Járművel kapcsolatosan, és egyéb kisebb ötletek.

aludanyi

Barangoló
Támogató
2020. 11. 14.
92
153
21
Maglód
LV karakter
Ian Hooren
Sziasztok!

Pár kisebb ötlettel jöttem felétek és a vezetőség felé, melyről szeretnék visszajelzést, hogy szerintetek ötletek e ezek, vagy feleslegesek.

=== Első ötlet ====

Gépjármű realitások növelése :
Itt jelen esetben azt értem, hogy lehetne pár extra funkcióval kibővíteni a saját tevékenységünket, odafigyelni a gépjármű műszaki állapotára mint IRL. Mit is értek én itt? Gondoljuk át reálisan, főleg azok akiknek már IRL saját autójuk van.. Mit is kell tenni néha vele? (feltéve ha új autód van, és nem tartozol bele a húzott dízelek kategóriájába mint én xd ) Első szempont: Fékfolyadék ellenőrzése, gumiabroncs levegőszint, néha motorolaj utántöltése.

Nos tehát jó ötletnek tartanám, ha a SeeOIL kutakon lehetséges lenne a gumiabroncsok felfújása, ezzel akkor egyértelműen egy X időn belül minden gépjármű guminyomása csökkenne, persze tartani magunkat itt a reális keretek között. Az esetlegesen sérült, rosszabb motorral részesült gépjárműveknél után kéne tölteni a motorolajat, melyet akár a benzinkúton lévő NPC-től tudnánk vásárolni, hisz ha már kint van a benzinkúton a See motor oil felírat.

Fékfolyadékot szintén, ha esetleg már a fék eléggé kopott, és rosszabb állapotú, akkor lehetne egy jelzés, hogy után kell tölteni.

=== Második ötlet ===

Karakter fejlesztése :
Mit is gondolok én itt? Nos, megtekinthető hogy az alap SA-ban lehetőségünk van karakterünket ( CJ ) -t konditerembe vinni, harc stílusokat tanítani neki, ellenben itt a szerveren évek óta egy nem reális megoldás van, mely az hogy a dashboard felületen tudjuk kiválasztani a nekünk tetszőleges "harc stílust" mely valljuk be, egy teljesen valótlan dolog, hisz RL is, ha nem jársz el órákra akkor nem fogsz megtanulni magadtól boxolni, karatézni.

De, hogy hogy is lenne ez jó? 🧐 Az én gondolataim szerint, egy remek RP lehetőség is lenne, egy adott edzőterem, ahol a karakter állóképességét is lehetne fejleszteni, ezáltal lassabban menne le a stamina, lehetnének NPC-k, melyek egy X óraszám után kitanítanák neked a választásod alapján való harc stílust, igy teljesen emberre szabható lenne, és nem mindenki úgy kalimpálna, levegőboxolna, hogy csak beállította magának a dashboard felületen.
=== Harmadik ötlet ===

Quest Rendszer :
Régen is jelen volt, a régi v2-es see időszakból a quest rendszer, mely aztán a v3-tól teljes feledésbe maradt, pedig jelenlegi helyzethez szerintem eléggé jó lenne, egy modern, teljesen egyedi kialakítású quest rendszer, ami mindenki számára elérhető lenne, és különböző feladatokkal látna el minket, és az elvégzett feladatokért cserébe X mennyiségű see $-t kapnánk a kezünkbe, és tegyük fel óránként lehetne nála vállalni feladatokat.

JhonWarlon

Barangoló
2022. 02. 10.
98
221
21
V4 karakter
John Warlon
LV karakter
Jhon Warlon
Én személy szerint csak a 3. ötlettel, a Quest rendszerbe látnék potenciált. Szerintem mindig is probléma volt, főleg most hogy kezdőként nehéz pénz szerezni. Jelenleg egyedüli munka az áruszállítás, Ha azzal megszedted magad, az után gondolkodhatsz vagy belefektetsz a horgászatba, vagy pedig más embereknek dolgozol. Még annyival kiegészíteném hogy bizonyos karakter szinttől függően oldódnának fel az egyes küldetések mivel jelenleg a szintnek annyit értelme van hogy vagizhatsz vele a haveroknak.
Gépjármű realitások növelése : Itt jelen esetben azt értem, hogy lehetne pár extra funkcióval kibővíteni a saját tevékenységünket, odafigyelni a gépjármű műszaki állapotára mint IRL. Mit is értek én itt? Gondoljuk át reálisan, főleg azok akiknek már IRL saját autójuk van.. Mit is kell tenni néha vele? (feltéve ha új autód van, és nem tartozol bele a húzott dízelek kategóriájába mint én xd ) Első szempont: Fékfolyadék ellenőrzése, gumiabroncs levegőszint, néha motorolaj utántöltése.
Szerintem elsősorban többi dolgot kéne helyre tenni hogy reális legyen. Számomra nagyon kérdőjeles az hogy az autódban található Nitró, Egyedi neon elmész leműszakiztatni, amit jó szívvel beleírnak a forgalmidba, De ha kihajtasz vele közútra.. Hiába nem használtad, nincs felkapcsolva. Ha a rendvédelem igazoltat és meglátja a forgalmin hogy nana nitró és egyedi neon is van benne ? Na akkor az már egy kezdő összeg a csekkben.
"A forgalmi engedély olyan hatósági engedély, amely bizonyítja, hogy a gépjármű jogszerűen vesz részt a közúti forgalomban." De azért a nitróért és az egyedi neonért a rendőr csekket oszthat hiába nem használod.

Futura

Újonc
2023. 11. 12.
15
19
LV karakter
Charles Goober
V2 karakter
Fabio Bokir
Én az autós újítást nagyon nem adnám azt hanyagoljuk!
De a Quest rendszer menő lehetne, ilyen rpg-s styleban

azöreg

Aktív fórumozó
2019. 09. 15.
264
537
LV karakter
joseph baley
A fékfolyadék nem arra szolgál, hogy a kopott részt vissza növeszti remélem tudod

• Vicces
Reactions: Gergelycapi

aludanyi

Barangoló
Támogató
2020. 11. 14.
92
153
21
Maglód
LV karakter
Ian Hooren
A fékfolyadék nem arra szolgál, hogy a kopott részt vissza növeszti remélem tudod

Ugye valamennyire képbe vagy műszakilag a fék és fékszerkezetével? Szerinted, ha nincs fékfolyadék a tartályban, akkor hogy fékezel? főleg, egy idő után a fékcső elöregszik, repedezik ami folyást eredményez a tartályból, itt arról senki nem beszélt hogy a "kopott" fékbetétet és tárcsát újravarázsolja.

azöreg

Aktív fórumozó
2019. 09. 15.
264
537
LV karakter
joseph baley
Ugye valamennyire képbe vagy műszakilag a fék és fékszerkezetével? Szerinted, ha nincs fékfolyadék a tartályban, akkor hogy fékezel? főleg, egy idő után a fékcső elöregszik, repedezik ami folyást eredményez a tartályból, itt arról senki nem beszélt hogy a "kopott" fékbetétet és tárcsát újravarázsolja.
“Fékfolyadékot szintén, ha esetleg már a fék eléggé kopott, és rosszabb állapotú, akkor lehetne egy jelzés, hogy után kell tölteni.”

Olvasd el értelmezd, ha a fék kopott akkor utána kell tölteni a fékfolyadékot. Érted?

Egy autó életében szerinted milyen gyakran töltik egyébként újra a fékfolyadékot?

Illetve nem tudom miből raktad ezt a képletet össze sehol sem írtam, hogy egy autóba nem kell fékolaj.

A játékban pedig a fékolajnak, a csövek elöregedésének annyi haszna lenne mint az ablaktörlőnek, vagy ködlámpának.

Utoljára szerkesztve:

hegee

Újonc
2024. 11. 03.
22
5
LV karakter
Lily Rose
“Fékfolyadékot szintén, ha esetleg már a fék eléggé kopott, és rosszabb állapotú, akkor lehetne egy jelzés, hogy után kell tölteni.”

Olvasd el értelmezd, ha a fék kopott akkor utána kell tölteni a fékfolyadékot. Érted?

Egy autó életében szerinted milyen gyakran töltik egyébként újra a fékfolyadékot?

Illetve nem tudom miből raktad ezt a képletet össze sehol sem írtam, hogy egy autóba nem kell fékolaj.

A játékban pedig a fékolajnak, a csövek elöregedésének annyi haszna lenne mint az ablaktörlőnek, vagy ködlámpának.
ha a fék kopott utána kell tölteni folyadékot? ezt magyarázd már el kérlek... mert leadom a papiromat

azöreg

Aktív fórumozó
2019. 09. 15.
264
537
LV karakter
joseph baley
Nekem nincs mit magyaráznom, a téma alkotóját idéztem.

• Imádom
Reactions: hegee

chinese spy

top suicide
2019. 01. 12.
2 094
6 877
V4 karakter
Jack Stand
LV karakter
Martin Beaumont
te láttál már autót seemtan kívül? ha igen akkor remélem nagyon messziről kerülöd az összeset és a tömegközlekedést priorizálod, mert ha rajtad múlna mindenki meghalna egy piroslámpánál

davegitics

Zöldfülű
2019. 01. 16.
162
175
21
LV karakter
Shane Booker
Hali! Eléggé nagy port kavart az mikor v4-el bejött ez az egész új kocsi rendszer, ezek az ötletek teljesen feleslegesek a szerverre.

A fékolaj az nem tűnik el csak mivel kopik a fékbetét ezért kijjebb jön a dugattyú ez által változik az űrtartalom a dugattyúban és a tartályból lejjebb megy a szint, de olaj ugyan annyi lesz benne (ha csak nem szivárog valahol :D ) , fékolajat nem után töltünk hanem cserélünk. Olaj fogyasztás ügyileg meg csak annyit, hogy a játékban nem tudnám elképzelni azt ,hogy egy gt63 eszi az olajat és a kúton veszik bele a playerek seeoil 5w30-at. Stamina ötlet még jó is lehetne ,de képzeld el a nagy dagi skineket és őket ahogyan lefutnak egy vézna country-s skint. :)

• Tetszik
Reactions: azöreg