri a felülvizsgálati kérelemben.
Ön arra hivatkozik a kérelemben, hogy egy aznap délelőtti incidensnél került elhasználásra az elsősegély doboza mert elütötték a farmjánál és cserbenhagyták. Szeretném emlékeztetni, hogy az intézkedés délután 4 órakor történt nem délelőtt és nem tudom melyik farmon dolgozik pontosan de az északi benzinkúthoz képest mindegyik másikhoz található közelebb benzinkút valamint bolt is, így felesleges lett volna pont ide sietnie csak egy eü doboz végett. A kórházat már én sem értem, hogy keverte bele a történetbe ha elvileg a sérülés sikeresen ellátásra került a dobozban található eszközökkel és ezt követően readásul végig dolgozott is saját elmondása alapján.
A rendőrök itt a közeli domb tetejére mentek fel mint ez kiderül a kamerafelvételekből valamint a beszámolókból is, ahonnan látták magát továbbhajtani a felszólítás ellenére. Ekkor történt az ön által leírt "letámadás".

((Az OOC részbe nem megyek bele, tekintettel arra, hogy egy admin továbbengedte az RPt és pont ezt a kérelmet javasolta neked.))

Tekintettel arra, hogy Kelechi Mwangi nem kért orvosi segítséget saját megítélése szerint és ezt társa sem látta indokoltnak, nem tudjuk megállapítani, hogy milyen sérüléssel vezette pontosan a járművet mivel erről orvosi látlelet nem készült. Azonban a videófelvételen valóban látszik, hogy a Törzszászlós érdekesen tartja karját mely akár komolyabb sérülésre is enged utalni.
Jóbarátjának ügyeibe, hogy ő mire kapott bírságot és mennyire jogosan nem megyek bele, mivel ez a felülvizsgálati kérelem nem róla szól.

Bryce Őrmester valóban nem csatolta be a biztonsági övét és ön erre szintén képtelen lett volna ott helyben mivel meg volt bilincselve. A további állításai miszerint eldőlt a rendőrautóban, becsapta a fejét (többször is) és még magához is kellett térnie egyenesen valótlan. A kihallgatóban amikor a jogait sorolták fel amiben többek között elhangzott az is, hogy "Jogában áll orvosi segítséget igényelni." ön nem élt egy lehetőségével sem, csupán egy vizet kért. A kihallgatóban található kamera által rögzített képsorok megerősítik azt, hogy magán nem voltak látható külsérelmi nyomok, ami megkérdőjelezi a későbbiekben csatolt fénykép eredetiségét.

Mwangi Törzszászlós az út közben valóban egy szakaszon megkülönböztető fényjelzés hiányában gyorsít az úton megengedett legnagyobb sebesség fölé valamint több helyen hangjelzés hiányában megy át tilos jelzéseken. A jármű műszaki állapota sem volt megfelelő.

A következő panaszára miszerint a rendőrök nem mutatkoztak be önnek az intézkedés elején a válasz a felülvizsgálati kérelem megnyitásához szükséges információkban is megtalálható:
- Minden rendőr köteles hordani jelvényét jól látható helyen egy intézkedés során névtáblájával együtt. - Civil ruhás szolgálatot teljesítő rendőr vagy nyomozó névtábla nélkül köteles viselni jelvényét intézkedés közben. - A Terrorelhárítási Központ állománytagjai nem kötelesek viselni névtáblájukat és jelvényüket az intézkedések során, mivel a TEK állományának kiléte titkos. Amennyiben az állampolgár külön kéri a vele szemben intézkedő személyt arra, hogy jelvényszámát illetve nevét közölje, úgy amennyiben az intézkedő nem a Terrorelhárítás állománytagja, köteles eleget tenni ennek a kérésnek.
Ilyen külön kérése magának nem volt, a kihallgatás kezdetekor pedig mindketten kérés nélkül közölték nevüket valamint jelvényszámukat, ebben így nem találtunk hibát. A korábban kapott csekken pedig szintén szerepelt az intézkedő rendőr neve.

A rendőrök az előállítás során a következő tárgyakat kobozták el:
Glock 19, 50 darab 9x19mm lőszer, Öngyújtó benzin, Spray kanna, Toll, Rádió, Zseblámpa, Fémdetektor, Juhnyírógép, Balta, Ásó
Állítása szerint ez a fegyver magához egy korábbi estén került és nem volt róla tudomása, hogy a kihallgatás idején önnél van beleértve a lőszereket sem. Egy Glock 19 méretre valamint súlyra is eléggé észrevehető ha valakinél van pláne ha még tölténye is van hozzá (ez az állapot önnél majdnem egy napig állt fent). A rendőrök jogosan vették el valamint szabták ki az ehhez tartozó illegális fegyver valamint töltény birtoklás vádakat. A fegyvere a bizonyíték raktárba került, nem megsemmisítésre. A Glock 19, ahhoz tartozó lőszer valamint a rádió kivételével a többi tárgy elvétele szükségtelen volt ezzel a rendőrök valóban kárt okoztak.

Az utolsó szakasza az írásának csupán folytatja a korábban már megállapított hazugságot miszerint ön súlyosan megsérült az út alatt, sőt követelésekkel él ismételten a plasztikai műtétje valamint lelki sérülése megtérítése érdekében. A bírságát amit "a kis 50.000" dollárjából kell kifizetnie és éhen fog halni, szeretném felhívni figyelmét rá, hogy több nagyértékű járművel is rendelkezik.

A tényleges anyagi kár ami érte önt, hogy a fent felsorolt tárgyainak egy része jogtalanul lett elvéve, ezek össz értéke: 136.260$. Tekintettel arra, hogy a felülvizsgálati kérelemben ismételten sikerült elkövetnie a hatóság félrevezetése valamint különösen jelentős értékre elkövetett szélhámosság vádakat (az előbb említett érték tízszeresét próbálta hazugságokkal követelni), nem ítélek meg az ügyben kártérítést. A rendőrök intézkedésével kapcsolatban a kifogásolt és jogosnak ítélt helyeken a Belső Ellenőrzés megtette a szükséges állományon belüli lépéseket.

METRO Osztályvezető
Los Santos, 2023.07.07.​

Állapot
A témát lezárták. A bejegyzéshez nem tudsz hozzászólni.