Bűnügyi feladatok ellátásban résztvevő nyomozótársak nevei és rendfokozatai: Brian Doung Törzszászlós, Valentine Maldonado Törzsőrmester
Az ellátott bűnügyi feladat megnevezése: Kábítószer gyanus növények azonosítása.
Tevékenység időpontja és időtartama: 11.05. délután 4 óra környéke, a feladat körülbelül 10-15 percet vett igénybe.
Bűnügyi tevékenység, szituáció bemutatása és részletes leírása: Délutáni szolgálat folyamán jött a jelzés a kollégáktól hogy, Blueberry farmoknál biztosító egységekre lenne szükség gyanus személyek miatt. A helyszínre érkezés után láttam hogy, kettő személyről van szó az egyikőjük pontosabban a hölgy nevén farm van amit kezdetben tagadott. Miután kinyitotta a farmot a kollégák jelezték hogy BTO-s kollégára lenne szükség mivel minden kétséget kizárólag ismeretlen növényeket találtak. Kivettem a BTO-s járműből a felszerelésemet majd bementem és szemügyre vettem a növényeket. Előkészítettem minden szükséges felszerelést egy NARK gyosteszt elvégzéséhez, kesztyűt húztam a kezemre majd megfogtam a csipeszt és egy kis darabot lecsíptem a növényből egy darabot. Egy zacskóba helyeztem az ismeretlen növénynek a részét, majd hozzá adtam négyszer annyit a drogtesztből. Majd ezeket felöntöttem 20ml vizet, majd lezártam a zacskót és elkezdtem várni a kémiai reakciót. A teszt barnára színeződött így beigazolódott a gyanúnk hogy marihuána cserjéket találtunk. Ezt követően kitöltöttem a jegyzőkönyvet majd ezt átadtam az intézkedő kollégáknak. Ezt követően lezártam a farmot illegális kábítószer termesztése miatt.
Bűnügyi feladatok ellátásban résztvevő nyomozótársak nevei és rendfokozatai: Laura Mills Hadnagy, Zareen West Törzszászlós.
Az ellátott bűnügyi feladat megnevezése: Ismeretlen kábítószer azonosítása.
Tevékenység időpontja és időtartama: 11.05. 22:20 környéke, a feladat körübelül 10 percet vett igénybe.
Bűnügyi tevékenység, szituáció bemutatása és részletes leírása: Épp a központban tartózkodtam, amikor Mills Hadnagy rádión keresett egy BTO-s kollégát az egyik kihallgatás alatt álló személyhez. Az egyes kihallgatóba mentem, ahol a Hadnagy asszony átadott nekem egy zacskó fehér port azonosításra. Mivel a központban tartózkodtam így használtam a BTO központ laborját a vizsgálat elvégzéséhez. A laborba lépés előtt sterilizáltam magamat majd gumikesztyűt húztam, ezt követően előkészítettem a kromatográf műszert illetve megbizonyosodtam arról hogy, a labor körülmények megfelelőek. Egy kis adagot kiszortam a porból majd egy nyomrögzítő pálcával egy kis adagot helyeztem a műszer ézékelő felületére. Ezt követően beállítottam a műszert, és elkezdtem várni az eredményt, ami pedig kokain lett. Majd lemértem a zacskó súlyát, így a végső konklúzió az lett hogy, a személytől 7 gram kokaint foglaltak le a kollégák. Megfelelő módon feltakarítottam, majd megírtam a jegyzőkönyvet a vizsgálatról amit átadtam Mills Hadnagynak, a vizsgált zacskóval együtt.